2010

Käydäänpä tässä nyt vuoden 2010 kilpailut läpi.

Äitienpäiväajot 7.5.2010, Kouvola

Kisakausi alkoi Äitienpäiväajoilla Tykkimäessä. Kisat eivät kyllä menneet kenelläkään oikein putkeen. Mainittakoon, että Oula ajoi numerolla 25, koska hän ajoi ensimmäisen kilpailunsa juuri 25 vuotta sitten.

Ensin ajettiin naisten luokka, jossa Riina pyörähti ja tippui jo keräilyssä.
Tämän jälkeen ajettiin EVK-luokka. Miken ajot eivät menneet putkeen ja ajot loppuivat jo keräilyssä keskeytykseen. Oulan ajot puolestaan loppuivat välierässä keskeytykseen. Lasse ja Uula menivät molemmat välieristä B-finaaliin. Uula oli B-finaalin neljäs eli lopputuloksissa 10. Lasse joutui keskeyttämään jo pääsuoralla sijoittuen seitsemänneksi. Eli lopputuloksissa Lasse oli 13. Auto meni valitettavasti siihen kuntoon, että yleiseen luokkaan sillä ei enää pystynyt osallistumaan.
Eikä se yleinen luokka kyllä mennytkään kenelläkään putkeen. Oula ajoi alkueristä välieriin, Uula ja Mikke hakivat vauhtia keräilyjen kautta. Kaikilla kolmella loppuivatkin ajot sitten välierissä.

Rospuutto JM 30.5.2010, Kotka

Kotkassa menestystä sitten tulikin hyvin. Osanottajamäärä tosin oli pieni, mutta ei sen väliä. Yleisessä luokassa Lasse oli 12. ja Oula 13. EVK-luokassa Lasse otti hienosti voiton Oulan sijoittuessa kolmanneksi. Uulalla ja Mikellä eivät kisat menneetkään ihan putkeen. Uulalla oli rengasrikkoja ja Mikke kaatoi. Kävipä siinä rytäkässä toinen auto Miken auton päälläkin. Riina oli naisten luokan kolmas.
Mara ja Tomi olivat myös ajamassa. Tomi otti nuorten luokan voiton ja Mara oli yleisen luokan kuudes ja EVK-luokan neljäs.

Inkeroisten maastoajo 19.6.2010, Kouvola

Kotikisat menivätkin sitten melkein kaikilta hyvin. Kisa alkoi EVK-luokalla. Villen kisat loppuivat jo ennen aikojaan rengasrikkoon ja vielä kaiken lisäksi mustaan lippuun. Oula, Uula ja Mikke olivat kaikki A-finaalissa, josta ei tapahtumia puuttunut. Pääsuoralla oli nimittäin aikamoista rytinää. Oula ja Uula pääsivät sieltä livahtamaan pois, mutta Mikke jäi toisen auton alle. Tapahtumarikkaan alun jälkeen sijoitukset menivät näin: Oula hienosti voittoon, Uula neljänneksi ja Mikke keskeytettyään seitsemänneksi.
Ville ei enää pystynyt osallistumaan yleiseen luokkaan ja muiden ajot menivät näin: Oula sijoittui 14:ksi. Mikke oli 21. ja Uula 23.
Riina ajoi sijoituserään asti ja oli naisten luokan yhdeksäs.

Poikkinaintiajot 16.-18.7.2010, Pello

Oula ja Riina ajelivat Pelloon asti ajamaan. Reissu oli hyvä ja rata ihan huippu, ainakin Riinan mielestä. Kisamenestystä ei kuitenkaan tullut kummallekaan. EVK-luokassa oli hieman bensansyötössä ongelmia ja Oula tippui keräilyssä. Naisten luokkaan vika saatiin korjattua ja Riina ajoikin suoraan välieriin. Välierissä sitten olikin käsijarruvaijeri poikki ja lähtöpaikka alamäkeen. Välieriin ne Riinan ajot sitten loppuivatkin. Yleisessä luokassa Oula ajoi välieriin, samoin kuin pappaluokassa.

Syysrylläys 14.–15.8.2010, Kouvola

Syysrylläys olikin sitten aika tapahtumarikas kilpailu, joskaan ei ainoastaan hyvässä mielessä.

Lauantaina ajettiin EVK-sarjan osakilpailu, joka alkoikin kaikilta loistavasti. Naisten luokassa Riina otti alkuerässä lähtövoiton ja oli välierässä a-finaalipaikalla. Siinä sitten sattui kaikenlaista ja niin lähti sekä finaali- että sijoituspaikka.
Yleisen alkuerät menivät loistavasti; Oula voitti ja Lasse, Uula ja Mikke veivät kakkospaikat. Värierät menivät myös hyvin. Ainoastaan Miken ajot loppuivat välieriin. Semeissä sattuikin sitten kaikenlaista. Oulan ajot loppuivat jo lähtöviivalle kannen hajottua siihen paikkaan. Lasse pääsi vähän ensimmäistä mutkaa pidemmälle ja Uula sitten vielä vähän pidemmälle, kunnes joutui hänkin keskeyttämään.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa yleinen kisa. Naisten välierässä ei pääsuoralla tapahtumia puuttunut, mutta Riina pääsi siitä vielä kuitenkin jatkamaan. Hän oli sijoituskarsinnan neljäs eli lopputuloksissa 10.
Yleisessä luokassa olivat ajamassa Uula, Mikke, Sami ja Ville. Lasse ja Oula eivät pystyneet enää lauantain jälkeen ajamaan. Mainittakoon myös, että Mikke ajoi Fiatilla! Kaikki ajoivat alkueristä suoraan välieriin. Ainoastaan Villellä oli tekniikkaongelmia ja hän haki vauhtia keräilyjen kautta. Välierätkin menivät kaikilta putkeen. Sitten alkoivat Miken ongelmat; auto (Fiat) ei nimittäin lähtenyt käyntiin, joten Miken kisa loppui siihen. Ville ajoi semeistä hienosti A-finaaliin, Uula B-finaaliin ja Sami sijoituserään. Sami ei kuitenkaan pystynyt osallistumaan sijoituserään, koska kone ei enää kestänyt. Hän oli lopputuloksissa 35. Uula ajoi hienosti B-finaalin viidenneksi. Hän oli lopputuloksissa 12. ja kisan paras kardaani! Ville johti A-finaalia, kunnes hän kaatoi. Ville oli kuitenkin lopputuloksissa 7.

Keihäskankaan JM 28.8.2010, Luumäki

Oula ja Riina kävivät Luumäellä ajelemassa (Mirkon autolla), mutta tulosta ei tullut kummallekaan.

Koniwatit Valloillaan 12.9.2010, Kotka

Kotkassa ajamassa olivat Lasse, Oula, Uula ja Riina.
Oula oli yleisen luokan neljäs ja Uula 14. EVK-luokassa Lasse oli neljäs ja Oula kahdeksas. Riinalle ei tullut sijoitusta.

19. Päijät-Hämeen ajo 25.–26.9.2010, Hollola

Kukonkoivussa ajamassa olivat Oula, Sami ja Riina.

Lauantaina ajettiin EVK-sarjan osakilpailu, joka aloitettiin naisten luokalla. Riina ajoi kaikki mahdolliset lähdöt, mitä naisten luokassa pystyy ajamaan. Alkueristä keräilyihin, sieltä välieriin, välieristä sijoituserään ja sijoituserästä A-finaaliin. Se kuitenkin kannatti, koska tuloksena oli 3. sija. Auto kuitenkin oli aikamoisessa kunnossa näiden lähtöjen jälkeen, joten Samilla oli vähän huonot lähtökohdat kisaan. Ajot menivät kuitenkin suht’ hyvin, mutta mukana oli huonoa tuuria, joten Samille ei sijoitusta tullut. Oulallakin oli huonoa tuuria; hän pyörähti ja tippui jatkopaikalta. Oula ajoi pelkästään lauantaina.

Sunnuntaina oli yleisen kilpailun vuoro. Riinalle ei tullut sijoitusta, mutta ajamaan kyllä pääsi. Taas tuli autoon iskuja joka suunnasta ja Samihan siitä joutui sitten kärsimään. Auton ohjattavuus meni nimittäin niin huonoksi, että kadetti meni juuri sinne, minne itse halusi.

49. Särkikangas JM 16.–17.10.2010, Vilppula

Riina oli lauantaina Vilppulassa ajamassa, ei kylläkään RKR-Opelilla vaan tällä kertaa Amdix Opelilla. Lieneekö syynä harjoittelu ensi kesän paria kilpailua varten…
Kisahan oli aikamoinen, rata oli nimittäin aivan jäässä. Auto oli erittäin hyvä (pääsuoran olisi vaan pitänyt olla pidempi), mutta ajot loppuivat kuitenkin välierässä, kun Riina pyörähti jatkopaikalta.

AnkUA:n jäsentenväliset

Heinäkuussa ajettiin ensimmäinen osakilpailu, jossa Riina kävi kokeilemassa autoa Pellon kisoja varten. Hän ajoi yleisessä luokassa ja oli viides.

Lokakuussa ajettiin sitten toinen osakilpailu, jossa oli myös harrastajille ja lapsille omat luokat. Lara ajoi mönkijällä lasten luokassa ja sijoittui hienosti viidenneksi. Mirko ajoi JM-harrastajaluokassa, jonka voiton hän vei reilusti ja upealla ajolla. Riina ajoi yleisen luokan kuudenneksi ja naisten luokan voittoon. Mainittakoon, että Riinan pahin painajainen tapahtui, kun Mirko ajoi paremman ajan! Mutta Mirko ajaakin niin hyvin, että varokaa vaan ensi kesänä, kun hän aloittaa nuorten luokassa!