2015

II Virtuaali JM-Mestari 1.2.2015

Kisakausi aloitettiin helmikuussa II Virtuaali JM-mestaruuden parissa. Kilpailu käytiin Mäntän koulukeskuksen salissa, jonne oli loihdittu hieno kisa-alue. Paikalla oli kahdeksan ajo-simulaattoria ja iso screeni, josta yleisö seurasi kilpailua. Mukana oli 104 osallistujaa. Lauantaina olivat vuorossa vapaat harjoitukset, pari VIP-kisaa ja Allstars-kisa. Itse kilpailu ajettiin sunnuntaina. Kiitokset kisan järjestäjille!

Mirko ja Riina ajoivat Rautakorpi Racing Pösöillä, Mirko numerolla 23 ja Riina numerolla 36. Kilpailussa ajettiin pelkästään yleinen luokka, mutta paras nuori, nainen ja seniori palkittiin. Alkuerät, keräilyt ja välierät ajettiin Kokemäellä, semifinaalit ja finaalit puolestaan Joensuussa. Kisa ajettiin pudotusajona, kahdeksan auton lähtöinä. Kaikki autot olivat nelivetoisia ja samantehoisia Pösöjä.

Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko nappasi heti lähtövoiton, vaikka takana ajanut hiillostikin Mirkoa paikoittain. Riina otti alkuerässä todella hyvän lähdön ja ajoi piikissä ekaan mutkaan. Hetken aikaa kärkipaikka piti, kunnes Rytkösen Anne hurautti vauhdilla ohi. Kakkospaikka pysyi Riinan hallussa maaliin asti. Välieristä neljälle parhaalle oli luvassa jatkopaikka semifinaaleihin. Mirko otti jälleen lähtövoiton. Riinalla epäonnistui lähtö ja ekassa mutkassa tuli osuma takakulmaan ja Riinaa vietiin. Peli oli jo menetetty, mutta maaliin asti kuitenkin ajettiin. Sijoitus lähdössä oli kuudes. Semifinaalista voittaja ajoi A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin, kolmonen C-finaaliin ja nelonen D-finaaliin. Mirko oli samassa lähdössä viime vuoden mestarin kanssa. Lähdöstä Mirko meni kakkospaikalle, mutta kärjessä tehtiin ajovirhe, ja auto kaatui. Mirko nousi piikkiin ja ajoi ykkösenä maaliin asti. A-finaalissa olikin sitten kahdeksan kovaa kuskia; viisi miestä, kaksi nuorta ja yksi nainen. Ja kuinkas kävikään: Rytkösen Anne pesi kaikki miehet ajamalla ekassa mutkassa piikkiin ja kärjessä maaliin asti. Mirko ajoi pari kierrosta kakkospaikalla, kunnes kolmospaikalla ajaneen Marko Rajalan hiillostus tehosi ja hän nousi Mirkon ohi kakkospaikalle. Maaliin Mirko ajoi kolmosena ja nappasi pronssia.
Paras seniori oli Hannu Pohja, paras nuori Aleksi Pohja ja naisten voittaja oli tietysti koko kisan voittanut Anne Rytkönen.

Mirko oli mukana myös lauantaina ajetussa Allstars-kisassa, jossa oli 27 osallistujaa. Ajokkina kaikilla oli tehokas Mini. Kisa käytiin Pellon radalla. Rataprofiilia ei ollut muutettu, mutta asfalttia ei ollut muualla kuin lähtöpaikalla. Kaikki saivat harjoitella muutaman minuutin ja sitten alkoi kisa. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin, lopuille oli tiedossa keräilyerät. Mirko ajoi varmasti maaliin asti ja voitti lähdön. Autoilla oli todella vaikea ajaa. Välieristä kolmelle parhaalle oli tiedossa A-finaalipaikka, sijat neljästä seitsemään oikeuttivat B-finaaliin. Mirkon välierä meni vähän pieleen ja Mirko oli seitsemäs. B-finaalista kaksi parasta nousivat A-finaalin puolelle. Taas sattui ja tapahtui ja sijoitus maalissa oli seitsemäs. Tuloksissa Mirko oli 13. Kisan voitti Oskari Römän.

Virtuaali-Liiga 28.-29.3.2015

Maaliskuun lopussa ajettiin Ähtärissä Virtuaali-Liiga, joka oli ajosimulaattoreilla ajettava joukkuekisa. Mukana oli yhteensä 19 joukkuetta ja kilpailu oli kaksipäiväinen. Rautakorpi Racing oli mukana kilpailussa ja ajoi aina finaaliin asti. Lopputuloksena oli viides sija, palkintona pokaali ja hyvä mieli onnistuneesta viikonlopusta.

Kisapaikkana oli Ähtäri-Halli ja ratana Ala-Härmän Kalmookangas. Lauantaina ajettiin karsinnat, joista 12 joukkuetta selvisi sunnuntaille. Sunnuntaina oli vuorossa semifinaalit ja lopulta kuuden joukkueen finaali.

Rautakorpi Racingin joukkueenjohtajana toimi Riina Kykkänen ja kuskin homman hoitivat Aleksi Pohja, Tomi Koirikivi, Sami Puttonen, Mirko Kykkänen, Janne Turkki ja Paavo Pohja. Joukkue oli tasainen ja kaikki onnistuivat ja tekivät parhaansa. Hyvä meidän tiimi!
Kiitoksen ansaitsevat koko joukkue, huolto, kisan järjestäjät ja yhteistyökumppanit, jotka mahdollistivat osallistumisen kilpailuun: Anjalankosken Urheiluautoilijat, Myltek Teollisuusputkistot, Jokkis.net ja Marja Ripattila.

Lauantaina ajettiin siis karsinnat. Lohkoja oli neljä ja jokaisen lohkon kolme parasta joukkuetta jatkoivat sunnuntaille. Lähtöjä kertyi yhteensä 18 kappaletta. Rautakorpi Racing ajoi lohkossa A ja sieltä irtosi lohkovoitto 89 pisteellä. Ero toiseksi tulleeseen joukkueeseen oli yhdeksän pistettä. Taistelu oli aluksi tiukkaa, mutta lopulta kärkikolmikko oli kyllä selvillä reilulla erolla seuraaviin.
Rautakorpi Racing otti yhdeksän lähtövoittoa, mutta myös pientä alkukankeutta ja epäonnea oli mukana. Kerran hajosi moottorikin, mutta on se virtuaalikisaaminen siitä helppoa, että seuraavassa lähdössä oli autossa uusi moottori. Kyllä huoltomiehet ja -naiset olivat tehokkaita! Joukkue ajoi kuitenkin pääosin tasaisia ajosuorituksia ja jokainen kuski ajoi kolme lähtöä. Kaikille saatiin varmuutta ja onnistuneita ajosuorituksia seuraavan päivän semifinaaliin.

Sunnuntai aloitettiin semifinaaleilla. Joukkueita oli jäljellä 12, lohkoja kaksi ja molemmista lohkoista finaaliin meni kolme joukkuetta. Edelleen lähtöjen määrä oli 18. Rautakorpi Racing ajoi A-lohkon kakkoseksi 71 pisteellä. Ykköspaikkaan jäätiin 24 pistettä, kolmospaikkaan ero oli 10 pistettä.
Rautakorpi Racing otti neljä lähtövoittoa ja jälleen joukkueen suoritus oli tasainen eikä pisteittä jääty kuin yhdessä lähdössä. Semifinaalissa lisäjännitystä toivat ajosimulaattorin tekniset ongelmat. Kone jouduttiin pari kertaa käynnistämään uudelleen, mutta onneksi ehdittiin viivalle ajoissa.

A-lohkosta finaaliin ajoivat Loimaan EVK-SM Team, Rautakorpi Racing ja Jämsän Mustat Hevoset Team. B-lohkosta finaaliin jatkoivat Vetelin Asfalttikunkku Team, Oriveden Team OrSUA ja Team Botnian SMA-Motorsport.

Semifinaalin jälkeen oli tauko, jonka aikana hiottiin taktiikkaa finaalia varten.
Finaalissa kisan luonne muuttui aika lailla. Kisassa oli mukana enää kuusi kovaakin kovempaa joukkuetta, joten kaiken piti onnistua aivan nappiin. Lähtöratojen merkitys kasvoi. Lähtöpaikkojen asfalttien pidossa oli siis eroja, ja finaalissa tällä olikin iso merkitys. Hyviltä radoilta oli onnistuttava keräämään hyvät pisteet ja huonommilta radoilta oli saatava kasaan mahdollisimman hyvät pisteet. Joukkueet olivat kovia ja tässä vaiheessa ei kukaan enää tehnyt suurempia virheitä.

Finaalissa ajettiin kuusi erää ja yhteensä lähtöjä kertyi 24. Finaalin ensimmäiseen erään lähdettiin toiseksi parhaalta radalta. Siitä saatiin yksi lähtövoitto otettua, mutta muuten mukana oli hieman epäonnea ja hyviä pisteitä jäi saamatta. Kaksi seuraavaa erää lähdettiin vähän huonommilta radoilta, mutta niistä saatiin kerättyä ihan hyvät pisteet kuitenkin. Neljäs erä lähdettiin parhaalta lähtöpaikalta ja sieltä napattiinkin neljä lähtövoittoa ja joukkue nousi mukaan kärkikahinoihin. Kaksi viimeistä erää lähdettiin jälleen huonommilta lähtöpaikoilta. Pisteitä tuli tasaisesti ja lopulta se riitti viidenteen sijaan.
Vahvimman ja tasaisimman suorituksen finaalissa ajoi Romukauppa EVK-SM Team, joka otti lopulta voiton 12 pisteen erolla seuraavaan. Toiseksi ajoi Asfalttikunkku Team. Pronssille ajoi Team OrSUA, pisteen erolla hopeaan. SMA-Motorsport sijoittui neljänneksi, neljän pisteen päähän pronssista. Rautakorpi Racing puolestaan oli kahden pisteen päässä nelossijasta ja kuuden pisteen päässä pronssista. Kuudenneksi ajoi Mustat Hevoset Team.

Mainittakoon vielä, että Rautakorpi Racing oli finaalin ainut joukkue, joka otti viisi lähtövoittoa!

Liigaviikonloppu oli jännittävä ja mieleenpainuva. Ensi vuonna tavoitellaan sitten mitalisijaa!

Tulokset:

Romukauppa EVK-SM Team, LoiUA, 105 pistettä
Asfalttikunkku Team, VetUA, 93 pistettä
Team OrSUA, OrSUA, 92 pistettä
SMA-Motorsport, Team Botnia, 88 pistettä
Rautakorpi Racing, AnkUA, 86 pistettä
Mustat Hevoset Team, JämSUA, 59 pistettä

XXIV Asfallttikunkku 1.-3.5.2015

Vappuna ajettiin Kemoran moottoriradalla perinteinen Asfalttikunkku. Osallistujia kaikkiin luokkiin oli lähes 800. Sää oli pääosin hyvä koko viikonlopun eikä luntakaan satanut tällä kertaa. Riina oli ainoana Rautakorvesta mukana. Kisaan lähdettiin Rajalan Joni-Pekan Datsun Finnillä, mutta torstain harjoituksissa perä meni niin pahasti rikki, että autolla ei voinut kisaan osallistua. Riina sai auton vaihdettua ja hieman torstaina harjoiteltua. Ajokkina oli Ikosen Mikon Ford Sierra. Kiitokset auton lainasta!

Perjantai aloitettiin naisten luokalla, jonka jälkeen ajettiin EVK-luokka. Lauantaina ajettiin nuorten luokka ja yleisen karsinnat. Sunnuntaina yleinen luokka ajettiin loppuun.

Naisten alkueristä voittajalle oli tiedossa suora paikka semifinaaliin, kakkoselle ja kolmoselle paikat välieriin ja loput sitten keräilyihin. Riina nyykäytti auton viivalle heti alkuun. Ensimmäisessä kaarteessa noustiin kuitenkin kolmanneksi ja siinä sijalla ajettiin maaliin asti.
Välieristä kolmelle parhaalle oli jatkopaikka semifinaalien puolelle. Lähtöviivalla Riina nosti reilusti kierroksia, mutta jälleen kävi sama juttu, ja lähtö meni aivan pieleen. Ekassa kaarteessa Riina nousi kuitenkin jälleen kolmospaikalle. Viimeisestä jatkopaikasta käytiin kovaa taistelua. Riinan perässä tuli kolme etuvetoista, joiden hiillostuksessa sitten ajettiin koko lähtö. Sisältä yritettiin ohi, ulkoa yritettiin ohi. Lähes maaliin asti Riina kesti, mutta harmittavasti sijoitus tippui viimeisessä mutkassa ennen maalia. Kisa loppui siis välieriin.

Mikko Ikonen ajoi Sierralla EVK-luokassa välierään asti ja yleisessä luokassa kilpailu loppui lauantaina keräilyerään.

Naisten luokan voiton vei Anne Rytkönen Sumpilla. EVK-luokan voittoon ajoi Teemu Salomäki Fordilla. Nuorten luokan voitti Jere Kalliokoski Fiatilla ja yleisen luokan Joni-Pekka Rajala Fiatilla.

Riina yritti ostaa itselleen auton, mutta eipä se arpaonni ollut kohdallaan.

Kuopio JM Arctic Machine 9.-10.5.2015

EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin lauantaina Kuopiossa, Heinjoen asfalttiradalla. Rautakorvesta mukana olivat Mikke, Mirko, Riina ja Utin Ville. Mikke ajoi Opel Asconalla ja kilpailu loppui valitettavasti välieriin. Mirko ja Riina ajoivat toisella Asconalla, sijoituksena Mirkolle kuudes sija ja Riinalle naisten luokasta kolmas sija. Utin Ville ajoi Citykadetilla kuuden vuoden ajotauon jälkeen hienosti kymmenenneksi.
Sää oli hyvin vaihteleva koko päivän. Välillä paistoi aurinko ja välillä satoi kaatamalla vettä. Rata oli märkä lähes koko kisan ajan. Kiitokset huoltomiehille hyvästä huollosta!

Päivä alkoi yleisen luokan merkeissä. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semeihin, kolmonen ja nelonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko ja Mikke olivat samassa alkuerässä vierekkäisillä radoilla. Mirko myöhästyi hieman lähdössä, mutta pääsi silti kärkipaikalle ja otti lähtövoiton. Mikke ajoi nelospaikalla koko lähdön ajan. Ville oli seuraavassa alkuerässä ja sieltä tuli heti lähtövoitto.
Välieristä sitten kolmelle parhaalle oli paikka semifinaalien puolelle. Kulkupuoli ei nyt ihan riittänyt ja Mikke tuli maaliin viidentenä.
Semifinaalista voittaja meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmas sijoituserään. Mirko se jälleen nappasi varmoin ottein kärkipaikan ja ajoi A-finaaliin. Ville ajoi kolmanneksi eli sijoituserään.
Sijoituserästä kaksi parasta nousivat B-finaaliin puolelle. Ekaan mutkaan mennessä Ville oli kolmantena, mutta sieltä hän löysi Opelille sopivan reiän ja nousi kärkeen. Maaliin ajettiin ykkösenä.
B-finaalissa Ville ajoi jälleen kolmantena ekaan mutkaan. Kärkiautot nahistelivat ja Villelle avautui rako sisälle. Melkein jo päästiin ohi, mutta sitten tuli osumaa ja sijoitus tippui. Maaliin Ville ajoi viidentenä ja oli tuloksissa kymmenes.
A-finaalissa Mirko ei lähdöstä kerinnyt kärkipaikoille, vaan ajoi neljäntenä ekaan mutkaan. Takasuoralla Mirko ohitti kaksi autoa ja nousi kakkospaikalle. Varikkomutkaan ajettiin kuitenkin kovalla vauhdilla ja samalla toisen auton kanssa tuli kylkikosketusta ja niin Mirkoa vietiin. Siitä päästiin vielä jatkamaan ja maaliin asti ajettiin, tuloksena kuudes sija.

Yleisen luokan jälkeen vuoron saivat naiset. Alkueristä kaksi parasta ajoivat välieriin, loput keräilyihin. Riina otti parhaan lähdön ja ajoi maaliin asti ykkösenä.
Välierästä kolme parasta ajoivat A-finaaliin, seuraavat kolme sijoituserään. Riina ehti lähdöstä kolmospaikalle. Lähtösuoralla tuli kärkiautojen kesken hieman kontaktia, mutta Riina painoi oikeassa kohdassa jarrua ja selvisi kakkospaikalla eteenpäin. Siinä ajettiin maaliin ja A-finaaliin.
A-finaalissa lähtö ei taaskaan mennyt oikein nappiin ja ekasta mutkasta Riina selvisi vasta viidentenä. Varikkomutkassa Riina nousi neljänneksi ja toisella kierroksella takasuoralla Riina pisti Opeliin vauhtia ja nousi vielä kolmospaikalle. Se oli myös lopputulos.

Yleisen luokan voittoon ajoi Jukka Heino Volvolla. Naisten luokka voitettiin Fordilla, ratin takana Hanna Yrjölä-Elo. Nuorten luokan voittoon ajoi Niklas Vento Volvolla.
Autoista ei ollut lappuja, kotiin lähdettiin siis autot kärreillä.
Mirko ja Ville saivat palkinnoksi pokaalit, Riina pokaalin, hanskat, niskatuen ja kalakukon!

Kevät Mylly 17.5.2015

Sunnuntaina Joensuun Ylämyllyllä ajettiin jokkista ja Mirko lähti Rautakorvesta asti kilvanajoon. Tarkoituksena oli ottaa hieman tuntumaa rataan tulevaa EVK-liigaa ajatellen. Mirko pääsikin ajamaan yhteensä yhdeksän lähtöä. EVK-luokasta tuli 15. sija ja yleisestä luokasta 10. sija.

EVK-luokan alkueristä kaksi nopeinta ajoivat suoraan semehin, kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirkolla onnistui lähtö aivan nappiin ja hän ajoi ensimmäisenä ekaan mutkaan. Vielä oli ajamisessa vähän hakemista ja sijoitus tippui ekan kaarteen aikana neljänneksi. Mirko nousi kuitenkin myöhemmin kolmospaikalle, kun edestä kaadettiin. Välieristä neljä parasta nousi semifinaaliin. Mirko ajoi toisena ruutulipulle. Semifinaalista voittaja meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Lähtö epäonnistui, mutta Mirko ajoi kuitenkin kolmanneksi. Sijoituserästä kahdelle parhaalle oli tiedossa paikka B-finaalin puolelle. Lähtö ei taaskaan onnistunut ja Mirko ajoi lähdöstä kolmospaikalle. Kakkospaikalle yritettiin nousta, mutta matka loppui lopulta keskilenkin kohdalle. Mutka meni hieman leveäksi, takapyörä osui traktorinrenkaaseen, auto pyörähti ja Mirko keskeytti penkalle. Lopullinen sijoitus oli 15.

Yleisen luokan alkueristä kaksi parasta menivät suoraan semeihin, kolmonen ja nelonen välieriin ja loput keräilyihin. Alkuerä ei Mirkon osalta onnistunut kovin hyvin, maaliin nimittäin tultiin kuudentena, molemmat etupyörät puhjenneina. Keräilyerästä kahdelle parhaalle oli jatkopaikka välieriin. Mirko otti suvereenin lähtövoiton. Välieristä kolme parasta jatkoivat semifinaaliin. Ajaminen alkoi taas sujua, ja välierästä tuli kakkossija. Semifinaalista voittaja meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Lähtö onnistui hyvin ja Mirko nousi ekan kierroksen aikana piikkiin. Toiselle kierrokselle lähtiessä kävi sitten niin, että keinuvipu meni poikki. Yhden sijan Mirko joutui taipumaan, mutta ajoi ruutulipulle hienosti toisena. B-finaalista taas kaksi nousi A-finaalin puolelle. Auto nyykähti lähdössä ja Mirko jäi viimeiseksi. Ekan kaarteen aikana hän onnistui nousemaan pari sijaa, viidenneksi. Varikkomutkassa Mirko yritti ohi edellä menevästä autosta, mutta jälleen mentiin penkan kautta. Matka kuitenkin jatkui ja sijoitus säilyi viidentenä maaliin asti. Lopputuloksissa Mirko oli kymmenes, palkinnoksi pokaali.

EVK-luokan voittoon ajoi Janne Viitikko Volvolla ja yleisen luokan voitti Jari Hämäläinen Fiatilla. Naisten luokan paras oli Anne Koljonen Kuplalla, nuorten voiton puolestaan nappasi Miika Nevalainen Fiatilla. Pappojen parhain oli Tarmo Kärkinen Opelilla.

IKH-JM 23.5.2015

Riina kävi toukokuun lopussa Pohjanmaalla harjoittelemassa Fiatilla ajoa. Kauhajoella ajettiin IKH-JM, jossa Riina ajoi Tuomo Ojanperän Fiat 850:llä. Kiitokset ajopaikasta! Vettä satoi koko päivän ja tuloksena oli keskeytys ja 9. sija.

Naisten luokan alkueristä ykkönen ajoi suoraan A-finaaliin, kakkonen sijoituserään, kolmonen välierään ja loput keräilyerään. Riina ajoi alkuerässä kolmanneksi, vaikkakin suuren haasteen toi vesisade ja pyyhkijät, jotka kävivät todella hitaalla. Päätymutkaa Riina ei osannut ajaa, vaan auto puski aina samassa mutkassa.  Välierästä kolme parasta nousi sijoituserään. Viivalle ajaessa alkoi kytkin temppuilemaan. Tästäkin vielä selvittiin ja Riina tuli kolmantena maaliin. Maalin jälkeen Riina hinattiin varikolle. Sijoituserästä jälleen kolme parasta nousi A-finaaliin. Riina meni lähdöstä kolmospaikalle, mutta päätymutkassa tippui nelospaikalle. Pääsuoran loputtua ennen uudelle kierrokselle lähtöä tuli vielä yksi auto rinnalle ja siinä meni molemmat ulos pehmeälle hiekalle. Vaihdelaatikkokin taisi hajota siihen paikkaan, ja Riina keskeytti. Tuloksena 9. sija.

Naisten luokan voitti Anni Lampinen Fiatilla ja nuorten luokan Rasmus Häggblom Kuplalla. Jani Keski-Äijö ajeli Fiatilla yleisen luokan voittoon. EVK-luokan voitti Lasse Ketola Fordilla ja pappaluokan Hannu Helenius NSU:lla.
Tuomo Ojanperän kisa loppui yleisessä luokassa keräilyerään.

JM-Lappajärvi 24.5.2015

Kauhajoelta Riina siirtyi seuraavana päivänä Lappajärvelle. Tarkoituksena oli ajaa samalla autolla kuin Kauhajoelle, mutta koska se hajosi, täytyi etsiä uusi ajopaikka. Onneksi paikka järjestyi, autona oli Teemu Suosalon Fiat 133. Kiitokset Teemulle! Lappajärvellä ajaminen oli aikamoinen farssi, mutta sijoitus oli silti viides.

Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin, kolmonen ja nelonen sijoituserään ja loput keräilyyn. Auto lähti hyvin viivasta ja Riina ajoi heti lähdöstä toiseksi. Rata oli vieras, auto oli vieras, ja Riinan ajo sen mukaista. Kakkospaikalla kuitenkin selvittiin maaliin ja A-finaaliin. Finaalissa Riina meni lähdöstä neljänneksi, mutta löysi ekassa mutkassa hyvän reiän sisältä ja nousi kakkospaikalle. Auton hallinta, vaihteet ja kaasun painaminen olivat vain kerta kaikkiaan niin hakusessa, että Riina tippui kahden kierroksen aikana kuudenneksi. Yksi auto kaatoi juuri ennen ruutulippua, joten Riinan sijoitus oli sitten viides. Palkinnoksi Riina sai pokaalin, rättejä ja Iittalan laseja, jotka tulivat tarpeeseen.

Fiatista meni imukanava puhki juuri ennen maalia ja Riina tuli kauhean savun saattelemana varikolle. Onneksi kanava saatiin paikattua yleiseen luokkaan. Siellä Teemu Suosalo ajoi 11:ksi.

Naisten luokan voitti Emilia Uutela Fiatilla ja nuorten luokan Eero Laurila Fiatilla. Yleisen luokan voitti Markus Paananen myöskin Fiatilla. Pappaluokan voitto vietiin Kuplalla, kuskina Timo Kunnari.

Mäntyharju JM 6.6.2015

Kesäkuun alussa kilpailtiin Mäntyharjulla, Polaria JM:n merkeissä. Kyseessä oli EVK-sarjan toinen osakilpailu. EVK-luokkien jälkeen ajettiin vielä yleinen kilpailu. Kisaan lähdettiin samalla kokoonpanolla ja samoilla autoilla kuin ekaan osakilpailuun kuukausi sitten. Riina ja Mirko ajoivat Opel Asconalla ja Mikke toisella Asconalla. Utin Villen ajokkina oli Citykadett. Kisaan lähdettiin iloisin mielin ja odotuksin, mutta kaikki ei mennyt niin kuin oli suunniteltu. Mirkon Asconasta hajosi nokka-akseli ja Citykadetista kytkin. Mikellä auto toimi ja Mikke se ajelikin EVK-luokan kolmanneksi.
Sää oli aurinkoinen, tosin kisan loppuvaiheessa oli pilvistä ja lopulta satoi vähän vettä. Puitteet radalla olivat hyvät, mutta rata pöllysi tosi paljon ja petti osittain.

Päivä aloitettiin naisten ja nuorten EVK-luokilla. Naisten alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Heti lähdön jälkeen Asconasta meni keinuvipu poikki ja kaiken lisäksi Riina veti kakkosen hutiin. Sillä räpättävällä laitteella Riina onnistui kuitenkin nousemaan kolmospaikalle. Ilo loppui lyhyeen, kun auto sammui ja Riina keskeytti. Varikolla huoltomiehet odottivat uusi keinuvipu valmiina, mutta vika osoittautuikin luultua suuremmaksi. Venttiilinnostimen pää oli irronnut ja löytänyt tiensä nokka-akselin luo. Nokka oli kolmessa osassa ja kisa oli siinä.

Mirko sai nuorten luokasta vara-auton yleiseen luokkaan, kiitokset Lehtisen Jussille Toyota Corollan lainasta!
EVK-yleisen alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Mikke se heitti Opelin varmoin ottein kakkospaikalle ja suoraan välieriin. Mirko tutustui Corollan saloihin ja selvisi hänkin kakkospaikalla maaliin. Ville johti alkuerää, kunnes hänet työnnettiin pihalle. Sijoitus oli kuudes ja keräilyerä kutsui Villeä.
Keräilyeristä neljä parasta jatkoivat välieriin ja Ville ajoi toisena maaliin.
Välieristä jälleen neljä nopeinta jatkoivat. Ykkönen meni A-finaaliin ja seuraavat kolme sijoituseriin. Mikelle Mäntyharjun rata sopi hyvin: Mikke ei ehtinyt lähdössä kärkipaikoille, mutta löysi aina Opelin mentäviä ohituspaikkoja. Välierässä Mikke ajoi toiseksi ja Mirkon sijoitus  oli neljäs. Ville oli kahdeksas ja kisa loppui siihen.
Mirko oli siis ensimmäisessä sijoituserässä ja sieltä kaksi parasta nousi seuraavaan sijoituserään. Hetken Mirko johti lähtöä, mutta toisella kierroksella osumaa tuli siihen malliin, että sijoitus tippui. Samassa rytinässä irtosi hammastanko ja Mirko keskeytti. Sijoitus lähdössä oli viides ja kisassa oli 23.
Mikke ajoi kolmannessa sijoituserässä, josta kaksi parasta nousivat A-finaalin puolelle. Mikke oli kolmantena, mutta nousi toisella kierroksella kakkospaikalle. A-finaalissa Mikke pisti jälleen Opelin vauhtiin ja nousi aina kolmanneksi asti! Hyvä Mikke! Palkinnoksi Mikelle pokaali ja lääkekaappi.

EVK-luokissa voitot menivät tuttuihin osoitteisiin. Yleisen luokan voittoon ajoi Janne Viitikko Volvolla ja naisten luokan voiton vei Hanna Yrjölä-Elo Fordilla. Nuorten luokan voitti Saku Härkönen Volvolla.
EVK-sarjassa Mikke nousi seitsemänneksi, muiden sijoitukset tippuivat. Riina tosin on vielä viiden joukossa.

Seuraavaksi ajettiin yleinen kisa ja taas nuorilla ja naisilla aloitettiin. Naisten luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin. Riina vaihtoi auton Citykadettiin ja lähti kisaan uudella innolla. Sekin into loppui lyhyeen, kun Kadetista hajosi kytkin ja kisa loppui siihen.

Ville ja Mirko olivat siis katsomon puolella loppupäivän. Mikellä auto toimi ja yleiseen luokkaan pistettiin jälleen Ascona tulille. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin ja Mikkehän ajoi kolmospaikalla maaliin. Välierästä neljä nopeinta jatkoivat, ykkönen A-finaaliin ja muut sijoituseriin. Mikke ajoi välierässä neljänneksi ja ensimmäiseen sijoituserään. Sieltä kaksi parasta nousivat toiseen sijoituserään. Lähdöstä ei Mikke edelleenkään ehtinyt, mutta löysi kuitenkin ohituspaikan ja nousi toiseksi. Kaasu pohjassa maaliin ja seuraavaan lähtöön. Toisesta sijoituserästä jälleen kaksi parasta nousivat kolmanteen sijoituserään. Päätymutkassa sattui ja tapahtui ja hetken jo näytti, että nyt Mikke nousee jatkopaikalle, mutta sitten edessä ollut auto pyörähti Miken eteen. Maaliin Mikke ajoi kuudentena ja oli lopputuloksissa 18.

Naisten luokan voitti Jaana Koskema Fiatilla ja nuorten luokan Panu Pöntynen myöskin Fiatilla. Yleisen luokan voittoon ajoi Timo Ruoppa Kuplalla.

JM SM-EVK 13.-14.6.2015

Kesäkuun puolessa välissä ratkottiin Alastarolla EVK-autojen suomenmestaruus. Mikke lähti kisaan uudella Opel Asconalla. Asfalttirata ja sateinen keli oli mieleinen juttu etuvetokuskeille, jotka tällä kertaa veivät podiumpaikat. Miken kisa päättyi välieriin ja autokin meni kaupan. Huollossa oli mukana oikea tehotiimi: Lasse, Riina ja Nita.

Lauantaina karsittiin jatkajat sunnuntaille. Alkueristä kaksi parasta meni suoraan sunnuntaille, kolmonen ja nelonen kakkoskeräilyeriin ja loput ykköskeräilyihin. Lähdössä auto meinasi nyykähtää, mutta 450 metriä pitkän lähtösuoran päässä Mikke oli kuitenkin toisena. Sijoitus tippui kolmanneksi, kun etuvetoisella suhautettiin ohi. Maaliin tultiin kahden ja puolen kierroksen jälkeen ja juuri ennen maalia kärkiauto hajosi. Mikke nousi kakkospaikalle ja nappasi suoran sunnuntaipaikan.

Sunnuntaina kisaa jatkettiin vesisateessa. Alkueristä kahdelle parhaalle oli tiedossa suora välieräpaikka. Kolmonen ja nelonen ajoivat kakkoskeräilyihin ja loput ensimmäisiin keräilyihin. Vesisade toi hieman ongelmia lauantaihin verrattuna: auto ei kääntynyt ollenkaan. Mikke selvisi vielä ekasta mutkasta hyvällä paikalla, mutta sitten taisi tulla vähän osumaakin ja Mikke pyörähti. Sijoitus tippui ja maaliin Mikke ajoi seitsemäntenä. Ensimmäisistä keräilyistä neljä parasta nousivat parempien keräilyiden puolelle. Autoon vaihdettiin eturenkaat ja auto kääntyi sen jälkeen hieman paremmin. Mikke ajoikin lähdössä toisena maaliin. Takapyörissä ei ollut pitoa ja nekin vaihdettiin toisiin. Kakkoskeräilyistä jälleen neljä jatkoi välierien puolelle. Mikke ajoi lähtövoittoon. Välierä olikin koko kisan tiukin paikka; vain kolme jatkoi semifinaalien puolelle. Mikke ajoi neljäntenä maaliin ollen juuri ensimmäinen putoaja.

Autosta oli 11 vierasta tarjousta ja kolme suojaa. Arpaonni ei suosinut, ja Ascona lähti uuteen kotiin.

Mitalisijat vietiin tänä vuonna etuvetoisilla autoilla. Voittoon ajoi D-finaalista asti A-finaaliin noussut Juha Salonen Hondalla. Toiseksi tuli konkari Kari-Pekka Koivisto Mazdalla. Kolmospaikan vei Esa Ketomäki Pösöllä. Onnea menestyneille!

XXXIII Häjyylyajo 4.-5.7.2015

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpailtiin Härmässä XXXIII Häjyylyajon merkeissä. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan kolmas osakilpailu ja sunnuntaina normaali kilpailu. Rautakorpi Racing osallistui vain lauantain kilpailuun. Kisaan lähtivät Riina ja Mirko Opel Asconalla ja Utin Ville Opel Kadetilla.
Mirko selvitti tiensä kolmella lähtövoitolla A-finaaliin ja oli lopulta neljäs. Riina ajoi naisten A-finaaliin, jossa sitten voittotaistelu kääntyi kuudenteen sijaan. Kadetista hävisi kolmosvaihde välierässä, mutta Ville kuitenkin ajoi sijoituserään asti ollen kisan 24.
Aurinkoinen keli ja hyvä porukka tekivät kisasta mukavan. Kiitokset huollolle!

Päivä aloitettiin yleisellä luokalla. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput joutuivat keräilyihin. Mirko otti heti alkuun lähtövoiton. Villen kisatavoitteena oli alkuerän lähtövoitto ja sehän sieltä myös tuli.
Välieristä kolme parasta selvitti tiensä semifinaaleihin. Mirko otti jälleen lähtövoiton. Villellä hajosi laatikosta kolmonen, mutta maaliin selvittiin kuitenkin kolmospaikalla.
Semifinaalissa sijat ykkösestä neloseen siivittivät kuskit finaaleihin A:sta D:hen. Vitossija toi sijoituseräpaikan. Mirko otti mahtavan lähdön ja meni menojaan. Ruutulipulle tultiin ykkösenä, A-finaalipaikka taskussa. Ville kävi ajamassa semifinaalin rikkinäisellä laatikolla, koska viidelle oli jatkopaikka. Villen lähdössä oli kuusi kuskia ja Ville nappasi viimeisen jatkopaikan.
Sijoituserässä Ville oli neljäs ja tuloksissa 24.
A-finaalissa Mirkon lähtö ei ihan mennyt nappiin ja ensimmäiseen mutkaan ajettiin viimeisten joukossa. Ekassa mutkassa sattui ja tapahtui, mutta Mirko ei päässyt siitä hyötymään, koska yksi auto pyörähti Mirkon eteen. Maaliin tultiin sitten neljäntenä.

Asconan keula oiottiin kuntoon naisten luokkaan. Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin. Riina jatkoi poikien tyyliin alkuerän lähtövoitolla. Välieristä kaksi parasta ajoivat A-finaaliin ja sijat kolmesta viiteen toivat sijoituseräpaikan. Riinan vierestä otettiin vilppi, ja niinpä Riinalla meni itsellä pasmat sekaisin ja lähtö meni ihan pieleen. Kakkospaikalle kuitenkin mentiin ja siinä ajettiin maaliin asti.
A-finaalissa lähtö onnistui suht hyvin ja Riina ajoi ekaan mutkaan toisena. Kolmosauto lähti kokeilemaan ulkoa ohi ja kärkiauto ajoi mutkan hieman pitkäksi. Niinpä Riina pääsikin sisältä hetkeksi piikkiin. Kärkipaikasta käytiin kovaa vääntöä ja niin kävi, että osumien saattelemana Riinaa vietiin ja voittotaistelu kääntyi kuudenteen sijaan.

Yleisen luokan voiton vei Tero Rantala Mazdalla. Naisten luokan voittoon ajoi Hanna Yrjölä-Elo Fordilla ja nuorten luokan voittajaksi nousi Samuli Saarela Opelilla.

Mirko sai palkinnoksi pokaalin ja hylsysarjan, Riina pokaalin ja aktiivisuusrannekkeen. Autosta tehtiin yksi suoja ja mitään ei yritetty.
Kilpailun jälkeen käytiin Powerparkissa testaamassa uusi vuoristorata ja sunnuntaina lähdettiin kotia kohti.

Metkohuolto JM 18.-19.7.2015

Heinäkuussa ennen Kardaanikunkkua kisattiin Pieksämäen Paltasella Metkohuolto JM:n merkeissä. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan neljäs osakilpailu ja sunnuntaina yleinen kilpailu. Tällä kertaa Rautakorvesta ei muita lähtenyt ajamaan kuin Riina, jolla ajokkina oli Viitikon Jannen Ford Cortina.
Riina osallistui kilpailuun vain lauantaina. Sää oli aurinkoinen ja huolto sekä kannustus toimivat. Cortina lähti viivasta hyvin, mutta oli hieman vaikea ajettava. Kaikesta huolimatta Riina otti kolme lähtövoittoa ja voitti naisten luokan. Suuri kiitos Jannelle ja Matille ja huollolle!

Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Auto lähti viivasta hyvin ja Riina ajoi heti lähdöstä piikkiin. Auto oli todella jäykkä kääntää ja muutenkin hieman omapäinen, mutta maaliin tultiin ykkösenä. Lähdön aikana ehti autoonkin tutustua.
Välieristä neljä parasta ajoivat A-finaaliin ja jälleen Riina ajoi lähtövoittoon.
A-finaalin viivalla hieman jännitti, mutta lähtö meni aivan nappiin ja taas oltiin ekassa mutkassa ensimmäisenä. Viimeisellä kierroksella Riina alkoi hieman varmistella ja turha varmistelu meinasi koitua kohtaloksi. Takasuoran jälkeisen mutkan Riina otti turhan varovaisesti ja Yrjölän Hanna ehti aivan iskuetäisyydelle. Vähän taisi peltikin kolista, mutta Riina ylitti maaliviivan ensimmäisenä.

Ja Cortinallahan otettiin tuplavoitto. Janne nousi yleisessä luokassa B-finaalista A-finaaliin ja ajoi siellä voittoon. Nuorten luokan voitti Samuli Saarela Fordilla.

EVK-sarjassa tilanne näyttää Riinan osalta nyt valoisammalta. Riina nousi kuudennelta sijalta kolmanneksi. Syyskuun lopussa ajettavassa viimeisessä osakilpailussa kaikki on vielä mahdollista. Tosin voiton on jo varmistanut Hanna Yrjölä-Elo.
Vaikka Mirkolta jäi Pieksämäki väliin, on hän edelleen yleisessä luokassa neljäntenä. Mikellä ja Villelläkin on vielä mahdollisuudet nousta kympin sakkiin.

Kardaanikunkku 25.-26.7.2015

Kardaanikunkku ajettiin perinteisesti heinäkuun loppupuolella. Tänä vuonna kyseessä oli 30-vuotisjuhlakilpailu ja Rautakorvesta kaikki lähtivät kisaan uudella kalustolla. Mikke ajoi Opel Asconalla ja Mirko ja Riina farmarimallin Opel Kadetilla. Sää oli lauantaina aurinkoinen ja sunnuntaina sateinen.
Miken kisa loppui epäonnen takia semifinaalissa, Mirko ajoi A-finaaliin ollen kahdeksas ja Riina naisten luokassa B-finaaliin ollen yhdeksäs.
Miken auto oli jo ajoissa valmis ja kisaviikolla ainoat hommat taisivat olla testaus, lataus ja numerot. Mirkon auto puolestaan tuotti työtä aina perjantain harjoituksiin asti. Viikko ennen Kunkkua moottorista hajosi kansi, tiistaina testillä perä ja vielä perjantain harjoituksissa vetoakseli. Kisassa selvittiin kuitenkin suht pienellä. Yksi tulppa vaihdettiin ja ennen Mirkon A-finaalia pyyhkijöiden moottori hajosi. Kannen paikkaus ei ihan pitänyt, vaan öljyä ja vettä pääsi hieman sekaisin, mutta hyvin näytti silti kulkevan.
Kiitokset huoltoporukalle ja kannustusjoukoille!

Lauantaina Riina pääsi ensimmäisenä kilpailemaan. Naisten luokkaan osallistui 65 kuskia, joista 13 parasta lunastivat paikan finaaleihin. Aika-ajoja ajettiin kaksi ja parempi aika jäi voimaan. Kuusi parasta menivät A-finaaliin ja sijat seitsemästä 13:een oikeuttivat B-finaalipaikkaan.
Riinan ensimmäinen aika-ajo ei ihan onnistunut. Riina jäi lähdössä kolmanneksi ja kärjessä pidettiin sellaista vauhtia, että vaikka Riina ei kärjelle paljon hävinnytkään, oikeutti aika 1:37,86 vasta sijalle 16. Toisessa aika-ajossa lähtö ei mennyt ihan nappiin, mutta Riina ehti kärkeen ja sai ajaa oman ajon. Pari mutkaa meni hieman pitkäksi ja aika 1:33,47 vei Riinan yhdeksännelle sijalle ja B-finaaliin. Harmittavasti A-finaali jäi parin kymmenyksen päähän.
B-finaalista kaksi parasta nousivat vielä A-finaalin puolelle. Lähtö onnistui nyt ihan hyvin, ja Riina löysi kakkosmutkassa hyvän reiän sisältä. Takasuoralle lähtiessä oli ahdasta ja toinen auto pyörähti Riinan eteen. Näin ollen haaveet A-finaaliin noususta kariutuivat. Riina pääsi kuitenkin jatkamaan matkaa ja tuli maaliin kolmantena. Lopputuloksissa Riina oli yhdeksäs. Ensi vuonna sitten A-finaaliin!

Naisten, nuorten ja pappojen jälkeen ajettiin yleisen aika-ajot. Suoraan sunnuntailla olivat ne kuskit, jotka viime vuonna olivat välierissä. Mirkolla oli suora sunnuntaipaikka, mutta Mikke ei viime vuonna ajanut ollenkaan, joten tänä vuonna täytyi ajaa aika-ajot. Aika-ajojen perusteella 122 kuskia pääsivät sunnuntaille. Riina ja Mikke löivät vetoa siitä, kumpi ajaa kovempaa.
Miken ensimmäisessä aika-ajossa pari kuskia otti vilppilähdön ja Mikke jäi näiden autojen taakse kolmanneksi. Aika 1:36,01 oikeutti sijalle 56. Toisessa aika-ajossa Mikke ei päässyt kärkeen, mutta kärjessä pidettiin sen verran hyvää vauhtia, että aika parani lähes kolme sekuntia. Miken aika 1:33,18 vei Miken sijalle 50 ja sunnuntaille. Kaiken lisäksi Mikke voitti Riinan 29 sadasosalla.

Sunnuntaina jatkettiin perinteisen pudotusajon merkeissä. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin ja lopuille oli tiedossa keräilyt. Mikke ja Mirko ottivat molemmat lähdöistään lähtövoitot. Välieräpaikka oli tienattu, mikä tarkoitti samalla ensi vuodelle suoraa sunnuntaipaikkaa.
Välierissä alkoi kisa käydä kovemmaksi, kun kolmelle parhaalle oli tiedossa paikat semifinaaleihin. Mirko joutui ekassa kaarteessa ulkolinjalle ja siellä meinasi käydä köpelösti. Takasuoralle selvittiin kakkospaikalla, mutta keskilenkille tultaessa meni linja hieman pitkäksi ja yksi auto tuli vielä ohi. Kolmospaikalla ei enää ollut mitään hätää ja siinä Mirko ajoi maaliin asti. Mikke puolestaan jatkoi varmaan malliin ja ajoi omassa lähdössään kakkosena maaliin.
Semifinaaleista jatkoon selvisi viisi parasta kuskia. Sijat yhdestä neljään oikeuttivat finaaleihin A:sta D:hen ja viides sija toi sijoituseräpaikan. Mikke ajoi ensimmäisessä semissä. Lähtöpaikka oli toiseksi uloin ja Mikke haki ensimmäisessä kaarteessa linjaa ulkoa. Toisesta mutkasta tultiin ulos nelospaikalla ja Mikke hiillosti kolmantena ajavaa kuskia. Viimeisessä mutkassa ennen maalia Mikke otti hyvän linjan aivan sisältä. Ja kuinkas sitten kävi? Edellä ajanut auto meni mutkan pitkäksi ja pyörähti suoraan Miken kylkeen. Ooppeli sinkosi siitä kaiteeseen ja sammui. Miken semifinaali päättyi siis 50 metriä ennen maalia keskeytykseen. Sitten oli Mirkon vuoro. Lähtö meni pieleen, kun auto nyykähti hieman. Mirko selvisi kuitenkin kolmospaikalle ja ajoi siinä maaliin asti.
C-finaalista kaksi parasta nousi B-finaalin puolelle. Mirkolla oli motivaatio hukassa ennen C-finaalia, mutta muu tiimi tsemppasi kuskiin taas taistelutahtoa. Nyt lähtökierrokset olivat kohdallaan ja Mirko ajoi lähdöstä kärkeen ja ykkösenä maaliin.
B-finaalista jälleen kaksi nousi A-finaalin puolelle. Mirko otti jälleen nappilähdön ja ajoi ykkösenä maaliin.
A-finaalissa oli kahdeksan kovaa kuskia viivalla. Mirkolla oli toiseksi uloin rata. Viitikon Janne lähti kolmosradalta parhaiten ja Mirko seiskaradalta lähes yhtä hyvin. Ulkorata ei kuitenkaan tiukassa A-finaalissa ollut hyvä paikka vaan jälleen ekojen mutkien kirous seurasi Mirkoa. Sisäpuolelta painettiin niin kauan, että kakkosmutka meni pitkäksi ja lopulta Kadetti pyörähti. Tänä vuonna päästiin siis parikymmentä metriä pidemmälle kuin viime vuonna. Lopputuloksissa Mirko oli siis kahdeksas. A-finaalipaikka on kuitenkin jälleen kerran hatunnoston arvoinen suoritus, jäihän taakse yli 300 kuskia.

Uudet kuninkaalliset kruunattiin sunnuntaina. Uusi Kardaanikuningas on Janne Viitikko, Kuningatar Jaana Koskema ja Prinssi Emil Prihti. Uutena luokkana ajettiin pappaluokka, josta Kardaanimonarkiksi kruunattiin Rauno Malinen. Yleinen luokka ja nuorten luokka voitettiin Volvolla, naisten luokka Datsunilla ja pappaluokka Toyotalla.

Mirko sai jättikokoisen pokaalin ja monitoimityökalun, Riina pokaalin ja akkuporakoneen sekä ruuvinvääntimen.
Kadetista oli 23 vierasta tarjousta ja kaupanhan se meni. Miken autosta ei ollut kuin yksi vieras tarjous, ja auto jäi suojaan. Muutamaa autoa yritettiin, mutta arpaonni ei suosinut.

XIX Vesannon OP JM 8.8.2015

Elokuussa Pieksämäellä ajettiin Vesannon UA:n järjestämä XIX Vesannon OP JM. Tällä kertaa Riinan ajokkina oli Simosten Ford Escort.  Riina tuurasi Nitaa ja ajoi naisten luokan, tuloksena kolmas sija.
Sää suosi koko päivän lukuun ottamatta EVK-luokkaa, jonka kohdalle osui kova sadekuuro. Riina ehti ajaa kuivalla kelillä ja auto oli todella hyvä ajaa. Kiitos Mikolle ja Markolle ajopaikasta!

Naisten ja nuorten luokilla siis aloitettiin. Naisten alkueristä kaksi nopeinta ajoivat suoraan A-finaaliin ja loput keräilyerään. Riina meni lähdöstä kolmospaikalle, mutta takasuoran jälkeisessä mutkassa ajoi ulkoa ohi ja nousi kakkospaikalle. Se toi suoran A-finaalipaikan.
A-finaalissa Riina meni jälleen lähdöstä kolmanneksi ja nyt kärkiautojen vauhti oli niin kovaa, ettei Riina päässyt haastamaan. Maaliin tultiin kolmantena.

Mikolla ja Markolla oli huonoa tuuria matkassa. EVK-luokassa Miko ajoi lähtövoitolla semeihin, mutta semifinaalin ekassa mutkassa tuli osumaa takakulmaan ja kisa päättyi kaatoon. Yleisessä luokassa Marko ajoi lähtövoitolla välieriin, mutta siellä hajosi hammastanko ja Marko oli ensimmäinen putoaja.

Naisten luokan voitti Heli Lindroos Kuplalla ja nuorten luokan Atte Pellinen Fiatilla. EVK-luokan voiton vei Rauno Malinen Datsunilla ja yleisen luokan voittoon ajoi Timo Koljonen Fiatilla.

Riina sai loppujen lopuksi pelastettua Mikon ja Markon päivän, kun Escortti jäi Riinan lapulla suojaan.

JM SM Nuoret ja Naiset 15.-16.8.2015

Elokuun puolessa välissä ajettiin Puolangalla nuorten ja naisten SM-kisat. Riina sai viime vuonna Pellosta Fiat 850:n, jota sitten säästettiin SM-kisaa varten. Viime syksynä Riina kävi kerran kokeilemassa autoa, mutta siitä meni perävälitys rikki. Talvella moottori ja laatikot vietiin huoltoon ja kesällä Kardaanikunkun jälkeen auto kasattiin ajokuntoon. Riina kävi ensin Pikkusuolla testaamassa autoa, mutta rata oli niin hurjassa kunnossa, että toiset testit jäivät Tykkimäkeen. Tykkimäessä Riina pääsi kokeilemaan vähän rajoja: pari kertaa pyörittiin ja kerran lähti Fiiatti pyörähdyksen jälkeen pomppimaan niin, että meinasi kaatua. Ei sillä voinutkaan ajaa niinkuin kardaanilla! Auto oli kuitenkin hyvä ajaa ja pari lähtöäkin Riina ehti kokeilemaan, kunnes laatikko hajosi jälleen. Kytkimen nostosta laatikon kuoret menivät halki ja perä rikki. Ei muuta kuin toinen laatikko tilalle. Tässä kohtaa mietittiin, mikä sen perän aina hajottaa, mutta tultiin siihen tulokseen, että laatikko oli edellisestä perävälityksen hajoamisesta saanut kipeää. Riina kävi vielä uuden laatikon kanssa ottamassa yhden lähdön ja kokeilemassa, että vaihteet menivät päälle.

Näin päästiin reissuun ja kohti Puolankaa. Perjantaina katsastettiin auto ja lauantaiaamuna tehtiin kytkinpolkimeen muutoksia ja säädettiin vähän kaasuvaijeria ja kaasareita sun muuta. Sen jälkeen auto oli valmiina kisaan, kuskia tosin jännitti enemmän kuin laki sallii. Sää ja puitteet olivat loistavat koko viikonlopun.

Suuret kiitokset kaikille, jotka tähän projektiin osallistuivat niin ennen kisaa kuin kisan aikana! Ilman yhteistyökumppaneita, huoltomiehiä, kannustajia ja apureita ei Riina olisi pitkälle pötkinyt, ei edes kisapaikalle asti!

Lauantaina alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan sunnuntaille ja lopuille oli tiedossa keräilyerät. Riina meni heti lähdöstä piikkiin ja ajoi ykkösenä maaliin. Hieman oli ajamisessa havaittavissa jännitystä ja liikaa varmistelua, joten seuraavan päivän suunnitelma oli vauhdin lisääminen. Tosin kärkipaikalla pystyi rauhassa tutustumaan uuteen rataan ja katsomaan, miten auto siellä käyttäytyi. Riina oli aamulla rataa kiertäessä tehnyt selvät suunnitelmat, mitä vaihdetta käytetään missäkin kohdassa, mutta niin vain suunnitelmat muuttuivat ajaessa.

Lauantaina kisoista päästiin ajoissa majapaikkaan, joka sijaitsi Ukkohallassa. Siellä keksittiinkin sitten hieman iltatoimintaa, nimittäin uintireissu Syväjärvellä. Lähes koko porukka kävi pulahtamassa kylmässä vedessä, mutta Mikke se sai Riinan ja Mirkon yllytettyä vähän pidemmälle uintireissulle. Lähes 300 metriä uitiin ja vähän kiipeiltiin, mutta ei siitä sen enempää.

Sunnuntaina alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semifinaaliin, kolmas välierään ja loput keräilyihin. Riinalle osui kova alkuerä. Auto ei lähtenyt viivasta hyvin ja lähtösuoralla tuli vähän kylkiosumaa. Riina oli ekassa mutkassa vasta jossain nelos-vitossijalla ja sitten ajolinjakin meni aivan pieleen ja Riina tippui kuudenneksi. Se oli ajamisen kannalta hyvä juttu, koska siinä sijalla Riinalla ei ollut mitään menetettävää ja mutkat pystyi ajamaan rohkeasti kokeillen. Vauhtiakin tuli lisää lauantaihin verrattuna.

Keräilyeristä jälleen neljä parasta nousivat välierien puolelle. Alkuerän jälkeen rengaspaineita laskettiin, kun huomattiin, että ne olivat olleet aivan liian korkeat. Keräilyerässä auto lähti viivasta kohtalaisesti, mutta kakkoselle olisi pitänyt vaihtaa hieman aiemmin, siinä Riina jäi hieman ja ajoi toiseksi ja sillä sijalla maaliin.

Välieristä neljä nousi semifinaaliin. Riinaa neuvottiin vaihtamaan kakkonen nopeammin ja aiemmin ja niinhän se sitten oli mielessä sen verran, että Riina vaihtoi kakkosen liian aikaisin. Silti auto liikkui ihan hyvin ja kun eka mutka lähestyi, oltiin sinne menossa kolme autoa rinnakkain, Riina uloimpana. Tässä vaiheessa Riina painoi keskimmäistä, ajolinja karkasi silti aika ulos, mutta kolmospaikka otettiin ja ajettiin maaliin varmasti.

Semifinaalista kolmelle parhaalle oli tarjolla A-, B- ja C-finaalipaikat, neljännelle sijoituseräpaikka. Välierän jälkeen huomattiin oireita jälleen kerran laatikossa, öljyä valui hieman ja kuoret olivat antaneet jo vähän periksi. Tässä vaiheessa Riinan ainut toive semifinaaliin lähtiessä oli se, että laatikko kestäisi edes sen yhden lähdön vielä. Viivalle ajettiin sillä fiiliksellä, että nyt ei ole mitään menetettävää. Vihdoin ja viimein osui kohdalle nappilähtö. Riina sai auton irtomaan viivasta todella hyvin ja ehti jo ajatella, että laatikko kestää, kun se ei kytkimen nostolla hajonnutkaan. Kakkoselle veto oli kuitenkin liikaa ja kuoret halkesivat ja perävälitys meni rikki. Auto kuitenkin liikkui jotenkuten eteenpäin ja yksi auto edestä keskeytti. Lähdössä oli kuusi autoa ja jos vielä toinen olisi keskeyttänyt, olisi Riina ollut sijoituseräpaikalla. Niin siinä sitten ajettiin rikkinäisellä perällä eteenpäin niin kauan kuin auto liikkui. Ei sieltä mitään sijoituseräpaikkaa tullut ja ekan kierroksen jälkeen Riina joutui keskeyttämään, kun perävälityksen loputkin hampaat olivat kadonneet.

Sijoitus jäi saamatta, mutta siitä huolimatta Riinalle jäi suht hyvä fiilis kisasta. Ajaminen meni hyvin ja kun auto vaan kestää, niin vauhti riittää tulevaisuudessa varmaan sijoituksillekin asti. Sen verran jäi kipinää Fiatilla ajamisesta, että toivottavasti arpaonni suosii ennen seuraavia SM-kisoja!

Naisten luokan mitalisijoille ajoivat Jonna Ruotsalainen, Nita Simonen ja Heini Mäkelä. Nuorten luokan kärkikolmikon muodostivat Niko Mattila, Riku Haukka ja Panu Pöntynen. Nuorten EVK-luokan kärkisijat menivät Samuli Saarelalle, Eero Laurilalle ja Rasmus Häggblomille. Lisäksi kisassa ajettiin pappaluokka, jonka voittajaksi selvisi Kari Palo.

Mikke ja Mirko koittivat ostaa autoja ja Riina teki omasta autosta suojat. Arpaonni ei taaskaan ollut meidän puolella, joten kotiin lähdettiin tyhjän kärrin kera. Fiatista oli kolme suojaa ja 26 vierasta tarjousta.

EVK-Liiga 12.-13.9.2015

Syyskuun puolessa välissä ajettiin EVK-autojen joukkuekisa Joensuussa. Mikke ajoi Anjalankosken UA Kärkipelti Teamissa. Joukkue ajoi numerolla 20 ja Mikke tunnuksella E. Mirko ajoi Sastamalan AU:n Team Sorvaamo Impalandissa. Joukkue ajoi numerolla 17 ja Mirko tunnuksella H. Ajokkeina molemmilla oli Opel Asconat, Mirkolla mallia A ja Mikellä mallia B.
Team Sorvaamo Impaland ajoi lopulta hienosti aina hopealle asti, Kärkipelti Teamin ajot loppuivat lauantaina. Sää oli loistava koko viikonlopun. Ilman remontteja ei Rautakorven pojat selvinneet. Miken autoon piti tehdä kytkin- ja laatikkoremppaa ja Mirkon auton koko keula meni remonttiin! Kiitokset tiimeille, huollolle ja kannustusjoukoille hyvästä viikonlopusta!

Kisassa oli mukana yhteensä 29 joukkuetta. Lauantaina karsintalohkoja oli viisi ja jokaisesta lohkosta kaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta jatkoi suoraan sunnuntaille. Lisäksi pistevertailun kautta neljä parasta joukkuetta lunasti paikan sunnuntaille.
Team Sorvaamo Impaland ja Kärkipelti Team olivat molemmat B-lohkossa. Mirko ja Mikke pääsivät kerran samaan lähtöönkin.
Mikke ajoi kolme lähtöä ja keräsi yhteensä 10 pistettä joukkueelle. Ekassa lähdössä Mikke meni lähdöstä neljänneksi ja ajoi samalla sijalla maaliin asti. Toisessa lähdössä Mikke meni lähdöstä neljänneksi, mutta nousi varikkomutkan jälkeen kolmanneksi. Kolmannessa lähdössä Mikellä meni laatikko rikki, mutta maaliin tultiin nelospaikalla. Autoon vaihdettiin laatikko, mutta kytkin ei enää toiminut. Kytkinlevykin vaihdettiin, mutta ongelmat jatkuivat eikä Mikkeä enää nähty viivalla.
Miken viimeisessä lähdössä ajeli myös Mirko, joka meni lähdöstä kakkospaikalle ja ajoi siinä maaliin asti. Mirko ajoi lauantaina kaksi lähtöä ja keräsi joukkueelle viisi pistettä edellä mainitulla kakkossijalla. Toisessa lähdössä ajot päättyivät ekaan kaarteeseen ja auton keula meni kokonaan remonttiin. Koko ilta ja seuraava aamu tehtiin remonttia, keula saatiin kuntoon ja Mirko jälleen radalle.
B-lohko oli kova lohko ja jo alusta lähtien kolmen parhaan joukossa olivat Sorvaamo Impaland, Juvan UA:n Team Avikainen ja Someron UA:n Urakointi Koivunen. Kärkipelti Team keräsi 39 pistettä ja oli B-lohkon viides. Team Sorvaamo Impaland oli lohkon kolmas pistein 83 ja lucky loser -listan ykkönen. Näin ollen joukkue jatkoi sunnuntaille.
Miken autosta ei ollut yhtään vierasta lappua, eli Ooppeli lähti takaisin kotiin.

Sunnuntaina 14 joukkuetta jatkoi semifinaalissa finaalipaikan tavoittelua. Lohkoja oli kaksi ja kummastakin lohkosta kolme parasta joukkuetta jatkoi finaaliin. Lisäksi enemmän pisteitä kerännyt lohkon nelonen jatkoi lucky loserina finaalin puolelle.
Sorvaamo Impalandin alku oli hankala. Toisen erän jälkeen joukkue oli toiseksi viimeisenä, mutta siitä alkoi nousu kärkeen. Lopulta joukkue ajoi 89 pisteellä lohkovoittoon ja finaaliin. Tästä lohkosta jatkoivat myös Team Botnia, Hyvinkään Betomik Team ja lucky loserina Puolangan Team Puuilo.
Mirko ajoi semifinaalissa kerran. Kakkoserässä oli kaikilla epäonnea eikä Mirko tehnyt poikkeusta. Lähdöstä mentiin toiseksi, mutta ekassa kaarteessa tuli osumaa takakulmaan. Siitä sitten pyörähdys ja kaiken lisäksi takarengas meni puhki. Mirko ajoi maaliin seitsemäntenä ja sai yhden pisteen.

Finaalissa Team Avikainen meni alusta asti menojaan ja keräsi seitsemässä erässä eli 28 lähdössä yhteensä 17 voittoa. Pisteitä joukkueelle kertyi 148. Muiden joukkueiden oli tyytyminen taistelemaan himmeämmistä mitaleista. Sorvaamo Impaland keräsi seitsemän erän aikana 108 pistettä ja otti kolme lähtövoittoa. Tiimi toimi ja huolto pelasi ja joukkue nappasi hopeaa! Kolmanneksi ajoi Team Botnia 86 pisteellä.
Mirko ajoi kolme lähtöä ja keräsi joukkueelle 11 pistettä. Ensimmäisessä lähdössään Mirko ajautui pääsuoran päässä pakan mukana hieman ulos ja jäi kuudenneksi. Sieltä Mirko nousi ohituksella viidennelle sijalle. Toisessa lähdössä Mirko ajoi lähdöstä maaliin kolmospaikalla. Viimeisessä lähdössä Mirko meni aluksi kolmospaikalle, mutta nousi toiseksi ja ajoi maaliin asti kakkospaikalla.

Mirkon autosta oli yksi suoja ja kolme vierasta tarjousta ja auto jäi suojaan. Muitakin autoja yritettiin Mirkon, Riinan ja Miken toimesta, mutta ei arpa osunut. Mirkon viime vuoden kunkkuautosta tehtiin kolme lappua kahdeksasta, mutta onni ei ollut puolella.

24. Päijät-Hämeen Ajo 26.-27.9.2015

Hollolassa ajettiin perinteinen Päijät-Hämeen Ajo syyskuun lopussa. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan viimeinen osakilpailu ja sunnuntaina yleinen kilpailu. Aurinko paistoi ja kisa meni sujuvasti läpi. Mukana kisassa olivat Mikke, Mirko ja Riina, autoina Opel Asconat.
EVK-sarjan kisaan lähdettiin jännittävässä asetelmassa: Riina oli naisten luokassa kolmantena ja mahdollisuus oli nousta toiseksi. Yleisessä luokassa Mirko oli seitsemäntenä ja Mikke sijalla 16. Pistetilanne yleisen luokan puolella oli niin tiukka, että Mirkolla oli mahdollisuus nousta aina kolmospaikalle asti ja Mikellä myös kirkkaasti kympin sakkiin. Riinalla ja Mikellä oli matkassa epäonnea ja pisteitä ei tullut ollenkaan. Riina tippui naisten sarjassa sijalle neljä ja Mikke yleisessä sijalle 17. Mirko puolestaan hoiti homman kotiin ja ajoi kisassa yhdeksänneksi ja nousi sarjassa sijalle neljä. Mirko ja Riina saavat sitten Jokkisristeilyllä palkinnot.
Sunnuntain kisassa Riinan huono viikonloppu jatkui, mutta Mikke ja Mirko ajoivat komeasti C-finaaliin ja lopulta Mikke sijalle 16 ja Mirko sijalle 20.
Kiitokset viikonlopun huolto- ja kannustusjoukoille!

Lauantai siis aloitettiin naisten luokalla. Alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välierään ja loput keräilyihin. Riina meni lähdöstä kolmospaikalle ja ajoi siinä sijalla Yrjölän Hannan ja Kirsin perässä maaliin.
Välierästä neljä parasta jatkoivat A-finaaliin, muiden kisa oli siinä vaiheessa kisattu. Riina meni lähdöstä kolmospaikalle ja otti paikan Hannan perään. Keskilenkille mentäessä takaa tultiinkin kovaa ja niin meni kolme autoa kerralla pihalle. Riina pääsi vielä jatkamaan, mutta peli oli jo menetetty. Maaliin tultiin viidentenä ja kisa oli kisattu. Sarjasijoitus tippui kolmospaikalta neljänneksi.

Yleisen luokan alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan semeihin, loput joutuivat keräilyihin. Mikke ja Mirko olivat samassa alkuerässä. Molemmilla onnistui lähtö ja Mikke oli lähtökiihdytyksessä aavistuksen Mirkon edellä, kunnes laatikko hajosi. Mirko ajoi lähtövoittoon ja Mikke keskeytti.
Mikke oli jo luovuttaa, mutta huoltomiehet pistivät laatikonvaihtotalkoot pystyyn ja Riina kävi pyytämässä Mikelle paikan viimeiseen keräilyyn eli lähdöstä 11 lähtöön 15. Laatikko vaihdettiin kauheaa vauhtia. Kun lähtöä 11 kerättiin, kuulutettiin, että Riinan pitää vastata puhelimeen. Onneksi tieto kulki näin: Mikke ei mahtunutkaan lähtöön 15, joten kuski kyytiin ja kovaa kyytiä viivalle. Kiitokset tulospalvelulle ja kuulutukselle tiedon välittämisestä!
Keräilystä kolme parasta jatkoivat semifinaaliin. Lähtö ei ihan onnistunut, mutta Mikke pääsi kuitenkin kakkospaikalle ja ajoi siinä maaliin asti.
Semifinaaleista neljän nopeimman kuskin kisa jatkui: ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen ja nelonen sijoituseriin. Miken epäonni jatkui semeissä. Ekan kaarteen rytinöissä puhkesi rengas, ja sijoitus oli kahdeksas. Mirko otti ekaan kaarteeseen loistavan ajolinjan ja otti kakkospaikan Viitikon perästä.  Maaliin tultiin toisena.
B-finaalista voittaja nousi vielä A-finaalin puolelle. Mirko meni jälleen lähdöstä toiseksi, edellään Yrjölän Kari. Kari ei kotikulmilla ajovirheitä tehnyt ja tässä järjestyksessä saavuttiin maaliin. Mirko oli lopputuloksissa yhdeksäs ja nousi sarjassa nelossijalle.

Naisten luokan voitti Irma Pekkarinen Golfilla ja nuorten voiton vei Emil Prihti Volvolla. Yleisen luokan voitti Joni Korhonen Fordilla. EVK-sarjan voitot menivät Hanna Yrjölä-Elolle, Samuli Saarelalle ja Janne Viitikolle. EVK-sarjan tapahtumista tulee pieni yhteenveto nyt syksyn aikana.

Sunnuntaina jatkettiin yleisillä luokilla. Riinan katastrofiviikonloppu jatkui edelleen. Naisten alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Lähtö ei onnistunut, mutta Riina heitti hienosti neljästä autosta ulkoa ohi ekassa kaarteessa ja nousi kolmospaikalle. Toisella kierroksella kolmospaikasta käytiin taistelua ja vitospaikalta Kungaksen Anni hyödynsi tilanteen ja nousi kolmanneksi. Riina tuli maaliin neljäntenä.
Keräilyerästä kaksi parasta jatkoivat välieriin. Riina lähti ykkösradalta ja otti loistavan lähdön. Eka mutka tuli kuitenkin niin jyrkästi eteen, että ajolinja valui pitkäksi ja Riina tippui toiseksi. Perässä ajoi Yrjölän Hanna, jonka kanssa käytiin tiukkaa vääntöä jatkopaikasta. Riina selvisi tästä taistelusta, mutta toiselle kierrokselle lähtiessä sujahti etuvetoinen ohi. Keskilenkillä Riina sai mustan lipun peräänajosta ja kisa loppui siihen. Hammastanko meni rikki eikä auto enää kääntynyt mihinkään, joten ennen Mirkon lähtöjä oli remonttia.

Yleisellä luokalla sitten jatkettiin. Alkueristä voittaja ajoi suoraan semifinaaliin, sijat kahdesta neljään oikeuttivat välieriin ja lopuille oli tiedossa keräilyt. Mirko ajoi lähtövoittoon ja suoraan semeihin. Mikke jäi ekassa kaarteessa viimeisten joukkoon, mutta nousi ohituksilla aina kolmospaikalle asti.
Välieristä kolme parasta jatkoi semifinaalien puolelle. Mikke otti hyvän lähdön ja ajoi piikissä lähdöstä maaliin asti.
Semifinaaleista viisi parasta jatkoivat eteenpäin: ykkönen A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin, kolmonen C-finaaliin ja nelonen ja vitonen sijoituseriin. Mirko meni lähdöstä kolmospaikalle ja ajoi siinä maaliin asti. Mikke puolestaan ajoi lähdöstä nelospaikalle, mutta haastoi kovasti kolmospaikalla ajanutta Viitikkoa. Kaukana ei ohitus ollut, mutta tyytyminen oli neljänteen sijaan.
Sijoituserästä kaksi parasta nousi C-finaalin puolelle. Mikellä nyykähti auto lähdössä, mutta niin vain sieltä noustiin viimeisten joukosta aina lähtövoittoon asti. Nopeat huoltotoimet ja C-finaaliin viivalle Mirkon kanssa.
C-finaalista jälleen kaksi nousi B-finaalin puolelle. Mikke lähti viivasta Mirkoa paremmin, mutta ekan kaarteen ruuhkasta Mirko selvisi kolmantena ja Mikke viidentenä. Mirkolla meni rengas puhki ja taka-akselin panhardi poikki, ja sijoitus tippui kahdeksanneksi. Mikke puolestaan tuli maaliin neljäntenä. Lopputuloksissa Mikke oli 16. ja Mirko 20.

Sunnuntaina kaikki luokat voitettiin Fiatilla. Naisten voittoon ajoi Heini Mäkelä, nuorten voitto meni Panu Pöntyselle ja yleisen luokan voitti Jose Viljava.

Autot olivat jälleen sen näköisiä, että niillä oli Kukonkoivussa ajettu muutama lähtö. Miken autosta oli kaksi suojaa ja yksi vieras lappu, onneksi auto jäi suojaan. Mirkon autosta ei ollut suojia eikä tarjouksia. Mikke, Riina ja Mirko yrittivät muutamaa autoa, mutta arpaonni ei ollut puolella.

Keihäskankaan JM 3.10.2015

Lokakuussa vietettiin aurinkoinen jokkispäivä Luumäen Keihäskankaalla. Mikke ja Riina lähtivät kisaan ruiskukoneisella Opel Asconalla. Kilpailu sujui ripeästi ja Ooppeli oli iskussa. Paljon ei huoltohommia tarvinnut tehdä. Lähtöjen välissä auto oli latauksessa, tuulilasi pyyhittiin ja kerran piti ihan polttoainettakin lisätä. Utin Ville ajeli yleisessä luokassa Kuplalla. Mirkoa ei kisapaikalla näkynyt, kyseinen kuski oli marssimassa 50 kilometriä.

Päivä alkoi naisten ja nuorten luokilla. Naisia oli kisassa vain viisi ja Riina lähti iloisin mielin ajelemaan. Alkuerässä Riina jäi lähdössä viimeiseksi ja ajoi samalla paikalla maaliin asti. Finaalissa Riina jäi taas lähdössä viimeiseksi, mutta kuittasi yhdestä autosta ekassa mutkassa ohi. Sijoitus siis neljäs ja kivaa oli!

Kilpailu jatkui yleisellä luokalla. Alkuerästä kaksi parasta ajoivat suoraan välierään. Mikke lähti ulkoradalta ja otti ekaan mutkaan ulkolinjan. Tässä vaiheessa Mikke oli neljäntenä, mutta nousi vielä kolmospaikalle.
Keräilyerästä kahdelle parhaalle oli luvassa jatkopaikka välieriin. Mikke meni heti lähdöstä toiseksi ja ajoi maaliin asti kakkospaikalla.
Välierästä ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Lähdössä taas jäätiin, mutta Mikke heitti Opelin ekassa kaarteessa ulkoa sisälle ja nousi kolmospaikalle. Tämän jälkeen sijoitus pysyi samana eli kolmantena ajettiin maaliin.
Sijoituserästä voittaja jatkoi B-finaalin puolelle. Mikke oli neljäs ja lopputuloksissa 14.
Ville otti sekä alkuerästä että välierästä lähtövoitot ja ajoi A-finaaliin. Finaalissa Ville oli neljäs.

Viimeisenä ajettiin EVK-luokka. Alkueristä jälleen kaksi nopeinta ajoivat suoraan välieriin, lopuille oli tiedossa keräilyt. Mikke lähti ulkoradalta ja ajoi kolmanneksi.
Keräilyerästä kaksi parasta jatkoivat välieriin. Mikke lähti sisäradalta ja otti ekassa mutkassa kakkospaikan. Kilpailu jatkui välieriin.
Välierässä olikin tiukka kaavio. Välierälähtöjä oli kolme ja lähdöistä kaksi parasta jatkoivat finaaliin, muut karsiutuivat. Ulkoradalta jälleen lähdettiin ja ihan ei kulku riittänyt. Mikke oli kolmas ja ensimmäinen karsiutuja.

Naisten luokan voittoon ajoi Päivi Mentula Kuplalla ja nuorten luokan voittoon Panu Pöntynen Kuplalla. Yleisen voiton vei Timo Ruoppa Fiatilla ja EVK-luokan voittajaksi ajoi Joni Kivimäki Volvolla.

Suojia ei tehty eikä autoja ostettu. Ascona on valmiina seuraavaan kisaan, mikä lie se sitten onkaan.

Tulliportin Ajo 11.10.2015

Lokakuussa ajettiin Vääksyssä Tulliportin Ajo.  Tällä kertaa Mikke ja Riina pitivät ajotaukoa ja Mirko kävi Opel Asconalla huristelemassa pari luokkaa. EVK-luokasta tulikin hienosti kakkossija! Hyvä Mirko! Yleisessä luokassa kisa loppui välieriin. Kisaamassa oli myös Utin Ville, joka jatkoi Kuplalla viime viikonlopun A-finaaliputkeaan. Ville siis yleisessä viides.

EVK-luokan alkueristä voittaja meni suoraan semifinaaliin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko otti heti alkuun lähtövoiton ja ajoi suoraan semeihin.
Semifinaalista ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Lähtö onnistui ihan hyvin ja pääsuoralla oltiin yhtenä rintamana. Pääsuoran päässä tuli hieman kontaktia kilpakumppanin kanssa ja Mirko ajautui pois ajolinjalta. Suojärven Toni kuittasi ja nousi kärkeen, Mirko otti kakkospaikan. Kaksi kierrosta Mirko hiillosti ja kyttäsi ohituspaikkaa, mutta Suojärvi piti ajolinjat tarkasti eikä Mirkolle tullut ohituspaikkaa.
B-finaalista voittaja nousi vielä A-finaalin puolelle. Mirko ajoi ekaan kaarteeseen neljäntenä, mutta takasuoralle lähtiessä leikkasi sisään ja kuittasi kolme autoa kerralla. Maaliin ajettiin voittajana ja matka jatkui A-finaaliin.
A-finaali olikin sitten hyvin erikoinen. Ekassa kaarteessa keulaan ajoi Viitikon Janne, Laapotin Timon ja Korhosen Jonin haastaessa. Mirko tuli jälleen nelospaikalla ja yritti samaa temppua kuin B-finaalissa eli takasuoralle käännyttäessä sisäkautta ohi. Korhosen Jonin auto lähti pyörähtämään ja kaatui. Mirko ehti melkein ohi ja karkuun, mutta jäikin pakkaan kiinni ja pyörähti. Laitisen Jani otti itselleen kärkipaikan ja ajoi maaliin puoli kierrosta muita edellä, muiden keräillessä vauhtia uudelleen. Laapotin Timo pääsi rysästä ensimmäisenä liikkeelle ja kakkospaikalle, Mirkon seuratessa kolmospaikalla. Laapotille tuomittiin musta lippu ja Mirko nousi toiseksi. Mirkohan ei tätä tiennyt, vaan oletti ajavansa viimeisillä sijoilla. Kaasua piti alkaa painaa enemmän, kun yhtäkkiä taustapeilistä näkyikin Viitikon auto. Janne pysyi takana ja Mirko ajoi kisan kakkoseksi.

Yleisen luokan alkueristä voittaja meni suoraan semifinaaliin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko ajoi kolmanneksi ja välieriin.
Välierästä vain kaksi jatkoi semifinaalien puolelle. Ekassa kaarteessa oli hieman tapahtumaa ja Mirko otti kolmospaikan. Varikkomutkassa Mirko pyörähti. Yksi auto pääsi vielä ohi ja peli oli pelattu.
Utin Ville pyörähti alkuerässä ja joutui hakemaan vauhtia keräilyistä. Keräilyerästä, välierästä ja semifinaalista tulikin sitten kaikista voitot. A-finaalissa Villellä oli päävirran kanssa ongelmia, mutta hienosti sijoitus oli viides.

Naisten luokan voittoon ajoi Pia Uren-Akkanen Kuplalla ja nuorten voiton vei Rasmus Tykkyläinen Simcalla. EVK-luokan voitti Jani Laitinen Volvolla, yleisen voittoon ajoi Arto Harju Kuplalla.

Opelista ei ollut suojia eikä tarjouksia. Kannustusjoukoissa ollut Riina yritti yhtä autoa, mutta eihän se arpa osunut kohdalleen.

40v Särkikangas JM 17.10.2015

Puolessa välissä lokakuuta ajettiin Vilppulassa Särkikangas JM. Riinan piti ajaa Viitikon Jannen Fiat 133:lla, mutta siitä hajosi moottori yleisessä luokassa. Auto kuitenkin löytyi naisten luokkaan, iso kiitos ajopaikasta Kimmo Lampiselle! Riina siis ajeli Opel Asconalla. Tällä kertaa kohtalona oli rengasrikko kahdessa lähdössä ja lopullinen sijoitus oli 11.

Naisten alkueristä kolme parasta meni suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Auto lähti tosi hyvin ja helposti viivasta, mutta eka mutka tuli yllättävän nopeasti eteen. Pikkusen meni ajolinja pitkäksi, mutta Riina otti kuitenkin kakkospaikan ja ajoi siinä maaliin asti, autoon tutustuen.
Välierästä sitten kolme parasta meni A-finaaliin, sijat neljästä seitsemään toivat sijoituseräpaikan. Lähtö onnistui jälleen, mutta taas kävi sama juttu kuin alkuerässä, että ajolinja valui ekassa mutkassa vähän pitkäksi. Siinä samassa vasen eturengas sai osuman ja meni tietysti puhki. Seuraavassa mutkassa auto puski suoraan, kun olisi pitänyt oikealle kääntyä. Siinä olikin toinen auto juuri rinnalla, ja niin jäätiin molemmat radan varteen ja toinen vielä kaatoi. Riina pääsi jatkamaan matkaa, tuli maaliin seitsemäntenä ja sai paikan sijoituserään.
Sijoituserästä voittaja jatkoi A-finaaliin. Tällä kertaa eka mutka ei mennyt pitkäksi, mutta ahdasta oli ja jälleen tuli pientä osumaa. Ja mikäs muukaan hajosi kuin rengas, tällä kertaa oikean puolen eturengas. Riina ajoi vielä tässä vaiheessa toiseksi ja alkoi jahdata ykköspaikkaa. Neulansilmämutkassa Riina huomasi, että taitaa olla kumi puhki, kun auto ei kääntynyt yhtään mihinkään. Peli oli menetetty ja monta autoa meni ohi. Riina körötteli maaliin viidentenä ja oli lopputuloksissa 11.

Naisten luokan voitti Karoliina Heinonen Fiatilla ja nuorten luokan Ville Keljo Fiatilla. Yleisen luokan voittoon ajoi Juha Pasanen Fiatilla ja EVK-luokan voiton vei Joni Antinaho Fordilla.
Ei ollut Lampisen Kimmollakaan onnea mukana Vilppulassa. Yleisessä luokassa kisa loppui välierään, kun autoon tuli sähkövika. EVK:ssa välierän piikkipaikalta auto lähti pyörähtämään, ja siitä sitten takana ajanut ajoi ensin takakulmaan ja seuraava sitten etupäähän. Keskeytyshän siitä tuli ja auto on aikamoisessa kunnossa.

50. Inkeroisten Maastoajo 18.10.2015

Meidän tiimin kausi päättyi kotikisassa Pikkusuolla, kun vuoron sai 50. Inkeroisten Maastoajo. Mukana kilpailemassa olivat Mikke, Mirko ja Riina. Mikke ajoi Opel Asconalla yleisen luokan ja EVK-luokan. Mirko ajoi Fiat 133:lla yleisen luokan ja Opel Asconalla EVK-luokan. Riina ajoi Mirkon Asconalla naisten luokan ja yleisen luokan.
Kisa hieman venyi, mutta aurinko paistoi ja oli mukava päättää kausi omaan kisaan. Kaikki pääsivät ajamaan ja sijoituksille. Mirko oli yleisessä luokassa kolmas, Mikke EVK:ssa seitsemäs ja Riina naisissa kahdeksas ja yleisessä 16.
Päivä alkoi hiljaisella hetkellä Oulan muistolle. Sen jälkeen laitettiin autot tulille ja annettiin mennä.

Naisten luokan alkueristä kaksi parasta ajoi suoraan välieriin, loput keräilyihin. Riina meni lähdöstä toiseksi, mutta tupeksi ekassa mutkassa ihan omiaan ja tippui kolmospaikalle. Riina kuitenkin sai kakkospaikalla olleen Fiatin kiinni ja etsi ohituspaikkaa. Toiselle kierrokselle lähtiessä Riina pääsi ulkoa ohi ja nousi kakkospaikalle.
Välierästä kolme parasta ajoi A-finaaliin, lopuille oli paikka sijoituserässä. Riina nukkui lähtöviivalla ja meni viimeisenä ekaan mutkaan. Nelospaikalle vielä noustiin, mutta kolmen kärki oli jo mennyt menojaan.
Sijoituserästä vain voittaja nousi A-finaaliin. Nyt lähtö onnistui, Riina otti kakkospaikan ja lähti haastamaan kärjessä ajanutta Kuplaa. Toiselle kierrokselle lähtiessä Riina pääsi jo lähes rinnalle, mutta ihan ei riittänyt vauhti ohitukseen. Loppuun asti Riina etsi ohituspaikkaa, mutta sitä ei vaan löytynyt. Maaliin tultiin toisena ja tuloksena naisten luokan kahdeksas sija.

Päivä jatkui EVK-luokalla. Alkueristä voittajalle oli tiedossa suora paikka semifinaaliin, kakkonen ja kolmonen meni välieriin ja loput keräilyihin. Mikke ja Mirko ottivat molemmat lähdöissään voitot ja vielä ylivoimaisesti. Tosin Mikellä ei kuulemma mennyt edes kaasu pohjaan, ja asia korjattiin semifinaaliin.
Ja niinhän se tietysti meni, että Mikke ja Mirko joutuivat samaan semifinaaliin! Sieltä kaksi parasta meni suoraan A-finaaliin, kolmonen ja nelonen sijoituserään, loput karsiutuivat. Suunnitelma oli selvä: kaksoisvoitto ja molemmille finaalipaikat. Suunnitelma ei vaan ihan pitänyt. Mirko ajoi ekaan mutkaan toisena ja Mikke kolmantena, hakien linjaa ulkoa. Mirko lähti ohittamaan kärkiautoa sisäkautta, mutta meni hieman liikaa sisäpenkkaa hipoen, ja koko Ooppeli meinasi kaatua. Tämän seurauksena Mirko osui vielä ulkopuolella olleeseen Mikkeen. Miken matka ei onneksi päättynyt siihen, mutta samassa hässäkässä takaa noustiin jo rinnalle haastamaan. Takasuoralla käytiin tiukkaa taistelua, mutta Mikke ei antanut periksi ja nappasi kakkospaikan. Mirko ajoi maaliin viidentenä ja peli oli pelattu.
A-finaalissa Mikke jäi ekassa mutkassa ahtaaseen rakoon ja rengas meni puhki. Kilpaa ei enää pystynyt ajaa ja Mikke tuli maaliin seitsemäntenä.

Viimeiseksi ajettiin yleinen luokka. Mirko lähti Fiatilla, numerolla yksi, puolustamaan viime vuoden voittoaan.
Alkueristä voittaja ajoi jälleen suoraan semeihin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko ja Mikke olivat samassa lähdössä. Mirko meni heti lähdöstä piikkiin ja ajoi maaliin asti kärjessä. Mikke meni lähdöstä nelospaikalle, mutta nousi takasuoralle lähdettäessä kolmanneksi. Riina meni omassa lähdössään nelospaikalla ekaan mutkaan, mutta kärkiautoilla meni ajolinja pitkäksi ja Riina nousi toiseksi. Mikke ja Riina siis molemmat välierissä, Mirko semifinaalissa.
Välieristä neljä parasta jatkoi semifinaalin puolelle. Mikke ajoi jatkopaikalla, kun virranjakajasta irtosi sytytysmoduulin johto. Mikke keskeytti ja oli viides. Riina puolestaan meni omassa välierälähdössään kolmospaikalle ja ajoi siinä, kunnes toisella kierroksella varikkomutkassa meni nelosvaihde kakkosen sijasta päälle ja Riina tippui neljänneksi. Onneksi neljä jatkoi eli Riinan matka jatkui semeihin. Harmittavaa oli se, että kolmossija olisi tuonut semeissä paikan Mirkon kanssa samaan lähtöön ja vieläpä viereiselle paikalle.
Semifinaalista sitten ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen ja nelonen sijoituseriin. Mirkohan se jatkoi varmaa menoaan ja otti jälleen lähtövoiton ja A-finaalipaikan. Riina meni lähdöstä nelospaikalle, mutta kärjessä jälleen nahisteltiin, ja niin Riinan sijoitus nousi kolmanneksi ja paikka sijoituserään oli saavutettu.
Sijoituserästä voittaja nousi B-finaaliin. Riina lähti radalta kuusi. Vitosradan Fiiatti vähän pomppasi Riinan kaistalle ja Ooppeli lähti kuin ohjus väärään suuntaan. Riinan matka loppui siis noin 20 metriä lähtöviivan jälkeen keula edellä kaiteeseen. Tässä lähdössä jaettiin niin paljon mustavalkoisia ja mustia lippuja, että Riinan sijoitus lähdössä oli neljäs ja kisassa 16.
Sitten jännitettiinkin Mirkon A-finaalia. Mirko lähti kakkosradalta, otti hyvän lähdön ja meni piikissä ekaan mutkaan, perässään Ruopan Timppa.  Kauaa ei Timppa ollut kakkospaikalla, vaan pian näkyi Mirkon taustapeilistä Viitikon Janne Volvoineen. Vauhti oli kuitenkin hyvää ja Mirko piti ajolinjat tarkasti, joten Jannelle ei avautunut ohituspaikkoja. Kaikki meni hyvin, kunnes lähdettiin toiselle kierrokselle. Pääsuoran jälkeen Mirko käänsi päätymutkaan ja Fiatin ohjaus meni jumiin. Niin Mirko pyörähti ja sekä Mirko että Janne jäivät hetkeksi hakemaan uutta vauhtia. Ykköspaikka oli menetetty, mutta Mirko pääsi suht ripeästi liikkeelle ja ajoi kuitenkin hienosti kisan kolmanneksi.

Naisten luokan voitti Minna Ulmala Fiatilla ja nuorten luokan Vili Liukkonen Pösöllä. EVK-luokan voiton vei Jani Laitinen Volvolla ja yleisen luokan Mikko Ikonen Volvolla.

Miken autosta oli vain suojat, Mirkon autosta oli kahdeksan suojaa ja 29 vierasta tarjousta ja kaupanhan se meni. Mirkon ja Riinan Ruttukasa-Asconasta ei ollut suojia eikä tarjouksia.

Siinäpä oli päätöskisa kerrottuna. Lähiviikkoina tulossa vähän yhteenvetoa koko vuodesta.
Kiitoksia yhteistyökumppaneille, huollolle, kannustajille ja mukana olleille!

Vuosi 2015

Vuosi 2015 sisälsi meidän tiimin osalta kisoja, autojen rakentamista ja korjaamista, onnistumisia ja epäonnea, ilon ja surun hetkiä, naurua ja kyyneleitä, menestystä ja menetystä.

Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille, huoltomiehille ja -naisille, kannustajille ja kaikille mukana menossa olleille!

Erityiskiitos meiltä kaikilta lähtee Oulalle, joka teki autoja, opetti ajamaan, vei harjoittelemaan, auttoi ja kannusti.
Oulan jokkisura alkoi Tykkimäessä vuonna 1985. Ensimmäinen kilpailu ajettiin B-malli Kadetilla. Vannoutunut kardaanikuski ehti Opeleiden lisäksi kokeilla aikoinaan Kuplaakin, ja kerran Pellossa oli lähellä Fiatin puikkoihin joutuminen. Autotallissa Oula vietti huomattavan osan ajasta. Autoja laitettiin pitkin vuotta ja suurella sydämellä. Jos Oula ei itse ajanut kisoissa, keskittyi hän huoltohommiin ja kannustamiseen. Voittoja ja finaalipaikkoja ehti kertyä suuri määrä.
Yhteiset kisareissut ja hetket autotallissa sekä Oulan apu ja kannustus säilyvät aina meidän kaikkien sydämissä. Me jatketaan tätä hommaa ja näytetään, miten Ooppelit kulkee!

Tänä vuonna Rautakorvessa valmistui kolme uutta autoa. Oula ja Mikke rakensivat kaksi B-malli Asconaa. Toisella Mikke ajoi kesäkuussa Alastarolla EVK-SM:n ja toisella heinäkuussa Kardaanikunkun. Alastaron auto meni kaupaksi, mutta kunkkuauto on Mikellä vieläkin. Mirkolla haastetta harrastamiseen toi tänä vuonna suoritettu asevelvollisuus. Armeija hieman rajoitti autotallissa vietettyä aikaa ja näin ollen kisojakaan ei kertynyt entiseen malliin. Mirko rakensi Kardaanikunkkuun farmarimallin Kadetin, joka meni kisan jälkeen kaupan.
Näiden uusien autojen lisäksi ajettiin vanhoilla sotaratsuilla. Mirkon ruttukasa-Ascona olikin aikamoinen näky kisapaikoilla. Riinan ajot riippuivat pitkälti Mirkosta, joten kisojen määrä edelliseen vuoteen verrattuna puolittui. Muutaman kisan Riina ajoi laina-autoilla, joista kiitokset Mikko Ikonen, Tuomo Ojanperä, Teemu Suosalo, Janne Viitikko, Miko Simonen ja Kimmo Lampinen. Mirko lainasi Citykadetin Utin Villelle, ja Villehän ajeli sillä muutaman kisan.
Opeleiden lisäksi Rautakorvessa nähtiin tänä vuonna kaksi Fiatia. Riina ajoi viime vuonna Pellosta saamallaan Fiatilla naisten SM-kisoissa ja Mirko ajoi Hyvinkään liigasta saadulla Fiatilla kotikisan Pikkusuolla.

Sijoituksia ja finaalipaikkoja tuli tänäkin vuonna, suurimpana saavutuksena Kardaanikunkusta Mirkon kahdeksas ja Riinan yhdeksäs sija. Podiumillekin päästiin muutaman kerran. Riina voitti Pieksämäellä ja ajoi kolmanneksi Kuopiossa ja Vesannon kisassa Pieksämäellä. Mirko oli toinen Vääksyssä ja hopeaa tuli myös EVK-Liigasta. Kolmossijoille Mirko ajoi Pikkusuolla ja virtuaalimestaruuskisassa. Mikke ajoi kolmanneksi Mäntyharjulla.

Rautakorpi Racingilla oli oma joukkue maaliskuussa ajetussa Virtuaali-Liigassa. Joukkue ajoikin parinkymmenen joukkueen seasta finaaliin ja sijalle viisi. Joukkueenjohtajana oli Riina, kuskeina Mirkon lisäksi Tomi Koirikivi, Aleksi Pohja, Paavo Pohja, Sami Puttonen ja Janne Turkki.

EVK-sarja ei tänä vuonna mennyt ihan odotusten mukaan. Sarjassa oli viisi osakilpailua, joista pisteet laskettiin neljästä parhaasta kisasta. Kisat ajettiin Kuopiossa, Mäntyharjulla, Härmässä, Pieksämäellä ja Hollolassa. Riina voitti Pieksämäen kilpailun, mutta jäi parissa kisassa kokonaan ilman pisteitä, ja lopputulos oli sarjan neljäs sija. Mirkolta jäi yksi kisa väliin ja yhdestä ei tullut pisteitä ollenkaan, mutta kolme kisaa meni sen verran hyvin, että Mirko oli yleisessä luokassa lopulta neljäs. Mikke ajoi kolme sarjan kisaa. Mäntyharjulla sijoitus oli kolmas ja sarjasta tuli 17. sija. Utin Ville ajoi myöskin kolme kisaa, joista Kuopiossa tuli 10. sija ja sarjasta 33. sija.

Mikke ajoi tänä vuonna yhdeksän kisaa, kun kaikki ajetut luokat lasketaan mukaan. Viisi kertaa Mikke ajoi sijoituksille, joista kolme oli finaalipaikkaa ja näin ollen pokaalin paikka. Paras tulos oli Mäntyharjun kolmossija. Kesäkuussa Mikke kävi Alastaron asfalttiradalla ajamassa EVK-SM:n. Vettä satoi kaatamalla, mikä suosi etuvetokuskeja. Menestystä ei tullut ja autokin meni kaupan. Toisella uudella autolla Mikke ajoi Kardaanikunkun, joka meni aina semifinaaliin asti varsin hyvin. Siellä sitten epäonni puuttui peliin ja edellä ajanut auto pyörähti eteen juuri ennen maalia. Onneksi auto jäi sentään suojaan. Näiden lisäksi Mikke ajoi EVK-Liigassa, joukkueena Anjalankosken Kärkipelti Team. Joukkue karsiutui lauantaina.

Mirkolle kertyi 12 kisaa, kun kaikki ajetut luokat lasketaan mukaan. Sijoituksia kertyi kymmenestä kisasta, joista kahdeksan oli finaalipaikkoja. Paras sijoitus oli Vääksyn kakkossija, mutta hienoin saavutus oli Kardaanikunkun kahdeksas sija yli 300 kuskin joukosta. Pikkusuolla Mirko ajoi Fiatilla ja tuloksena oli kolmossija. EVK-Liigan Mirko ajoi Sastamalan Team Sorvaamo Impalandissa, ja joukkue ajoikin aina hopealle asti. Mirko kävi normaaleiden jokkiskisojen lisäksi ajamassa virtuaalisesti. Henkilökohtaisessa virtuaalikisassa Mirko nappasi pronssia, ja Virtuaali-Liigasta tuli viides sija.
Mirkon tilille napsahti myös ensimmäinen kaato, kun EVK-liiga-auto meni nutulleen ennen kisaa testillä.

Riinan kisasaldo oli 18 kisaa, kun kaikki luokat lasketaan mukaan. Riina ajoi naisten luokassa, mutta kotikisassa Pikkusuolla huristeli Riina lisäksi yleisessä luokassa. Sijoituksille Riina ajoi 11 kertaa, joista seitsemän oli finaalipaikkoja. Vuoden paras tulos oli Pieksämäen voitto, jonka Riina ajoi Ford Cortinalla. Kardaanikunkussa Riina ajoi yhdeksänneksi 65 naisen joukosta. Naisten SM-kisaan Riina lähti Fiatilla ja kisa meni hyvin, kunnes semifinaalissa perä meni sileäksi. Riina kävi oikeiden kisojen lisäksi ajamassa virtuaalimestaruudesta. Se ei oikein ollut Riinan juttu, joten Virtuaali-Liigaan siirryttiin joukkueenjohtajan rooliin. Vuoden hauskimmat hetket koettiin Pikkusuolla yleisessä luokassa, josta tulikin 16. sija.

Ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä auki, mutta varmasti kisoja ajetaan enemmän kuin tänä vuonna tai vähintään saman verran. Ensimmäinen kilpailu ajetaan tammikuussa Härmässä. Kyseessä on Virtuaali-Liiga, johon Rautakorpi Racing lähtee jahtaamaan voittoa. Joukkuekokoonpanoon tulee hieman muutoksia, joista tarkempaa tietoa tulee alkuvuodesta viimeistään.

Alla vielä sijoituksia kuluneelta vuodelta:

Mikke
Jokkis: 3. 18. 16. 14. 7.
EVK-sarja: 17.

Mirko
Jokkis: 6. 15. 10. 23. 4. 8. 9. 20. 2. 3.
Virtuaalimestaruus: 3.
Virtuaali-Liiga: 5.
EVK-Liiga: 2.
EVK-sarja: 4.

Riina
Jokkis: 3. 9. 5. 6. 1. 9. 3. 4. 11. 8. 16.
Virtuaali-Liiga: 5.
EVK-sarja: 4.