Selivaara Group JM Porissa

Pääsiäisen aikaan lauantaina ajettiin Porissa jokkista. Se olikin tämän kevään eka kisa. Mirko kaivoi esille vanhan Opel Asconan, jolla on ajanut viimeksi muutama vuosi sitten. Pientä laittoa, auto kärrille ja menoksi.
Rata oli aikamoista mutaliejua ja autosta puuttui muutama heppa, joten tällä kertaa ei tullut muuta kuin ajokokemusta. Mutta tulipahan käytyä. Mirko ajoi EVK:ssa ja yleisessä välieriin asti, Riina naisten luokassa sijoituserään ja kahdeksanneksi.
Sää oli varsin vaihteleva: välillä satoi lunta ja välillä paistoi aurinko. Ja lämmöstä ei ollut tietoakaan. 😀

Päivä alkoi EVK-luokalla. Alkueristä kaksi nopeinta ajoi suoraan semeihin, kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko jäi alkuerässä viidenneksi. Sytytysennakkoa säädettiin lähdön jälkeen ja auto alkoi toimia paremmin.
Keräilyerästä neljä parasta jatkoi välierään. Viivalla oli vain kolme kuskia ja lähtö liputettiin maaliin saman tien.
Välierästä sitten jälleen neljä parasta jatkoi semifinaalien puolelle. Mirko jäi lähtösuoralla kahden auton väliin puristuksiin ja rengas meni puhki. Se oli kääntymisen kannalta juuri se väärän puolen rengas. Mirko oli ekan kierroksen kuitenkin jatkopaikalla, mutta pääsuoralle tultaessa joutui taipumaan, koska auto ei kääntynyt kunnolla. Toisen kierroksen aikana tyhjeni toinenkin eturengas. Mirko oli edelleen viidentenä ja edellä ajaneella autolla tuli ongelmia viimeisessä mutkassa ennen maalia. Mirko ei kuitenkaan saanut autoa enää kääntymään sitäkään vähää, joten maaliin tultiin viidentenä ja kisa loppui siihen.

Yleisen luokan alkueristä kolme parasta ajoi suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Mirko oli neljäs ja keräilyt kutsuivat.
Keräilyistä kolme parasta jatkoi välieriin. Mirko ajoi tässä lähdössä toiseksi.
Välieristä edelleen kolme parasta nousi semeihin. Autoon tuli hieman osumaa, minkä jälkeen pissapojasta ei tullut vettä kunnolla tuulilasille, tai ei ainakaan oikeaan kohtaan. Mirko oli neljäntenä, mutta ei pystynyt kunnolla taistelemaan jatkopaikasta, koska näkyvyys oli huono. Kisa loppui siis siihen.

Naisten alkueristä kolme parasta ajoi suoraan välieriin. Riinalla oli kunnon taistelu Volvon kanssa kolmossijasta, mutta tällä kertaa jouduttiin taipumaan. Taistelun tuoksinassa sijoitus tippui viidenneksi.
Keräilyerästä kolme parasta jatkoi välieriin ja saman verran oli viivalla kuskeja. Lähtö liputettiin maaliin saman tien.
Välierästä jälleen kolme parasta ajoi semifinaaliin. Tässä vaiheessa Riina oli jo aivan varma putoamisesta, mutta niin vaan maaliin tultiin kolmantena. Näkyvyys takasuoralla oli todella heikko ja ajamisesta ei tullut yhtään mitään.
Semifinaalista kaksi parasta ajoi A-finaaliin ja sijoilta kolme, neljä ja viisi mentiin sijoituserään. Tuuria oli jälleen mukana ja sijoitus oli viides.
Sijoituserästä kaksi parasta nousi vielä A-finaalin puolelle, mutta siinä tuli sitten seinä vastaan. Riina ajoi maaliin neljäntenä ja oli lopputuloksissa kahdeksas.

Riinan mielestä Ooppeli kaipaisi vaan tuulilasin vaihtoa, mutta Mirko on sitä mieltä, että auto paalataan.

Miisakin oli ekoissa jokkiskisoissa 2,5 kk:n ikäisenä. 🙂