Ensimmäinen rallisprintti Siikajoella

Helmikuussa haettiin uusi tulokas Rautakorpeen. Kyseessä on siis Koirikiven Tomin vanha Toyota MR2, jolla Riinan ja Mirkon on tarkoitus ajaa rallisprinttiä. Tomi on jo autolla mainetta ja kunniaa saavuttanut, joten nähtäväksi jää, kuinka auto uusien omistajien ohjastamana alkaa kulkea.

Jääradalla käytiin heti ensi töikseen kokeilemassa autoa. Mirko on kyseisellä autolla ajanut pari kilpailua silloin, kun auto oli vielä Tomilla, ja testit menivät Mirkon osalta hyvin. Riina aloitti testaamisen varovasti, mutta alkoihan sitä vauhtiakin lopulta löytyä. Tänä vuonna tarkoituksena on ajaa kisoja ja opetella uutta.
Jokkista jatketaan samaan malliin, ja varmaan vauhti kehittyy tämän myötä sielläkin puolella!

Sitten päästäänkin jo viime viikonlopun tapahtumiin. Riina oli kuvitellut, että talvi harjoitellaan ja keväällä ajetaan ensimmäinen kisa, mutta Mirko se keksi, että mennään Siikajoelle helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Kyseessä oli siis rallisprintin SM-sarjan toinen osakilpailu, Jaresko Oy SM Rallisprint.

Perjantaina mentiin jääradalle vielä testaamaan autoa ja Riina huomasi vauhdin kasvaneen paljon viime kerrasta. Myös oikea kierrosalue alkoi löytyä. Testit menivät hyvin, kunnes sattui pieni lipsahdus ja penkka pölisi. Onneksi oli pehmeä penkka ja autolle ei käynyt kuinkaan. Tämän jälkeen Mirko pääsi kokeilemaan autoa, mutta se ei sitten mennytkään niin hyvin. Mirko pääsi 200 metriä, kunnes vaihdevaijeri meni poikki. Onneksi varaosista löytyi uusi vaijeri ja auto saatiin kisakuntoon. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä lähdettiin ajamaan Myllykoskelta Siikajokea kohti. Mukana huollossa olivat Uula ja Santeri.

Mirko ajoi numerolla 57, junnujen kaksivetoisissa, alle 1400-kuutioisissa. Riina ajoi naisten kaksivetoisten luokassa numerolla 101.
Aamulla ilmoittauduttiin, liimattiin numerotarrat autoon ja kierrettiin reitti pari kertaa. Jännitys oli todella kova, ainakin Riinalla.

Mirko ajoi ekalla kierroksella ajan 3.12,02. Mirko aloitti omasta mielestään liian varovasti, mutta kiristi vauhtia loppua kohden. Ekan kierroksen aika oikeutti luokan kakkossijaan parin kymmenyksen erolla.
Riina se sijaan aloitti turhankin vauhdikkaasti. Alku meni vielä hyvin, mutta radan liukkaus yllätti Riinan ja yhdessä mutkassa vietettiinkin sitten hetki lumipenkassa. Matka jatkui rataan tutustuen ja maaliin tultiin, mutta aika oli 4.12,42.

Toisella kierroksella Mirkon tavoite oli parantaa aikaa ja ottaa luokkavoitto, Riinan tavoite oli päästä maaliin ilman haavereita ja saada suht hyvä aika.
Mirkon ajaminen meni paljon paremmin, mutta rata oli jo sen verran huonossa kunnossa, että aika ei parantunut. Mirko kuitenkin oli täsmällinen, aika oli sadasosan huonompi kuin ekalla kierroksella, 3.12,03. Näin ollen Mirko nappasi luokkansa kakkossijan ja pokaalin, sekä yleiskilpailun 20. sijan.
Riina lähti toiselle kierrokselle liian varovasti ja se tiesi huonoa aikaa. Rataan ilmestyneet urat olivat uusi juttu ja suorilla olisi pitänyt uskaltaa ajaa kovempaa. Aika oli lopulta 3.37,17. Kärkeen jäätiin lähes 30 sekuntia ja edelliseen 15 sadasosaa. Riina oli luokkansa viimeinen, eli seitsemäs ja naisten yleiskilpialun yhdeksäs.

Tarkoitus oli tässä kisassa katsoa, missä mennään, ja lisää treeniä ja ajoa se nyt tietää!