Liigaa virtuaalisesti Mäntässä

Pari viikkoa sitten ajettiin Virtuaali JM-Liiga Mäntässä. Kilpailu oli kaksipäiväinen ja mukana oli 10 joukkuetta. Lauantaina ajettiin alkuerät, sunnuntaina semifinaali ja finaali.
Rautakorpi Racing lähti parantamaan viime vuoden neljättä sijaa, mutta siinä ei tällä kertaa onnistuttu. Finaalipaikka jäi yhdestä pisteestä kiinni, mutta hauskaa oli ajella ja meillä oli jälleen mahtava tiimi!

Rautakorpi Racingin joukkueenjohtajana oli Riina Kykkänen, ja kuskeina Tomi Koirikivi, Jonne Virtanen, Sami Puttonen, Janne Turkki ja Mirko Kykkänen. Joukkue oli tasainen ja kaikki hoitivat homman hienosti. Autot olivat muuttuneet viime vuodesta. Ennen ajettiin nelivetoisilla, nyt takavetoisilla. Ennen kilpailua jokainen joukkue sai kokeilla ja valita korimallin kisaan, meidän ajokkina oli Opel Manta. Se oli ilmeisesti hyvä auto, koska suurin osa joukkueista oli valinnut kyseisen auton. Mutta Opelhan on pop!
Yhteistyökumppaneina meillä oli Anjalankosken Urheiluautoilijat, Myltek Teollisuusputkistot, Marja Ripattila, Jokkis.net ja Juha Kaukola.

Kiitokset koko joukkueelle ja yhteistyökumppaneille sekä kisan järjestäjille!

Lauantai aloitettiin alkuerillä. Alkuerissä oli kaksi lohkoa, ja kaikki joukkueet jatkoivat sunnuntaille. Semifinaalilohkot ratkesivat sitten näiden alkueräpisteiden perusteella.
Alkuerässä ajettiin viisi erää ja yhteensä 20 lähtöä. Meidän lohko oli ehkä se ns. helpompi lohko, mikä ei periaatteessa ollut hyvä juttu harjoituksen ja seuraavan päivän semifinaalin kannalta. Meidän tiimi ajoi koko ajan tasaisesti kolmen joukkoon, lukuun ottamatta yhtä mustaa lippua ja paria nelossijaa.  Kaikkia ajatettiin vuorotellen, kunnes lopussa lähdettiin tavoittelemaan lohkovoittoa ja Sami ajoi kolme lähtöä (ja lähtövoittoa) putkeen. Lopputuloksena oli lohkovoitto seitsemän pisteen erolla toiseksi tulleeseen.
Meidän lohkossa ei voinut taktikoida, koska se ajettiin ensin. Voittoa tavoiteltiin ja se saavutettiin. Kun toinen lohko oli ajanut, selvisi sunnuntain semifinaaliin vastustajat. Ja niinhän siinä kävi, että meidän tuurilla tuli sunnuntaille se kovempi lohko.

Semifinaalista kolme parasta joukkuetta per lohko jatkoi finaaliin. Meillä vastassa oli toisen alkuerälohkon kakkonen, kolmonen ja nelonen eli Nurmes, Team Botnia ja Härmä. Neljäs vastustaja tuli samasta alkuerälohkosta, se oli meidän alkuerälohkon vitonen eli Team Ojanpohja. Semifinaalissa eriä oli viisi ja lähtöjä yhteensä 15. Semifinaali oli todella kova ja tasainen! Joukkueemme ajoi kaksi lähtövoittoa, neljä kakkossijaa, neljä kolmossijaa, kaksi nelossijaa ja yhden vitossijan. Nurmeksen joukkue meni reilussa kärjessä, ja kaksi muuta jatkopaikkaa ratkottiin meidän, Team Botnian ja Härmän välillä. Taistelu jatkopaikoista oli todella tiukkaa. Viimeiseen erään lähdettäessä nämä kolme joukkuetta olivat yhden pisteen sisällä! Viimeisen erän aloitti Mirko, joka nappasi kolmannen ja toisen sijan. Viimeisen lähdön ajoi Sami, joka hoitikin homman hienosti, kunnes takaa tuli kontaktia, auto ympäri ja homma oli sitä myöten selvä. Lopulta jatkopaikka jäi yhdestä pisteestä kiinni!

Tänä vuonna voiton vei Loimaan UA:n Team Romukauppa.fi, toiseksi tuli Nurmeksen UA:n KK ja SS VR-Team ja kolmanneksi Team Botnian Team Scansolo.
Onnea menestyneille ja toivottavasti saadaan liigalle vielä jatkoa! On nimittäin todella jännittävä kisa!