2014

Virtuaali JM-Mestari 1.2.2014

Helmikuun alussa ajettiin ensimmäisen kerran simulaattoreilla ajettava jokkiskisa, Virtuaali JM-Mestari 2014. Timo Pohja taustajoukkoineen oli järjestänyt hienon tapahtuman, jossa mukana oli huimat 110 osallistujaa. Kilpailu ajettiin Mäntän Klubilla ja katsojille oli iso screeni, josta kilpailua seurattiin. Kuuluttajana toimi A-P Männistö. Perjantai-iltana ja lauantaiaamuna ajokkeihin pääsi tutustumaan vapaissa harjoituksissa. Itse kilpailu ajettiin pudotusajona, kahdeksan auton lähtöinä. Simulaattoreita oli siis kahdeksan vierekkäin. Kaikki autot olivat nelivetoisia ja samantehoisia Pösöjä.
Riina ja Mirko ajoivat Rautakorpi Racing Pösöillä, Riina numerolla 22 ja Mirko numerolla 39. Kilpailussa ajettiin pelkästään yleinen luokka, mutta paras nuori, nainen ja seniori palkittiin. Alkuerät ajettiin Pellossa, keräilyerät Vilppulassa, ensimmäiset välierät Kiteellä, toiset välierät Suonenjoella ja semifinaalit sekä finaalit Puolangalla.

Alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan ekoihin välieriin. Riina ja Mirko ajoivat molemmat alkuerissään kakkoseksi.
Pellosta siirryttiin sitten Kiteelle välieriin. Sieltä neljä parasta jatkoivat toisiin välieriin. Riina otti hienon lähdön ja ajoi lähdöstä piikkiin. Loppuun asti ei kuitenkaan ykköspaikka pitänyt, vaan maaliin tultiin toisena. Mirkolle meinasi käydä huonosti, kun ekassa mutkassa hän pyörähti. Mirko pääsi kuitenkin jatkamaan ja nousi kolmospaikalle. Viimeisellä kierroksella tosin ei ollut kaato kaukana, kun hetki mentiin kahdella pyörällä. Siihen Mirko totesi, että pitää katsojille olla viihdettä.
Toiset välierät ajettiin Suonenjoella ja sieltä edelleen neljä jatkoivat semifinaaleihin. Mirko lähti jälleen hyvin viivasta ja ajoi hetken kärjessä, kunnes yksi mutka meni pitkäksi ja heti tuli kuittaus. Lopullinen sijoitus oli neljäs. Riina oli katsonut edellisiä lähtöjä ja huomannut, että joka lähdössä tapahtuu ekassa mutkassa jotain. Niinpä Riinan taktiikka oli vähän himmata ekaan mutkaan ja katsoa, mitä tapahtuu. No siinä lähdössä ei sitten tapahtunut mitään ja sijoitus oli kuudes. Muutenkin taisi tässä lähdössä kyyti olla jo liian kovaa. 😉
Semifinaalit ajettiin Puolangalla ja sieltä kaksi parasta ajoivat A-finaaliin, kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja vitonen ja kutonen C-finaaliin. Mirko hallitsi lähtöä ja ajoi lähdöstä maaliin ykkösenä.
A-finaalissa lähtö onnistui jälleen kerran upeasti ja Mirko ajoi piikissä ekaan mutkaan. Sisärata ja liian myöhäinen jarrutus koituivat Mirkon kohtaloksi ja hän valui penkan yli ja kaatoi. Kisa päättyi siihen, mutta sijoitus oli hienosti kahdeksas! Onnea Mirko! 🙂
Kilpailun voitti Oskari Röman. Paras naiskuljettaja oli Anne Rytkönen, paras nuori Tuomas Kamila ja pappojen parhain Timo Tukia.

Ranta-Kivi JM 15.2.2014

Helmikuun puolessavälissä ajettiin Saarijärvellä Ranta-Kivi JM. Huonosta talvesta johtuen jään kestävyys mietitytti, mutta kyllä jäätä oli riittävästi ja kisat saatiin ajettua läpi.
Mirkon piti ajaa yleinen luokka Laitisen Topin Toyota Corollalla, jolla he ajoivat myös Vilppulassa viime syksynä. Aamu alkoi kannentiivisteen vaihdon parissa ja kaikki meni hyvin, kunnes pultteja kiristäessä meni lohkon puolelta kahdet jengat ja kisa oli sitten valitettavasti siinä.
Riina ajoi Pouhulan Tonin Opel Vectralla ja sijoitus oli kahdeksas. Kiitokset auton lainasta!

Naisten alkueristä kaksi nopeinta ajoivat suoraan A-finaaliin, seuraavat kaksi sijoituserään ja loput keräilyerään. Riina ei saanut autoa lähtemään viivasta kunnolla, mutta pääsi ekassa mutkassa kuitenkin kolmanneksi. Tiukoissa mutkissa tuli puskemisongelmia eikä Riina tiennyt, mitä tehdä. Toisella kierroksella hän kyllä yritti kokeilla jotain ”etuvetokuskien kikkoja”, mistä tuloksena oli tippuminen neljänneksi. Sijoituserästä kaksi parasta nousivat A-finaaliin. Tuloksena oli neljäs sija ja lopputuloksissa kahdeksas sija.

Naisten luokan voittoon ajoi Tuuli-Joanna Rusila Fordilla ja nuorten voiton vei Joonas Sillanpää Kuplalla. EVK-luokan voitti Hermanni Heikkilä Pösöllä, yleisen luokan Marko Kettumäki Kuplalla ja pappaluokan Timo Puttonen Kuplalla.

Kupla-Kuhmut 19.-20.4.2014

Pääsiäinen vietettiin Kokemäellä Kupla-Kuhmuissa. Sää oli aurinkoinen ja hyvin lämmin. Ensimmäiset rusketusrajatkin saatiin viikonlopun aikana. Lauantaina ajettiin naiset, nuoret ja kuplaluokka. Sunnuntaina vuoron saivat papat ja yleinen. Riina ajoi naisten luokan Joni-Pekka Rajalan Kuplalla. Suuret kiitokset auton lainasta!

Naisten alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin. Lähtö meni autoon tutustuessa ja kyllä Kupla alkoi jo alkuerässä tuntua todella hyvältä ajaa. Sijoitus lähdöstä oli kolmas. Välieristä neljä parasta ajoivat semifinaaleihin. Lähtö oli tiukka ja Riinalla ulkorata. Neuvoksi annettiin, että kaasu pohjassa ja nostamatta ja muista ulkolinjalla ohi. Riina toteutti tämän ja oli jo menossa kolmanneksi, mutta ei muistanut tarpeeksi ajoissa ottaa sisälinjaa kiinni (eikä siellä kyllä tilaakaan ollut) ja tippui pois jatkopaikoilta. Loppuun asti kuitenkin yritettiin ja kyllä Kuplalla oli kiva vetää. Harmi, ettei jatkopaikkaa irronnut. Kokemusta kuitenkin tuli ja koko kesä vielä aikaa kilpailla. 😉

Naisten luokan voitti Heini Mäkelä Kuplalla. Nuorten A-finaali oli jännitystä täynnä aivan loppumetreille asti. Viimeisen kahden mutkan aikana sijoitukset vaihtuivat niin, että tuskinpa Fiatilla ajanut Jani Varis edes tiesi maaliviivan kohdalla voittaneensa. Kuplaluokan voiton vei Jimi Åkerström ja toiseksi ajoi Joni-Pekka Rajala. Pappaluokan voittoon ajoi Pasi Piekkala Simcalla. Yleisen luokan voittajaksi ajoi Joni-Pekka Rajala Fiatilla.

Mirko ja Riina yrittivät ostaa autoja, mutta arpaonni ei suosinut.

Asfalttikunkku 2.-4.5.2014

Vapun aikaan matkattiin jälleen Kemoran moottoriradalle, Suomen suurimpaan jokkiskisaan. Sää oli Vetelissä jälleen arvaamaton. Välillä paistoi aurinko, välillä satoi lunta. Torstaista lauantaihin sää oli pääosin poutainen, mutta sunnuntaina tulikin sitten lunta, räntää ja vettä koko päivän. Mirko ajoi ensimmäisen kisan aikuisten seassa ja se menikin ihan hyvin, kunnes autoon tuli teknisiä ongelmia. Riina ajoi Lohkoin Villen Fiestalla, jossa oli pieniä laatikko-ongelmia. Auto oli muuten mahtava ja semeissä jatkopaikka oli lopulta pienestä kiinni. Kiitokset Villelle auton lainasta!

Torstaina testailtiin ja Mirkon auto toimi hyvin. Riinan piti alun perin ajaa Viitikon Jannen Datsunilla. Testeissä auto ei pysynyt ollenkaan hanskassa ja jarrutkin hajosivat. Niitä korjatessa huomattiin, että linkit olivat revenneet irti. Siitä se auton kiemurtelu sitten johtuikin. Auto saatiin kyllä kuntoon, mutta EVK-luokan C-finaalissa moottori hajosi. Onneksi Riina ehti torstaina testata myös Lohkoin Villen Ford Fiestaa, jolla hän sitten ajoi naisten luokan.

Perjantai aloitettiin nuorten luokalla, jonka jälkeen ajettiin EVK-luokka. EVK:n alkueristä voittaja meni I-välieriin, kakkonen ja kolmonen II-keräilyihin ja loput I-keräilyihin. Mirko ajoi neljänneksi. Ykköskeräilyistä kolme parasta ajoivat kakkoskeräilyihin. Mirko ajoi toiseksi. Keräilyerän voittoon ajoi Juha Hämeekorpi, jota Mirko pääsi mutkissa oikein hätyyttelemään. Datsunissa oli vaihdelaatikon kanssa ongelmia, ja Mirko pääsi mutkissa tosi lähelle. Suorilla jäätiin sitten kyydistä. 😉 Kakkoskeräilyistä neljä parasta nousivat välierien puolelle. Mirko oli kolmantena, mutta sitten auto hajosi ja Mirko tippui viidenneksi. Moottorista taisi mennä venttiilit solmuun ja kone kävi enää kolmella. Kilpailu loppui siihen.
EVK-luokan voitti Teemu Salomäki Fordilla ja nuorten voiton vei Niclas Grönholm Sumpilla.
Jannella auto hajosi C-finaalissa ja sijoitus oli 16. Villen ajot loppuivat välieriin.

Lauantaina ajettiin naisten luokka ja yleisen karsinnat. Riina ajoi naisten luokan siis Fiestalla. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput joutuivat keräilyihin. Riina ei saanut lähdöstä kakkosta päälle ja ajoi lopulta neljäntenä maaliin. Keräilyeristä kolme parasta jatkoivat välieriin. Lähtö ei mennyt ihan nappiin, mutta muuten kaikki onnistui, tuloksena lähtövoitto. Välieristä jälleen kolme parasta jatkoivat semeihin. Ja taas oli lähdössä sama ongelma: kakkonen ei mennyt päälle. Riina nousi kuitenkin toiseksi. Semeissä sitten jouduttiin kovaan seuraan. Lähtö meni kuitenkin nappiin ja kakkonenkin päälle. Riina löysi hyvän linjan tokaan mutkaan ja oli jo menossa sinne kolmantena, kun kakkonen ei taaskaan mennyt päälle ja kaikki ajoivat kahta puolta ohi. Riina nousi kuitenkin nelospaikalle ja sai kolmospaikalla ajaneen kiinni, mutta matka loppui kesken. Riinan lähtöjen jälkeen laatikko-ongelma korjattiin kahdella prikalla. Siirtäjässä oli jotain vikaa.
Anni Kungas ajoi Mirkon autolla naisten luokan. Auto kävi kolmella, mutta alkuerästä tuli suora välieräpaikka. Välierälähtö keskeytettiin punaisilla lipuilla ja uusitussa välierässä Anni ajoi vain kierroksen. Autoa ei saanut kuntoon, joten Mirko ei ajanut enää yleistä luokkaa.
Ville jatkoi yleisen karsinnoista sunnuntaille.
Naisten luokan voitti Datsunilla hienosti ajanut Jonna Ruotsalainen.

Sunnuntaina yleinen luokka ajettiin loppuun. Keli oli kamala ja Villellä oli alkuerässä ongelmia näkyvyyden kanssa. Lasolia kehiin ja homma alkoi taas toimia. Ville ajoi semifinaaleihin asti ja siellä sitten hajosi moottori. Sijoitus oli kuitenkin kuudes, mikä oikeutti F-finaalipaikkaan. Näin ollen Villen sijoitus oli 30. Auto jäi lisäksi suojaan.
Yleisen luokan voiton vei Esa Kirsilä Volvolla. Esa Ketomäki ajoi etuvetoisella pelkkiä lähtövoittoja aina A-finaaliin asti ja nousi A-finaalissakin viimeiseltä sijalta aina kakkospaikalle asti. Kun jäljellä oli puoli kierrosta, sai hän Kirsilän kiinni, mutta sitten auto hajosi.

Autoja yritettiin ostaa, mutta arpaonni ei osunut kohdalle taaskaan. Tosin Mirkon laput olivat joutuneet väärään paikkaan ja Villen auton kohdalla nostettiin Mirkon lappu. Siinä sitten hetki selvitettiin tilannetta ja arvottiin pari autoa uudestaan.

Huittisisten Laatupalvelu JM 10.5.2014

Äitienpäivän aattona ajettiin Huittisten Laatupalvelu JM. Sää oli aamulla vielä sateinen, mutta päivän mittaan aurinkokin pilkahteli. Citykadetti oli otettu pois talviteloilta ja sillä ajettiin kolme luokkaa. Riina aloitti naisten luokassa, Virtasen Jonne jatkoi yleisessä luokassa ja lopuksi Mirko ajoi EVk-luokan. EVK:sta tulikin kuudes sija ja yleisestä seitsemäs.

Päivä aloitettiin naisten luokalla, jossa Riinalla meni lähes kaikki pieleen. Alkuerässä Riina pääsi puoli kierrosta, kunnes ensin irtosi pyyhkijä ja sen jälkeen kaasu hirtti kiinni. Riina keskeytti ja joutui keräilyeriin. Keräilyistä kaksi parasta nousi semeihin. Pissapojan katkaisijan kanssa taistellut Riina oli jatkopaikalla, mutta ajeli ihan miten sattuu ja päästi toisella kierroksella takana tulleen etuvetoisen ohi. Kisa oli sitten siinä.

Päivä jatkui yleisellä luokalla, jossa Jonne esitteli ajotaitojaan ja ihan omia ajolinjojaan. Alkuerässä vedettiin ekaan mutkaan kauheassa luistossa ja ulkoa koko pakasta ohi. Sama temppu toistui semeissä, tuloksena A-finaalipaikka. A-finaalissa Jonne löysi jälleen hyvän raon ja oli jo taistelemassa kärkipaikoista, mutta sitten autoon tuli osuma ja perän jatke meni rikki. Jonne keskeytti ja sijoitus oli seitsemäs.

Ja sitten tehtiinkin remonttia! Heleniuksen Tomi lähti hakemaan uutta perän jatketta ja muut rupesivat purkuhommiin. Uusi jatke hitsattiin kiinni ja niin vain jatke saatiin paikoilleen kenttäolosuhteissa. Kiitokset kaikille remonttiin osallistuneille ja apuna olleille!

Päivän siis päätti yleinen luokka. Remontin takia Mirko ei ehtinyt alkuerään viivalle. Keräilyerästä neljä jatkoi semeihin ja Mirko ajoi rataan tutustuessa toiseksi. Seuraavaksi olikin sitten tosipaikka, kun semeistä kolme parasta jatkoivat finaaleihin. Mirko otti jo heti lähdöstä ykköspaikan ja ajoi varmoin ottein A-finaaliin. Finaalissa sitten mentiin rinta rinnan ekaan mutkaan ja siellä oli liian ahdasta ja Mirko joutui penkalle. Tässä sitten meni rengas puhki ja maaliin Mirko ajoi kuudentena.

Autosta ei ollut yhtään vieraita tarjouksia.

Naisten luokan voitti Anni Lampinen ja nuorten luokan Lauri Joona. Yleisen voittoon ajoi Mikko Kosonen ja EVK:n voiton vei Timo Laapotti.  EVK voitettiin Fordilla, muut luokat Kuplalla.

XXXIII Autospeedway 17.5.2014

Toukokuun puolessa välissä alkoivat aurinkoiset ja lämpöiset kelit Suomessa ja jokkistakin ajettiin ympäri Suomea. Toijalassa ajettiin XXXIII Autospeedway ja Mirko osallistui kisaan Citykadetilla. Mirko ajoi yleisen ja EVK-luokan ja Anni Kungas naisten luokan. Tuloksena oli EVK:n neljäs sija, yleisen luokan yhdeksäs sija ja naisten luokan viides sija.

Päivä aloitettiin naisten ja nuorten luokilla. Anni Kungas otti alkuerästä suoran A-finaalipaikan ja ajoi finaalissa viidenneksi. Naisten luokan voitti Suvi Perätalo Fiatilla ja nuorten luokan Jussi Seppälä Kuplalla.

Päivä jatkui EVK-luokalla. Alkueristä kaksi parasta menivät suoraan välieriin. Mirko oli kolmantena, mutta ohitti edellä ajaneen viimeisessä mutkassa ja lunasti paikan välieriin. Välieristä kaksi nopeinta ajoivat A-finaaliin ja niin Mirko nappasi kakkospaikan tästäkin lähdöstä. A-finaalissa oli ensimmäisessä mutkassa ahdasta ja Mirko jäi viimeiseksi. Takasuoran aikana hän nousi neljänneksi ja ajoi maaliin asti neljäntenä. Voittoon ajoi Timo Laapotti Volvolla.

Päivän päätti yleinen luokka. Alkueristä kolme nopeinta ajoivat suoraan semifinaaleihin. Mirko pääsi lähdöstä neljänneksi, mutta nousi viimeisellä kierroksella kolmanneksi. Semifinaaleista kolme nopeinta jatkoivat A- ja B-finaalien sekä sijoituserän puolelle. Mirko ajoi lähdössä kolmanneksi. Sijoituserän Mirko voitti ja nousi B-finaaliin. Finaalissa sitten auto ei käynyt kunnolla lähdössä ja vesiletkukin räjähti viimeisellä kierroksella. Mirko kuitenkin ajoi neljänneksi ja oli lopputuloksissa yhdeksäs. Yleisen luokan voitti Jose Viljava Fiatilla.

Suojia tehtiin 2 kappaletta ja seuraavana päivänä oli vuorossa Heinolan kisat.

Autolasikeskus JM 18.5.2014

Toijalasta siirryttiin Heinolaan. Numero vaan vaihtui Citykadettiin ja Mirko päästeli menemään sekä yleisen että EVK-luokan. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin ja rata pöllysi tuttuun tapaan. Tuloksena oli kokemusten ja ruttujen lisäksi EVK:n 12. sija ja yleisen luokan 17. sija.

Päivä alkoi yhdistetyllä naisten ja nuorten luokalla, jonka voiton vei Roope Tykkyläinen Simcalla. Pappaluokan voittoon ajoi Jukka Matilainen Volvolla.

Seuraavaksi vuorossa oli yleinen luokka. Mirko oli alkuerässä neljäs ja lunasti paikan ”parempiin keräilyihin”. Keräilyistä neljä parasta jatkoivat semifinaaleihin. Mirko sijoittui kolmanneksi. Semifinaalissa Kadetista meni hammastanko poikki ensimmäisessä mutkassa, mutta Mirko ajoi kuitenkin sijoituserään. Sijoituserästä kaksi parasta nousi B-finaaliin. Ekassa mutkassa käytiin tiukkaa taistelua kakkospaikasta ja se taistelu päättyi penkalle. Mirkon lopullinen sijoitus oli 17. Yleisen luokan voitti Anssi Korpela Fiatilla.

Lopuksi ajettiin vielä EVK-luokkka. Siellä Mirko ajoi alkuerästä suoraan välierään. Välieristä kolme parasta ajoivat A-finaaliin. Mirko oli aluksi viidentenä, mutta nousi jo paremmille sijoille, kunnes pyörähti toisen auton avustamana. Mirko kuitenkin ajoi sijoituserään. Siellä hammastanko meni jälleen poikki, vesiletku räjähti ja Mirko keskeytti. Lopullinen sijoitus oli 12. EVK-luokan voitti Jukka Matilainen Volvolla.

Mirko ei tehnyt suojia eikä tarjouksia. Auto oli kisan jälkeen aika hurjan näköinen.

Rospuutto JM 25.5.2014

Toukokuun lopussa ajettiin Kotkassa Rospuutto JM. Päivä oli kuuma ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Mikke oli ajamassa uudella Opel Asconalla, Mirko ja Riina jo vähän enemmän ajetulla Asconalla.  Riina oli naisten luokassa kolmas, Mirko EVK:ssa toinen ja yleisessä kolmas ja Mikke yleisessä 12.

Päivä aloitettiin nuorten ja naisten luokilla. Naisten luokassa ajettiin alkuerä ja finaali, koska osallistujia oli vain kahdeksan. Riina otti alkuerässä lähdöstä nelospaikan, mutta nousi toisella kierroksella kolmanneksi. Lisäksi takaluukkuun osuttiin alkuerässä niin voimalla, että akku halkesi.  Finaalissa sitten jännitettiin, riittääkö virta neljää kierrosta. Riina otti lähdöstä jälleen nelospaikan, mutta nousi jo toisessa mutkassa kolmanneksi. Virtaa riitti ja Riina ajoi maaliin kolmantena. Naisten luokan voitti Jaana Koskema Fiatilla. Nuorten voiton vei Manu Juhola Fiatilla.

Päivä jatkui EVK-luokalla. Mikellä oli epäonnea matkassa, sillä bensapumppu hajosi alkuerässä lähtöviivalle. Pumppua ei ehditty vaihtaa ennen seuraavaa lähtöä ja Miken ajot EVK:ssa loppuivat siihen. Alkueristä neljä nopeinta ajoivat suoraan semifinaaleihin ja Mirko ajoi toiseksi. Semifinaalissa sitten kolme nopeinta ajoivat suoraan A-finaaliin. Mirko ajoi jälleen toiseksi ja näin oli finaalipaikka saavutettu. Finaalissa ajettiin neljä kierrosta ja Mirko meni heti alussa toiseksi. Toisella kierroksella hän jo pääsi kärjessä ajaneen Fältin rinnalle, mutta oli seuraavaan mutkaan nähden ulkona, joten ohitus ei onnistunut. Näin ajettiin maaliin asti ja Mirkon sijoitus oli hienosti toinen. Voittoon siis ajoi Santeri Fält Fordilla.

Sitten oli vuorossa yleinen luokka. Alkueristä kaksi parasta menivät suoraan semifinaaleihin, seuraavat kaksi kakkoskeräilyihin ja loput ykköskeräilyihin. Mirko oli pitkään kolmantena, mutta nousi toisella kierroksella kakkospaikalle. Miken auto oli jälleen kunnossa ja alkuerästä tuli neljäs sija ja paikka kakkoskeräilyihin. Sieltä neljä parasta jatkoivat semifinaalien puolelle. Mikke ajoi kolmanneksi. Semeistä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin, kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja loput sijoituserään. Mirko ajoi semifinaalissa neljänneksi ja Mikke kuudenneksi. Sijoituserästä neljä nopeinta nousivat B-finaaliin ja Mikke otti kakkospaikan. Niin Mikke ja Mirko olivat samassa B-finaalissa. Jälleen neljä parasta nousivat A-finaaliin. Ensimmäisessä kaarteessa pöllysi niin pahasti, ettei mitään nähnyt. Sieltä selvittiin peräkkäin; Mikke ajoi viidentenä ja Mirko kuudentena. Keskilenkillä Mirko ohitti Miken. Tämän lisäksi samassa selvisi, että Mikellä oli vilppilähtö alla. Mirko jatkoi viitospaikalla kovaa menoaan ja nousi toisella kierroksella Matilaisesta ohi nelospaikalle. Se ei Mirkolle riittänyt vaan kolmannella kierroksella hän nousi vielä kolmanneksi. Mikke oli vilppilähdön takia maaliin saapuneista viimeinen ja lopullinen sijoitus oli 12. Mirko jatkoi A-finaaliin. Siellä Mirko löysi ensimmäisessä kaarteessa sopivan ajolinjan ja nousi kolmospaikalle. Siinä hän ajoi maaliin asti. Viimeisellä kierroksella tosin vaihdelaatikko alkoi hajota, mutta Mirko pääsi maaliin kuitenkin kolmantena. Voittoon ajoi Jukka Turpeinen Fiatilla.
Lopuksi ajettiin vielä pappaluokka, jonka voitti Harri Laaksonen Fiatilla.

Mirkon autosta tehtiin kaksi suojaa eikä ollut vieraita. Miken autosta oli kolme suojaa ja neljä vierasta ja valitettavasti auto meni kaupan.

Fixus JM Joukkuekilpailu 1.6.2014

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä ajettiin Kukonkoivussa Fixus JM Joukkuekilpailu, jossa oli mukana 21 joukkuetta. Sää suosi ja kilpailupäivä oli vauhdikas. Mirko ajoi Lahden Autolasikeskus Teamissa ja joukkue ajoikin aina pronssille asti. Voittoon ajoi HULK-Team ja hopeaa otti T:mi V-P Sepänmäki Team.

Mirko lähti joukkuekisaan Opel Asconalla. Auton piti olla Asfalttikunkun jäljiltä pientä laittoa vaille valmis, mutta eihän se niin mennytkään. Auto tuotti Mirkolle kauheasti tekemistä ja kaikenlaiset ongelmat jatkuivat aina loppuviikolle asti. Kaikki oli kuitenkin sunnuntaina kunnossa ja Mirko ajoi kolme lähtöä keräten joukkueelle 14 pistettä.

Alkukarsinnoissa oli kolme lohkoa, joista kustakin voittaja meni suoraan finaaliin. Suoran finaalipaikan ottivat Söke Racing Team, HULK-Team ja T:mi V-P Sepänmäki Team. Lahden Autolasikeskus oli alkukarsinnassa oman lohkonsa kakkonen, jääden kuusi pistettä kärjestä. Mirko ei ajanut yhtään lähtöä alkukarsinnassa.

Alkukarsintojen jälkeen jäljellä oli 15 joukkuetta. Kolme joukkuetta meni siis suoraan finaaliin ja 12 joukkuetta pisteiden perusteella finaalikarsintaan. Finaalikarsinassa lohkoja oli kaksi ja molemmista lohkoista kaksi parasta joukkuetta jatkoivat finaaliin. Lahden Autolasikeskus voitti oman lohkonsa. Mirko ajoi yhden lähdön ja sijoittui kolmanneksi. Neljän pisteen lisäksi Mirko sai yhden lisäpisteen, koska autona oli EVK-auto.

Finaalissa mukana oli seitsemän joukkuetta ja eriä oli seitsemän. Yhdessä erässä oli kolme lähtöä eli 21 lähtöä siis ratkaisi voittajan. HULK-Team meni alusta lähtien menojaan, mutta himmeämpien mitalien kohtalo ratkaistiin vasta viimeisessä erässä, johon lähdettiin mielenkiintoisessa pistetilanteessa. Neljä joukkuetta sijoilla kahdesta viiteen oli viiden pisteen sisällä. Taistelu oli tiukkaa ja mitalien kohtalo ratkesi vasta aivan viimeisessä lähdössä. HULK-Team tosiaan meni menojaan ja voitti 110 pisteellä. Toiseksi ajanut Sepänmäki Team keräsi 73 pistettä. Pronssi meni Lahden Autolasikeskukselle 71 pisteellä. Samat pisteet keräsi Euro-Teli Racing, mutta yksi lähtövoitto ratkaisi kolmossijan Lahden Teamille.
Mirko ajoi finaalissa kaksi lähtöä ja keräsi kahdeksan pistettä. Ensimmäisestä lähdöstä tuli viides sija ja pisteitä kaksi. Toisessa lähdössä Mirko ajoi kolmanneksi ja sai pisteitä tuli neljä. Näiden lisäksi Mirko sai kaksi lisäpistettä EVK-autolla ajamisesta.

Mirko teki omasta autosta kaksi suojaa eikä vieraita ollutkaan. Yhdellä lapulla Mirko koitti Fiattia, mutta lappuja oli paljon eikä arpaonni osunut kohdalle. Riina on vuoden yrittänyt ostaa Fiattia naisten SM:iin, mutta ei vaan ole tullut. Nyt oli viimeinen mahdollisuus ja Riina vaihtoi taktiikkaa ja yritti ostaa Kuplan. Ei osunut arpa taaskaan kohdalle.

Polaria JM 7.6.2014

Kesäkuun alkupuolella ajettiin Mäntyharjulla jokkista monen vuoden tauon jälkeen. Vuorossa oli Polaria JM, joka oli EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu ja Kaakkois-Suomen aluemestaruusosakilpailu. Ensin ajettiin EVK-sarjan kilpailu, jossa Riina oli hienosti naisten luokan toinen ja Mirko yleisen luokan neljäs.
Yleisestä kilpailusta ei tullut menestystä. Riina otti mustan lipun naisten luokassa sijoittuen 12:ksi ja Mirkon ajot loppuivat yleisen luokan alkuerässä, kun perän jatke hajosi.
Sää oli aurinkoinen ja kisapaikan puitteet olivat kyllä kunnossa. Järvikin löytyi vierestä. Kuulutus ja varikon laajuus tuottivat ongelmia, mutta eiköhän ongelmista opittu tulevaa varten. Rata tuntui olevan liian ahdas kahdeksalle autolle.

Päivä aloitettiin EVK-sarjan naisten ja nuorten luokilla. Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Ensimmäisen kaarteen jälkeen kärkiauto pyörähti ja se tuotti takana tulleille hieman actionia. Tuuli-Joanna Rusila ajoi kärkeen ja Riina seurasi toisena sen jälkeen, kun oli ensin selvinnyt toisesta mutkasta. Auto nimittäin meinasi pyörähtää ja sammui siinä kaiken hässäkän keskellä. Onneksi se lähti saman tien käyntiin ja maaliin Riina ajoi toisena. A-finaalissa Riina ajoi lähdöstä kärkeen, mutta jo toisessa mutkassa näki taustapeilistä sinivalkoisen Nissanin. Kaksi kierrosta Riina sai pidettyä Tuuli-Joannan takana, mutta sitten taitava etuvetokuski meni heittämällä ohi. Riina kuitenkin teki parhaansa, joten tyytyväinen voi olla kakkossijaan. Nuorten luokan voitti Manu Juhola Volvolla.

Päivä jatkui EVK-yleisellä. Alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välierään. Mirko ajoi toisena, mutta kärkiauto pyörähti eteen eikä Mirko ehtinyt väistämään. Tuloksena oli vääntynyt hammastanko ja keula solmussa. Auto saatiin kuitenkin keräilyerään viivalle ja vaikka se oli todella jäykkä kääntää, Mirko ajoi toiseksi ja jatkoi välieriin. Ohjausta saatiin hieman herkemmäksi ja Mirko ottikin välieristä lähtövoiton. Matka jatkui semifinaaliin, josta kaksi parasta ajoivat A-finaaliin. Mirko otti kärkipaikan ja ajoi ykkösenä maaliin, vaikka venttiilinjousi meni poikki. Remonttia oli ennen A-finaalia aikaa tehdä kahden lähdön ja muutaman huoltotauon verran. Tietenkään kaikkia tarvittavia työkalujakaan ei ollut mukana. Auto ehdittiin kuitenkin juuri ja juuri saada viivalle. Pakko myöntää, että kaikenlaiset keinot olivat käytössä ja tällä kertaa järjestäjä vähän jopa odotti Mirkoa. Nyt ei voi enää siitä kuskien odottelusta valittaa. Mirkolla epäonnistui lähtö, mutta ekassa mutkassa hän meni neljänneksi. Venttiilin välykset oli heitetty arviolta ja koppakin taisi olla vain puoliksi kiinni. Ihan ei Mirko uskaltanut vedättää autoa, mutta nelossijalla ajettiin maaliin asti. Yleisen luokan voitti Jukka Matilainen Volvolla.

EVK-kisan jälkeen jatkettiin naisten ja nuorten yleisillä luokilla. Naisten alkuerässä oli lähtösuora liian ahdas ja osuman saattelemana Riina pyörähti. Autokin sammui siinä samassa. Riina nousi parin kierroksen aikana viidenneksi, mutta se ei riittänyt välieräpaikkaan, vaan Riina joutui keräilyerään. Auto kävi siinä vaiheessa jo niin kuumana, ettei se lähtenyt viivasta mihinkään. Keräilyerästä tuli kuitenkin lähtövoitto ja matka jatkui välieriin. Välierästä neljä parasta jatkoivat finaalin puolelle. Lähtö epäonnistui jälleen ja parissa ekassa mutkassa oli hieman ahdasta. Riina oli viidentenä ja kisa päättyi lopulta mustaan lippuun. Sijoitus oli 12. Naisten luokan voitti Heli Lindroos Kuplalla ja nuorten luokan Manu Juhola Volvolla.

Lopuksi ajettiin vielä yleinen luokka. Mirkon ajot loppuivat alkuerässä heti lähtösuoralle, kun perän jatke meni poikki. Yleisen luokan voitti Teppo Puttonen Kuplalla.

Suojia ei tehty eikä kukaan halunnut ostaa Asconaa.

XXXII Häjyylyajo 28.6.2014

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettiin Alahärmässä kaksipäiväinen XXXII Häjyylyajo. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan toinen osakilpailu ja sunnuntaina yleinen kilpailu. Mirko ja Riina olivat lauantain kilpailussa mukana. Mirko ajoi yleisessä luokassa toiseksi ja Riina naisten luokan seitsemänneksi. Moottoriin tuli iso remontti, kun kiertokanki lensi pihalle naisten luokassa. Huollossa mukana oli Antti Eerola, jolta jäi nuorten luokka ajamatta autorikon takia. Sää oli aurinkoinen eikä sääennusteen lupaamia sadekuurojakaan näkynyt.

Päivä aloitettiin yleisellä luokalla. Alkueristä voittaja ajoi suoraan semifinaaliin ja Mirko otti lähtövoiton varmoin ottein. Semifinaalissa voittajalle oli luvassa paikka A-finaaliin. Mirko ajoi kärjessä päätymutkaan ja sieltä hän myös selvisi ensimmäisenä pois ja ajoi maaliin asti ensimmäisenä. A-finaalissa oli seitsemän autoa, mukana myös Janne Viitikko ja B-finaalista noussut Jukka Matilainen. Mirko ajoi lähdöstä neljänneksi, mutta nousi toisella kierroksella kolmanneksi. Kohta Mirkon perässä oli myös Matilainen, Viitikko meni kärjessä menojaan. Toisena ajaneella Ranisella tuli tekniikkamurheita ja viimeisellä kierroksella Mirko oli päätymutkassa aivan hänen perässä. Mirko piti sisälinjan ja Matilainen lähti yrittämään ulkoa molemmista ohi. Mirkon linja piti, ja hän ajoi maaliin kakkosena! Hyvä Mirko!

Päivä jatkui naisten luokalla, jossa Riina jatkoi lähes samaan malliin kuin Mirko. Alkuerästä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin. Auto lähti viivasta todella hyvin ja Riina nappasi lähtövoiton. Välierässä kahdelle parhaalle oli luvassa paikka A-finaaliin. Riina otti jälleen hyvän lähdön ja ajoi kärkeen. Toisella kierroksella auto alkoi hyytyä ja pitää kauheaa ääntä. Varikkokatsomon edessä kiertokanki sitten lensi pihalle. Riina kuitenkin ajoi maaliin asti ykkösenä, vaikka aika tiukille se meni. A-finaali jäi ajamatta, mutta sieltä kuitenkin sijoituksena seitsemäs sija.

Yleisen luokan voitti siis Janne Viitikko Volvolla, naisten luokan Tuuli-Joanna Rusila Nissanilla ja nuorten luokan Samuli Saarela Volvolla.

EVK-sarjassa Mirko nousi toiseksi ja Riina piti kakkospaikan, tosin Rusila menee kärjessä menojaan. Moottoririkko tuli sarjan kannalta pahaan paikkaan, ehjällä autolla kun Riinalla olisi ollut todella hyvät mahdollisuudet vaikka mihin A-finaalissa. Onneksi kuitenkin seitsemännestä sijasta sai joitain pisteitä.

Palkinnoksi Mirko sai pokaalin ja jälleen kerran painepesurin. Riina sai pokaalin ja akun. Tarjouksia ei tehty eikä myöskään suojia, Riina teki suojat jo ajaessaan kangen pihalle.

JM SM Yleinen 5.-6.7.2014

Heinäkuun alussa ratkaistiin yleisen luokan suomenmestaruus Särkikankaalla. Sää oli mahtava koko viikonlopun ja järjestelyt toimivat. Mirko oli ajamassa Fiat 850:llä ja kisaan lähdettiin ihan kohtuu odotuksin. Epäonni kuitenkin vaivasi Mirkoa ja tuloksena oli tippuminen lauantaina.

Lauantain alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan sunnuntaille ja tavoitteena olikin olla näiden kahden joukossa. Lähdössä bensan paineensäädin hajosi ja kaasarit tulvivat. Auto ei käynyt kunnolla, mutta ekaan mutkaan Mirko ajoi silti toisena. Kakkospaikasta käytiin taistelua ja tämän kahinan seurauksena auto oli penkalla. Samassa vääntyi tukivarsi.
Seuraavana vuorossa oli keräilyerä, joista neljä parasta jatkoivat. Auto saatiin kuntoon ja kisaa jatkettiin taas uudella innolla. Lähdössä auto keuli ja äänenvaimennin otti maahan kiinni. Tästä syystä auto kääntyi hieman ja Mirko sai varoituksen haittaavasta kaistanvaihdosta. Ajoa jatkettiin kuitenkin kakkospaikalla ja kaikki näytti menevän hyvin, kunnes toisella kierroksella rengas meni puhki. Auto ei kääntynyt ja Mirko ajoi penkan yli. Hän pääsi kuitenkin takaisin radalle ja ajoi maaliin neljäntenä. Toinen varoitus tuli kuitenkin radan ulkopuolella ajamisesta ja lippu muuttui mustaksi. Mirkon kisa oli sitten siinä.
Autosta oli 369 tarjousta ja se meni kaupan.

Mirko sai Fiat 850:n kesäkuussa Kokemäellä ajetusta nuorten ja naisten SM-kisasta. Autosta oli 29 lappua ja se jäi Mirkolle. Fiatista korjattiin etupää ja vaihdelaatikko ennen yleisen SM-kisoja. Kardaaniautoilla ajavalle Mirkolle tämä oli ensimmäinen kisa Fiatilla. Harmittavaa oli viikonlopun epäonni, mutta ehkä seuraavalla kerralla menee paremmin.

Sunnuntaina sitten katsottiin kisoja. Voittoon ajoi Antti Harju, hopeaa nappasi Markus Kaipila ja pronssille ajoi Miikka Tamminen. Onnea kaikille menestyneille!

Lauantaina tehtiin suojia Mirkon autosta ja sunnuntaina yritettiin kolmea autoa. Mirkon lapuilla ei tullut autoa. Riina teki tarjouksen autosta, jolla piti ajaa Pellossa, mutta finaalissa kyseinen auto hajosi. Ja lappuhan oli tehty ennen finaalia. Kisan jälkeen auto vaihtoi omistajaa.

Poikkinaintiajot 11.-13.7.2014

Heinäkuussa oli vuorossa perinteinen Pellon reissu. Pellossa ajettiin kolme päivää kilpaa, Poikkinaintiajojen parissa. Rautakorpi Racing oli kisassa mukana Opel Asconalla. Oula ajoi EVK:n ja papat, Riina naiset ja Mikke yleisen. Menestystä ei tullut, mutta hauskaa oli silti. Mukana huoltojoukoissa olivat Maija, Mira, Jade ja Lara. Sää oli aivan mahtava koko viikonlopun. Aurinko paistoi ja lämpöä riitti.

Perjantai aloitettiin nuorten luokalla, jonka voittoon ajoi Joonas Sillanpää Fiatilla.
Seuraavaksi ajettiin EVK-luokka. Alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan ykkösvälieriin. Oula oli alkuerän viides, joten keräilyerät odottivat. Keräilyistä kolme parasta jatkoivat välieriin ja Oula ajoi juuri kolmanneksi. Välierissä sijoitus oli seitsemäs ja kisa loppui siihen.
EVK-luokan A-finaali oli todella jännittävä ja ykköspaikasta käytiin taistelua Yrjölän Karin ja Siuruan Tomin välillä. Yrjölä pääsi ensimmäisessä kaarteessa kärkeen ja piti paikan viimeiselle kierrokselle asti, kunnes Siuruan hiillostus tuotti tulosta ja hän ajoi Fordillaan jo kolmanteen EVK-luokan voittoon Pellossa.
Oula pistettiin vielä Opelin puikkoihin pappaluokkaan. Alkueristä neljä nopeinta menivät suoraan välieriin. Oula ajoi neljänneksi. Välieristä kolme parasta jatkoivat semeihin. Oula alkoi tässä lähdössä päästä todella vauhtiin ja nousi toisella kierroksella kolmanneksi. Valitettavasti etuvetokuski pyyhkäisi vielä ohi ja niin jatkopaikka jäi pienestä kiinni.
Pappaluokan voitti Sakari Klemola Fiatilla.

Lauantai aloitettiin naisten luokalla. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semeihin, kolmas välieriin ja loput keräilyihin. Riinalle sattui kova lähtö ja tyytyminen oli viidenteen sijaan. Keräilyeristä kolme parasta jatkoivat välieriin. Riina meni lähdöstä kakkospaikalle ja nousi toisella kierroksella kärkeen. Pitihän se lähtövoitto edes jossain lähdössä ottaa. 😉 Välierä oli tiukka, vain kaksi parasta jatkoivat. Riina ajoi kolmanneksi ja kisa loppui siihen.
Naisten luokan voiton vei Hanna Liinamaa Fiatilla.
Seuraavaksi pääsi Mikke ajamaan, kun vuorossa oli yleisen luokan karsinnat sunnuntaille. Ajokaavion mukaan alkuerien kaksi parasta ajoivat suoraan sunnuntaille, kolmonen ja nelonen kakkoskeräilyihin ja loput ykköskeräilyihin. Mikke ajoi lähdössä kolmanneksi. Seuraavaksi pitikin sitten olla neljän parhaan joukossa jatkaakseen sunnuntaille. Mikke jäi lähdössä viidenneksi, mutta toisella kierroksella nousi keskilenkillä Fiatin ohi nelospaikalle. Tämän jälkeen Fiiatti ajoi Mikkeä päin ja molemmat keskeyttivät. Fiatille tuli musta lippu ja Mikke jatkoi sunnuntaille ollen neljäs. Auton perä vähän kärsi ja remonttia tehtiin vielä illalla.

Sunnuntaina sitten ajettiin yleinen luokka loppuun. Sunnuntain alkueristä kaksi parasta ajoi ykkösvälieriin, kolmonen ja nelonen kakkoskeräilyihin ja loput ykköskeräilyihin. Mikke oli lähdön viides, joten keräilyt kutsuivat. Kolmelle parhaalle oli tiedossa jatkopaikat ja valitettavasti Mikke oli juuri neljäs. Vielä kun olisi ollut kierros matkaa…
Yleisen luokan voittoon ajoi jo kuudennen kerran Antti Harju Fiatilla.

Opelista ei tehty suojia ja Mikke ja Riina olivatkin sunnuntaina autokaupoilla. Mikkeä ei arpaonni suosinut, mutta Riina sai Fiat 850:n lapuilla 1/44.

Kardaanikunkku 19.-20.7.2014

Pellosta kun selvittiin, oli vuorossa vuoden kohokohta, Kardaanikunkku. Tänä vuonna kuninkaalliset ratkottiin jälleen Kaanaassa, kun kilpailupaikka oli vaihtunut Honkajoelta takaisin perinteiseen paikkaan. Viikonloppu oli helteinen ja myös ukkoskuuro pääsi yllättämään.
Tämä oli Mirkon ensimmäinen Kunkku yleisessä luokassa ja A-malli Asconaa oli rakennettu tätä kilpailua varten viime vuoden puolelta lähtien. Ja niin vain Mirko ajoi itsensä hienosti A-finaaliin ja lopputuloksissa viidenneksi.
Riina ajoi kilpailun Lohkoin Villen Ford Fiestalla, joka oli Riinalle tuttu jo Asfalttikunkusta. Tavoitteena oli olla finaalissa ja se toteutui, kun Riina ajoi itsensä aika-ajoista B-finaaliin ja lopputuloksissa kahdeksanneksi. Onnea Mirkolle ja Riinalle ja kiitokset Villelle auton lainasta!

Lauantai aloitettiin nuorten ja naisten aika-ajoilla, joista kummastakin 12 parasta lunastivat paikan finaaleihin. Aikojen perusteella viisi nopeinta menivät suoraan A-finaaliin ja sijat 6-12 oikeuttivat B-finaalipaikkaan. B-finaalista sitten kaksi parasta nousivat A-finaalin puolelle.
Ensimmäisessä aika-ajossa Riinalla epäonnistui lähtö, mutta hän pääsi kuitenkin toiseksi ja ajoi kakkospaikalla maaliin asti. Ekojen aika-ajojen jälkeen Riina oli sijalla 11.
Toiseen aika-ajoon piti saada lisää vauhtia tai muuten finaalipaikka jäisi haaveeksi. Lähtö ei vieläkään onnistunut, mutta Riina pääsi toisessa mutkassa kärkeen ja ajoi varmalla ajolla ykkösenä maaliin. Vieläkin mukana oli hieman varovaisuutta, mutta aika parani silti lähes kolme sekuntia. Riina oli toisten aika-ajojen jälkeen yhdeksäs ja erittäin tyytyväinen.
B-finaalissa Riinalla onnistui vihdoinkin lähtö ja hän laski kolmos-nelospaikalla ekaan mutkaan. Toka mutka tuli nopeasti ja rata oli liian ahdas ja Riina ei päässyt sisälle vaan jäi pahasti ulkopuolelle. Sieltä hän selvisi nelosena matkaan ja nousi vielä toisella kierroksella kolmanneksi. Se oli myös sijoitus maalissa ja lopputuloksissa Riina oli kahdeksas.
Tällä kertaa A-finaali jäi yhden sijan päähän, mutta nyt on tutustuttu Kaanaan rataan ja ensi vuonna tavoitteena A-finaali. 😉

Mirkon kilpailu alkoi lauantaina aika-ajoista. Aikojen perusteella 126 kuljettajaa lunasti paikan sunnuntaille. Mirko ajoi molemmat aika-ajot kärjessä. Ensimmäisten aika-ajojen jälkeen hän oli neljäntenä. Toisessa aika-ajossa aika parani sekunnin ja lopullinen sijoitus aika-ajoissa oli 11.
Sunnuntaina olikin sitten tosi kyseessä ja vuorossa normaaliin tapaan kilpailu pudotusajona. Mirko valitteli, ettei oikein saanut autoa lähtemään viivasta niin kuin halusi.
Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko nappasi varmoin ottein ykköspaikan.
Välierissä kyyti oli kovaa, sillä kahdeksan auton lähdöistä vain kolme parasta jatkoivat semifinaalien puolelle. Mirkon kanssa samassa lähdössä oli Viitikon Janne. Molemmilla oli omien sanojen mukaan lähtökierroksissa ongelmia, mutta niin vain he ampaisivat kärkipaikoille Jannen johdolla. Katsomossa huokailtiin, että nyt pojat järki käteen ja nätisti maaliin asti. Ja onneksi mitään ei sattunut vaan maaliin ajettiin nätisti peräkkäin, muiden ollessa kaukana. Juuri ennen välierää Mirkon autosta hajosi startti, mutta auto saatiin käyntiin työntämällä.
Ennen semifinaalia startti vaihdettiin, kiitokset varaosasta Väyrysen Raunolle. Sitten oli vuorossa se tärkeä lähtö, semifinaali. Sieltä viidelle parhaalle oli jatkopaikat tiedossa. Ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja niin edelleen. Mirko ajoi lähdöstä Suzukin perässä toiseksi ja piti paikan maaliin asti.
B-finaalissa Mirko ajoi ekaan mutkaan neljäntenä, mutta jälleen ensimmäisessä kaarteessa sattui ja tapahtui ja niin vain Mirko nousi kärkeen. Kärkipaikka piti maaliin asti ja myös pienet tuuletukset nähtiin Opelin hytissä.
A-finaalissa Mirkolla onnistui lähtö aivan nappiin. Hän meni ensimmäisenä ekaan mutkaan, mutta valitettavasti sitten tuli osumia ja Mirkoa vietiin. Sijoitus tippui hetkessä ykkösestä kuudenneksi. Siitä sitten vain muiden perään. Neljä kierrosta ajettiin ja juuri ennen ruutulippua Mirko nousi vielä viidenneksi.
Tämä oli Mirkon ensimmäinen Kunkku yleisessä luokassa, joten viides sija on aivan huippu juttu! Harmittavaa oli epäonni A-finaalin ekassa kaarteessa, mutta Mirkolla on vielä monta vuotta aikaa saada kruunu päähän. 😉

Mirkon autolla naisten luokan ajoi Anni Kungas. Ensimmäisen aika-ajon perusteella hän oli 21. Toisessa aika-ajossa hän paransi lähes viisi sekuntia, joka riitti sijalle 14. Finaalipaikka jäi reilun sekunnin päähän.
Ville Lohkoin kilpailu meni hyvin aina sunnuntain semifinaaliin asti. Lauantain aika-ajoissa hän sijoittui kymmenenneksi ja sunnuntaina hän ajoi alkuerässä ja välierässä lähtövoittoon. Semifinaalissa Ville oli menossa kärkeen, mutta toisessa mutkassa rytisi ja auton keula vääntyi. Ville ajoi vielä reilun kierroksen, mutta sitten hän joutui keskeyttämään. Tuloksena oli kuitenkin viides sija ja sijoituseräpaikka. Sijoituserään ei autolla pystynyt osallistumaan, joten lopputuloksena oli 30. sija.

Uudet kuninkaalliset kruunattiin sunnuntai-iltana. Vuoden 2014 Kardaanikuningas on Tomi Pihlajamäki, Kuningatar Riikka Holma ja Prinssi Manu Juhola. Yleinen luokka voitettiin Fordilla, naisten luokka Mazdalla ja nuorten luokka Opelilla.

Mirkon autosta oli 71 lappua ja se meni kaupan. Villen autosta oli 37 lappua ja sekin meni.

XXXII Riksun Ryminä 26.-.27.7.2014

Heinäkuun lopussa ajettiin Hyvinkäällä kaksipäiväinen jokkiskisa, XXXII Riksun Ryminä. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan kolmas osakilpailu ja sunnuntaina normaali kilpailu. Riina ja Mirko lähtivät kilpailuun Riinan viime syksynä ostamalla Opel Kadetilla. Auton kanssa tuli hieman kiire ja se parsittiin kasaan muutamassa päivässä. Jälkiviisaana voi taas sanoa, että olisi pitänyt varata vähän enemmän aikaa. Lauantain kisaan lähdettäessä molemmat olivat EVK-sarjassa toisena.

Lauantai aloitettiin yleisellä luokalla. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko meni lähdöstä piikkiin ja piti ykköspaikan maaliin asti. Välieristä neljä parasta jatkoivat finaaleihin. Ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin jne. Mirko ajoi lähdössä toiseksi ja näin B-finaalipaikka oli taskussa. B-finaalista kaksi parasta nousivat A-finaalin puolelle. Mirko jäi lähtösuoralla muiden autojen väliin ja pääsi jatkamaan matkaa nelospaikalla. Pari rengasta oli kuitenkin puhki ja Mirkon sijoitus alkoi tippua. Kaiken lisäksi Mirko kävi muutaman kerran penkalla ja sai mustan lipun. Sijoitus oli 14. Ylätukivarsi vääntyi, mutta se laitettiin kuntoon ennen naisten luokkaa.

Naisten luokan alkueristä kaksi parasta menivät suoraan A-finaaliin, kolmonen välierään ja loput keräilyerään. Riina otti hyvän lähdön ja ajoi toisena, kunnes varikkomutkaan tultaessa Riina tösäytti auton penkalle. Koko etupää vääntyi ja auto ei kääntynyt enää ollenkaan. Ennen keräilyerää etupäätä saatiin oiottua sen verran, että Riina pääsi edes viivalle, mutta ajaminen olikin sitten sen mukaista. Keräilystä neljä parasta jatkoivat välierään ja Riina oli kolmas. Välierästä jälleen neljä parasta jatkoivat finaaliin ja jollain ihmeen kaupalla Riina oli toinen. A-finaalissa oli jo moottorikin puoliksi irti ja Riina körötteli muiden perässä, tuloksena kuudes sija.

Yleisen luokan voitti Janne Viitikko Volvolla. Samalla hän varmisti EVK-sarjan voiton. Mirko ja Matilaisen Jukka ratkaisevat Kukonkoivussa kakkossijan kohtalon. Naisten luokan voitti Outi Kurki-Rahikainen Volvolla. Fordilla toiseksi ajanut Tuuli-Joanna Rusila varmisti EVK-sarjan naisten luokan voiton. Riina on vielä sarjassa toisena, mutta Kukonkoivussa olisi hyvä onnistua. Nuorten luokan voittoon ajoi Manu Juhola Volvolla.

Kadetista jäi vähän huono maku, mutta tosiasia on se, että aikaa olisi pitänyt olla enemmän. Keula laitettiin jotenkuten kuntoon ja auto oli huono ajaa. Kaiken lisäksi jarruja ei ollut lähes ollenkaan. Tästä oppineena ei enää näin kiireellä lähdetä kisaamaan, varsinkaan tällaiseen tärkeään kisaan.

Kadetti vietiin lauantaina Rautakorpeen ja sunnuntaina kilpailtiin Opel Asconalla.

Yleinen luokka aloitti jälleen ja alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko ajoi neljänneksi. Välieristä neljä parasta jatkoivat semifinaaleihin. Mirkolle sattui kova lähtö ja enää ei vaan kerinnyt. Mirko sijoittui lähdössä viidenneksi ja oli ensimmäinen putoaja.

Naisten luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan semeihin, loput keräilyihin. Riina ajoi viidenneksi. Keräilyerästä kolmelle parhaalle oli tiedossa paikka semifinaaliin. Riina oli kolmas. Semifinaalista neljä parasta ajoivat A-finaaliin. Riina jäi jo lähdössä viimeiseksi ja ajoi seitsemäntenä maaliin.

Ei ollut Kykkästen viikonloppu tällä kertaa!

Inkeroisten Maastoajo 2.8.2014

Elokuun alussa ajettiin Pikkusuolla Inkeroisten Maastoajo, joka oli Anjalankosken Urheiluautoilijoiden 50-vuotisjuhlakilpailu. Sää oli edelleen helteinen. Ensin ajettiin nostalgiakilpailuna naisten luokka ja yleinen luokka, joihin pääsi osallistumaan kaikki vuosina 1977-1999 Pikkusuolla kilpailleet kuskit. Tämän jälkeen ajettiin normaali kilpailu, luokkina yhdistetty naisten ja nuorten luokka ja yleinen luokka. Oula, Mikke ja Riina ajoivat Opel Asconalla ja ainoastaan Oula ajoi sijoituksille asti ollen nostalgialuokan 15. Mirko puolestaan ajoi yleisen luokan Kuplalla ja niin vain hän nappasi ensimmäisen voittonsa yleisessä luokassa! Onnea Mirko! Kiitokset auton lainasta Anni Kungakselle!

Päivä siis aloitettiin nostalgialuokilla. Naisten luokan voiton vei Jaana Koskema Fiatilla.
Yleisessä luokassa alkueristä ykkönen ajoi suoraan semifinaaliin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Oula oli alkuerässä kolmas. Lähdön jälkeen säädettiin kytkintä, koska se luisti. Välieristä neljä nopeinta jatkoivat semeihin ja Oula ajoi toiseksi. Semifinaalista ykkönen ja kakkonen ajoivat A-finaaliin ja kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja vitonen ja kutonen sijoituserään. Oula oli kuudes ja seuraavaksi vuorossa oli sijoituserä. Sieltä vain voittaja jatkoi B-finaalin puolelle. Oula sijoittui kolmanneksi ja oli lopputuloksissa 15.
Yleisen luokan voitti Timo Ruoppa Kuplalla.

Päivä jatkui yhdistetyllä naisten ja nuorten luokalla. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Riina sijoittui kolmanneksi ja keräilyerät kutsuivat. Keräilyistä kolme parasta jatkoivat välieriin. Riinalle tuli hieman ongelmia ja hän oli juuri ja juuri kolmas. Välieristä sitten ykköselle ja kakkoselle oli luvassa A-finaalipaikka, kolmoselle ja neloselle sijoituseräpaikka. Riina oli viides ja kisa loppui siihen. Anni Kungas ajoi Kuplalla alkuerässä kolmanneksi. Keräilyerässä hän otti lähtövoiton ja välierästä tuli nelossija. Sijoituserästä voittaja nousi A-finaaliin. Anni oli toinen ja lopputuloksissa kahdeksas.
Voittoon ajoi Sami Fält Fiatilla.

Lopuksi ajettiin yleinen luokka, jossa mukana oli Mikke ja Mirko. Alkueristä ykkönen ajoi suoraan semeihin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mikke oli alkuerän kolmas ja Mirko otti lähtövoiton. Kupla alkoi vaan savuttamaan ja öljynpainevalokin jo vilkkui. Varikolla ilmeni, että öljyt olivat tulleet pihalle ja kone alkoi jo olla loppusuoralla. Uudet öljyt ja moottorin jäähdyttely elvyttivät moottorin ja Mirkon kisa jatkui. Mikellä vuorossa oli välierä, josta kolmelle parhaalle oli tiedossa semifinaalipaikka. Lähtösuoralla oli ahdasta ja Mikke jäi pahasti autojen väliin. Maaliin Mikke ajoi neljäntenä ja kisa loppui siihen. Seuraavaksi ajettiin semifinaalit, joista ykkönen ja kakkonen ajoivat A-finaaliin, kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja vitonen ja kutonen sijoituserään. Mirko ajoi toiseksi. A-finaalissa sitten Mirko selvisi ensimmäisestä mutkasta toisena. Edessä ajoi Turpeisen Jaakko, jolla oli takana monen vuoden ajotauko. Mirko ajoi hänen perässään ja kyttäsi ohituspaikkaa. Ja sieltähän se toisella kierroksella tuli. Mirko nousi kärkeen ja ajoi hienosti ensimmäiseen yleisen luokan voittoon!

Opelista ei ollut tarjouksia, mutta Kungaksen Kupla meni kaupan. Autosta oli kuusi suojaa ja yksi vieras tarjous. Mirko sai palkinnoksi taulutelkkarin.

Someron Säästöpankki JM 3.8.2014

Pikkusuolta jatkui Riinan tie sunnuntaina Somerolle. Kyseessä oli Someron Säästöpankki JM, johon Riinan lähti kisaamaan Toni Raskin Fiatilla. Auto meni pahasti nurin yleisessä luokassa eikä sillä voinut enää ajaa. Onneksi Riina sai auton vaihdettua, kiitokset auton lainasta Mikko Ikoselle! Kyseessä oli takamoottorinen Volvo 460, joka olikin Riinalle aivan uudenlainen ajokokemus. Riina ajoi kaikki mahdolliset lähdöt läpi ja sijoittui lopulta viidenneksi.

Naisten alkueristä kahdelle parhaalle oli tiedossa suora välieräpaikka, loput joutuivat keräilyeriin. Ensimmäinen lähtö meni lähinnä autoon ja rataan tutustuessa ja sijoitus oli kolmas. Keräilyerästä kolme parasta jatkoivat välieriin. Riinalla alkoi vähän jo vauhtia löytyä ja hän ajoi toiseksi. Välieristä kahdelle parhaalle oli tiedossa paikat A-finaaliin, sijat kolmesta viiteen oikeuttivat sijoituserään. Riina ajoi kolmanneksi. Sijoituserästä kaksi parasta nousivat A-finaaliin. Sijoituserään alkoi ajofiiliskin löytyä. Lähtö onnistui aivan nappiin ja Riina meni heti lähdöstä kärkeen ja ajoi maaliin asti ykkösenä. A-finaalissa Riina selvisi päätymutkasta viidentenä ja ajoi samalla sijalla maaliin asti.

Volvo oli kyllä sellainen ajokokemus, ettei toista samanlaista ole ollut. Onneksi Riina joutui ajamaan kaikki lähdöt läpi, niin autoonkin ehti tutustua kunnolla. Ja pääsihän sitä vetämään koko rahan edestä!

Yleisen luokan voitti Miikka Tamminen Fiatilla. EVK-luokan voittoon ajoi Timo Koivunen Volvolla. Naisten voiton vei Pia Urén-Akkanen Fiatilla ja nuorten voittoon ajoi Niko Jusi Kuplalla. Pappaluokan voitti Markku Tamminen Fiatilla.
Mikko Ikonen ajoi Volvolla kahdeksanneksi.

XVIII Vesannon OP JM 9.8.2014

Elokuussa ajettiin Joutsassa XVIII Vesannon OP JM. Päivä sujui hyvin ja sää suosi edelleen. Riina ajoi naisten luokan Volvo 345:lla sijoittuen kymmenenneksi. Kiitokset auton lainasta Mikko Ikoselle!

Riina lähti kisaan jälleen uudenlaisella autolla, tällä kertaa kuitenkin kardaanilla. Naisten alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin, loput keräilyihin. Lähtö epäonnistui täysin ja Riina oli lähdön jälkeen viidentenä. Yhdestä autosta hän kuitenkin pääsi ohi ja suoraan välieriin. Välieristä kolme parasta ajoivat A-finaaliin, sijat neljästä kuuteen toivat sijoituseräpaikan. Lähtö onnistui tällä kertaa ihan hyvin, mutta kilpakumppaneita oli silti ekassa mutkassa liian monta edellä. Riina otti ulkolinjan, mutta se ei tuottanut tarvittavaa tulosta. Maaliin ajettiin kuudentena. Sijoituserästä kaksi parasta nousivat A-finaalin puolelle. Siellä sijoitus oli neljäs ja lopputuloksissa kymmenes.

Naisten luokan voitti Jaana Koskema Fiatilla. Nuorten voiton vei jälleen kerran Manu Juhola Fiatilla. Yleisen luokan voitti Marko Raatikainen Fiatilla ja EVK-luokan voittoon ajoi Karo Tarkkanen Ladalla. Mikko Ikonen oli Volvolla yleisen luokan neljäs.

JM Kemora 23.-24.8.2014

Elokuun lopussa ajettiin Kemoran asfalttiradalla JM Kemora. Kesän helteet olivat ohi, ja ilma oli kylmä, mutta pääosin poutainen. Riina ajoi naisten luokan Joonas Ilomäen Ladalla. Riinan osalta kisa kesti yhden lähdön verran. Toiseen lähtöön ei öljyvuodon takia päässyt osallistumaan ja kisa oli siinä.

Naisten alkueristä siis kolme parasta ajoivat suoraan semeihin ja loput keräilyihin. Riina oli hetken kolmospaikalla, mutta auto ei kääntynyt oikealle, joten sijoitus tippui. Pyörän kulmia säädettiin ennen seuraavaa lähtöä, mutta sitten viivalle ei päästetty, koska auto tiputti öljyä.

Sekä yleisen että EVK-luokan voitti Jukka Liikala Renaultilla. Naisten luokan voitti Miia Rautio Fiatilla ja nuorten voiton vei Manu Juhola Sumpilla. Kari-Pekka Koivisto ajoi Datsunilla pappojen ykköseksi.

Kokemäen Kuhmut 24.8.2014

Riinan ollessa Kemorassa Mirko kävi Kokemäellä ajamassa vanhan kunnon sotaratsun eli Opel Asconan kanssa ja haki pytyt pois kuleksimasta. Mirko oli EVK-luokan viides ja yleisen luokan 16.

EVK-luokan alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin, lopuille oli tiedossa keräilyerät. Ekassa mutkassa sattui ja tapahtui, mutta Mirko ajoi lähtövoittoon.
Välieristä jälleen neljä parasta jatkoivat semien puolelle. Mirko jatkoi samaan malliin ja taas tuli lähtövoitto.
Semifinaaleista ykkönen ja kakkonen ajoivat A-finaaliin, kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja lisäksi sijoilta viisi ja kuusi ajettiin sijoituserään. Mirko ajoi toisena ekaan mutkaan, mutta sitten tuli osumaa kuskin oven puolelle ja Mirkoa vietiin. Auton keula osui kaiteeseen, mutta Mirko sai auton pidettyä oikeassa suunnassa ja matka jatkui kolmospaikalla. Toisella kierroksella alamutkaan mentäessä Mirko haki ajolinjan ulos ja leikkasi sisään ja löysi reiän ohitukselle. Maaliin ajettiin siis toisena.
A-finaalissa Mirko jäi lähtösuoralla pahasti autojen väliin ja ajoi lopulta viidentenä maaliin.

Auto oiottiin ajokuntoon ja kilpailua jatkettiin yleisellä luokalla. Alkueristä kolme nopeinta menivät suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Mirko ajoi toiseksi.
Välieristä neljä parasta jatkoivat semeihin. Mirko ajoi lähdöstä viidenneksi ja kyttäsi ohituspaikkaa. Ennen uudelle kierrokselle lähtöä ohitus onnistui varikkomutkassa ja Mirko nousi neljänneksi. Paikka piti maaliin asti.
Semeistä kolme parasta menivät A-, B- ja C-finaaleihin ja neljäs ja viides sijoituseriin. Mirko ajoi kolmanneksi.
C-finaalissa ekaan mutkaan tultaessa sattui ja tapahtui ja Mirko ei nähnyt hetkeen mitään. Lopulta sijoitus oli neljäs ja lopputuloksissa 16. Samalla hän oli paras kardaanikuski.

Kokemäellä EVK-luokan voitti Markus Suominen Fordilla ja yleisen luokan Toni Fallila Fiatilla. Naisten luokan voittoon ajoi Minna Lampinen Fiatilla ja nuorten luokan voitti Jeri Kaitonen Skodalla.

EVK-Liiga 6.-7.9.2014

Syyskuun alussa ajettiin EVK-Liiga Joensuun Ylämyllyllä. Keli oli varsin mainio koko viikonlopun. Mirko ajoi Vauxhall Cavalierilla AnkUA:n Kärkipelti Teamissa. Joukkueen numero oli 19 ja Mirko ajoi tunnuksella X. Ville ajoi KSAU:n Team Paukkurissa Opel Asconalla. Joukkueen numero oli 15 ja Villen tunnus R. Mirkon huoltojoukoissa olivat Mikke ja Henkka, Villen mukana olivat Sami, Kati ja Popi. Riina oli Pieksämäen Säiliöhuolto Teamin huolto- ja kannustusjoukoissa.

Lauantaina karsittiin 26 joukkueen joukosta 14 jatkajaa sunnuntaille. Karsintalohkoja oli neljä ja jokaisesta lohkosta kolme parasta ajoivat sunnuntaille. Lisäksi sunnuntaille oli pisteiden perusteella jaossa kaksi lucky loser -paikkaa.
Kärkipelti Team ajoi D-lohkossa ja sijoittui 57 pisteen turvin viidenneksi. Mirko ajoi neljä lähtöä ja keräsi joukkueelle 14 pistettä. Kolmossijoja tuli kolme kappaletta ja viitossijoja yksi. Autonkin kanssa oli hieman ongelmia, kun takajarrut menivät yhtäkkiä jumiin juuri ennen kuin Mirkon piti mennä ajamaan. Tulipahan huoltomiehillekin hommia. Parissa lähdössä Mirko ei saanut vaihteita moitteettomasti päälle, mutta muuten ajaminen sujui hyvin.
Team Paukkuri ajoi C-lohkossa ja sijoittui toiseksi 81 pisteellä. Ville ajoi kuusi lähtöä ja keräsi joukkueelle 29 pistettä. Villen sijoitukset olivat 1, 3, 2, 3, 1, 5. Villellä oli ykkösvaihteen kanssa ongelmia ja taisipa hän kerran lähteä viivasta kolmosella. Jarruputki meni yhdessä lähdössä poikki ja startin solenoidi meinasi tippua. Siinäpä Villen haasteet viikonlopun aikana. Muuten ajaminen meni tosi hyvin, vaikka Ville ei olekaan lähes vuoteen kilpaillut.
Lohkovoittajina sunnuntaille selvisivät Raskaskonehuolto Team, Säiliöhuolto Team, Heinonen Racing Team ja Team Botnia.

Mirko teki Vauxhallista kaksi suojaa. Siitä oli yksi vieras, ja vieraallehan se meni.. Tilalle tuli kuitenkin Opel Ascona, lapuin 1/12. Riina teki myös yhden tarjouksen, mutta arpa ei osunut.

Sunnuntaina jatkettiin semifinaalin merkeissä. Lohkoja oli kaksi ja kummastakin lohkosta kolme parasta jatkoivat suoraan finaaliin. Lisäksi finaaliin pääsi pisteiden perusteella jommankumman lohkon nelonen.
Team Paukkuri ajoi B-lohkossa ja sijoittui kuudenneksi pistein 30. Kyyti oli kovaa eikä finaalipaikkaa irronnut. Lopputuloksissa tiimi oli 13. Ville ajoi kolme lähtöä ja yhdeksän pistettä. Sijoitukset lähdöissä olivat 4, 3 ja 5.
Finaaliin ajoivat A-lohkosta Heinonen Racing Team, Raskaskonehuolto Team ja Betomik Racing. B-lohkosta finaaliopaikan nappasivat Säiliöhuolto Team, Team Botnia ja Dalton’s EVK-Team. Lucky loserina finaaliin nousi Buster Team.
Finaali olikin jännittävä. Aluksi Team Botnia karkasi pieneen johtoon Säiliöhuolto Teamin ja Heinonen Racing Teamin seuratessa. Kolmannessa erässä Säiliöhuolto Team kiristi vauhtia ja nousi kärkeen. Myös Raskaskonehuolto Team aloitti nousun. Säiliöhuolto Team piti ykköspaikan aina loppuun asti ja voitti mestaruuden! Raskaskonehuolto Team ajoi hopealle ja Team Botnia pronssille.

Villen auto meni kaupaksi. Autosta oli kuusi suojaa ja vieraita oli seitsemän. Mirko, Riina ja Mikke yrittivät neljää eri autoa, mutta arpa ei osunut.

Nokia JM 13.9.2014

Syyskuun puolessa välissä ajettiin jokkista Nokialla aurinkoisessa säässä. Mirko oli kilpailemassa Opel Asconalla. Samalla autolla naisten luokan ajoi Anni Kungas. Finaaliin ei tällä kertaa ajettu, mutta Mirkolle tuloksena yleisen luokan 15. sija ja Annille naisten luokan 9. sija. Mukana oli myös ahkeria huoltomiehiä, jotka pajottivat auton luokkien välissä ajokuntoon.

EVK-luokan alkueristä kolme nopeinta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Alku alkoi vaikeasti, sillä rata tuntui varsin ahtaalta ja ekassa mutkassa olikin jo kahinaa. Mirko oli lopulta lähdön neljäs, joten vauhtia haettiin keräilyerästä. Siellä kaavio oli tiukka, sillä vain kaksi nousi välierien puolelle. Mirko otti kuitenkin lähtövoiton. Välieristä neljä parasta ajoivat semifinaaleihin. Mirko jatkoi varmaa ajoaan ja sijoittui toiseksi. Semifinaalista voittaja ajoi A-finaaliin, kakkonen ja kolmonen sijoituslähtöihin. Semifinaalilähtö oli tiukka ja taas oli ahdasta. Ekasta mutkasta lähtien tuli osumia tuli joka puolelle ja lopulta takasuoralla Mirko ajautui päin kaidetta. Keula oli aivan solmussa ja rengas oli 90 asteen kulmassa. Mirko lähti vielä liikkeelle, mutta sitten hänet ohitettiin kierroksella ja Mirko ajoi pois radalta. Raidetangon pää oli poikki ja alatukivarsi vääntynyt.

Mirko olisi jo luovuttanut, mutta huoltomiehet halusivat laittaa auton kuntoon. Ja niin vain takaisin Opelin puikkoihin ja yleistä luokkaa ajamaan!

Yleisen luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Taas tuli osumia ja oli jo lähellä, ettei jälleen oltu samassa kaiteessa. Mirko oli lähdön neljäs ja keräilyt kutsuivat. Keräilyistä vain kaksi jatkoi. Mirko meni lähdöstä kolmanneksi, mutta nousi pian toiseksi. Kärkiautolla meni vielä mutka pitkäksi ja Mirko otti lähtövoiton. Välieristä neljä parasta jatkoivat semifinaaleihin. Mirko meni lähdöstä neljänneksi, mutta toiselle kierrokselle lähtiessä putosi viidenneksi. Takasuoralla Mirko pääsi sisäkautta ohi ja ajoi maaliin neljäntenä. Semifinaalista voittaja meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmas sijoituserään. Mirko ajoi kolmanneksi. Sijoituserästä vain voittaja nousi B-finaaliin. Mirko ajoi lähdöstä kolmanneksi ja ajoi sillä sijalla maaliin asti. Lopputuloksissa Mirko oli 15.

Naisten luokassa Anni Kungas oli alkuerässä kolmas. Keräilyerässä auto nyykähti lähdössä pahasti. Liikkeelle kuitenkin päästiin ja Anni nousi aina kolmospaikalle asti. Välierästä kolmelle parhaalle oli luvassa paikka A-finaaliin. Anni jäi lähdössä viimeiseksi, mutta nousi ekan kierroksen aikana neljänneksi. Kolmosautosta Anni yritti vielä ulkoa ohi, mutta linja valui hieman liian pitkäksi. Maaliin tultiin siis neljäntenä. Sijoituserästä voittaja nousi finaaliin. Anni oli kolmas ja lopputuloksissa yhdeksäs.

Omasta autosta ei ollut lappuja ja Mirko sai vielä arvalla Opel Asconan.

Yleisen luokan voitti Jani-Markus Mattila Fiatilla. Esa Kihlström ajoi Datsunilla EVK-luokan voittoon. Naisten luokan voiton vei Anni Lampinen Fiatilla ja nuorten luokan voitti Manu Juhola Fiatilla.

Suonenjoki JM 14.9.2014

Nokialla kilpailtiin lauantaina, sunnuntaina oli Riina vuoro Suonenjoella. Sää oli poutainen ja aurinkoinen. Riinan piti ajaa Laitisen Topin Fiatilla, mutta se hajosi yleisessä luokassa. Auto vaihtui sitten Viitikon Jannen Volvo 144:een. Kiitokset Matille ja Jannelle! Tuloksena kisasta naisten luokan seitsemäs sija.

Naisten luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Riina lähti viivasta ihan hyvin, mutta ei saanut kolmosta päälle. Ekaan mutkaan mentiin kolmantena ja siellä sitten tuli seuraava yllätys. Riinalle oli unohdettu kertoa, että jarrut löytyvät vasta, kun polkimen painaa kunnolla pohjaan. Niin olivat jarrut hetken kadoksissa ja taisi Volvo vähän kolahtaa Simosen Nitan takaluukkuun. Ekasta mutkasta kuitenkin selvittiin ja Riina jatkoi matkaa kakkospaikalla, autoon ja rataan tutustuen. Toisella kierroksella pääsuoran päässä Riina sai pienen osuman takakulmaan ja mutka meni hieman pitkäksi. Sijoitus tippui kolmanneksi, mutta suora välieräpaikka tuli kuitenkin.
Välieristä kolme parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Riina lähti viivasta hyvin, mutta taaskaan ei kolmonen mennyt päälle. Tällä kertaa siitä oli hyötyä, sillä Riina vältti ekan mutkan kahinat ja nousi nelospaikalle. Kolmospaikalta hyytyi auto ja Riina nousi kolmanneksi ja suoraan finaaliin. Kolmosvaihetta ei tosin löytynyt koko lähdön aikana.
A-finaalissa oli kyyti kovaa ja vaivana sama vaihdeongelma. Se toi ajamiseen hieman haastetta. Riina oli kuudentena, mutta koska vaihdetta ei löytynyt, ajettiin Riinasta pääsuoralla heittämällä ohi. Lopputuloksena kuitenkin seitsemäs sija ja palkintona pokaali ja hylsysarja.

Vaikka Riina ei saanut kolmosta päälle kuin kerran koko kisan aikana ja vaikka hanskat olivat muutenkin välillä hukassa, niin olihan kivaa päästellä pitkästä aikaa!

Janne ajoi EVK:ssa kolmanneksi ja yleisessä 16. sijalle.
Yleisen luokan voitti Sauli Laitinen Fiatilla. EVK-luokan voittoon ajoi Ari Kurkinen Volvolla. Naisten luokan voitti Outi Väätäinen Fiatilla ja nuorten luokan Panu Pöntynen Fiatilla.

Riina teki yhden lapun Fiatista, mutta ei arpa osunut.

Hinaus Savon Autopalvelu JM 20.9.2014

Mirko piti kisataukoa, mutta Riina ajeli syyskuun loppupuolella Kuopiossa Heinjoen asfalttiradalla. Kyseessä oli Hinaus Savon Autopalvelu JM, joka oli kolmas tällä radalla ajettu jokamiesluokan kilpailu. Kilpailu meni sujuvasti läpi ja sää suosi koko päivän. Riinan piti ajaa Viitikon Jannen Volvolla, mutta siitä hajosi kytkin EVK-luokassa. Kisapaikalla ei ollut paljon tuttuja, mutta onneksi Simosen Marko auttoi Riinaa ja kävi kysymässä ajopaikkaa viereisellä varikkopaikalla olleelta Volvo-mieheltä. Niin sai Riina auton lainaan ja ajoi naisten luokassa neljänneksi. Kiitokset Joonas Tuomiselle!

Naisten alkueristä kahdelle parhaalle oli tiedossa suora finaalipaikka. Auto lähti hyvin viivasta, mutta Riina jäi kuitenkin muutaman takatuupparin taakse neljänneksi. Edellä ajaneet eivät tehneet virheitä ja ohituspaikkaa ei tullut. Keräilyerästä sitten kolme parasta ajoivat finaaliin. Riina meni lähdöstä toiseksi ja piti paikan maaliin asti. Finaalissa Riina meni lähdöstä neljänneksi, edellä kaksi Fiatia ja Simca. Viimeisellä kierroksella kolmantena olleeseen Fiatiin tuli jotain ongelmia ja vauhti hiipui hetkeksi. Riina ei kuitenkaan päässyt hyödyntämään tilannetta. Fiatti sai vauhdin takaisin ja Riina meni lopulta päätymutkassa ihan omia ajolinjojaan. Onneksi kukaan ei tullut aivan takana, muuten olisi sijoitus tippunut.
Lopputuloksena siis neljäs sija.

Volvolla oli helppo lähteä viivasta ja muutenkin auto oli todella hyvä ajaa. Tosin nopea ohjaus ja kolme lähtöä asfalttiradalla tuntuivat käsissä kisan jälkeen. 😉

Naisten luokan voitti Outi Väätäinen Fiatilla ja nuorten luokan Niko Haukka Fiatilla. Teppo Puttonen voitti Golfillaan sekä yleisen että EVK-luokan. Joonas Tuominen oli Volvolla EVK-luokan seitsemäs ja yleisen luokan yhdeksäs.

Riina teki yhden lapun Fiatista, mutta arpaonni ei suosinut.

23. Päijät-Hämeen Ajo 27.-28.9.2014

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettiin perinteinen Päijät-Hämeen Ajo Hollolan Kukonkoivussa. Lauantaina kilpailtiin EVK-sarjan viimeinen osakilpailu ja sunnuntaina yleinen kilpailu, jossa mukana oli myös takamoottoriset autot. Aurinko paistoi koko viikonlopun ja kilpailu meni suht sujuvasti läpi. Mirko ja Riina ajoivat Opel Asconalla, jonka Mirko pari viikkoa sitten sai Nokian kisasta. Riina oli lauantaina neljäs ja varmisti naisten EVK-sarjan kakkossijan. Sunnuntaina Riinan sijoitus oli 10. Mirkoa vaivasi epäonni koko viikonlopun eikä sijoituksia kisasta tullut. EVK-sarjassa Mirko kuitenkin oli hienosti yleisen luokan kolmonen. Onnea molemmille!

Lauantai aloitettiin naisten luokalla, jossa Riina oli jo luovuttaa alkuerän jälkeen. Alkuerästä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin ja lopuille oli paikka keräilyihin. Riinalla epäonnistui lähtö aivan totaalisesti ja sen jälkeen meni kaikki sekaisin. Riina meni lähdöstä viidenneksi ja nousi neljänneksi, mutta se ei välieräpaikkaan riittänyt.
Keräilyistä kolme parasta jatkoivat välieriin. Lähtökierrokset olivat edelleen liian korkealla ja lähtö meni pieleen. Ekasta kaarteesta Riina selvisi kolmantena, jonka jälkeen keskilenkille asti tuli osumia joka puolelle. Matka meinasi loppua siihen, mutta siitäkin selvittiin. Riina nousi vielä toiseksi ja jatkoi välieriin.
Välieristä kolme parasta ajoivat A-finaaliin ja sijat neljästä seitsemään toivat sijoituseräpaikan. Riina oli epätoivon partaalla viivalle ajaessaan. Kierroksia oli pakko laskea reilusti. Tuhat kierrosta vähemmän ja vihdoin auto irtosi viivasta. Riina meni lähdöstä toiseksi ja ajoi maaliin asti samalla sijalla.
Finaalissa lähtö onnistui jälleen ja ekaan mutkaan mentiin kolmantena Lehtosen Heidin ja Mentulan Päivin perässä. Ajo oli kuitenkin liian varovaista ja Rusilan Tuuli-Joanna sujahti ohi, samoin Koskeman Jaana. Mentula meni tokassa mutkassa pitkäksi ja Riina nousi nelospaikalle. Siinä sitten ajettiin maaliin asti.
Riinan ajaminen ei kyllä ollut hääviä. Auto tuntui levottomalta ja ajo oli liian varovaista. Se kuitenkin riitti hyvää sijoitukseen.

Seuraavaksi pääsi Mirko Opelin rattiin. Mirko oli sarjassa kolmantena ja noustakseen kakkospaikalle piti Mirkon olla tässä kisassa pisteillä ja lisäksi Matilaisen Jukan edellä. Alkuerästä neljälle kuskille oli tiedossa suora välieräpaikka. Mirko lähti ulkoradalta ja lähtö meni aivan nappiin. Mirko meni keulaan ja ajoi ykkösenä maaliin asti.
Välieristä viisi parasta jatkoivat semifinaaliin. Mirko veti lähdössä kaksi kertaa kakkosen hutiin, mutta ajoi kuitenkin kolmanneksi.
Semifinaalista voittaja ja kakkonen ajoivat A- ja B-finaaleihin, kolmonen ja nelonen sijoituseriin. Mirko meni lähdöstä kakkoseksi. Tokan mutkan jälkeen kärkiauto pyörähti ja Mirko osui siihen. Eturengas puhkesi, mutta Mirko pystyi kuitenkin ajamaan. Mutkat vain piti ottaa varovaisesti. A-finaalipaikalla ajettiin aina varikkomutkaan asti, kunnes takana ajanut Audi työnsi Mirkon pois tieltä. Auto osui kaiteeseen ja toinenkin eturengas puhkesi. Sen jälkeen ei ajamisesta enää tullut mitään. Mirko ajoi kuitenkin maaliin asti: hitaasti, mutta varmasti. Sijoitus oli kuudes ja kisa loppui valitettavasti siihen.
Vaikka kisa ei mennyt putkeen, otti Mirko kuitenkin EVK-sarjan pronssia. Mirko ajoi ensimmäistä vuotta yleisessä luokassa, joten tulos oli todella hyvä.

Naisten luokan voitti Heidi Lehtonen Opelilla, nuorten luokan Samuli Saarela Fordilla ja yleisen luokan Janne Viitikko Volvolla.

Lauantaina huollossa olivat Henkka ja Nita sekä rytmiryhmä Ville, Juho, Henri ja Eve. Sunnuntaina Henkka ei päässyt kisoihin, mutta onneksi Sami tuli Herralasta auttamaan. Apua nimittäin tarvittiin. Myös Jonne oli naisten luokan aikaan huollossa. Remppaa tehtiin jo aamulla, kun Mirko huomasi, että vaihdekeppi ei pysynyt paikoillaan. Äetsän porukalta saatiin uusi keppi. Vika tosin ei ollutkaan kepissä, vaan lukkorengasurassa, joka oli liian väljä. Tästä syystä ongelmia kepin paikallaan pysymisen kanssa oli koko päivän.

Sunnuntaina naisten alkueristä neljälle parhaalle oli suora välieräpaikka tiedossa, loput joutuivat keräilyihin. Riinalla oli ihan eri meininki ajamisen kanssa kuin edellisenä päivänä. Rata oli kuiva ja Riina uskalsi ajaa rohkeammin. Alkuerästä tuli viides sija.
Keräilyistä neljä nopeinta jatkoivat välieriin. Tokassa mutkassa sattui ja tapahtui, mutta Riina selvisi tilanteesta ja ajoi lähtövoittoon.
Välieristä sitten kahdelle parhaalle oli paikka A-finaaliin, kolmonen ja nelonen ajoivat sijoituserään. Tokassa mutkassa tuli vähän osumaa ja aurauskulmat olivat sen jälkeen aivan vinksallaan, mutta Riina ajoi kuitenkin neljäntenä maaliin.
Sijoituserästä kaksi parasta nousivat finaaliin. Keskilenkille Riina ajoi viidentenä, mutta sitten edessä tapahtui jotain ja Riina jäi parin auton taakse pahasti pussiin. Kilpailu jatkui nelospaikalla ja sillä sijalla ajettiin maaliin asti, lopputuloksena kymmenes sija.

Mirko lähti lauantain pettymyksen jälkeen uusin toivein sunnuntaille. Alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko lähti viivasta hyvin, mutta veti ykkösellä liian pitkälle. Ekaan kaarteeseen mentiin kuitenkin kakkospaikalla. Sitten Mirko työnnettiin ympäri ja auto meni päin kaidetta. Mirko ajoi vielä kierroksen, mutta tuli sitten pois radalta.  Auton keula oli aivan vääntynyt. Onneksi Sami oli soitettu paikalle huoltoon ja yhteistoimin auto saatiin ajettavaan kuntoon. Mirko tosin oli valmis jo melkein luovuttamaan.
Keräilyerästä kolme parasta nousivat välieriin. Moottorikaan ei enää toiminut kunnolla, mutta Mirko sai kuitenkin ajettua kolmanneksi.
Välieristä jälleen kolme jatkoivat semifinaaliin. Kakkonen ei mennyt taaskaan lähdöstä päälle ja Mirko ajoi ekaan mutkaan viimeisten joukossa. Onneksi Mirko löysi hyvät ajolinjat ja nousi kolmanneksi.
Semeistä neljä parasta jatkoivat finaalien ja sijoituserän puolelle. Taas oli epäonnea mukana ja ekassa kaarteessa tuli osumia ja mentiin jo melkein penkan kautta. Mirko ajoi maaliin viidentenä, mikä ei ihan riittänyt. Ruutulipun kohdalla aukesi vielä konepeltikin. Siinä oli Mirkon kilpailu. Varikolle päästessään totesi Mirko, ettei olisi halunnut enää ajaakaan.

Sunnuntaina kaikki luokat voitettiin Fiatilla. Naisten luokan voitti Marjo Lohilahti ja nuorten luokan Manu Juhola. Yleisen luokan voiton vei Timo Ruoppa, joka sai palkinnoksi Fiatin, josta oli vuosi sitten joutunut luopumaan.

Opelista tehtiin yksi suoja eikä sitä kukaan halunnut. Lisäksi koitettiin kahta Fiatia, mutta arpaonni ei suosinut. Opeliin tiedossa moottori-, laatikko- ja korihommia.

EVK-sarjan lopputulokset

EVK-sarja meni tänäkin vuonna Rautakorpi Racingin osalta hyvin. Riina oli naisten kakkonen ja Mirko yleisen kolmonen! Mirko ajoi ensimmäistä vuotta yleisessä. Onnea molemmille!

Sarjassa ajetaan neljä osakilpailua ja huonoin pistemäärä otetaan lopussa pois. Lisäbonuksena on kymmenen pistettä kuljettajille, jotka osallistuvat jokaiseen osakilpailuun.
Tänä vuonna kilpailtiin Mäntyharjussa, Härmässä, Hyvinkäällä ja Hollolassa. Mirko ja Riina ajoivat kaksi ensimmäistä kilpailua Opel Asconalla. Auto oli varsin hyvä ja Mäntyharjussa Mirko olikin neljäs ja Riina toinen. Härmässä Mirko ajoi toiseksi ja Riinankin kilpailu meni todella hyvin, kunnes kiertokanki lensi pihalle. Sijoitus oli seitsemäs. Hyvinkäällä kilpailtiin Opel Kadetilla, joka ei ollut ajettavuudeltaan ihan parhaimmasta päästä. Mirko oli neljästoista ja Riina kuudes. Hollolassa ajettiin Opel Asconalla, jonka Mirko osti Nokian kisasta. Riinalla kilpailu meni ihan hyvin ja sijoitus oli neljäs. Mirkolla oli epäonnea mukana ja sijoitusta ei tullut.
Riina siis ajoi sijoitukset 2, 7, 6 ja 4. Lopullinen pistemäärä oli 109. Mirko ajoi sijoitukset 4, 2 ja 14. Pistemäärä oli 118.

Kiitokset koko Rautakorpi Racingille sekä yhteistyökumppaneille, huoltomiehille, tukijoille ja kannustajille!

EVK-sarjan viiden kärki

Naiset:
Tuuli-Joanna Rusila 141
Riina Kykkänen 109
Heidi Lehtonen 82
Niina Lähteenmäki 72
Irma Pekkarinen 68

Yleinen:
Janne Viitikko 175
Jukka Matilainen 123
Mirko Kykkänen 118
Kalle Yrjölä 106
Harri Laapotti 95

Nuoret:
Tuomas Maijala 129
Manu Juhola 122
Samuli Saarela 119
Jesse Kallio 62
Roope Levänen 52

Keihäskankaan JM 4.10.2014

Lokakuun alussa Luumäellä ajettiin Keihäskankaan JM. Aurinko paistoi ja kisa meni sujuvasti läpi. Mikke oli ajamassa Opel Asconalla, Mirko ja Riina Opel Kadetilla. Riina piti tällä kertaa huolen siitä, että pokaali saatiin myös Rautakorpeen.

Päivä aloitettiin nuorten ja naisten luokilla. Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Riina meni Mentulan Päivin perässä ekaan mutkaan. Ulmalan Minnan kanssa mentiin hetki rinnakkain, mutta Riina veti pidemmän korren ja ajoi kakkosena maaliin. A-finaalissa Riina ajoi Ruhasen Heidin ja Mentulan Päivin perässä kolmantena ekaan mutkaan. Päivi ei löytänyt vaihdetta ja ajoi mutkan pitkäksi. Riina ei kuitenkaan ehtinyt ohi, koska vauhtia ei ollut tarpeeksi. Lisäksi Ulmalan Minna oli Riinaa kiusaamassa aina maaliviivalle asti. Maaliin tultiin kuitenkin kolmantena, palkinnoksi pokaali, kukkasia ja rattilukko.

Yleisen luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko ja Mikke ajoivat molemmat kolmanneksi lähdöissään ja joutuivat siis ajamaan keräilyerissä.  Harmittava takaisku oli se, että Mikeltä hajosi vaihdelaatikko. Keräilyistä kaksi parasta nousivat välierien puolelle. Mikellä ei enää ollut kolmosta laatikossa ollenkaan, ja keräily käytiin sitten vain ajamassa läpi. Mikke ajoi neljänneksi ja karsiutui. Mirko puolestaan pääsi vauhtiin ja otti reilun lähtövoiton ja välieräpaikan. Välieristä ykkönen ajoi A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Mirko meni lähdöstä neljänneksi ja ajoi Niemisen Jannen perässä. Janne ajoi tarkasti eikä Mirkolle tullut ohituspaikkoja. Näin ollen kisa loppui siihen.

Päivän päätti EVK-luokka. Mikke perui osallistumisen tähän luokkaan. Alkueristä kolmelle parhaalle oli tiedossa suora välieräpaikka. Mirko ajoi lähdössä kolmanneksi. Välierässä olikin tiukka paikka. Kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja loput karsiutuivat. Sijoituserää ei ollut eikä armoa tunnettu. Ja tietenkin sattui vielä välierä, jossa mukana oli monta konkaria. Kärkeen meni Matilaisen Jukka, Viitikon Jannen ja Mirkon seuratessa perässä. Toiselle kierrokselle lähtiessä Mirko oli kolmantena, mutta ajoi pääsuoran päässä aivan omia linjojaan. Hytti oli täynnä käsiä ja Mirko tippui neljänneksi. Samalla myös Jannen meno alkoi hyytyä vaihdeongelmien takia, mutta se ei enää Mirkoa hyödyttänyt, koska yksi auto oli välissä. Maaliin tultiin neljäntenä ja kisa oli sitten siinä.

Naisten luokan voitti Heidi Ruhanen Fiatilla ja nuorten luokan Manu Juhola Fiatilla. Yleisen luokan voittoon ajoi Mikko Mentula Kuplalla ja EVK:n voitti Jari Kaukola Mazdalla.

Metkohuolto Oy JM 5.10.2014

Kadetti jäi ehjäksi Luumäellä, joten se pistettiin kärrille ja matkattiin seuraavana aamuna Pieksämäelle. Vuorossa oli Metkohuolto Oy JM. Sää oli poutainen, mutta kylmä. Huollossa mukana oli Utin Ville. Mirko ajoi EVK-luokassa viidenneksi ja yleisessä kahdeksanneksi. Riina oli naisten luokassa kolmas. Joka luokasta haettiin siis pytyt pois kuleksimasta. 😉

Päivä alkoi EVK-luokalla. Mirkolla oli mennyt muutama kisa huonosti ja hän jo vannoi, että jos ei ole A-finaalissa, niin lopettaa koko jokkiksen. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan semeihin. Mirkolla ei omasta mielestään onnistunut lähtö, mutta kyllä se sen verran onnistui, että Mirko meni kärkeen ja ajoi ykkösenä maaliin. Semeistä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja sijat kolmesta viiteen toivat sijoituseräpaikan. Lähtö onnistui hyvin ja Mirko ajoi Viitikon Jannen perässä ekaan kaarteeseen. Sitten mentiin ulkolinjoille seikkailemaan ja hetken aikaa näytti siltä, että penkka lähenee uhkaavasti. Mirko sai pidettyä auton hallinnassa, mutta tippui kolmospaikalle. Sijoituserästä neljä parasta nousivat A-finaalin puolelle. Sieltä Mirko meni lähtövoitolla finaaliin. Finaalissa Janne meni keulaan, muiden seuratessa perässä. Mirko jäi lähdössä pahasti muiden autojen väliin ja kärkisijoista ei enää kerinnyt taistelemaan. Maaliin Mirko ajoi viidentenä ja sai palkinnoksi pokaalin ja akun.

Yleisen luokan alkueristä kolmelle parhaalle oli suora välieräpaikka. Mirko meni lähdöstä neljänneksi, mutta toisella kierroksella ohitti edessä ajaneen Kuplan ja nousi kolmanneksi. Semifinaalista ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen sijoituserään ja kolmas vielä toiseen sijoituserään. Mirko löysi hyvän ajolinjan ekaan kaarteeseen. Simosen Miko ajoi lähtövoittoon ja Mirko seurasi kakkospaikalla. Sijoituserästä kolme nopeinta nousi finaalin puolelle. Mirko oli toiselle kierrokselle lähtiessä kolmospaikalla, mutta sitten tokavikassa mutkassa ennen maalia etuvetokuski sujahti ohi. Finaalipaikkaa ei tullut, mutta palkinto kuitenkin.  Lopullinen sijoitus oli kahdeksas ja pokaalin lisäksi Mirko sai lasinpesunestettä.

Naisten ja nuorten luokat ajettiin päivän päätteeksi limittäin. Naisia oli vain kahdeksan, joten alkuerässä ratkottiin vain lähtöpaikat finaaliin. Riina ajoi lähdöstä neljänneksi, mutta nousi vähän ennen maalia kolmanneksi. Finaalissa Riina meni jälleen lähdöstä neljänneksi. Tokaan mutkaan ajettaessa Riina lähti huimistelemaan ulkolinjoille. Edessä ajaneesta Fiatista Riina pääsi ohi, mutta samalla sisäreiän hyödynsi Koljosen Anne Kuplalla. Riina jäi Annen taakse eikä päässyt ohi. Yritystä oli, mutta paikkaa ei tullut. Kärjessä kamppailtiin voitosta Rytkösen Annen ja Simosen Nitan kesken. Taistelussa kävi niin, että Anne jatkoi matkaa kärjessä ja Nitalle tuli harmittava keskeytys. Näin ollen Riina ajoi kahden Annen perässä kolmantena maaliin. Ja olihan hyvä palkinto; pokaali ja hiustenhoitotuotteita.

EVK-luokan voitti siis Janne Viitikko Volvolla ja yleisen luokan Rauno Malinen Fiatilla. Naisten voiton vei Anne Rytkönen Fiatilla ja nuorissa paras oli Niko Haukka Fiatilla.

Kadetista hajosi startti ennen naisten A-finaalia, joten se täytyy vaihtaa ennen ensi sunnuntain Vääksyn kisaa. Muutenhan auto onkin ihan iskussa.

Pakoputkihuolto A. Anttila Sprint 11.10.2014

Viime lauantaina oli Riinalla ja Mirkolla jännät paikat, kun Junkkarilla ajettiin Pakoputkihuolto A. Anttila Sprint. Päivä oli aurinkoinen ja parista viivästyksestä huolimatta kotiin päästiin ajoissa. Mirko ajoi Koirikiven Tomin Toyota MR2:lla. Tämän oli Mirkon toinen sprinttikisa ja tuloksena heti luokkavoitto ja junioreiden yleiskilpailun 11. sija. Riina ajoi naisten luokan Anttilan Jannen BMW 325:lla ja kuinkas kävikään. Ensimmäinen kilpailu ja hienosti kakkossija.

Mirkolle harjoituskilometrejä tuli nolla eli kisaan lähdettiin aivan kylmiltään. Olihan Mirko tosin kerran ajanut samalla autolla, mutta siitä oli jo yli puolitoista vuotta. Mirkon tavoitteena oli päästä maaliin ja ajaa Riinaa kovempaa. Riinan tavoitteena oli päästä maaliin ja ettei häviä yli puolta minuuttia muille. Perjantaina Riina pääsi Savitaipaleelle testaamaan Bemaria. Siitä ei meinannut tulla yhtään mitään. Kaasujalka oli turhan kevyt ja mutkiin mentiin jokkiskuskin ajolinjoilla. Onneksi Riina sai hyviä neuvoja ja ilmeisesti yön aikana sisäisti ne.

Sprinttireitti oli 3,7 kilometriä pitkä ja koko matka ajettiin soralla. Ennen kilpailua kierrettiin rataa polkupyörällä. Riinalle siitä oli paljon hyötyä, kun ajolinjat ja jarrutuspaikat katsottiin läpi. Ja ne kohdat, joissa ei missään tapauksessa nosteta! 😉

Mirkon kilpailu meni aikalailla putkeen. Ongelmia oli vain vaihdelaatikon kanssa, kun Mirko ei meinannut saada oikeaa vaihdetta aina päälle. Ensimmäisellä kierroksella aika oli 2.18,60. Se oli myös luokan kärkiaika. Toisella kierroksella kilpakumppanit paransivat useita sekunteja, mutta niin teki Mirkokin. Toisen kierroksen aika oli 2.14,84 ja sillä tuli luokkavoitto ja junnujen yleiskilpailun 11. sija. Luokkavoitto irtosi vajaan kahden sekunnin turvin seuraavaan. Loistava suoritus Mirkolta! Kiitos Myltek Teollisuusputkistot, Mara ja Tomi ja Lasse!

Riina oli ennen kisaa niin paniikissa, ettei pystynyt enää edes puhumaan. Jännitys oli valtava, mutta kun lähtövalot sammuivat, niin Riina antoi mennä. Ekalla kierroksella pari mutkaa meni vähän huonosti, mutta ei se näköjään haitannut. Riina yllätti itsensä ja kaikki muutkin ja ajoi naisten luokan toiseksi parhaan ajan. Aika oli 2.22,58. Kärkeen oli vajaa kolme sekuntia. Toisella kierroksella Riina ajoi kovempaa, mutta teki yhden ison virheen eikä aika parantunut. Toisen kierroksen aika oli 2.22,77. Kärjessä parannettiin ja Riina jäi voittajalle viisi sekuntia. Kakkossija tuli seitsemän kymmenyksen turvin. Hienoa! Taakse jäi monta konkaria. Kiitokset Janne Anttila, Toni Kuhanen, Akselin Maansiirto, Myltek Teollisuusputkistot, äiti ja Tuomas Anttila.

Tomi ajoi ekalla kierroksella ajan 2.09,18 ja toisella kierroksella 2.05,92. Luokkavoitto tuli vajaan sekunnin turvin ja yleisen yleiskilpailussa Tomi oli hienosti viides.
Anttilan Jannella meni ekalla kierroksella lähtö pieleen, mutta muuten ajo meni hyvin. Riinalle hän muistutti ainakin kymmenen kertaa stop-merkille pysähtymisestä ja unohti sen sitten itse. Aikaa ei siis tullut. Toisella kierroksella Jannen aika oli 2.13,91. Se toi luokan viidennen sijan ja junnujen yleiskilpailun yhdeksännen sijan.

Olipas mukava kilpailu ja eiköhän joskus kokeilla sprinttiä uudelleenkin!

Tulliportin Ajo 12.10.2014

Sprinttipäivän jälkeen Mirko ja Riina suuntasivat Vääksyyn kilpailemaan Citykadetin kanssa. Mukaan huoltoon lähti Utin Ville. Ja huollettavaahan tuli heti Riinan ajojen aikana. Päivä oli kylmä ja pilvinen eikä kisakaan ihan putkeen mennyt. Pari sijoitusta kuitenkin tuli. Mirko oli EVK-luokan yhdestoista ja Riina naisten luokan kahdeksas.

Naiset ja nuoret aloittivat limittäin. Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semifinaaliin, loput joutuivat keräilyihin. Riina sääti lähtösuoralla ihan omiaan ja ajoi ekaan mutkaan viimeisenä. Riina löysi hyvät ajolinjat ja nousi varikkomutkassa kolmospaikalle. Sillä sijalla ajettiin maaliin. Keräilyistä kaksi parasta jatkoivat välierien puolelle. Riina meni lähdöstä kakkospaikalle, mutta takasuoralla edessä ajanut Kupla pyörähti eikä Riina kerinnyt väistämään. Samassa läjässä oli sitten kolme autoa. Riina pääsi jatkamaan kolmospaikalla. Toisella kierroksella varikkomutkassa Riina nousi toiseksi ja jatkoi välieriin. Auto oli keräilyerän jälkeen kamalan näköinen ja tukivarret vinossa. Välieristä kaksi parasta ajoivat A-finaaliin ja sijat kolmesta viiteen toivat sijoituseräpaikan. Lähdön aikana sattui ja tapahtui ja sijoitus vaihtui monta kertaa. Riinan ollessa viimeisenä Mirko huokaisi helpotuksesta, että nyt Riina tippuu ja auto saadaan oiottua ennen EVK:ta. Mutta sieltähän Riina vielä nousi sijoituseräpaikalle. Sijoituserästä kaksi parasta nousivat A-finaaliin. Riina ajoi varikkomutkaan asti kolmantena, mutta pieni osuma takakulmaan ja auto pyörähti. Ja sammui tietysti. Riina sai auton käyntiin ja ajoi maaliin neljäntenä. Lopullinen sijoitus oli kahdeksas.

EVK-luokalla jatkettiin. Keula saatiin oiottua ja taas mentiin. Alkueristä kolmelle parhaalle oli tiedossa suora semifinaalipaikka. Mirkolla meni omien sanojen mukaan lähtö pieleen. Auto kuulemma suti ensimmäiset kaksikymmentä metriä. Silti Mirko meni reilulla kaulalla kärkeen. Toiselle kierrokselle lähtiessä Mirkolla oli kyllä ihan omat ajolinjat, mutta kukaan ei tullut niin lähellä, että olisi ehtinyt ohi. Semifinaalista ykkönen ajoi A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Mirko meni lähdöstä kakkoseksi ja ajoi samalla sijalla maaliin asti. B-finaalista voittaja nousi vielä A-finaalin puolelle. Mirko ei ehtinyt lähdöstä kärkisijoille, mutta löysi hyvän linjan päätymutkaan ja lähti takasuoralle loistavalta paikalta. Sitten rytisi. Kilpakumppani tuli Mirkon kylkeen ja Kadettia vietiin. Tuloksena oli keskeytys ja B-finaalin kuudes sija. Lopputuloksissa Mirko oli 11.

Yleinen luokka ajettiin päivän päätteeksi. Alkueristä ykkönen ajoi suoraan semifinaaliin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko ajoi lähdössä kolmanneksi. Välierässä olikin jo tiukempaa: vain kaksi parasta jatkoivat semifinaalien puolelle. Mirko meni lähdöstä kakkospaikalle. Keulassa ajettiin varovaisesti, mutta tarkasti ja Mirko ei päässyt ohi. Ja takana ajaneet halusivat tietysti kakkospaikalle ja jatkoon. Kaksi kierrosta meni ihan hyvin, kunnes päätymutkassa ennen maalia kolmospaikalta tultiin melkein Opelin kyljestä läpi. Siinähän ei hyvin käynyt. Moottorikin sammui rytäkässä ja Mirko pääsi lopulta maaliin neljäntenä. Kisa loppui sitten siihen.

Naisten luokan voitti Jaana Koskema Fiatilla ja nuorten luokan Manu Juhola Fiatilla. EVK-luokan voittoon ajoi Joni Korhonen Fordilla ja yleisen luokan voiton vei Timo Ruoppa Fiatilla.

Mirko totesi kisan jälkeen, että alkaa Citykadetista olla puhti pois… Sekä moottorista että korista.

Vääksyn kisa oli Kaakkois-Suomen alueen viimeinen aluemestaruusosakilpailu. Lopullisissa tuloksissa Mirko oli yleisen luokan kolmas pisteillä 19 ja EVK-luokan neljäs pisteillä 19. Riina oli naisten luokan neljäs pisteillä 22.

Yhdestä autosta tehtiin pari lappua, mutta arpaonni ei suosinut.

AnkUA:n jäsentenväliset 18.10.2014

Lokakuussa ajettiin myös AnkUA:n jäsentenväliset Pikkusuolla. Sää oli aurinkoinen ja osallistujia oli yhteensä yli 40. Mirko ja Riina ajoivat EVK-liigasta saadulla Asconalla, Oula ja Mikke juuri tehdyllä Asconalla. Mirko ajoi lisäksi siviililuokan Ahtolan Jarmon Mersulla.

Kilpailussa ajettiin kaksi aika-ajoa, joista parempi aika jäi voimaan. Mirko pääsi ensin Mersun rattiin. Ekan aika-ajon jälkeen Mirko oli toisena, mutta paransi sitten toisessa lähdössä viisi sekuntia ja nappasi siviililuokan voiton ajalla 1.29.9.

Seuraavaksi ajamaan pääsi Riina. Ekassa aika-ajossa Riina lähti kolmosella liikkeelle ja kaikki meni pieleen. Riina oli ekan ajan jälkeen naisten luokan viimeisenä. Mirko pakotti Riinan vielä toiseen aika-ajoon. Lähtöön löytyi oikea vaihde ja ajaminen alkoi sujua. Eka mutka tosin meni pitkäksi ja Riina ajoi penkan kautta. Aika parani 17 sekuntia, mutta naisten luokan voitto jäi reilun sekunnin päähän. Riinan aika oli 1.33.7 ja sillä tuli naisten kakkossija.

Sitten vuoron saivat Mikke, Mirko ja Oula. Yleisen luokan voitosta käytiinkin jännittävä taistelu Mirkon ja Miken välillä. Ekan aika-ajon jälkeen molemmilla oli täsmälleen sama aika. Oula otti ekan aika-ajon rauhallisesti, mutta paransi toisessa lähdössä muutaman sekunnin. Oula oli yleisen luokan viides ajalla 1.30.6. Mikke meni ajamaan toisen aika-ajon ennen Mirkoa. Kaikki meni nappiin ja aika parani puoli sekuntia. Mirko lähti matkaan Miken jälkeen. Ajo näytti hyvältä, kunnes toisella kierroksella Mirko veti penkan päältä kahdella pyörällä. Hyvä, ettei auto kaatunut. Mirkon aika ei parantunut ja Mikke vei yleisen luokan voiton. Voittoaika oli 1.26.3. Mirkon aika oli 1.26.8 ja se toi ylesen luokan kakkossijan.
Hyvä pojat! 😉

Pesämäki Syys-JM 26.10.2014

Sunnuntaina kilpailtiin Honkajoella Pesämäki Syys-JM:n merkeissä. Kelloja käännettiin edellisenä yönä ja kilpailu aloitettiin kymmeneltä. Osallistujia oli paljon ja lopulta pimeä pääsi yllättämään. Muutamalla lisämääräyksellä saatiin kisaa lyhennettyä, mutta silti yleisen luokan finaalit ajettiin lähes pimeässä. Kausi oli kuitenkin kiva päättää mukavalla radalla.
Mirko ja Riina olivat kisassa mukana Opel Asconalla. Mirko oli EVK-luokan seitsemäs ja Riina naisten luokan kahdeksas. Yleisestä luokasta ei tullut menestystä. Huollossa mukana olivat Ville ja Nita.

Päivä aloitettiin EVK-luokalla, mikä oli hyvä juttu, kun kerrankin Mirko pääsi ennen Riinaa ajamaan. EVK-luokan alkueristä voittaja ajoi suoraan semifinaaliin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko ajoi alkuerässä toiseksi. Välieristä neljä parasta jatkoivat semifinaaliin. Mirko jatkoi hyvää ajoa ja nappasi lähtövoiton. Semifinaalista sitten voittaja meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen ja nelonen sijoituseriin. Mirko meni lähdöstä kärkeen. Pian Mirkon takana hiillostettiin etuvetoisella, mutta Mirko piti ykköspaikan maaliin asti. A-finaalissa Mirko joutui lähtemään aika ulkoa. Lampisen Kimmo lähti viivasta parhaiten ja meni kärkeen. Mirko lähti toiseksi parhaiten, mutta ulkorata koitui kohtaloksi. Ekasta mutkasta selvittiin kolmospaikalla, takana Virtasen Jonne. Alamutkassa Mirkolla ja Jonnella oli ihan omat kahinat ja Mirkolla meni rengas puhki. Maaliin tultiin sitten seitsemäntenä.
EVK-luokan voittoon ajoi kolmella lähtövoitolla Kimmo Lampinen Opelilla.

Päivä jatkui naisten ja nuorten luokilla. Naisten alkueristä kolmelle parhaalle oli tiedossa suora semifinaalipaikka. Lähtö ei onnistunut, mutta ekaan mutkaan Riina heitti ulkolinjalle ja nousi kolmospaikalle. Siinä ajettiin maaliin asti. Semifinaalista kaksi parasta ajoivat A-finaaliin, kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja vitonen ja kutonen sijoituserään. Taaskaan ei lähdössä keritty, mutta ekan kaarteen jälkeen Riina oli kolmantena. Kaksi kierrosta oli aikaa nousta kakkospaikalle. Yritys oli kova, mutta kun ei, niin ei. Lähellä oltiin pari kertaa, mutta maaliin tultiin kolmantena. B-finaalista voittaja nousi A-finaaliin. Parin kierroksen aikana sijoitus vaihtui monta kertaa kolmos- ja nelospaikan välillä. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä Riina oli kolmantena, kunnes kärkiautosta lähti rengas irti. Näin ollen Riina nousi toiseksi. Edellä ajanutta ei kerinnyt haastamaan ja maaliin tultiin kakkospaikalla. Lopputuloksissa Riina oli siis kahdeksas.
Naisten luokan voitti B-finaalista A-finaaliin noussut Ulla Perälä Fiatilla.
Nuorten voiton vei Manu Juhola Fiatilla.

Lopuksi ajettiin yleinen luokka. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin, lopuille oli tiedossa keräilyt. Mirko ajoi ekan kierroksen kolmantena, mutta toiselle kierrokselle lähtiessä hän pyörähti. Siinä sitten sijoitus tippui ja maalissa Mirko oli viidentenä. Keräilyerästä kolme parasta jatkoivat välieriin. Mirkon lähdössä oli viivalla vain kolme kuskia ja lähtö liputettiin maaliin jo heti lähtösuoran päässä. Mirko otti parhaimman lähdön ja ajoi voittoon. 😉 Välieristä sitten kolmelle parhaalle oli semifinaalipaikka tarjolla. Mirko ajoi ekan kierroksen kolmospaikalla, mutta uudelle kierrokselle lähtiessä takapyörät eivät kerta kaikkiaan pitäneet ollenkaan ja Mirkosta tultiin kahta puolta ohi. Sijoitus tippui viidenneksi ja kisa loppui siihen.
Yleisen luokan finaalit ajettiin pimeässä ja voiton vei Esa Ketomäki Pösöllä.

Tarjouksia tehtiin, mutta arpaonni on tainnut siirtyä ensi vuodelle.

Kausikooste 2014

Vuonna 2014 ajettiin Rautakorpi Racingin osalta kisoja aika lailla saman verran kuin viime vuonna, ainakin Riinan ja Mirkon osalta, jotka kiersivät kisoja lähes joka viikonloppu eri puolella Suomea. Pellossa oltiin isolla porukalla, muuten Oula ja Mikke ajoivat vain muutaman lähikisan. Ville puolestaan kävi vain Joensuun EVK-liigassa ajamassa. Mirko ja Riina kiersivät EVK-sarjan kisat. Isoissa kisoissa käytiin myös ajamassa tai ainakin katsomassa. Naisten SM-kisat ja EVK-SM jäivät ajamatta autopulan takia.

Menestystä tuli paljon ja kokemusta sitäkin enemmän. Voittoon asti ylsi tänä vuonna ainoastaan Mirko, jolle voittoja tuli pari kappaletta. Vuoden parhaimpiin saavutuksiin kuuluvat Mirkon ja Riinan hyvät sijoitukset kardaanikunkussa ja EVK-sarjassa. Syksyllä ajettu rallisprint meni myös yli odotusten. Jäsentenvälissä oltiin myös ja sieltä voittoja nappasivat Mikke ja Mirko.

Mirko siirtyi tänä vuonna yleisen luokan puolelle ja vauhtia kyllä riitti ihan yhtä hyviin tuloksiin kuin nuorten luokassa. Mirko ajoi lähes kaikki kisat RKR-Opelilla. Mirkon kanssa samalla autolla ajoi usein Riina, mutta myös Anni Kungas ja Jonne Virtanen pääsivät Opelin rattiin. Kardaanikunkussa ajokkina oli omatekemä A-malli Ascona. Pikkusuon kotikisan Mirko ajoi VW Kuplalla ja Junkkarin sprintin Toyota MR2:lla. Kiitokset autoista Kungaksen Annille ja Koirikiven Tomille. Molemmista kisoista tuli nimittäin voitto. 😉 Yleisen luokan SM-kisoissa Mirko ajoi Fiatilla. Kisa päättyi lauantaina ja autosta oli 369 tarjousta.
Mirkon kisasaldo oli 30 jokkiskisaa, kun kaikki ajetut luokat lasketaan mukaan. Lisäksi Mirko ajoi yhden virtuaalikisan ja rallisprintin sekä jäsentenvälisissä kaksi luokkaa. Myös EVK-liigassa ja Kukonkoivun joukkuekisassa Mirko nähtiin.
Sijoituksille Mirko ajoi 23 kertaa. Voittoja tuli kaksi, Kardaanikunkusta viides sija ja EVK-sarjasta kolmas sija. Mirko otti myös aluemestaruuspronssia. Jäsentenvälisissä nähtiin voittotaistelu Miken ja Mirkon välillä, ja tällä kertaa Mirko joutui taipumaan. Siviililuokassa Mirko vei voiton.

Riina ajoi suurimman osan kisoista Mirkon autolla ja pari kisaa Oulan autolla. Laina-autoilla Riina ajoi myös, joista kiitokset Ville Lohkoi, Toni Pouhula, Joni-Pekka Rajala, Janne Viitikko, Matti Avikainen, Mikko Ikonen, Joonas Ilomäki, Joonas Tuominen, Janne Anttila ja Toni Kuhanen.
Riina ajoi kaikkiaan 24 jokkiskisaa, yhden virtuaalikisan, rallisprintin sekä jäsentenväliset. Sijoituksia kertyi 19 kappaletta. Voittoja ei tänä vuonna tullut, parhaat saavutukset olivat Kardaanikunkun kahdeksas sija ja EVK-sarjan kakkossija. Mäntyharjun kakkossija ja Junkkarin sprintin kakkossija tulivat myös hyvällä ajolla. Riina ajoi suurimman osan kisoista kardaanilla, pari kertaa takatuupparilla ja kerran etuvetoisella. Hyvinkäällä ajettiin Riinan omalla Kadetilla, mutta kisa olikin ihan katastrofi. 😉 Jäsentenvälisissä Riina ajoi muutaman vuoden tauon jälkeen ja vauhtia ainakin oli tullut lisää.

Mikke ajoi neljä kilpailua ja kuusi luokkaa. Keväällä Mikellä oli Kotkassa uusi Ascona. Ensin ajettu EVK-luokka kariutui jo alkuerän lähtöviivalle tekniikkamurheiden takia, mutta yleiseen luokkaan auto saatiin kuntoon. Sieltä tuli Mikelle 12. sija. Mikke ajoi Oulan Asconalla Pellossa, Pikkusuolla ja Luumäellä, tuloksena kokemusta. Jäsentenvälisistä Mikke ottikin yleisen luokan voiton, puolen sekunnin erolla Mirkoon. Autona oli kesän aikana rakennettu Ascona.

Oula ei ajanut tänä vuonna kuin Pellossa ja Pikkusuolla. Ajokkina oli Opel Ascona. Pellossa Oula ajoi kaksi luokkaa, Pikkusuolla nostalgialuokan. Sieltä tuli 15. sija. Jäsentenvälisissä Oula ajoi yleisen luokan viidenneksi, auto oli sama kuin Mikellä.

Villellä ei into eivätkä autot riittäneet, ja kisoja kertyi vain yksi. Kardaanikunkusta saadulla Asconalla Ville lähti Joensuun EVK-liigaan ja ajoi KSAU:n joukkueessa. Joukkueen sijoitus oli 13. Ehkä Ville ensi vuonna taas innostuu ajamaan enemmän.

Suuri kiitos yhteistyökumppaneille, huoltomiehille, kannustusjoukoille ja kaikille mukana olleille!

Ensi vuodelle ei vielä ole suurempia suunnitelmia. Mirko lähtee vuodeksi armeijaan, mutta ainakin Kardaanikunkkuun on auto tekeillä. Riina meinaa ajaa Pellosta saadulla Fiatilla näillä näkymin naisten SM-kisoissa.

Alla on vielä lueteltu kuskien sijoituksia kuluneelta vuodelta:

Mirko
Jokkis: 1×1. 2×2. 1×3. 2×4. 3×5. 6. 7. 8. 9. 11. 12. 14. 15. 16. 17.
EVK-sarja: 3.
Aluemestaruus: JM yleinen 3. JM EVK 4. Rallisprint juniorit 13.
Jäsentenväliset: JM 2. Siviili 1.
Rallisprint: 1. (luokka), 11. (yleiskilpailu)

Riina
Jokkis: 1×2. 3×3. 2×4. 1×5. 1×6. 2×7. 4×8. 2×10. 1×12.
EVK-sarja 2.
Alumestaruus: JM naiset 4. Rallisprint naiset 7.
Jäsentenväliset: JM naiset 2.
Rallisprint: 2.(naiset)

Mikke
Jokkis: 12.
Jäsentenväliset: JM 1.

Oula
Jokkis: 15.
Jäsentenväliset: JM 5.