Mirkolla epäonninen SM-viikonloppu Vilppulassa

Viikonloppuna ratkaistiin yleisen luokan suomenmestaruus Särkikankaalla. Sää oli mahtava koko viikonlopun ja järjestelyt toimivat. Mirko oli ajamassa Fiat 850:llä ja kisaan lähdettiin ihan kohtuu odotuksin. Epäonni kuitenkin vaivasi Mirkoa ja tuloksena oli tippuminen lauantaina.

Alkuerä1

Lauantain alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan sunnuntaille ja tavoitteena olikin olla näiden kahden joukossa. Lähdössä bensan paineensäädin hajosi ja kaasarit tulvivat. Auto ei käynyt kunnolla, mutta ekaan mutkaan Mirko ajoi silti toisena. Kakkospaikasta käytiin taistelua ja tämän kahinan seurauksena auto oli penkalla. Samassa vääntyi tukivarsi.

KeräilyeräSeuraavana vuorossa oli keräilyerä, joista neljä parasta jatkoivat. Auto saatiin kuntoon ja kisaa jatkettiin taas uudella innolla. Lähdössä auto keuli ja äänenvaimennin otti maahan kiinni. Tästä syystä auto kääntyi hieman ja Mirko sai varoituksen haittaavasta kaistanvaihdosta. Ajoa jatkettiin kuitenkin kakkospaikalla ja kaikki näytti menevän hyvin, kunnes toisella kierroksella rengas meni puhki. Auto ei kääntynyt ja Mirko ajoi penkan yli. Hän pääsi kuitenkin takaisin radalle ja ajoi maaliin neljäntenä. Toinen varoitus tuli kuitenkin radan ulkopuolella ajamisesta ja lippu muuttui mustaksi. Mirkon kisa oli sitten siinä.

Autosta oli 369 tarjousta ja se meni kaupan.

Alkuerä3Mirko sai Fiat 850:n kesäkuussa Kokemäellä ajetusta nuorten ja naisten SM-kisasta. Autosta oli 29 lappua ja se jäi Mirkolle. Fiatista korjattiin etupää ja vaihdelaatikko ennen yleisen SM-kisoja. Kardaaniautoilla ajavalle Mirkolle tämä oli ensimmäinen kisa Fiatilla. Harmittavaa oli viikonlopun epäonni, mutta ehkä seuraavalla kerralla menee paremmin.

Sunnuntaina sitten katsottiin kisoja. Voittoon ajoi Antti Harju, hopeaa nappasi Markus Kaipila ja pronssille ajoi Miikka Tamminen. Onnea kaikille menestyneille!

Lauantaina tehtiin suojia Mirkon autosta ja sunnuntaina yritettiin kolmea autoa. Mirkon lapuilla ei tullut autoa. Riina teki tarjouksen autosta, jolla piti ajaa Pellossa, mutta finaalissa kyseinen auto hajosi. Ja lappuhan oli tehty ennen finaalia. Kisan jälkeen auto vaihtoi omistajaa.

Ensi viikonloppuna on vuorossa Poikkinaintiajot Pellossa. Mukana kilpailussa ovat Oula, Mikke ja Riina.