Kisakausi käyntiin Lahdessa

Sunnuntaina avattiin kisakausi Lahdessa, kun Villähteen Hokkarassa ajettiin Top Building Rallisprint. Reitti oli aivan loistava ja pysyi todella hyvässä kunnossa koko kisan ajan. Mirko ajoi luokkavoittoon ja Riina neljänneksi. Molemmat paransivat aikaa toisella kierroksella ja varsinkin Riina oli tyytyväinen, kun ajo meni huomattavasti paremmin kuin syksyllä.

Mirko ja Riina ajavat tänä vuonna rallisprintin SM-sarjan, joka alkaa helmikuussa. Tammikuun aikana on tarkoitus ajaa kolme kilpailua, joiden aikana pitäisi saada vauhti ja tuntuma autoon kohdilleen. Mirkolla on tavoitteet korkealla junnujen mestaruussarjan suhteen. Riinalla tavoitteena on löytää luottoa autoon ja lisätä vauhtia huomattavasti vuoden aikana.

Kuva: Verxing.kuvat.fi

Nyt ekassa kilpailussa Mirko ajoi numerolla 39 ja Riina numerolla 92. Molemmat pääsivät ajamaan kaksi kierrosta ilman mitään ongelmia. Huoltomiehet pääsivät siis helpolla! Reitillä oli myös pieni hyppy ja pitkällä suoralla loppuivat Toyotasta välitykset kesken, mutta olihan yksi parhaimmista reiteistä, joita ollaan vuoden aikana ajettu.

Kuva: Fotohanski.otokset.fi

Mirko ajoi ekalla kierroksella ajan 2.36,46. Sillä mentiin luokan kärkeen 6,45 sekunnin turvin. Toisella kierroksella Mirko ajoi huomattavasti kovempaa, aika parani melkein kuusi sekuntia. Toisen kierroksen aika oli 2.30,62. Suurin osa kuskeista paransi toisella kierroksella, ja lopulta luokkavoitto irtosi 4,76 sekunnin erolla seuraavaan.
Mirko oli junnujen yleiskilpailussa viides 9,27 sekunnin erolla kärkeen, kärjessä oltiin nelivetoisella. Junnujen kaksivetoisissa Mirko oli kolmas 2,87 sekunnin erolla kärkeen.

Kuvat: Lasse Heimala ja womppiracing.kuvat.fi

Riina ajoi ekalla kierroksella niin, että ajaminen tuntui mukavalta ja siksi aikakin oli 2.58,58. Sillä mentiin viidenneksi 16,59 sekunnin erolla kärkeen. Toiselle kierrokselle Riina otti uuden asenteen ja päätti ajaa niin, että pelottaa. Se kannatti, nimittäin aika parani yli 11 sekuntia! Naisten luokassa kaikki paransivat aikojaan, mutta Riina nousi neljänneksi ajalla 2.47,43. Naisten kärkeen jäätiin 10,36 sekuntia ja kakkos- ja kolmossijoihin noin viisi sekuntia. Riina oli tyytyväinen, koska ajaminen sujui tokalla kierroksella jo aika hyvin verrattuna viime vuoteen.

Tulevana viikonloppuna jatketaan Pieksämäellä!

Kuvat: Verxing.kuvat.fi ja jukumotorsport.kuvat.fi