Mirkolle ja Riinalle ykköspystit Ruoveden sprintistä!

Sunnuntaina ajettiin Ruovedellä Pohjois-Hämeen Puhelin Oy Rallisprint. Kyseessä oli asfalttisprintti ja sinne lähdettiin Toyota MR2:n kanssa kisaamaan. Riina ajoi numerolla 18 ja Mirko numerolla 34. Kisassa ajettiin kolme kierrosta, joista kaksi ekaa päästiin ajamaan kuivalla kelillä ja viimeinen märällä. Rata kulki Ruoveden keskustassa ja oli aika haastava. Paljon oli muistettavaa ja erilaisia kohtia. 🙂 Kisa meni lopulta yli odotusten. Mirko ajoi niin ripeästi, että nappasi luokkavoiton ja kaksivetoisten voiton ja kaiken lisäksi oli koko päivän nopein kuski. Riina taas puolestaan otti luokkavoiton ja oli päivän nopein nainen ja kaksivetoisissa sijalla 20. 🙂

Riina ajoi ekan kierroksen aikaan 1.55,35. Sillä mentiin naisten johtoon 3,06 sekunnin turvin. Mirko puolestaan ajoi oman luokkansa ja kaksivetoisten kärkeen ajalla 1.44,86. Omassa luokassa ero seuraavaan oli 9,98 sekuntia ja kaksivetoisten kärkipaikka irtosi 1,09 sekunnin erolla seuraavaan. Molemmilla meni eka kierros siis hyvin, mutta toisella vedolla lähdettiin tietty parantamaan aikaa.

Toisella kierroksella Riina paransi omaa aikaansa 1,58 sekuntia ja aika oli 1.53,77. Naisten johto säilyi, nyt 0,95 sekunnin turvin. Mirko paransi myös omaa aikaansa 1,01 sekunnilla. Aika oli 1.43,85. Luokan kärkipaikka piti 6,58 sekunnin turvin ja kaksivetoisten kärkipaikka 2,10 sekunnin turvin.

Kisassa ajettiin vielä kolmas kierros, mutta ennen sitä alkoi sataa vettä ja rata oli märkä. Riina lähti ensin matkaan ja kierros meni jo alusta lähtien vähän liukastellessa. Niinpä maaliin ajettiin nautiskellen, aika oli 2.03,31. Mirko ajoi samalla kaavalla, liukasta nimittäin oli. Mirkon aika oli 1.53,05.

Tokan kierroksen ajat olivat siis ne parhaat. Mirko otti luokkavoiton ja kaksivetoisten voiton ja oli koko kisan nopein kuski reilun kahden sekunnin erolla. Riina oli naisten nopein vajaan sekunnin erolla seuraavaan. Kaksivetoisissa Riina oli 20. eli 40 kuskia jäi taakse!

Autossa oli incar-kamera, josta iso kiitos Henkka ja Heikki Majaniemelle ja Hopparacing kuville/videoille!
Mirkolla vauhti ja ajolinjat alkavat olla jo aika kohdillaan ja joka kerta menee aina paremmin. Riinan pitää keskittyä vähän enemmän tuohon vaihteiden vaihtamiseen. Jarrutuspaikkoja pitää molempien hioa, mutta se tulee vaan ajamalla.
Jännä juttu on myös se, että Mirko ajaa joka kerta n. 10 sekuntia Riinaa kovempaa, ero siis pysyy aina samana. 😀

Hyvä päivä oli, kiitoksia myös huollossa olleelle Antti Eerolalle! Huoltohommiakin tuli hieman, kun radassa oli kohtia, joista matala auto ei ihan tykännyt.