Jokkista Kukonkoivussa

Syyskuun 23.-24. päivä ajettiin perinteinen Päijät-Hämeen ajo Hollolan Kukonkoivussa. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan viimeinen osakilpailu ja sunnuntaina yleinen kilpailu. Itse sarjaa ei tänäkään vuonna Rautakorpi Racingista kukaan ajanut, mutta Riina oli kuitenkin Kukonkoivussa ajamassa. Autona oli Suojärven Tonin Opel Ascona, joka oli tosi mukava ajaa.
Lauantaina Riina ajoi finaaliin ja kisan viidenneksi, sunnuntaina kisa loppui välierässä penkalle. Kiitokset Tonille ajopaikasta ja pahoittelut sunnuntain remonteista! 😀

Lauantaina naisten luokan alkueristä neljä parasta ajoi suoraan välieriin. Lähtöpaikka oli liukas ja Riinalla oli lähdössä aivan liikaa kierroksia, mutta siitä päästiin kuitenkin kolmospaikalle ja samalla sijalla maaliin.
Välieristä kolme parasta ajoi A-finaaliin ja sijat neljästä kuuteen oikeuttivat sijoituserään. Lähtökierrokset olivat pienemmät, mutta taas auto jäi sutimaan. Riina ajoi kuitenkin jälleen kolmanneksi ja finaaliin.
Finaalissa lähtö onnistui paremmin, mutta ekan mutkan jälkeen oltiin vasta kuudentena. Edellä ajaneet kilpasisaret taistelivat ja Riina kyttäsi takana ja keskilenkillä avautui paikka. Riina nousi neljänneksi, mutta seuraavan kierroksen alkaessa yksi Kukonkoivun konkarikuskeista meni yhdessä hujauksessa ohi. Maaliin siis viidentenä. Kuski oli tyytyväinen autoon ja sijoitukseen, finaalipaikka kun oli tavoitteena.
Suojärven Toni ajoi yleisessä luokassa finaaliin ja sijalle seitsemän.

Lauantaina naisten luokan voitti Minna Ulmala Opelilla, nuorten luokan Juuso Suppula Sierralla ja yleisen luokan Iiro Rajanen Opelilla.
EVK-sarjan voitot menivät tänä vuonna Essi Korpelalle, Eetu Helmiselle ja Joni Korhoselle.

Sunnuntaina jatkettiin yleisellä kilpailulla.
Naisten alkueristä neljä parasta ajoi suoraan välieriin. Nyt oli kierrokset enemmän kohdillaan kuin edellisenä päivänä ja Riina meni lähdöstä kolmospaikalle ja siitä samalla sijalla maaliin.
Välieristä kaksi parasta meni A-finaaliin ja seuraavat kaksi sijoituserään. Riina ajoi lähdöstä vitospaikalle eli ohi piti yrittää. Ensimmäinen ohitusyritys keskilenkillä ei onnistunut, mutta siitä alalenkkiä kohti ja Riina näki raon sisällä ja meinasi ehtiä siihen. Rako ehti kuitenkin pienentyä huomattavasti ennen mutkaa, ja Ooppeli oli penkalla. Alatukivarsi vääntyi ja piikkikoneella varikolle.
Auto saatiin yleiseen luokkaan kuntoon, mutta siellä oli myöskin joka lähdössä tapahtumaa ja kisa loppui Tonin osalta semifinaaliin.

Naisten luokan voitti Jaana Koskema Fiatilla, nuorten luokan Rasmus Ikäheimonen Fiatilla ja yleisen luokan Timo Ruoppa Kuplalla.

Mirko oli sunnuntaina kisoissa ostamassa autoa, mutta arpaonni oli jäänyt kotiin.