Mirkolle voitto Keuruun asfalttisprintistä!

Sunnuntaina ajettiin Keuruulla rallisprinttiä asfaltilla ja sinne lähdettiin juuri maalatun Toyota MR2:n kanssa. Riina ajoi numerolla 21 ja Mirko numerolla 35. Numerot olivat niin lähekkäin, että kuskin vaihto olikin ripeää toimintaa eikä kyllä ylimääräistä aikaa jäänyt. Mukava päivä vietettiin ja Mirkolle tuloksena oman luokan ja junioreiden yleiskilpailun voitto, Riinalle naisten kolmossija.

Tammisaareen verrattuna tämä rata oli haastavampi, mutkaa mutkan perään. Pyörällä kiertäessä pystyi miettimään ajolinjoja ynnä muuta, mutta itse kisassa tilanteet tulivat niin nopeasti, ettei kyllä mitään ehtinyt ajattelemaan. 😀

Riina siis aloitti. Tällä kertaa lähtö onnistui hyvin ja eka kierros meni muutenkin paria virhettä lukuun ottamatta aika nappiin. Riina oli itsekin tyytyväinen. Ekan kierroksen jälkeen Riina oli toisena. Aika oli 2.12,38 ja kärkeen eroa oli 4,53 sekuntia.

Nopea kuskin vaihto ja Mirko puikkoihin. Mirkolla meni mutkat aika lailla liipissä, mutta ei se näköjään aikaan vaikuttanut! Mirkon aika oli 2.01,40 ja sillä oltiin luokan kärkessä 5,26 sekunnin turvin. Samoin junnujen yleiskilpailun kärkisija oli Mirkon hallussa 3,25 sekunnilla.

Toisella kierroksella Riinalla onnistui lähtö vieläkin paremmin ja vauhtia oli enemmän, mutta Riina sortui yrittämään vähän liikaa ja muutaman mutka meni pieleen. Aika kyllä parani, mutta vain 1,63 sekuntia. Lopullinen aika oli siis 2.10, 75. Ykkösenä ollut paransi myös ja Riina jäi kärkeen lopulta 5,37 sekuntia. Samoin takaa tuli yksi kuljettaja ohi 0,72 sekunnilla. Riina siis lopputuloksissa naisten kolmonen.

Mirkon oli hyvä mennä parantamaan aikaa valmiiksi lämpimillä renkailla. 😉 Mirko epäili, pystyykö toisella kierroksella enää parantamaan aikaa, mutta parani se aika ihan riittävästi. Mirko nimittäin ajoi ajan 1.59,22 eli parannusta ekaan aikaan 2,18 sekuntia. Sillä tuli luokkavoitto 5,84 sekunnin turvin ja junnujen yleiskilpailun voitto 0,01 sekunnilla!!! 😀 Hyvä Mirko!

Varsin onnistunut päivä kaikin puolin.

Kaksivetoisia oli kisassa yhteensä 63 kuskia. Mirko oli kaksivetoisten neljäs ja Riina oli 32.