SM-sprinttiä Ruuhimäen hypyissä!

Pari viikkoa sitten ajettiin rallisprintin SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu Laukaassa. Reitti oli varsin vauhdikas ja kovaa mentiin! Kilpailu ajettiin legendaarisen Ruuhimäen erikoiskokeen maastossa eli osittain saatiin ajaa tietä, jota on ajettu Suomen MM-rallin erikoiskokeena. Tällaista reittiä ei oltukaan ennen ajettu! Kisassa oli mukana noin 150 kuljettajaa.
Mirko ajoi luokkavoittoon ja junioreiden yleiskilpailussa sijalle 17. Kaikkien kaksivetoisten joukossa Mirko oli 31. Riina ajoi luokassaan kuudenneksi ja oli kaksivetoisten 97. 😀 Riina ei päässyt ajamaan toista kierrosta ollenkaan, koska kisa keskeytettiin viivästymisen ja pimeän tulon takia.

Ainiin ja autokin oli saanut uuden ilmeen! 🙂

Mirkon ensimmäinen kierros ei mennyt ihan nappiin, vaan siellä tuli pieniä virheitä ja isolle tielle lähdettäessä meni vielä väärä vaihde päälle. Mirko oli ekan kierroksen jälkeen luokassaan toisena 0,86 sekunnin erolla kärkeen. Toiselle kierrokselle Mirko lähti parantamaan aikaa ja onnistui. Kärjessä ollut kilpakumppani paransi reilun pari sekuntia, mutta Mirko paransi yli viisi sekuntia ja kärkipaikka vaihtui. Mirkon tokan kierroksen aika oli 2.59,15 ja luokkavoitto irtosi 2,53 sekunnin erolla. Junnujen yleiskilpailussa Mirko oli 17. Kärjessä oltiin nelivetoisella. Junnujen parhaalle kaksivetoiselle Mirko jäi kahdeksan sekuntia. Kaikkien kaksivetoisten tuloslistalla Mirko oli 31. ja siellä kärkeen oli matkaa 12 sekuntia.

Kuva: fotohanski.otokset.fi

Riinan eka kierros alkoi vähän huonosti, kun heti alussa sattui pari mokaa ja isolle tiellä lähdettäessä Riinalle kävi sama vaihdekämmi kuin Mirkolle. Lisäksi Riina ajoi isolla tiellä liian varovasti, mutta loppua kohden ajo parani. Aika oli 3.16,77 ja se oikeutti naisten kuudenteen sijaan. Toiselle kierrokselle Riina pisti tavoitteeksi parantaa Mirkon tavoin ainakin viisi sekuntia ja ajaa muutenkin rohkeammin. Valitettavasti toista yritystä ei tullut, koska kisa oli viivästynyt niin paljon, että se jouduttiin keskeyttämään. Ekan kierroksen aika jäi voimaan ja sillä tuloksena oli naisten kuudes sija 10,11 sekunnin erolla kärkeen. Kaksivetoisten voittajalle Riina hävisi vaivaiset puoli minuuttia. 😀

Kuva: jukumotorsport.kuvat.fi

Mirkon ja Riinan välinen ero kutistui edellisessä kisassa jo alle 10 sekuntiin, mutta nyt se lipsahti taas 17 sekuntiin.
Junnujen suomenmestaruussarjassa Mirko on nyt sijalla 16. Kärkeen on neljän pisteen ero. Mirkon luokassa piti olla kolme kuskia, mutta yhden auto hajosi juuri ennen lähtöä, niin lähtijämäärä kutistui kahteen. Tästä syystä Mirko ei saanut ollenkaan extrapisteitä voitosta. Riinalla on kahdeksan pisteen ero naisten kärkeen.