Voitot Mäntyharjulta!

Viime sunnuntaina huristeltiin Mäntyharjulla Polaria Sprintin parissa. Mirko ja Riina ajoivat molemmat luokkavoittoihin! Lisäksi Mirko oli junnujen neljäs ja nopein kaksiveto. Kaikista kaksivetoisista Mirko oli viides ja Riina 23. Päivä oli siis tulosten puolesta varsin onnistunut. Kilpailussa ajettiin kolme kierrosta. Ekalla kierroksella Riina pölisytteli vähän penkkoja ja samaa teki Mirko kolmannella kierroksella, kun kaasu jäi yhtäkkiä pohjaan. Samassa autosta meni alapallonivel poikki. Onneksi tämä kuitenkin sattui nyt, nimittäin tallilla selvisi, että kaasuvaijerin säie oli purkautunut ja aiheuttanut kaasun jumiin jäämisen. Nyt on auto jälleen iskussa, kun huomenna starttaa rallisprintin SM-sarja Laukaassa!

Kuva: fotohanski.otokset.fi

Riinan ekan kierroksen lähtö epäonnistui täysin ja hetki vierähti siinä sutiessa. Ajo kuitenkin meni hyvin, kunnes juuri ennen maalia Riina unohti, että nypyn jälkeen käännytään oikealle ja niin mentiin hetki komeasti penkalla. Maaliin kuitenkin päästiin ja ajalla mentiin naisten kärkeen 2,15 sekunnin erolla. Toisella kierroksella lähtö meni paremmin, mutta ajaminen oli ehkä vähän varovaisempaa. Aika kuitenkin parani 2,81 sekuntia ja sillä pidettiin naisten kärkipaikka 2,37 sekunnilla. Viimeisellä kierroksella reitti oli aurattu ja urat täynnä lunta ja ajaminen ei oikein onnistunut. Aikakin oli kymmenen sekuntia huonompi. Riinan toisen kierroksen aika 3.18,21 toi naisten voiton ja kaksivetoisten 23. sijan. Naisten voitto irtosi 2,37 sekunnilla ja kaksivetoisten kärkeen Riina jäi 14,42 sekuntia. Junnuihin verrattuna Riina olisi ollut siellä sijalla 12.

Mirko ajoi ekalla kierroksella ajan 3.08,91 ja meni siellä luokan kärkeen 10,19 sekunnin erolla. Sillä oltiin junnuissa ja kaksivetoisissa hyvissä asemissa. Ekan kierroksen jälkeen Mirko oli koko kisan kaksivetoisista kolmospaikalla. Toisella kierroksella Mirko pöllytteli vähän penkkoja ja sen verran niitä penkkaosumia tuli, ettei aika parantunut. Toisen kierroksen aika oli vajaan sekunnin huonompi kuin ekan kierroksen aika. Kolmannella kierroksella ajaminen tuntui todella hyvältä, kunnes kaasu jäi jumiin ja Mirko ajoi penkalle. Samassa rytäkässä alapallonivel meni poikki ja Toyota tuotiin piikkikoneella varikolle. Mirkon ekan kierroksen aika toi luokkavoiton 5,94 sekunnin erolla. Mirko oli junnujen neljäs ja junnujen paras kaksiveto. Kaikista kaksivetoisista Mirko oli viides ja jäi kärkeen 5,12 sekuntia.