Mäntyharjulta menestystä!

Viime lauantaina ajettiin Mäntyharjulla jokkista monen vuoden tauon jälkeen. Vuorossa oli Polaria JM, joka oli EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu ja Kaakkois-Suomen aluemestaruusosakilpailu. Ensin ajettiin EVK-sarjan kilpailu, jossa Riina oli hienosti naisten luokan toinen ja Mirko yleisen luokan neljäs. Onnea molemmille! Yleisestä kilpailusta ei tullut menestystä. Riina otti mustan lipun naisten luokassa sijoittuen 12:ksi ja Mirkon ajot loppuivat yleisen luokan alkuerässä, kun perän jatke hajosi.

Sää oli aurinkoinen ja kisapaikan puitteet olivat kyllä kunnossa. Järvikin löytyi vierestä. Kuulutus ja varikon laajuus tuottivat ongelmia, mutta eiköhän ongelmista opittu tulevaa varten. Rata tuntui olevan liian ahdas kahdeksalle autolle.

Päivä aloitettiin EVK-sarjan naisten ja nuorten luokilla. Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Ensimmäisen kaarteen jälkeen kärkiauto pyörähti ja se tuotti takana tulleille hieman actionia. Tuuli-Joanna Rusila ajoi kärkeen ja Riina seurasi toisena sen jälkeen, kun oli ensin selvinnyt toisesta mutkasta. Auto nimittäin meinasi pyörähtää ja sammui siinä kaiken hässäkän keskellä. Onneksi se lähti saman tien käyntiin ja maaliin Riina ajoi toisena. A-finaalissa Riina ajoi lähdöstä kärkeen, mutta jo toisessa mutkassa näki taustapeilistä sinivalkoisen Nissanin. Kaksi kierrosta Riina sai pidettyä Tuuli-Joannan takana, mutta sitten taitava etuvetokuski meni heittämällä ohi. Riina kuitenkin teki parhaansa, joten tyytyväinen voi olla kakkossijaan.
Nuorten luokan voitti Manu Juhola Volvolla.

Päivä jatkui EVK-yleisellä. Alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välierään. Mirko ajoi toisena, mutta kärkiauto pyörähti eteen eikä Mirko ehtinyt väistämään. Tuloksena oli vääntynyt hammastanko ja keula solmussa. Auto saatiin kuitenkin keräilyerään viivalle ja vaikka se oli todella jäykkä kääntää, Mirko ajoi toiseksi ja jatkoi välieriin. Ohjausta saatiin hieman herkemmäksi ja Mirko ottikin välieristä lähtövoiton. Matka jatkui semifinaaliin, josta kaksi parasta ajoivat A-finaaliin. Mirko otti kärkipaikan ja ajoi ykkösenä maaliin, vaikka venttiilinjousi meni poikki. Remonttia oli ennen A-finaalia aikaa tehdä kahden lähdön ja muutaman huoltotauon verran. Tietenkään kaikkia tarvittavia työkalujakaan ei ollut mukana. Auto ehdittiin kuitenkin juuri ja juuri saada viivalle. Pakko myöntää, että kaikenlaiset keinot olivat käytössä ja tällä kertaa järjestäjä vähän jopa odotti Mirkoa. Nyt ei voi enää siitä kuskien odottelusta valittaa. 😉 Mirkolla epäonnistui lähtö, mutta ekassa mutkassa hän meni neljänneksi. Venttiilin välykset oli heitetty arviolta ja koppakin taisi olla vain puoliksi kiinni. Ihan ei Mirko uskaltanut vedättää autoa, mutta nelossijalla ajettiin maaliin asti.
Yleisen luokan voitti Jukka Matilainen Volvolla.

EVK-sarjaa on hyvä jatkaa, kun sekä Riinalla että Mirkolla onnistui ensimmäinen osakilpailu. 🙂

Mäntyharju1

EVK-kisan jälkeen jatkettiin naisten ja nuorten yleisillä luokilla. Naisten alkuerässä oli lähtösuora liian ahdas ja osuman saattelemana Riina pyörähti. Autokin sammui siinä samassa. Riina nousi parin kierroksen aikana viidenneksi, mutta se ei riittänyt välieräpaikkaan, vaan Riina joutui keräilyerään. Auto kävi siinä vaiheessa jo niin kuumana, ettei se lähtenyt viivasta mihinkään. Keräilyerästä tuli kuitenkin lähtövoitto ja matka jatkui välieriin. Välierästä neljä parasta jatkoivat finaalin puolelle. Lähtö epäonnistui jälleen ja parissa ekassa mutkassa oli hieman ahdasta. Riina oli viidentenä ja kisa päättyi lopulta mustaan lippuun. Sijoitus oli 12.
Naisten luokan voitti Heli Lindroos Kuplalla ja nuorten luokan Manu Juhola Volvolla.

Lopuksi ajettiin vielä yleinen luokka. Mirkon ajot loppuivat alkuerässä heti lähtösuoralle, kun perän jatke meni poikki. Yleisen luokan voitti Teppo Puttonen Kuplalla.

Mäntyharju2

Suojia ei tehty eikä kukaan halunnut ostaa Asconaa. Seuraavaksi kilpaillaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Alahärmässä EVK-sarjan toisen osakilpailun merkeissä. Riina tosin saattaa sitä ennen ajaa juhannuksenakin.