Fixus Rallisprint Vihdissä

Syyskuun ekana lauantaina ajettiin Vihdissä tämän vuoden viimeinen asfalttikisa. Kilpailu oli mieleenpainuva, pikku tapahtumilta ei nimittäin vältytty. Riina ajoi numerolla 8 ja Mirko numerolla 26. Kisassa ajettiin kolme kierrosta ja jotenkin tämä rata ei nyt ollut oikein kummankaan lemppari. Mirko sai ajan vasta viimeisellä kierroksella ja Riinan ajat eivät kyllä päätä huimanneet. 😀 Mirko voitti luokkansa, oli junnujen kakkonen ja kaksivetoisten seitsemäs. Riina oli naisten nelonen ja kaksivetoisten 34. Ja jälleen kerran sisarusten välillä oli se vakio 10 sekuntia. 😀

Eka kierros alkoi Riinalla hyvin, mutta sitten hän joutui keltaisilla lipuilla hidastamaan esteelle. Tämän jälkeen oli pieniä ongelmia parissa mutkassa, mutta maaliin tultiin kuitenkin ajalla 2.01,21, mikä oikeutti naisten luokan kakkossijaan viiden sekunnin erolla kärkeen.
Mirkollakin meni eka kierros hyvin, kunnes yksi mutka meni sentin liian sisältä ja MR:n rengas osui paaliin. Tukivarsi meni poikki, minkä jälkeen Mirko ajoi vielä hetken, kunnes oli ojassa.

Autoon tehtiin remonttia ja jälleen oli Toyota iskussa. Vai oliko sittenkään? 😀 Samanlaista sliksirengasta ei ollut varalle, joten oikealle eteen laitettiin korkeampi rengas. Tämän jälkeen ohjaus tuntui hieman jäykältä, mikä kenties vaikutti sen verran ajamiseen, ettei siitä enää oikein tullut mitään.

Riina nimittäin sai toisella kierroksella parannettua aikaa vain 0,3 sekuntia, vaikkei tällä kertaa mitään esteitä ollutkaan. Toisen kierroksen aika siis 2.00,81. Riina tippui naisten neloseksi ja kärki meni tajutonta vauhtia, n. 15 sekuntia kovempaa. Kakkos- ja kolmossijat sentään olivat parin sekunnin sisällä.
Mirkon toinen kierros meni myöskin vähän tunnustellen ja kaiken lisäksi aika hylättiin, koska Mirko ei ollut hidastanut tarpeeksi keltaiselle lipulle. Mirko näki esteen ja varoi sitä, mutta ilmeisesti ei tarpeeksi. Maaliin tultiin ilman haavereita, mutta myöskin ilman aikaa.

Kolmannella kierroksella Riina meinasi heti ekassa mutkassa täräyttää paalia päin, mutta sai pelastettua tilanteen. Loppumatka menikin sitten tosi lujaa, tai ainakin siltä se tuntui. Maalissa Riina oli varma, että aika parani, mutta ei se niin vaan mennyt. Aika oli 2.02,87. Toisen kierroksen aika jäi voimaan ja kärkeen jäätiin se 15 sekuntia, kakkospaikkaan viisi sekuntia ja kolmospaikkaan pari sekuntia. Naisten voittaja oli myös kaksivetoisten voittaja, joten sielläkin Riinalla 15 sekkaa kärkeen ja sija 34.
Mirko sai vihdoin ja viimein viimeisellä kierroksella ajettua ajan, jolla ottikin luokkavoiton 0,03 sekunnin turvin. Ajaminen tuntui silti tosi tahmealta verrattuna ekaan kierrokseen. Kovaa mentiin, muttei Mirkon mielestä tarpeeksi kovaa! 😀 Aika oli 1.50,40. Se toi junnujen kakkossijan 0,19 sekunnin erolla kärkeen. Kaksivetoisissa Mirko ajoi seitsemänneksi, viiden sekunnin erolla kärkeen.

Mirko sai pokaalin, Riina voitti arpajaisissa 100 euron lahjakortin Fixukselle. Ei siis turha reissu! Kiitokset myös huoltomies Henkka Frimanille!

Kuvat: jukumotorsport.kuvat.fi