Kardaanikunkku 2017

Viikko Pellon kisojen jälkeen olikin kesän kohokohta eli Kardaanikunkku. Siellä ajamassa olivat Mirko ja Riina, autona Vauxhall Chevette.
Mirko oli rakentanut koria viime syksystä lähtien ja moottori otettiin toissa vuoden kunkkuautosta, kun Mirko syksyllä sai farmarikadetin EVK-liigasta takaisin. Tällä kertaa auto oli hyvissä ajoin (torstain ja perjantain välisenä yönä) valmis ja kisapaikalle päästiin jo perjantaina.
Mirko siirsi autosta akseleita sen verran, että auto näytti aika hurjalta. Testillä se oli myös vaikea ajaa. Jarrut eivät toimineet kunnolla ja jarruttaessa etujarrut menivät lukkoon, minkä takia auto puski. Ennen kisaa jarrut saatiin toimimaan ja auto olikin kisassa hyvä ajaa! 🙂 Mirko tosin kaipasi voimaa lisää, mutta Riinalle auto oli hyvä juuri noin.

Lauantaina ajettiin naiset, nuoret ja seniorit sekä yleisen luokan karsinta.
Naisten luokan alkueristä voittaja meni suoraan semeihin, kakkonen, kolmonen ja nelonen välieriin ja loput keräilyihin. Riinalle sattui aika kova lähtö, kun samassa lähdössä oli viime vuoden kärkikolmikko, jotka myös tänä vuonna olivat kaikki lopulta A-finaalissa. Riina lähti sisäradalta ja otti ihan ok lähdön, mutta Koskeman Jaana tuli viereltä paremmin ja ekassa mutkassa myös Yrjölän Hanna ja Viitasen Meiju olivat edellä. Neljäntenä olikin hyvä ajaa ja ottaa tuntumaa autoon ja rataan.
Välieristä kolme parasta jatkoi semifinaalin puolelle. Riina meni lähdöstä toiseksi ja ajoi toisena maaliin.
Semifinaalista sitten ykkönen ja kakkonen A-finaaliin, kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja vitonen ja kutonen sijoituserään. Riina otti aivan nappilähdön ja meni kärkeen. Perässä tuli Viitanen, joka kuittasi ohi kierroksen jälkeen pääsuoralle tultaessa. Se ei kuitenkaan haitannut, maaliin tultiin kakkosena ja A-finaalipaikka hanskassa!
Viime vuonna Riina oli Citykadetin kanssa semifinaalissa ekan mutkan penkassa, ja näytti tänäkin vuonna samainen penkka vetävän puoleensa, onneksi vasta A-finaalissa.
Riina lähti kutosradalta, ja lähtö onnistui jälleen hyvin. Koskeman Jaana ja Simosen Nita sisältä olivat muita edellä ja sitten ekaa mutkaa kohti rinta rinnan tulivat Riina, Yrjölän Hanna ja Viitasen  Meiju. Ja kuinkas kävikään? Riina ja Hanna olivat siellä ekan mutkan penkalla vierekkäin. Lopullinen sijoitus siis Riinalla kuudes ja Hannan mukaan ei ole iloisempaa penkalla olijaa nähty. Riinalle A-finaalipaikka tuntui jo voitolta ja ensi vuodelle tuli uskoa, että sinne kolmen joukkoon ja vaikka voittoonkin on vielä mahdollisuus. 🙂

Penkka oli tänäkin vuonna niin pehmeä, ettei suuria vaurioita tullut ja Mirko pääsi sunnuntaina ajamaan.
Alkueristä kaksi nopeinta ajoi suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Autosta pimeni tulppa lähtöviivalla ja Mirko joutui keskeyttämään. Keräilyerän Mirko voitti ja jatkoi välieriin. Välieristä kolme nousi semifinaaleihin. Lähtö onnistui hyvin, mutta kakkosmutkassa oli ahdasta ja meinasi jo käydä huonosti, mutta Mirko sai tilanteen hallintaan ja matka jatkui kakkospaikalla maaliin asti.
Semifinaaliin lähdettiin toiveikkain mielin. Auto ei ehkä ihan A-finaalitasoa ollut, mutta hyville sijoille oli kyllä mahdollisuus. Semifinaaleista kuusi parasta jatkoi finaaleihin ja sijoituseriin. Mirko lähti hyvin viivasta, mutta sitten se epäonni iski ja kakkonen ei mennyt päälle. Mirko jäi viimeiseksi ja yritti kaikin keinoin nousta viimeiselle jatkopaikalle. Hetken kutospaikka oli jo hallussa, mutta sitten tiputtiin taas seitsemänneksi. Ohi piti yrittää ja tilannetta riitti ja tällä kertaa yritys päättyi ulos radalta ja puuhun! Mirkon ajot menivät siis kirjaimellisesti päin puuta! 😀 Tänä vuonna kisa päättyi semifinaaliin, mutta tästä sisuuntuneena ensi vuonna yritetään uudelleen!

Autosta oli kolme suojaa ja neljä vierasta lappua ja sekin meni vielä kaupan. Mitään ei myöskään tullut tilalle. Riina sai palkinnoksi hienon pokaalin, kaiuttimen ja epilaattorin. 😀
Suuret kiitokset tukijoille, huoltomiehille ja -naisille ja kannustusjoukoille! Ensi vuonna uudestaan!

Uudet kuninkaalliset ovat Kardaanikuningas Janne Viitikko, Kardaanikuningatar Jaana Koskema, Kardaaniprinssi Viljami Rekola ja Kardaanimonarkki Esa Kirsilä. Naisten luokka voitettiin Ladalla, muut luokat Volvolla.