Sprinttiä Pieksämäellä

Sunnuntaina ajettiin Tähtikatsastus Rallisprint Pieksämäellä. Reitti oli todella liukas ja mutkaa oli mutkan perään, joten haastetta riitti. Auto pysyi kunnossa, mutta muuten oli hankala päivä ja ajaminen ei oikein sujunut. Mirko ja Riina ajoivat molemmat kakkossijoille luokissaan. Riina lähti kisaan numerolla 11 ja Mirko numerolla 34.

Mirko ajoi ekalla kierroksella ajan 3.42,15. Keltaiset liput hidastivat menoa ja Mirko ajoi kakkossijalle 14,06 sekunnin erolla kärkeen. Toisella kierroksella aika parani melkein yhdeksän sekuntia. Kärkipaikkaa ei tullut, mutta kakkossija säilyi. Toisen kierroksen aika oli 3.33,34. Kärkeen jäätiin siis lopulta 5,25 sekuntia.
Mirko ajoi junnujen yleiskilpailussa sijalle 12. Kärkeen oli 18 sekuntia, mutta kärjessä oltiin nelivetoisella. Junnujen nopeimmalle kaksivetoiselle Mirko jäi 13 sekuntia. Kaksivetoisissa Mirko oli sijalla 18, kärkeen 14 sekuntia.

Kuva: fotohanski.otokset.fi

Riinan eka kierros alkoi ihan hyvin, mutta Riina sai edellä ajaneen kiinni eikä kapealla radalla päässyt ohi. Aika oli 4.02,12. Riina meni toiseksi jääden kärkeen 5,07 sekuntia. Se ei ollut paljon, koska aikaa hukkaantui Riinalla monta sekuntia. Toinen kierros meni ihan pieleen. Lähtö epäonnistui eikä sen jälkeen ajamisestakaan tullut mitään. Aika oli 3.56,21, mikä oli aika huono, koska ekaan kierrokseen verrattuna ajan olisi kaiken järjen mukaan pitänyt parantua huimasti. Riina oli toinen 13,18 sekunnin erolla voittajaan.

Tulevana viikonloppuna jatketaan Rantasalmella!