Katsaus viime vuoteen ja tulevia suunnitelmia

Viime vuosi oli aika hiljainen Rautakorpi Racingin osalta. Kisoja ajettiin huomattavasti vähemmän kuin aiemmin, mutta asia varmaan korjaantuu nyt tänä vuonna.

Kiitokset vielä kaikille yhteistyökumppaneille, huoltomiehille ja -naisille, kannustajille ja kaikille mukana menossa olleille! Riina kiittää autojen lainaajia suuresti!

15492595_581909728600477_5115876596449356891_n

Kisoissa kyllä käytiin, mutta aina ei ajamassa oltu. Mirko oli tänä vuonna meidän tuurihaukka, kun nappasi kaksi autoa arvalla ja yhden siihen päälle vielä suoralla kaupalla. Rautakorvessa on nyt kaksi Mirkon vanhaa kunkkuautoa. Mikkekin sai arvalla Fiatin, Riinalla ei tuuria ollut.

Tammikuussa Rautakorpi Racing osallistui Virtuaali-Liigaan. Finaalissa oltiin, ja koko joukkue ajoi tasaisia ja hyviä suorituksia. Mahdollisuus voittoon kariutui tekniikkamurheisiin, mikä oli harmi, koska kaikki kuskit ajoivat hienosti ja homma toimi! Kilpailusta kuitenkin nelossija, mikä oli yhden sijan parannus edelliseen vuoteen. Joukkueenjohtajana oli Riina, kuskeina Mirkon lisäksi Mika Virtanen, Tomi Koirikivi, Sami Puttonen ja Janne Turkki.

Ensimmäinen oikea kisa ajettiin huhtikuussa Kokemäellä. Mirko osallistui Kupla-Kuhmujen yleiseen luokkaan Utin Villen Kuplalla, mutta vaihdelaatikon kanssa oli ongelmia eikä sijoituksia tullut.

Seuraavana vuorossa oli Asfalttikunkku, missä Mirkon, Riinan ja Utin Villen piti ajaa ruttukasa-Asconalla. Moottori ei vaan ollut yhteistyöhaluinen torstaina testillä, joten kisa jäi väliin Mirkolla ja Villellä. Riina sai ajaa Väyrysen Raunon Asconalla. Auto oli aivan mahtava ajaa ja Riina otti kaksi lähtövoittoa. Finaalihaaveet kaatuivat semifinaalin ekassa mutkassa, kun Ooppeli työnnettiin ympäri ja muut menivät menojaan.

Helatorstaina Riina pääsi Hyvinkäälle ajamaan samalla Väyrysen Opelilla. Naisten luokassa Riina nousi sijoituserästä A-finaaliin, mutta sitten auto alkoi hyytyä ja moottoriin tuli reikä. Sijoitus oli seitsemäs.

Seuraavaksi ajettiin Kotkassa. Riina ajoi Eerolan Antin Kuplalla ja sijoitus oli neljäs. Riina ei oikein päässyt sinuiksi Kuplan kanssa ja vauhti oli lievästi sanottuna hukassa. 😀

Kesäkuussa ajettiin kotikisa Pikkusuolla. Siellä Mikke ajoi Opel Asconalla, jolla nappasi hienosti EVK-luokan kakkossijan ja yleisen luokan nelossijan. Auto meni valitettavasti kaupan. Mirko ja Riina ajoivat ruttukasa-Asconalla, jolla Riina oli naisten luokan kolmas ja Mirko EVK-luokan kuudes ja yleisen luokan 18.

Kesäkuussa Riina lähti vielä Kokemäelle ajamaan Virtasen Jonnen Volkswagen Jetalla. Riina päästeli etuvetoisen kanssa aina A-finaaliin asti, missä sitten vaihdelaatikko hajosi, ja sijoitus oli kuudes.

Tämän jälkeen pidettiin yli kuukausi taukoa ja laitettiin autoa kuntoon Kardaanikunkkua varten. Autona oli Opel Kadett City, jolla Mirko ajoi vuonna 2011 ekan kisansa ja monta siihen perään ja otti sillä myöskin monta nuorten luokan voittoa. Autosta tuli todella hyvä, vaikka sen ulkonäkö herättikin hieman epäilyksiä. Akselit oli siirretty ja auto näytti tosiaan siltä, ettei sillä ole hyvä ajaa. Mutta toisin kävi. Auto lähti hyvin viivasta ja oli muutenkin ihan käteen sopiva.

Kardaanikunkussa Cityllä ajoivat siis Mirko ja Riina. Vuoden kohokohta ei kyllä mennyt ihan niin kuin piti. Riinan kilpailu loppui semifinaalissa ekaan mutkaan, kun kanssakilpailijan kanssa mentiin kovaa ja korkealle penkalle. Eikä se Mirkollakaan ihan niin hyvin mennyt. Semifinaalin piikistä työnnettiin auto ympäri ja sijoitus tippui viidenneksi. E-finaalissa epäonnistui lähtö ja Mirko jäi vielä ekassa kaarteessa kahden auton väliin. Maaliin tultiin kolmantena ja kisa oli siinä. Voitto oli kuitenkin tavoitteena ja tällä kertaa oli tyytyminen sijaan 27. Ja auto meni kaupan.

Seuraavana viikonloppuna heinäkuun lopussa Riina ajoi Kokemäellä Lampisen Kimmon Opel Asconalla. Ajofiilis alkoi löytyä vasta sijoituserässä, mutta finaalipaikkaa ei tullut. Sijoitus 9.

Elokuun loppupuolella Riina lähti jälleen Kokemäelle ajamaan, tällä kertaa Lampisen Kimmon Toyota Corollalla. Auto oli tosi hyvä ajaa ja Riina ajoi kolmanneksi.

Syyskuun puolessa välissä oli EVK-liigan vuoro. Mirko ajoi Team Sorvaamo Impalandissa, autona Opel Ascona. Viikonloppu oli remontintäyteinen ja joukkueen sijoitus oli neljäs.
Mirkon kasvoille tuli kisan jälkeen leveä hymy, kun farmarikadetti tuli arvalla takaisin kotiin.

Seuraavaksi ajettiinkin AnkUA:n jäsentenvälisiä. Mirko ajoi farmarikadetilla ja Mikke Fiatilla, jonka sai SM-liigasta. Mirko voitti Miken parilla sekunnilla, mutta kerrottakoon, että Mikke ajoi vielä lopuksi Kadetilla ja heti tuli parempi aika kuin Fiatilla. Kardaanimiehet on aina kardaanimiehiä!

Syyskuun lopussa olikin sitten perinteinen Päijät-Hämeen ajo Kukonkoivussa. Riina ajoi Suojärven Tonin Opel Kadett Coupella, ja sijoittui lauantain EVK-kisassa kolmanneksi. Sunnuntaina oli yleinen kilpailu ja siinä Riinan sijoitus oli 11.

Lokakuussa Mikke ja Riina lähtivät Luumäelle Opel Asconalla. Autossa on ruiskukone, joten pikkusen annettiin muille tasoitusta. Mikelle ei tullut sijoituksia, mutta Riina ajoi naisissa neljänneksi. Oli mukava päivä ja mukava ajella!

Seuraavana viikonloppuna Riinan piti ajaa Hyvinkäällä, mutta auto hajosi edellisessä luokassa ja ajot jäivät ajamatta.
Mirko oli samaan aikaan Tykkimäessä ajamassa rokkirallia. Luokkana oli Super Rock ja autona farmarikadetti. Auto oli loistava ja lähti viivasta tosi hyvin. Mirko ajoi B-finaalin kautta A-finaaliin ja oli lopulta hienosti toinen! Upea suoritus!

Lokakuun puolivälissä ajettiin Alastaron asfalttiradalla. Riina ajoi Lampisen Kimmon Volvo 240:llä, joka pisti Riinan aika koville. A-finaaliin asti kuitenkin ajettiin, ja vikasta kisasta viides sija.

Kauden päätti Pikkusuolla ajetut jäsentenväliset, mihin myös muiden seurojen jäsenillä oli mahdollisuus osallistua. Mikke ei osallistunut ja Riina oli reissussa. Mirko ajoi Opel Asconalla aina voittoon asti! Töyrylän Eveliina ajoi naisten luokan samalla autolla. Eve ajoi ekaa kertaa ja viidenneksi. Hyvä kauden päätös!

EVK-sarjaa ei tänä vuonna ajettu ollenkaan ja se tärkein kisa, Kardaanikunkku, meni hieman penkin alle. Muuten kaikille tuli onnistumisia ja palkintokaappiin täydennystä.
Mikke ajoi vain kaksi kilpailua ja yhdet jäsentenväliset. Kotikisa Pikkusuolla meni hienosti, kun Mikke ajoi EVK-luokassa sijalle kaksi ja yleisessä sijalle neljä. Kisoissa Mikke ajoi Opelilla, jäsentenvälisissä Fiatilla.
Mirko ajoi kolme kilpailua jokkista ja siihen päälle evk-liigan, yhden kisan rokkirallia ja parit jäsentenväliset. Mirkon huippuhetki oli rokkiralli Tykkimäessä, kun farmarikadetin kanssa Mirko ajoi Super Rock -luokan kakkossijalle. Mirko kokeili kerran Kuplaa, muuten ajettiin Opelilla.
Riina ajoi 11 kilpailua, joista paras hetki oli kotikisan kolmossija. Kokemäellä tuli ajettua kolme kisaa, ja sieltäkin yksi kolmossija, samoin Kukonkoivusta. Riina ajoi yhden kisan etuvetoisella ja yhden takatuupparilla, muuten mentiin kardaanilla.

Ensi vuonna olisi tarkoitus kilpailla vähän aktiivisemmin. Luultavasti tänä vuonna osallistutaan myös EVK-sarjaan. Mirkolla on tällä hetkellä työn alla kardaanikunkkuauto, toivottavasti tänä vuonna joku meistä saa vaikka kruunun päähänsä. 🙂
Luvassa on myös viimeisen kerran (?) ajettava virtuaaliliiga maaliskuussa. Sinne mennään samalla joukkueella parantamaan viime vuoden haavoja, eli voittohan se on tavoitteena. 🙂

Katsotaan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan! 😉
Vauhdikasta vuotta kaikille!

15967744_1027804797325056_1719972018_o   15966511_1027804783991724_2038131600_o