SM-osakilpailu Rovaniemellä

Maaliskuun alkupuolella ajettiin Rovaniemellä rallisprintin SM-sarjan toinen osakilpailu. Kyseessä oli Rinne-Market SM Sprint ja se ajettiin Mäntyvaaran raviradan maastossa. Reitti oli vaihteleva ja mukava ajaa. Kisassa oli mukana reilu 100 kilpailijaa.
Mirko ajoi parempien pisteiden toivossa luokassa 11 eli alle 1600-kuutioisissa. Normaalisti Mirko ajaa luokassa 10 eli alle 1400-kuutioisissa. Luokassa 11 oli enemmän osallistujia, joten sillä perusteella Mirko lähti hakemaan enemmän pisteitä. Taktikointi onnistui ja Mirko nappasi luokkavoiton ja nousi junnujen mestaruuspisteissä sijalle viisi (kolmossijalla ollaan samoilla pisteillä). Junnujen yleiskilpailussa Mirko oli 15.
Riina ajoi naisten luokassa neljänneksi ja on samoin naisten Suomi Cupissa sijalla neljä.

Mirko ajoi ekan kierroksen aikaan 3.14,86. Sillä mentiin luokkakärkeen 3,86 sekunnin erolla seuraavaan. Ekalla kierroksella oli keltaiset liput, mitkä hidastivat hieman vauhtia. Tokalla kierroksella rata oli jo huonommassa kunnossa ja aika parani vain sekunnin. Lopullinen aika oli 3.13,84 ja sillä luokkavoitto irtosi 3,80 sekunnin erolla. Junnujen yleiskilpailussa Mirko oli 15, junnujen parhaaseen kaksivetoiseen eroa oli reilu kahdeksan sekuntia.
Luokkavoitosta tuli 10+2 pistettä, ja Mirko nousi junnujen SM-pisteissä sijalle viisi. Kärkeen on neljä pistettä.

Kuva: race.kuvat.fi

Riina ajoi ekan kierroksen aikaan 3.34,10 ja sillä mentiin neljänneksi. Kärkeen oli matkaa 14,04 sekuntia, mutta kakkossijaan alle neljä sekuntia ja kolmossijaan reilu kaksi sekuntia. Riina lähti toiselle kierrokselle parantamaan aikaa, mutta reitti oli huonommassa kunnossa ja keltaiset liput ja keskeyttänyt auto hidastivat matkaa. Aika oli 0,43 sekuntia huonompi eli sijoitus ei muuttunut paremmaksi, vaikka ajo tuntuikin paremmalta. Tulevissa kisoissa Riinan pitäisi jo ekalla kierroksella saada itsensä vauhtiin. 😀
Naisten Suomi Cupissa ollaan sijalla neljä.

Ajot jatkuvat huhtikuun lopussa Tammisaaressa. Siellä päästään asfaltille!