Keula uusiksi Kiteellä

Viime sunnuntaina ajettiin Kiteellä rallisprinttiä. Toyota kävi torstaina penkissä ja seokset saatiin kuntoon. Auto toimi jälleen kuin unelma ja kisaan lähdettiin hyvillä mielin. Nämä sorakisat vaan näköjään tuottavat vähän harmia, eikä tämäkään kisa ollut poikkeus.

Rata vaikutti mukavalta ja selkeältä. Riina ajoi numerolla 32 ja Mirko numerolla 61. Riina pääsi siis ensin ajamaan. Ajo oli alkuun todella varovaista. Kertaakaan ei Riina ollut vielä soralla päässyt kunnialla maaliin, joten se oli takaraivossa. Mutkat mentiin liian varovasti, mutta loppumatkasta alkoi hieman löytyä oikeaa fiilistä ajamiseen. Aika oli 3.13,48. Sillä mentiin luokassa kärkeen 1,98 sekunnin erolla. Naisten yleiskilpailussa Riina oli toisena, nelivedolla oltiin 13 sekunnin päässä.

Kuva: Joonas Väistö

Sitten oli Mirkon vuoro. Luokat 10 ja 11 oli yhdistetty, joten luokassa oli mukana myös 1600-kuutioiset. Mirko ajoi vauhdikkaasti ja meni luokassa kärkeen tasan viiden sekunnin erolla. Mirkon aika oli 2.56,48. Sillä mentiin junnuissa kuudenneksi ja kaksivetoisissa kahdeksanneksi. Muuten ajo meni hyvin, mutta matkalla oli pikku hyppy, jonka Mirko tuli alas niin, että keula otti maahan kiinni, puskurista lähti palanen ja syyläri alkoi vuotaa. Vuoto saatiin kuitenkin kuriin ja Riina pääsi vuorostaan ajamaan.

Kuvat: jmmsports.kuvat.fi

Riinan toinen kierros alkoi hyvin, vauhtia ja luottoa autoon oli jo enemmän. Kaikki meni varsin hyvin, kunnes oltiin sillä samaisella hypyllä. Alastulossa petti ilmeisesti ensin tukivarsi, ja siitä sitten tolppa meni poikki, etupalkki vääntyi, syyläri oli kasassa ja puskurista puuttui koko alaosa. Riinalla teki niskoissa kipeää rysäyksen jälkeen ja hän joutui Joensuun sairaalaan tarkastukseen. Kaikki oli onneksi hyvin!

Ekan kierroksen ajat toivat molemmille kuitenkin luokkavoitot. Riina oli luokkansa ykkönen edelleen sillä 1,98 sekunnin erolla seuraavaan ja naisten yleiskilpailun kakkonen 13 sekunnin erolla nelivetonaiseen. Kaksivetoisten kärkeen Riina jäi 28 sekuntia ja oli sijalla 51. 😀 Mirko voitti luokkansa 0,47 sekunnin erolla seuraavaan ja oli junnujen yleiskilpailun kuudes 11 sekunnin erolla kärkeen. Kaksivetoisissa Mirko oli kahdeksas ja kärkeen oli se sama 11 sekuntia.

Riinan ja Mirkon välinen ero asfalttikisoissa oli aina se vakio 10 sekuntia, nyt 17 sekuntia! Riinalle vähän vauhtia lisää!