Sprinttikausi päätökseen Huittisissa

Sunnuntaina ajettiin Huittisissa viimeinen sprinttikisa tälle vuodelle. Kyseessä oli Seloy SM-Rallisprint, joka oli SM-sarjan viimeinen osakilpailu. Yhteensä sarjassa oli kuusi osakilpailua, joista kolmeen päästiin tänä vuonna Toyotan kanssa ajamaan. Paljon onnea menestyneille!

Mirko ajoi numerolla 61 ja Riina numerolla 122. Auton keula saatiin kuntoon Kiteen rysäyksen jäljiltä ja viimeiseen kisaan lähdettiin hyvillä mielin. Tällä kertaa kummatkin pääsivät molemmilla kierroksilla maaliin asti ja auto jäi ehjäksi, joten onnistunut reissu kaikin puolin. Rata oli todella nopea ja vaativa eli monessa kohtaa piti mennä niin kovaa, mitä autosta lähti. Mirkolta se onnistuikin, Riinalla oli vauhti vähän hakusessa. 😉

Mirko ajoi ekan kierroksen aikaan 2.25,34. Sillä mentiin luokassa 6,67 sekunnin erolla kärkeen. Reitillä oli pitkä suora, jonka päässä oli pieni nyppy. Viime viikonlopun loikat mielessä Mirko hieman hidasti ennen nyppyä, mikä osoittautui kuitenkin turhaksi. Muuten ajo meni varsin hyvin. Tokalla kierroksella mentiin vielä kovempaa ja Mirko paransi aikaa 3,67 sekuntia. Aika oli 2.21,67 ja luokkavoitto tuli 8,58 sekunnin erolla. Junnuissa Mirko ajoi sijalle 13 ja kärkeen oli eroa 12,41 sekuntia. Kaksivetoisissa Mirko ajoi sijalle 21 ja siellä kärkeen oli eroa 8,82 sekuntia.

Kuva: Heikki Majaniemi/HopparacingKuvat

Riina ajoi ekan kierroksen aikaan 2.42,37. Sillä oltiin luokassa viidentenä. Kärjessä mentiin kovaa ja sinne oli matkaa 15,98 sekuntia. Kolmen joukkoon oli 5,67 sekuntia. Ajaminen oli ihan liian varovaista. Tokalle kierrokselle Riina lähti parantamaan aikaa. Muuten ajo meni hieman paremmin, mutta pitkälle suoralle lähtiessä Riina koitti laittaa väärää vaihdetta päälle ja siinä meni aikaa hukkaan. Aika parantui lopulta 1,55 sekuntia. Riina tippui luokassa kuudenneksi. Kärkeen oli 14,43 sekuntia ja kolmen joukkoon 8,47 sekuntia.
Naisten yleiskilpailussa Riina oli seitsemäs, nelivedolla oltiin kärjessä ja siihen oli eroa 22,32 sekuntia. Kaksivetoisissa Riina oli 91. ja kärkeen jäätiin 27,97 sekuntia. 😀

Riinalla ja Mirkolla oli asfaltilla eroa aina se kymmenen sekuntia, nyt soralla ollaankin sitten jo lähes 20 sekunnissa. Mutta nyt on ensimmäinen sprinttikausi ajettu ja ensi vuonna lähdetään parantamaan!!! Suunta on molemmilla ylöspäin!

Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille ja huoltomiehille ja -naisille sekä tietysti kannustajille ja kaikille menossa mukana olleille!

Ensi vuoden suunnitelmissa on ainakin ajaa koko SM-sarja läpi. Future Cup kiinnostaa myös, joten katsotaan, mitä vuosi tuo tullessaan. Sitä ennen ehostetaan autoa ja toivottavasti vähän myös treenataan! 🙂