Sorasprinttiä Leppävirralla ja Hämeenkyrössä

Viikonloppuna suunnattiin ensin Leppävirralle ja siitä sitten oli tarkoitus jatkaa samalla reissulla Hämeenkyrön suuntaan. Mutta eihän mikään tietenkään mennyt niin kuin oli suunniteltu. Viikolla käytiin kotiradalla kokeilemassa autoa ja säätämässä jarrubalanssia, ja silloin auto toimi tietenkin moitteettomasti. Leppävirralla sitten heti ekoilla kisametreillä moottori lakkasi kiertämästä.

Leppävirralla ajettiin SM-rallisprintin viides osakilpailu, joka oli meille vuoden ensimmäinen sorakisa. Tarkoitus oli hakea tuntumaa soralla ajoon. Rataan tutustuminen oli jo varsinaista kuntoilua, kun kuusi kilometriä pyöräiltiin ylämäkeen. Reitti oli sellainen, että varikko oli maalipäässä ja autot oli jaettu kahteen ryhmään. Ryhmittäin mentiin lähtöön odottamaan omaa ajoa ja kun eka ryhmä oli päässyt maaliin, lähti toinen ryhmä rataa pitkin lähtöalueelle valmistautumaan.

Mirko pääsi ensin ajamaan ja heti lähdössä kakkoselle vaihtaessa tuli autoon vika päälle. Moottori ei kiertänyt kuin 7000 kierrosta. Mirko koitti kuitenkin ajaa niin, että saisi edes jonkinnäköisen ajan, mutta hyvää aikaa ei tietenkään tullut. Aika oli 2.04,66 ja sillä oltiin luokassa kolmantena.

Varikolle päästyään auto toimi taas normaalisti ja Riina lähti toisen ryhmän mukana lähtöalueelle. Ajomatkan aikana auto lakkasi jälleen toimimasta. Mirko ja huoltomies Santeri ajoivat lähtövarikolle vaihtamaan tulppia, joista ensin ajateltiin vian johtuvan. Auto toimi taas paikoillaan, mutta heti lähdössä tuli sama vika päälle. Moottori kiersi 6000 kierrosta ja Riina ajeli maaliin ajalla 2.24,94.

Riinan päästyä varikolle piti Mirkon jo lähteä taas lähtöpäähän odottelemaan. Riina ja Santeri menivät huoltoautolla lähtöalueelle ja siellä vaihdettiin bensapumppu. Eikä sekään auttanut. Taas sama juttu. Moottorin kierrokset eivät nousseet veto päällä kuin 6000 kierrokseen ja Mirkon aika oli 2.10,84.
Riina ei toista kierrosta ajanut enää ollenkaan.

Molemmille siis luokistaan viimeiset sijat. Mirko oli luokkansa kolmas  ja kärkeen oli 6,37 sekuntia. Riina oli kuudes ja kärkeen 22,92 sekuntia. Kaksivetoisissa Mirko oli 98. ja Riina 123. Mirkolla 17 sekuntia kärkeen ja Riinalla 37 sekuntia. 😀

Varikolla saatiin vihiä siitä, että vian aiheuttaja voisi olla kaasuläpän asentoanturi. Auto kyytiin ja kotia kohti vikaa tutkimaan. Ja siellähän se vika oli. Viallisen anturin kanssa tyhjäkäyntiarvo oli 200 ja täydellä kaasulla 300. Uuden anturin kanssa nämä arvot olivat 100 ja 850.

Anturi vaihtoon ja pieni auton kokeilu. Auto kyytiin ja aamuyöllä Hämeenkyröä kohti. Hämeenkyrössä reitti näytti mukavalta ja kisaa odotettiin väsyneinä, mutta hyvillä mielin.

Riina lähti ensin matkaan. Ja matkahan meni hyvin, kunnes ekassa ysikymppimutkassa kävi virhe ja auto menikin suoraan! 😀 Riina työnnettiin takaisin tielle ja matka jatkui. Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt loppumatkalla edes vähän yrittää, noin niin kuin tulevia kisoja ja kokemusta ajatellen. Sen sijaan Riinalla loppui usko ja hän körötteli maaliin odottaen seuraavan kierroksen vetoa. Aika oli 3.44,41.

Mirko lähti sitten matkaan ja kaikki meni hyvin, kunnes puolessa välissä Mirko huomasi, että auto käy liian laihalla. Mirko meinasi lopettaa ajamisen kesken, mutta ajoi kuitenkin maaliin asti ja hyvä aika tulikin. Aika oli 2.53,85 ja sillä mentiin luokassa kärkeen.

Toinen kierros piti jättää ajamatta, koska kone kävi niin laihalla, että siihen olisi pian tullut koneremontti. Mirkon luokassa kukaan ei mennyt toisella kierroksella ohi eli Mirko otti luokkavoiton 2,39 sekunnin turvin. Riina oli luokkansa neljäs eli viimeinen ja jäi kärkeen 44 sekuntia. 😀

Kaksivetoisissa Mirko oli 16. ja jäi kärkeen 9,58 sekuntia. Riina oli kaksivetoisten viimeinen ja jäi kärkeen minuutin.

Kiitokset mukana olleelle huoltomies Santerille! Tästä sorasprintistä ei nyt hirveästi tullut ajokokemusta, mutta yksi kisa on vielä tälle vuodelle jäljellä. Nyt keskitytään siihen, että saadaan auton säädöt kuntoon ja lähdetään kuukauden päästä Huittisiin kokeilemaan paremmalla tuurilla. Tosin olisihan sitä ennen Kiteelläkin kisa…..