Tykkimäessä rokkirallia

Mirko oli viime viikonloppuna Tykkimäessä ajamassa rokkirallin Super Rock -luokkaa Opel Kadetilla. Ja hienosti se menikin! Lauantaina tuloksena superin kakkossija! Hyvä Mirko!
Tarkoitus oli ajaa molempina päivinä, mutta vaihdelaatikon hajoamisen takia sunnuntai jäi väliin. Onneksi laatikko hajosi vasta A-finaalissa lähdön jälkeen: ajossa ei tarvittu 1- ja 2-vaihdetta.
Autona oli siis vuoden 2015 kardaanikunkkuauto, jonka Mirko sai syyskuussa takaisin EVK-liigasta. Farmarikadetti olikin hyvä auto Tykkimäkeen. 🙂

14581450_532414430216674_3342325055351648124_n

Auto pomppasi viivasta todella hyvin. Alkuerässä Mirko ajoi voittoon ja suoraan semifinaaliin.
Semeissä Mirko oli piikissä viimeiselle kierrokselle lähtiessä, mutta lisälenkki oli vielä kiertämättä. Lisälenkiltä tullessa toinen auto meni ohi 20 metriä ennen maalia. Tuloksena siis kakkossija ja paikka B-finaaliin.
B-finaalista kaksi parasta nousi A-finaaliin. Mirko meni lähdöstä piikkiin, mutta ylälenkillä Starlet ajoi ohi. Mirko jatkoi matkaa kakkospaikalla maaliin asti, mikä tiesi paikkaa päivän päälähdössä.

A-finaali oli tiukkaa taistelua ja täynnä tapahtumia. Mirko ajoi ekaan mutkaan kärkikahinoissa, mutta ylälenkille noustessa yksi auto tuli ohi, ja lisäksi vaihteiden kanssa oli pientä hässäkkää. Lantan kaarteessa Mirkon ohittanut auto pyörähti ja Mirko pääsi takaisin ohi.
Yhdellä autolla oli vilppi ja B-finaalin voittanut Starlet keskeytti. Tässä vaiheessa Mirko oli kolmantena.
Kakkospaikkaa pitänyt kuski meni toiseksi viimeisellä kierroksella lisälenkille ja Mirko nousi toiseksi. Pian sama auto oli perässä ahdistelemassa, mutta jotain ilmeisesti tapahtui, sillä Mirko kiersi lisälenkin viimeisellä kierroksella, eikä kukaan enää tullut ohi. Maaliviiva ylitettiin siis toisena! Hieno suoritus Mirkolta ja Kadetilta! 🙂

mirko2