2013

Lipposen OP-Talvirallisprint 6.1.2013

Kisakausi on perinteisesti alkanut vasta keväällä maan ollessa jo vihreä, mutta tänä vuonna se alkoikin loppiaisena Rantasalmella Lipposen OP-Talvirallisprintin parissa.  Sää oli talvinen ja aurinkoinen ja päivä meni mukavasti. Mirko ajoi nuorten luokassa Koirikiven Tomin Toyota MR2:lla. Tämä olikin Mirkon ensimmäinen sprinttikisa. Suuret kiitokset Maralle ja Tomille autosta!

Ensimmäisellä kierroksella Mirko ajoi aika varovaisesti, mutta oli kuitenkin luokkansa kolmantena ja nuorten yleiskilpailun neljäntenä. Toisella kierroksella hän kiristi vauhtia ja ajoi erittäin hienosti; kovaa ja tarkasti. Valitettavasti sata metriä ennen maalia sattui pyörähdys. Nypyn jälkeen Mirko otti muutaman sentin sisäpenkan puolelta ja se oli siinä. Ensimmäinen aika jäi voimaan, mikä oikeutti neljänteen sijaan luokassa 9 ja kuudenteen sijaan nuorten yleiskilpailussa. Aika oli 2.43,80.
Luokan 9 sekä nuorten yleiskilpailun voittoon ajoi Sami Fält ajalla 2.35,64.

Junioreissa Tomin ensimmäinen kierros meni hieman pieleen, kun matkan varrella oli muutama keskeyttänyt auto ja ne hidastivat vähän vauhtia. Toisella kierroksella Tomin ajo meni hyvin siihen asti, kunnes auto puski ja hän osui penkkaan ja siinä samassa takatukivarren pultti petti irrottaen tukivarren korista. Niin Tomi joutui keskeyttämään. Ensimmäinen aika jäi voimaan, mikä oikeutti luokan 5 kakkossijaan ja junioreiden yleiskilpailun 16. sijaan. Tomin aika oli 2,42.64.
Luokan 5 voittoon ajoi Aleksi Korhonen ajalla 2.39,48 ja junioreiden yleiskilpailun voiton vei Kimmo Penttilä ajalla 2.31,80.

Merioksa JM 17.2.2013

Helmikuun puolessa välissä ajettiin jokkiksen jääratakisat Orivedellä Tähtiniemen rannassa järven jäällä. Sää oli varsin hyvä, taisi lämpötila liikkua siinä nollan tuntumassa. Riinalla kyseessä oli ensimmäinen talvikisa ja toinen kisa etuvetoisella autolla. Ajokkina oli Peugeot 205, josta suuri kiitos Vilppulan Jannelle.

Naisten alkueristä kaksi parasta meni suoraan A-finaaliin, kolmas ja neljäs sijoituserään ja loput keräilyerään. Riina otti aika hyvän lähdön ja ajoi pääsuoralla kolmantena. Ensimmäisessä mutkassa hän tippui neljänneksi, mutta nousi toisella kierroksella taas kolmanneksi. Sijoituserästä kaksi nousi A-finaaliin, mutta Riinan oli tyytyminen kolmanteen sijaan, vaikka hän kuinka kahden kierroksen ajan yritti ohitusta. Paras mahdollisuus ohitukseen oli toiselle kierrokselle tultaessa, mutta Riinan ajolinjat menivät turhan leveäksi. Lopputuloksissa hän oli seitsemäs.
Naisten luokan voittoon ajoi Hanna Liinamaa.

EVK-luokassa Janne ajoi Pösöllä sijalle 4.
Nuorten luokan voitti Tuomas Lehtola, EVK-luokan Toni Ketomäki ja yleisen luokan voittoon ajoi Petro Koski.

Asfalttikunkku 3.-5.5.2013

Asfalttikunkku ajettiin jälleen kerran aika koleassa säässä. Perjantaina tosin paistoi aurinko, mutta kylmä oli kokoajan. Muina päivinä satoi välillä vettä ja välillä oli poutaa.

Kemorassa ajamassa olivat Riina ja Mirko. Riinalla oli ajokkina Viitikon Jannen farmarimallin Datsun 100A. Mirko puolestaan ajoi Väyrysen Raunon Opel Asconalla. Suuret kiitokset Jannelle, Matille, Raunolle, Susannalle ja huoltojoukoille!

Torstaina ajettiin vapaat harjoitukset. Mirko ei Ooppelia testannut, totesi vain, että ”lahjattomat harjoittelee”. Riina ehti ajaa Datsunilla muutaman kierroksen ja kokeilla yhden lähdön. Testit jäivät Jannellakin aika lyhyeen, sillä autoon tuli jarruvika. Onneksi jarrut saatiin kuntoon perjantaiaamuna.

Perjantai aloitettiin nuorten luokalla. Alkueristä voittaja ajoi suoraan semifinaaliin ja seuraavat kaksi välieriin. Mirkolla onnistui lähtö aivan nappiin ja hän pääsi lähdöstä heti toiseksi. Vaihteiden kanssa oli kuitenkin ongelmia. Kakkonen ei mennyt päälle vaihtaessa kolmoselta kakkoselle. Aikansa kun vaihdekeppiä hämmensi, alkoi vaihteita taas löytyä. Tämä hämmentäminen tiputti Mirkon kolmanneksi, mutta sekin oikeutti välieräpaikkaan. Välieristä kolme nopeinta jatkoivat semifinaaliin. Mirko nousi lähtökiihdytyksessä toiseksi ja piti paikan maaliin asti. Semifinaalista kaksi parasta menivät A- ja B-finaaleihin ja kolmas sijoituserään. Mirko ajoi lähdöstä maaliin asti toisena ja näin oli B-finaalipaikka ansaittu. Siellä Mirko ajoi viidenneksi ja oli lopputuloksissa 10. Hyvä Mirko! Vaikka vaihteiden kanssa oli joka lähdössä ongelmia, niin ei se Mirkon menoa haitannut!
Nuorten luokan voittoon ajoi Jere Kalliokoski Fiatilla.

Perjantaita jatkettiin EVK-luokalla. Janne päätti ajaa pitkän kaavan mukaan ja otti alkuerässä vilppilähdön. Rauno puolestaan ajoi alkuerästä suoraan välierään. Semeissä molemmat sijoittuivat toiseksi, mikä tarkoitti B-finaalipaikkaa. Siellä Janne sijoittui viidenneksi ja Rauno seitsemänneksi. Lopulliset sijoitukset olivat 10. ja 12.
EVK-luokan voittoon ajoi Mikko Mäkinen Volvolla. Mieleen jäi myös Viitasen Veijon huikea nousu. Hän ajoi kuusi lähtöä putkeen ja nousi aina sijoituserästä A-finaaliin asti ja lopulta kolmanneksi.

Lauantai aloitettiin naisten luokalla. Ajokaavio oli sama kuin nuorilla. Riinaa hieman huoletti märällä radalla ajaminen, mutta huoli osoittautui turhaksi. Lähdöt eivät kyllä onnistuneet ollenkaan, mutta ajaminen sujui loistavasti. Alkuerässä Riinan lähtö meni aivan pieleen ja hän jäi viimeiseksi. Riina kuitenkin nousi hienosti viidestä autosta ohi ja tuli maaliin toisena. Tämä oikeutti välieräpaikkaan. Sieltä kolme nopeinta jatkoivat semeihin ja Riina oli toinen. Semifinaalissakaan ei lähtö onnistunut, mutta Riina pääsi kuitenkin toiseksi. Edellä ajanut Fiat ajoi mutkat varovaisesti ja Riinakin alkoi hieman varmistella B-finaalipaikkaa. Keskilenkillä sitten takaa tullut etuvetoinen pyyhkäisi ohi. Riina oli tässä vaiheessa kuitenkin kolmantena ja pääsuoralle tultaessa oli taistelu parhaimmillaan. Siinä sitten tapahtui Riinan pahin painajainen eli hän pyörähti jatkopaikalta. Eipä ole koskaan harmittanut yhtä paljon. Taas täytyy todeta, että ensi vuonna uudestaan! Ja silloin se finaalipaikka tulee!
Susanna sijoittui alkuerässä toiseksi, mutta ajot loppuivat valitettavasti välierään.
Naisten luokan voittoon ajoi Miia Rautio Sumpillaan.

Lauantaina ajettiin vielä yleisen luokan karsinnat sunnuntaille. Tällä kertaa Rauno otti sitten vilppilähdön ja päätti ajaa pitkän kaavan mukaan. Keräilyerien kautta hän ajoi sunnuntaille. Janne otti lähtövoiton ja sillä tuli suora sunnuntaipaikka.

Sunnuntaina yleinen luokka ajettiin loppuun asti. Raunon ajot loppuivat valitettavasti keräilyeriin. Janne ajoi varmasti aina C-finaaliin asti. Siellä hän sijoittui kolmanneksi ja lopullinen sijoitus oli 13.
Yleisen luokan voittoon ajoi Fiatin kanssa huikean suorituksen tehnyt Markus Paananen. Hän nousi lähtövoitoilla aina F-finaalista A-finaaliin asti ja hoiti homman kotiin vielä päivän päälähdössäkin.

Helatorstai JM 9.5.2013

Hyvinkäällä ajettiin tänäkin keväänä Helatorstai JM. Päivä oli lämmin, mutta sateilta ei vältytty. Sade loppui aamulla ennen kilpailun alkua ja yleinen sekä EVK-luokka ajettiin poutasäässä. Ennen nuorten ja naisten luokkia rata kasteltiin ja luokkien aikana alkoi myös vesisade.

Mirko ja Riina olivat ajamassa. Mirko ajoi Jouni ”Aslak” Ahosen Ford Fiestalla ja Riinan kulkupelinä oli Vilppulan Jannen Peugeot 205. Kiitokset Aslakille ja Jannelle sekä huoltojoukoille!

Päivä aloitettiin EVK-luokalla. Siellä Aslakin ajot loppuivat välierissä mustaan lippuun. Janne puolestaan ajoi aina B-finaaliin asti ja sijoittui lähdössä kolmanneksi. Lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.
EVK-luokan voittoon ajoi Harri Laapotti Fordilla.

Seuraavaksi ajettiin yleinen luokka. Aslak ajoi semifinaaleihin asti. Janne ajoi semeistä sijoituserään ja nousi sieltä C-finaaliin. Siinä sijoitus oli viides ja lopputuloksissa 17.
Yleisen luokan voitti Jaakko Tenhonen Fiatilla.

Päivän päätti nuorten ja naisten luokat. Nuorten alkueristä kolme parasta menivät suoraan välieriin. Mirko ajoi varmoin ottein toiseksi. Välieristä kolme parasta ajoivat suoraan A-finaaliin, sijat neljästä seitsemään toivat sijoituseräpaikan. Mirko oli välierän kolmas, joten A-finaalipaikka oli saavutettu. Finaalissa sitten sattui lähtökiihdytyksessä vaihdemissi, ja Mirko oli toiseksi viimeisenä ensimmäiseen kurviin ajettaessa. Mirko pisti kuitenkin kaasupolkimen pohjaan ja toisen mutkan jälkeen hän oli jo noussut neljänneksi. Keskilenkillä noustiin jo kolmanneksi ja toisella kierroksella takasuoran jälkeisessä mutkassa Mirko ohitti vielä yhden Kuplan. Näin ajettiin maaliin asti ja Mirko sijoittui toiseksi. Hyvä Mirko!
Nuorten luokan voitti Saku Vasenius Kuplalla.

Naisten luokan ajokaavio oli sama kuin nuorilla. Alkuerässä Riina ajoi toiseksi, mikä oikeutti välieräpaikkaan. Riina oli toivonut vesisadetta, koska ajoi etuvetoisella. Vaikka ajaminen sujuikin, on lähdöissä vielä erittäin paljon petrattavaa. Välieristä kolme parasta menivät A-finaaliin ja Riinan oli lähdön jälkeen kuudentena. Ensimmäisen kurvin jälkeen hän nousi neljänneksi ja toisella kierroksella ohitti vielä yhden auton ja nousi kolmanneksi. A-finaalissa lähtö meni aivan pieleen. Riina oli viimeisenä, mutta toisen mutkan jälkeen hän oli jo noussut neljänneksi. Takasuoran jälkeisessä mutkassa Riina nousi kolmanneksi. Toisen kierroksen lopussa kakkosena ajanut täräytti suoraan kärjessä ajanutta Kuplaa perään, joka pyörähti. Tässä kohtaa Riina nousi toiseksi ja ajeli tyytyväisenä maaliin. Tuuletuksetkin saatiin ruutulipun kohdalla, vaikka Riinalla ei ollut mitään hajua tilanteesta. Varikolla sitten onniteltiin voittajaa ja Riinalle selvisi siinä vaiheessa, että edellä ajaneella autolla olikin musta lippu! Voi sitä riemun määrää. Hyvä Riina!

Kisapäivä oli mukava ja varsin onnistunut! Mirko ja Riina ajoivat siis täysin samalla kaavalla ja samoin sijoituksin, mutta Riina veti lopussa pidemmän korren. Molemmat saivat palkinnoksi tabletin. Riina mainosti aiemmin, että tosimiehet ja -naiset ajavat kardaanilla, mutta ei se etuvetoinenkaan näköjään huono vaihtoehto ole.

Jyrängön Kuohut 18.5.2013

Heinolassa ajettiin Jyrängön Kuohut, joka oli samalla aluemestaruusosakilpailu. Sää oli pilvinen, mutta lämmin eikä vettä satanut koko päivänä. Rata kyllä pöllysi niin, että näkyvyys oli välillä nolla. Mirko ja Riina olivat ajamassa Asconalla. Mirko ajoi yhdistetyn nuorten ja naisten luokan ja Riina samalla autolla yleisen ja EVK-luokan.

Päivä aloitettiin nuorten ja naisten luokalla. Ajokaavio kertoi, että kaksi parasta menivät suoraan A-finaaliin, loput menivät sijoituseriin. Mirkolla nyykähti auto viivalle, mutta hän pääsi kuitenkin kolmanneksi. Viimeisellä kierroksella edellä ajanut Volvo meinasi pyörähtää ja Mirko käytti tilaisuuden hyväksi ja nousi kakkospaikalle. A-finaalissa oli aika paljon tapahtumia ja keltaisia lippuja oli siellä sun täällä. Mirkollekin meinasi sattua ohitus keltaisella lipulla, mutta ei sittenkään. Lopulta Mirko ajoi maaliin hienosti kolmantena.
Nuorten luokan voittajaksi ajoi Jimi Lankinen Kuplalla.

Seuraavaksi vuorossa oli yleinen luokka. Siellä alkueristä kaksi parasta ajoivat välieriin, kolmonen ja nelonen toisiin keräilyeriin ja loput ensimmäisiin keräilyihin. Riina ajoi alkuerässä neljänneksi. Keräilyerälähdössä oli ekassa mutkassa hieman ahdasta ja Riina sai ensin osumaa takakulmaa ja sitten vielä etukulmaan. Rengas meni puhki ja kisa päättyi siihen.
Yleisen luokan voitti Arto Harju Kuplalla.

Viimeisenä ajettiin EVK-luokka. Siellä alkueristä kaksi parasta menivät A-finaaliin, seuraavat kaksi sijoituserään ja sijoilta viisi ja kuusi toiseen sijoituserään. Riina lähti ulkoradalta ja jostain syystä ensimmäinen kurvi meni vähän pitkäksi ja sisältä mentiin ohi. Riina oli kuudentena, mutta nousi viimeisellä kierroksella viidenneksi. Kakkossijoituserästä kaksi nopeinta nousivat seuraavaan sijoituserään. Riina meni piikissä ekaan mutkaan, mutta sitten taisi iskeä paniikki ja sijoitus vaihtui yhden huonommaksi. Toisesta jatkopaikasta tuli aikamoinen taistelu Opelin ja Volvon kesken. Sijoitukset vaihtuivat muutaman kerran lähdön aikana, mutta maaliin Riina tuli toisena ja nousi seuraavaan lähtöön. Sijoituserästä tuli sitten neljäs sija ja lopputuloksissa Riina oli kymmenes.
EVK-luokan voittoon ajoi Pasi Mäkinen Opelilla.

Mirko sai pokaalin lisäksi palkinnoksi lahjakortin Nesteelle. Tiedossa on myös oikomishommia Riinan jäljiltä.

Kouvolan Kuopat 25.-26.5.2013

Toukokuun lopussa kisailtiin Tykkimäessä Kouvolan Kuopat. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu ja sunnuntainen yleinen kilpailu. Aurinko paistoi koko viikonlopun. Oula ja Riina ajoivat Oulan Asconalla, Mikke ja Mirko Lassen Asconalla.

Lauantaina nuorten luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semifinaaliin. Mirko oli lähtösuoralla vielä toisena, mutta ajoi ulkolinjaa pitkin ensimmäisessä mutkassa ykköseksi. Semifinaalista sitten kaksi parasta menivät suoraan A-finaaliin ja loput sijoituserään. Mirko ajoi kierroksen verran toisena, mutta pääsuoralle tultaessa nousi kärkeen. A-finaalissa Päijät-Hämeen Manu Juhola meni kärkeen ja Mirko seurasin toisena. Lantan kaarteessa Juholalle sattui ajovirhe ja Mirko nousi kärkeen. Helpolla ei kärkipaikalla saanut ajaa, kun pian Äetsän Jonne Virtanen nousi Mirkon kantaan toiseksi. Taistelua käytiin aina loppumetreille asti, mutta Mirko kesti painostuksen ja ajoi maaliin ykkösenä!

Naisten luokan ajokaavio oli sama kuin nuorilla eli alkueristä kaksi parasta menivät suoraan semifinaaliin. Riina meni Mirkon tavoin ulkoa ekassa mutkassa ykköseksi ja ajoi alkuerän voittoon. Semifinaalista kaksi parasta ajoivat A-finaaliin ja loput sijoituserään. Riina ajoi kakkosena, mutta joutui taipumaan kolmanneksi. Sijoituserästä neljä parasta nousivat A-finaaliin. Riina meni heti lähdöstä kärkeen perässään Mentulan Päivi. A-finaalissa sitten Riina, Päivi ja Päijät-Hämeen Heidi Lehtonen ajoivat rinta rinnan ekaan mutkaan asti, missä Päivi veti pisimmän korren ja Riina seurasi kakkosena. Lantan kaarteen jälkeen Päivi ajoi leveäksi ja Riina yritti ohi. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt ja naiset olivat sisumutkassa rinnakkain. Riina oli ulkopuolella, ajautui nurmikolle ja pyörähti. Autokin sammui ja Riina tippui viimeiseksi. Siitä sitten alkoi takaa-ajo, joka toi neljännen sijan.
Voittoon ajoi Päivi Mentula.

Yleisen luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin, loput keräilyihin. Mikke otti lähtövoiton ja ajoi suoraan välierään. Oula sijoittui viidenneksi, mutta keräilyerästä tulikin jo voitto. Sitten oli vuorossa välierä, joka ei mennyt ollenkaan niin kuin oli suunniteltu. Ajokaavio kertoi, että voittaja meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmas ja neljäs sijoituseriin. Arpa laittoi Oulan ja Miken samaan lähtöön. Mikellä nyykähti auto lähdössä ja hän jäi ulos jatkopaikoilta. Oula puolestaan pääsi vasta vauhtiin ja otti piikkipaikan. Matilaisen Jukka hiillosti kakkospaikalla, mutta Oula ajoi varmoin ottein ykkösenä. Toisella kierroksella sitten irtosi takaiskari, mikä aiheutti hyppyrin jälkeen ongelmia ja Oula pyörähti lantan kaarteessa. Muut perässä tulleet ehtivät väistämään, mutta Mikke törmäsi Oulan kylkeen. Siinä sitten olivat molemmat samassa kasassa. Oula keskeytti, mutta Mikke pääsi jatkamaan matkaa. Jatkopaikkaa ei kuitenkaan irronnut.
Yleisen luokan voitti Janne Viitikko.

Sunnuntaina nuorten luokan ajokaavion mukaan alkuerien kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja loput sijoituserään. Mirko meni lähdöstä suoraan kärkeen ja ajoi ykkösen maaliin perässään Juholan Manu. A-finaalissa Mirkon lähtö epäonnistui ja hän oli ekassa mutkassa viidentenä. Ylälenkille noustessa Mirko oli jo kolmantena ja nousi pian toiseksi edellään jälleen kerran Juhola. Viimeisellä kierroksella Mirko pääsi aivan Volvon kantaan ja taistelua käytiin aina ruutulipulle asti. Tällä kertaa Mirko oli toinen ja Juholan Manu vei voiton.

Naisten luokassa kolme parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Riina nousi ekassa mutkassa kärkeen ja otti lähtövoiton. A-finaalissa Riina joutui heti lähdössä kahden auton väliin puristuksiin ja jäi ihan häntäpäähän. Siinä menivät voittohaaveet, mutta Riina aloitti jälleen takaa-ajon paremmista sijoituksista. Ekan kierroksen aikana hän nousi muutamasta autosta ohi neljänneksi ja toisella kierroksella vielä nousi kolmanneksi. Se oli lopullinen sijoitus. Ja onneksi sentään Riina pääsi maaliin: lähtösuoran tapahtumien johdosta vanne vääntyi niin, että varikolle päästyä rengas räjähti.
Naisten luokan voitti Mirva Jokela.

Yleisen luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Kisa alkoi loistavasti, kun Oula ja MIkke ottivat lähtövoitot. Välierästä ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen ja nelonen sijoituseriin. Välierä ei sitten Oulalla enää mennytkään nappiin. Lähdöstä ei meinannut kakkonen mennä päälle ja lisäksi ekassa mutkassa oli hieman ahdasta. Oula aloitti takaa-ajon, mutta matka loppui kesken ja hän oli viides eli ensimmäinen putoaja. Mikke puolestaan meni lähdöstä suoraan toiseksi. Finaalipaikasta joutui vähän taistelemaan. Mikke tippui ekalla kierroksella kolmanneksi, mutta kuittasi kakkospaikan takaisin pääsuoran päässä. B-finaalista kaksi parasta nousi A-finaaliin. Mikke ajoi ekan kierroksen toisena, aivan kärkiauton kannassa. Toiselle kierrokselle lähtiessä Mikke tippui kolmanneksi, mutta lantan kaarteessa kuittasi taas kakkospaikan itselleen takaisin. Mikke oli kovaa vauhtia nousemassa A-finaaliin, kunnes viimeisellä kierroksella hänet työnnettiin ympäri. Sijoitus oli neljäs ja lopputuloksissa Mikke oli kymmenes.
Voittoon ajoi Ari-Pekka Ahonen.

EVK-sarjassa tilanne ensimmäinen osakilpailun jälkeen on siis se, että Mirko johtaa nuorten luokkaa ja Riina on naisten luokassa neljäntenä. Riinaa vähän harmittaa, mutta ei peli vielä ole menetetty.

Fixus JM –joukkuekilpailu 2.6.2013

Kesäkuun alussa ajettiin Hollolassa aivan uudenlainen joukkuekilpailu. Kisa oli hyvin järjestetty ja aurinko paistoi koko päivän. Lämpötila kipusi varmaan reilusti yli kolmenkymmenen. Mirko ajoi tunnuksella X joukkueessa Lammin Matto ja Väri Oy. Autona oli vanha tuttu Ascona. Joukkueessa sai olla yksi nuorten luokan kuski ja niinpä Mirko pääsi kokeilemaan miltä vauhti tuntuu, kun ajetaan yleisen kuskien seassa.

Joukkue keräsi alkukarsinnassa 42 pistettä, mutta se ei ihan riittänyt jatkoon. Jatkopaikka finaalikarsintaan jäi yhdestä pisteestä kiinni. Viimeinen jatkoon päässyt joukkue keräsi myös 42 pistettä, mutta lähtövoitot ratkaisivat.

Alkukarsintojen ensimmäisessä erässä Mirko oli varakuskina, mutta toisessa erässä hän ajoi kaksi lähtöä. Ensimmäisessä lähdössä auto nyykähti hieman, mutta Mirko pääsi kuitenkin nousemaan neljänneksi. Sijoitus vaihtui viidenteen, kun Viitikon Janne pyyhälsi Volvolla ohi. Toine lähtö onnistui paremmin. Lähdöstä ei kyllä suoraan kerinnyt kärkikahinoihin, mutta hienosti Mirko löysi ohituspaikkoja ja ajoi sijalle neljä. Ensimmäinen kisa yleisen kuskien kanssa sujui siis oikein hyvin. Mirko keräsi joukkueelle toiseksi eniten pisteitä.

JM SM Nuoret ja Naiset 8.-9.6.2013

Kesäkuun alussa ratkottiin naisten ja nuorten suomenmestaruudet Jurvan asfalttiradalla. Sää suosi koko viikonlopun, aurinko paistoi lähes koko viikonlopun. Vasta palkintojenjaon aikaan pääsi sadekuuro yllättämään. Mirko oli ajamassa Asconalla. Keskiviikkoiltana alkuperäinen auto hajosi ja Mirko oli jo luovuttaa kisoihin lähtemisen suhteen. Virtasen Jonne kuitenkin puhui Mirkon ympäri ja niin auto vaihtui toiseen Asconaan. Auto oli sama, jolla Mirko ajoi Tykkimäessä, vain vaihdelaatikko vaihdettiin. Riina oli kisassa Mirkon huoltajana.
Suurimman kiitoksen ansaitsee Henri Friman, joka kuskasi Mirkon ja auton kisapaikalle ja toimi huoltomiehenä.

Lauantaina ajettiin karsinta sunnuntaille. Alkuerästä kolme parasta ajoivat suoraan sunnuntaille. Mirko sijoittui kolmanneksi ja siinä olikin sitten lauantaipäivän ajot. Sunnuntaina alkueristä ykkönen otti suoran semifinaalipaikan, kakkonen ja kolmonen ajoivat välieriin ja loput keräilyihin. Lähtö ei onnistunut ja Mirko jäi alussa viidenneksi. Sieltä kuitenkin noustiin kolmanneksi. Välierästä sitten kolme parasta jatkoivat semeihin. Taas Mirko nappasi kolmospaikan. Siitä joutui kyllä hieman taistelemaan, kun takana ajanut etuvetokuski pääsi paikka paikoin aika lähelle. Maaliin kuitenkin tultiin kolmantena. Semifinaalista sitten ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaliin, kolmonen C-finaaliin ja nelonen D-finaaliin. Mirko oli Virtasen Jonnen kanssa samassa lähdössä. Lisäksi samaan lähtöön sattui viereisellä varikkopaikalla ollut kardaanikuski Jesse Kallio. Virtanen otti etuvetoisella Opelilla kolmospaikan, Kallio nelospaikan ja Mirko ajoi viidentenä. Kallio kuitenkin ohitti Virtasen keltaisen lipun alueella ja sai tästä mustan lipun. Näin ollen Mirko sijoittui neljänneksi ja saavutti finaalipaikan. D-finaalista yksi nousi C-finaalin puolelle. Mirko sijoittui lähdössä kakkoseksi. Ykkösenä ajanut fiatkuski meni menojaan, mutta Mirko ajoi hienosti toiseksi ja oli lopputuloksissa 17. parhaana kardaanivetoisena autona. Hyvä Mirko!

Naisten suomenmestaruuden vei Mäntän UA:n Johanna Leppämäki ja nuorten suomenmestaruuteen ajoi AL-Härmän Joona Lammi. Kilpailussa ajettiin lisäluokkana seniorit, missä voiton vei Kauhajoen Kai Uusi-Äijö.

Koniwatit Valloillaan 15.6.2013

Kesäkuun puolessa välissä ajettiin Kotkassa Koniwatit Valloillaan, joka oli samalla aluemestaruusosakilpailu. Rautakorvesta kilpailemassa olivat Oula ja Mikke, ajokkeina molemmilla Opel Ascona.

Ensin ajettiin yleinen luokka. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin. Oula sijoittui toiseksi ja välieräpaikka oli varmistettu. Mikellä nyykähti auto lähdössä ja hän jäi viimeiseksi, mutta nousi lopulta kolmanneksi. Se ei kuitenkaan riittänyt suoraan välieräpaikkaan, vaan Mikke joutui hakemaan vauhtia toisista keräilyeristä. Siellä sitten ensimmäisessä kurvissa tuli hieman osumaa ja etuakseli meni solmuun ja Miken kisa loppui siihen. Välieristä kaksi parasta ajoivat A-finaaliin, kolmonen ja nelonen B-finaaliin ja vitonen ja kutonen sijoituserään. Oula Sijoittui kolmanneksi, mikä tarkoitti B-finaalia. Sieltä kaksi parasta nousi vielä A-finaalin puolelle. Oula ajoi kolmanneksi ja lopputuloksissa hän oli yhdeksäs.

EVK-luokkaan Mikke ei päässyt autorikon takia osallistumaan, mutta Oulan kisa ei olisi voinut paremmin mennä! Oula päästeli menemään ja ajoi alkuerästä lähtövoitolla suoraan A-finaaliin ja finaalissa ykkösenä ruutulipulle! Hyvä Oula!

Yleisen luokan voitti Tero Jaatinen ja yhdistetyn nuorten ja naisten luokan voittoon ajoi Sami Fält.

XXXII Autospeedway 15.6.2013

Kotkan kisojen kanssa samaan aikaan ajettiin Toijalassa EVK-sarjan toinen osakilpailu. EVK-luokkia olivat yleinen, nuoret ja naiset ja päivän päätti vielä normaali yleinen luokka. Mirko oli ajamassa Asconalla ja MIrkon kanssa samalla autolla ajoi Jouni Aslak Ahonen. Riinan piti ajaa Viitikon Jannen Volvolla, mutta Volvo hajosi ennen naisten luokkaa. Niinpä Riina päästeli menemään Vilppulan Jannen Peugeot 205:lla. Kiitos Jannelle auton lainasta!

Päivä aloitettiin EVK yleisellä. Aslakki joutui hieman säästelemään, että Mirko varmasti pääsi ajamaan, ja semifinaalissa Aslakki jättäytyi muiden taakse eikä mennyt rytinöihin mukaan. Vilppulan Janne ajoi Pösöllä sijalle 14. Viitikon Jannen auto hajosi, mutta hän sai ajettua silti viidennen sijan.
EVK-luokan voitti Joni Kohtaniemi.

Nuorten luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan semifinaaliin. Mirko otti heti alkuun lähtövoiton. Semifinaalista kahdelle nopeimmalle oli paikat A-finaaliin, sijat kolmesta viiteen oikeuttivat sijoituserään. Mirko voitti myös semifinaaliin, joten A-finaalipaikka oli selvä. Finaalissa sitten ensimmäisessä mutkassa oli hieman ahdasta, mutta Mirko pääsi sieltä rytäkästä pois ja ajoi ensimmäisenä ruutulipulle asti ja koko kilpailun voittoon. Hyvä Mirko!

Naisten luokassa ajokaavio kertoi, että alkueristä kaksi nopeinta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Riina otti kakkossijan, joten suora välieräpaikka oli saavutettu. Välieristä kaksi nopeinta ajoivat A-finaaliin ja seuraavat kolme sijoituskarsintaan. Riina löysi ekassa mutkassa ohitusväylän ja nousi toiseksi. Toisella kierroksella Riina nousi kärkeen ja ajoi A-finaaliin. Finaalissa Riina jäi lähdöstä viimeiseksi, mutta nousi hienosti neljänneksi.
Naisten luokan voitti Riikka Holma.

Päivän päätti yleinen luokka. Nyt Aslakki sai päästellä menemään ilman himmailuja ja se toikin hänelle kahdeksannen sijan. Vilppulan Janne keskeytti välierissä ja Viitikon Janne ei ajanut kuin lähtösuoran hiljakseen.
Yleisen luokan voittoon ajoi Toni Ketomäki.

EVK-sarjassa Mirko johtaa nuorten sarjaa kahdella voitolla täysin pistein. Riina on naisten sarjassa kolmantena, 12 pisteen päässä kärjestä.

XXXI Kosken Kohaus 16.6.2013

Toijalassa ajettiin heti seuraavana päivänä uusi kilpailu, Kosken Kohaus. Mirko ja Aslakki ajoivat edelleen Asconalla ja Riina Vilppulan Jannen Pösöllä. Kilpailuluokkia olivat yleinen, nuoret, naiset ja EVK.

Päivä aloitettiin yleisellä luokalla, jossa Aslakki vei hienosti Opelin aina A-finaaliin asti ja sijoittui siellä neljänneksi. Vilppulan Janne ajoi heti perässä viidenneksi.
Yleisen luokan voitti Teemu Lähde.

Nuorten luokassa kaksi nopeinta menivät suoraan A-finaaliin ja loput keräilyerään. Mirko otti lähtövoiton ja lunasti paikan finaaliin. Finaalissa sitten lähtö epäonnistui, mutta Mirko pääsi kuitenkin kakkospaikalle. Kärkikuljettaja ei tehnyt ajovirheitä ja Mirko ajoi toisena maaliin asti.
Voittoon ajoi Jaakko Sauren.

Naisten luokan ajokaavio oli samanlainen kuin nuorilla eli alkueristä kaksi parasta ajoivat suorat finaalipaikat. Riina jäi lähdöstä kolmanneksi, mutta nousi ekalla kierroksella toiseksi. Finaalissa Riina pääsi lähdöstä neljänneksi, mutta ohitti toisen kierroksen alussa edellä ajaneen Fiatin ja nousi kolmanneksi.
Naisten luokan voiton vei Suvi Perätalo.

Lopuksi ajettiin vielä EVK-luokka. Siellä Aslakki ajoi kuin viimeistä päivää ja oli lopulta kilpailussa kolmas. Vilppulan Janne nappasi viidennen sijan ja autokin kesti juuri ruutulipulle asti.
Voiton vei Kai-Petteri Koivisto, isä Kari-Pekan ollessa toinen.

Aslakki taisi viikonlopun aikana tykästyä RKR-Opeleihin oikein toden teolla. 😉

Pesämäki Juhannus JM 21.-22.6.2013

Juhannuksen kunniaksi kilpailtiin Honkajoella kaksipäiväinen Pesämäki Juhannus JM. Sää suosi koko viikonlopun ja muutenkin homma toimi. Perjantaina ajettiin etuvetoluokka, naisten luokka ja EVK-luokka. Lauantaina vuorossa olivat nuoret, yleinen ja papat. Riina ajoi naisten luokan Joni-Pekka Rajalan Ford Escortilla. Suuret kiitokset auton lainasta!

Naisten alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Riinalla alkuerä meni rataan ja autoon tutustuessa. Sieltä kuitenkin tuli kakkospaikka ja suora välieräpaikka. Oman haasteen alkuerässä toi kasteltu rata ja irronnut pissapojan letku. Oli näkyvyys hieman huono. Välierästä sitten ykkönen ajoi A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen C-finaaliin. Riina seurasi lähdöstä maaliin Simosen Nitaa, joka otti A-finaalipaikan ja Riina sitten B-finaalipaikan. B-finaalista kaksi nopeinta nousivat vielä A-finaalin puolelle. Ensimmäinen B-finaali keskeytettiin punaisilla lipuilla pääsuoralla tapahtuneen pahan kaadon takia. Riina oli siinä vaiheessa toisena, mutta eturengas oli tyhjä. Uusintafinaali alkoi lupaavasti, kun Riina ajoi lähdöstä kärkeen. Vaihdelaatikossa kolmonen oli normaalilla paikalla ja puolikas vitosen paikalla. Niinpä sitten Riina huitaisi väärän vaihteen päälle ja tippui siinä vaiheessa toiseksi. Hän oli kuitenkin vielä A-finaalipaikalla, kunnes takana ollut ajoi Riinan takakulmaan ja siitä seurasi pyörähdys. Riina oli B-finaalin neljäs ja lopputuloksissa yhdeksäs.

Naisten luokan voittoon ajoi Nita Simonen, joka otti ensimmäisen voittonsa. Etuvetoluokan voiton vei Esa Ketomäki ja EVK-luokan voitti Mika Kaasalainen. Nuorten voittaja oli Jeri Kaitonen, yleisen luokan voitti Antti Harju ja pappojen voittoon huristeli Seppo Partanen.

Escortilla, jolla Riina ajoi, ajettiin myös muissa luokissa sijoituksille. Joni-Pekka Rajala oli EVK-luokassa kolmas ja Tomi Siurua yleisessä luokassa 20.

JM Paltanen 30.6.2013

Kesäkuun viimeisenä päivänä ajettiin Pieksämäellä JM Paltanen, jossa Mirko ja Riina olivat puolustamassa viime vuoden voittoja. Tänä vuonna ei kuitenkaan samanlaista menestystä tullut. Mirkon ajokkina oli Opel Ascona ja samalla autolla ajoi Koivistoisen Jari. Ajojärjestys oli EVK, naiset, nuoret ja yleinen. Opelista vääntyi tukivarsi EVK-luokassa, joten Mirko vaihtoikin auton Matilaisen Jukan Volvo Amazoniin. Riina ajoi Viitikon Jannen Volvolla. Sää oli aurinkoinen, vaikka ennusteiden mukaan piti sataa vettä.
Kiitokset autoista Jukalle, Jannelle ja Matille!

Päivä aloitettiin EVK-luokalla, jossa Koivistoisen Jari ajoi RKR-Opelilla hienosti toiseksi. Taitaa Jari kohta siirtyä Fordeista Opeleihin! 😉 Viitikon Janne taisteli myös kärkipaikoista, mutta lopulta sijoittui kuudenneksi. Matilaisen Jukan sijoitus oli neljäs.
EVK-luokan voitti Santeri Mäkinen.

Naisten luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja loput joutuivat keräilyrään. Riinalla epäonnistui lähtö ja sijoitus oli kolmas. Keräilyerästä neljä parasta nousivat vielä A-finaaliin. Riina ajoi kärkeen, mutta lähtö keskeytettiin punaisilla lipuilla. Uusintalähdöstä Riina otti taas kärkipaikan ja ajoi reiluun lähtövoittoon. A-finaalissa kärkeen ampaisi Koljosen Anne Kuplalla ja Simosen Nita seurasi toisena. Riina leikkasi ensimmäiseen mutkaan Nitan perässä kolmospaikalle, mutta sitten tuli osumaa takakulmaan ja Riina työnnettiin ympäri. Se oli sitten siinä. Maaliin asti Riina kuitenkin ajeli ja sijoitus oli seitsemäs.
Naisten luokan voitti Anne Koljonen.

Nuorten luokkaan Mirko osallistui siis Volvolla, koska Opelista vääntyi EVK-luokassa tukivarsi. Nuorten alkueristä kaksi parasta menivät suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Mirko haki alkuerässä tuntumaa Volvoon ja sijoittui neljänneksi. Keräilyeristä kolme parasta jatkoivat välieriin. Mirko oli toisena kovaa vauhtia menossa välieriin, kunnes bensapumpun letku irtosi ja kisa päättyi keskeytykseen.
Nuorten luokan voittoon ajoi Tuomas Sepänmäki.

Päivän päätti yleinen luokka. Janne ajoi A-finaaliin, mutta otti siellä vilppilähdön ja sijoitus oli seitsemäs. Matilaisen Jukka oli 15.
Yleisen luokan voitti Peetter Pirkkalainen.

Poikkinaintiajot 19.-21.7.2013

Heinäkuussa ajettiin Pellossa kolmipäiväiset Poikkinaintiajot. Osallistujia oli ennätykselliset 634. Kisaan lähdettiin samalla autolla kuin viime vuonna. Asconalla ajettiin kaikki viisi luokkaa, kun Oula ajoi EVK:n ja papat, Mikke yleisen, Riina naiset ja Mirko nuoret. Mukana reissussa olivat myös Maija ja Marja. Kisapäivät olivat pitkiä ja sää oli hyvin vaihteleva. Välillä paistoi aurinko ja välillä satoi vettä.

Perjantai aloitettiin nuorten luokalla, jossa alkueristä ykkönen ajoi suoraan semeihin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyeriin. Mirkolla oli omien sanojen mukaan alkuerässä peukalo keskellä kämmentä ja hän sijoittui viidenneksi. Keräilyeristä kaksi parasta nousivat välieriin ja niin alkoi Mirkollakin hanskat löytymään, kun lähtövoitto toi välieräpaikan. Välieristä sitten neljä parasta nousivat semeihin ja Mirko sijoittui neljänneksi. Semifinaalista ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Mirko oli hetkellisesti sijoituseräpaikalla, mutta tiukan taistelun tuloksena oli penkka. Maaliin asti pääsi kuitenkin jatkettiin, mutta kisa päättyi siihen. Lähdöstä tuli kuudes sija.
Nuorten luokan voittoon ajoi Tuomas Sepänmäki Fiatilla.

Päivää jatkettiin EVK-luokalla, jossa alkuerien kahdelle parhaalle oli tiedossa suorat välieräpaikat. Loput joutuivat hakemaan vauhtia keräilyistä. Oula ajoi Turpeisen Jukan perässä toiseksi ja suoraan välieriin. Välieristä kolme nopeinta lunastivat paikat semifinaaleihin. Oula sijoittui myös välierässä toiseksi. Semifinaaleista kolmelle parhaalle oli tarjolla finaalipaikat (A, B ja C) ja neljännelle sijoituseräpaikka. Semifinaalissa oli tiukkaa taistelua ja tuloksena oli kuudes sija.
EVK-luokan voitti Tomi Siurua Fordilla.

Perjantain päätti pappaluokka. Alkueristä kaksi nopeinta ajoivat suoraan semeihin, kolmas välieriin ja loput keräilyihin. Oula ajoi toiseksi. Semifinaalissa ajokaavio oli sama kuin nuorilla eli kahdelle parhaalle finaalipaikat ja kolmannelle sijoituseräpaikka. Oula ajeli kolmantena maaliin. Sijoituserässä sitten moottorista meni keinuvipu poikki ja tuloksena oli keskeytys ja viides sija. Lopputuloksissa Oula oli 15.
Pappaluokan voittoon huristeli Sakari Klemola Fiatilla.

Kisan päätyttyä tehtiin vähän remonttia. Ensin vaihdettiin keinuvipu ja sitten päätettiin vielä vaihtaa uusi starttinappula. Tämän jälkeen ei toiminut enää päävirtakatkaisija, joka sekin sitten vaihdettiin. Huoltoapuna hääri Systän Rami ja olihan autoon ilmestynyt tarra, jossa luki Mr. Volvo.

Lauantai aloitettiin naisten luokalla. Alkueristä kahdelle parhaalle oli tiedossa suorat semipaikat, kolmannelle välieräpaikka ja loput joutuivat keräilyihin. Riina oli ekalla kierroksella kolmantena ja paikoista käytiinkin taistelua. Toisella kierroksella Riinan hiillostus tuotti tulosta ja hän nousi toiseksi. Semifinaalissa jatkopaikat jaettiin kolmelle parhaalla nuorten ja pappojen tapaan. Lähtöön tuli aikamoinen kiire, kun edellisenä iltana vaihdettu päävirtakatkaisija sanoi itsensä irti. Mikke asensi kaapelit katkaisijan paikalle ja Riina ehti mukaan kisaan. Semifinaalissa Riina otti ensimmäiseen kaarteeseen sisälinjan, mutta sitten Fiatti tuli poikittain Riinan kylkeen ja kisa päättyi penkalle.
Naisten luokan voittajaksi ajeli Janika Mattila Fiatilla.

Lauantain päätti yleisen luokan karsinnat. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan sunnuntaille, loput keräilyeriin. Mikke ajoi suoraan sunnuntaille sijoittuen lähdössä toiseksi.

Sunnuntaina yleinen luokka ajettiin loppuun. Alkueristä kaksi parasta ottivat paikat ensimmäisiin välieriin, kolmas ja neljäs toisiin keräilyihin ja loput hakivat vauhtia ensimmäisistä keräilyistä. Mikke sijoittui alkuerässä neljänneksi. Toisista keräilyeristä neljä nopeinta lunastivat paikat ykkösvälieriin. Ei vaan enää kulku riittänyt ja Mikke oli ensimmäinen karsiutuja eli viides.
Yleisen luokan voittoon ajoi tuttuun tapaan Antti Harju Fiatilla.

Kardaanikunkku 27.-28.7.2013

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtiin Honkajoella yli 400 kuljettajan Kardaanikunkku. Sää oli kuuma ja aurinkoinen koko viikonlopun. Mirko ja Mikke olivat ajamassa Opel Asconalla ja Riina Pohjan Paavon Datsun Finnillä. Kiitokset Hannulle ja Paavolle auton lainasta!

Lauantaina ajettiin nuorten ja naisten luokat ja yleisen luokan karsinnat. Mikke oli kutsuttujen joukossa suoraan sunnuntailla. Nuorten ja naisten luokissa finaalipaikat jaetaan aika-ajojen perusteella. Kilpailijat ajavat kaksi lähtöä ja aikojen perusteella jaetaan A- ja B-finaalipaikat 13 nopeimmalle kuskille.

Mirko ajoi nuorten aika-ajoissa kaksi lähtövoittoa ja lisäksi aika-ajojen kovimman ajan. Se tiesi suoraa A-finaalipaikkaa. Finaalissa käytiin kovaa taistelua. Mirko ajoi ekaan kaarteeseen toisena ja lähti yrittämään ohitusta. Taistelu kärkipaikaista oli kovaa eikä kumpikaan antanut periksi. Mirko oli lopulta melkein penkalla ja voittotaistelu meni siinä. Muista sijoituksista käytiin vielä kilpailua ja Mirkon lopullinen sijoitus oli neljäs. Mirko ei itse ollut tyytyväinen, kun hän voittoa ja prinssin titteliä lähti hakemaan. Mutta A-finaali on aina kova saavutus ja siitä pitää olla ylpeä. Ensi vuonna Mirko ajaakin jo yleisessä ja sieltä sitten jonain vuonna tulee voitto ja kardaanikuninkaan titteli. 😉

Riina puolestaan ajoi naisten aika-ajoissa kaksi kakkossijaa. Ensimmäisten aika-ajojen jälkeen Riina oli sijalla 12. Toisessa aika-ajossa Riina ajoi yli viisi sekuntia nopeamman ajan ja A-finaalipaikka tuli naisten luokan neljänneksi kovimmalla ajalla. Finaali olikin sitten aikamoinen. Kolme autoa otti vilppilähdön, Riina mukaan lukien. Vilppiä ei kuitenkaan tuomittu ja Riina ajoi kärjessä ensimmäisen kierroksen. Päälippupisteellä Riina luki numerot taululta väärin ja kärkipaikka vaihtui nelossijaan. Parempi kuitenkin näin. Vaikka voitto meni siinä, niin jonain päivänä se vielä tulee ja silloin se tulee puhtaalla pelillä eikä vilpillä. Tyytyväinen täytyy olla hienosta ajosuorituksesta, suorasta A-finaalipaikasta ja nelossijasta!

Sunnuntaina ajettiin sitten yleinen luokka loppuun ja niin pääsi Mikke ajovuoroon. Alkueristä kolme parasta ajoivat ykkösvälieriin ja loput joutuivat hakemaan vauhtia keräilyeristä. Mikke veti kakkosen hutiin ja ensimmäisen mutkan rytinöissä hammastanko vääntyi. Sijoitus oli neljäs. Keräilyerästä kaksi nopeinta jatkoivat välierien puolelle. Mikke ajoi Pohjan Paavon perässä toisena ja molemmat ottivat välieräpaikat. Ykkösvälieristä kolmelle oli jatkopaikat tarjolla toisiin välieriin. Mikke ajoi jatkopaikalla aina toiseksi viimeiseen mutkaan asti, jolloin takana ajanut täräytti Mikkeä päin ja työnsi hänet ympäri. Kyseinen kuski sai mustan lipun, mutta ei se Mikkeä auttanut. Sijoitus oli viides ja se tiputti Miken jatkosta.

Pohjan Paavolla oli ranteet ja ajosilmä kohdallaan; aina löytyi ohituspaikka, vaikkei lähdöstä olisi kärkeen päässytkään. Hieno ajo toi lopulta 13. sijan. Kardaanikuninkaalliset kruunattiin jo 28. kerran. Naisten luokan voitti Suvi Kaipila ja nuorten luokan Manu Juhola. Yleisen luokan voitto meni Viitikon Jannelle ja kakkossija Koivistoisen Jarille! Onnea kaikille menestyneille!

Mirkon auto meni kaupan eikä muita autoja tullut tilalle.

Maanrakennus JM 4.8.2013

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kisattiin Kokemäellä Maanrakennus JM. Mirko lähti kilpailuun vanhalla tutulla Opel Kadett Cityllä. Samalla autolla ajoi Jouni ”Aslak” Ahonen. Riinan ajokkina oli Rajalan Joni-Pekan Fiat 133 ja kylläpä Fiatilla ajaminen jännitti ennen kisaa. Kiitokset Jontulle auton lainasta! Kisa sujuin hyvin ja ilma oli lämmin. Rata vaan pöllysi aika pahasti.

Naisten ja nuorten luokkien ajokaaviot olivat samanlaiset. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyeriin. Välieristä kolmen kärki lunasti paikan A-finaaliin ja sijat neljästä seitsemään oikeuttivat sijoituserään. Sijoituserästä kaksi nopeinta nousivat vielä A-finaalin puolelle.

Naisten luokassa Riina ajoi alkuerässä kolmanneksi ja suoraan välierään, vaikka Fiatillla ajaminen oli aluksi aika haastavaa ja erilaista kardaaniautoon verrattuna. Alku olikin autoon sekä rataan tutustumista. Välierässä Riina ajoi kolmantena tai neljäntenä toiseen mutkaan, mutta sitten tuli hieman osumaa ja Riina pyörähti. Liikkeelle kuitenkin vielä päästiin ja Riina ajoi kuudentena maaliin. Sijoituserässä Riina ajoi kolmantena, mutta nousi ennen maalia toiseksi. Finaalissa Riina ajoi kolmantena maaliin. Kaatokin oli lähellä, kun takasuora pöllysi niin pahasti, ettei Riina nähnyt rataa. Niin Fiiatti meni jo puoliksi penkalla ja kahdella pyörällä. Onneksi Riina sai auton hallintaan ja ajoi hienon sijoituksen. Onnea!
Naisten luokan voittoon ajoi Minna Lampinen Fiatilla.

Nuorten luokassa Mirko ajoi myös alkuerästä suoraan välierään, kun hän nappasi kakkospaikan alkuerässä. Välierässä Mirkon sijoitus oli viides ja se tiesi sijoituseräpaikkaa. Sijoituserässä Mirko ajoi toiseksi ja nousi näin A-finaalin puolelle. Virtasen Jonnen ohjeita kuunnellut Mirko alkoi finaalissa hurjastella ja lähti ulkolinjaa pitkin yrittämään ohitusta. Toivottavaa tulosta ei syntynyt, vaan Mirko pyörähti ja jäi viimeiseksi. Yhden sijan hän pystyi vielä nappaamaan ja oli lopputuloksissa seitsemäs. Onnea!
Nuorten luokan voiton vei Niko Jusi Fiatilla.

Aslak ajoi EVK-luokassa sijalle kahdeksan. Parempaakin oli tarjolla, mutta keltaisen lipun alueella ohitus toi Aslakille mustan lipun. Yleisessä luokassa Aslakin kilpailu loppui välieriin. Rajalan Jonttu ajoi Fiatilla yleisen luokan kolmanneksi.
EVK-luokan voitti Mikko Suominen Fordilla ja yleisen luokan Ismo Lampinen Fiatilla.

Inkeroisten Maastoajo 10.8.2013

Elokuussa ajettiin Pikkusuon moottoriradalla Inkeroisten Maastoajo, joka oli samalla EVK-sarjan kolmas osakilpailu. Kilpailemassa olivat kaksi Asconaa ja neljä kuskia: Oula, Mikke, Riina ja Mirko. EVK-luokkien lisäksi ajettiin yleinen luokka. Sää oli poutainen koko päivän.

Nuorten alkueristä voittaja meni suoraan A-finaaliin ja seuraavat kaksi kuljettajaa sijoituserään. Lopuille oli tiedossa keräilyerä. Mirkon kilpailu ei alkanut lupaavasti, kun alkuerässä mentiin jo penkkoja myöten. Suoraa finaalipaikkaa ei kolmospaikalla tullut, mutta Mirko nousi sijoituserän kautta A-finaaliin. Finaali oli aika tapahtumarikas ja lopulta Mirko oli toinen. Näin hän varmisti EVK-sarjan voiton! Paljon onnea!
Nuorten luokan voiton vei Golfilla ajanut Jonne Virtanen, joka samalla varmisti sarjan kakkossijan.

Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja loput sijoituserään. Riina ajoi alkuerässä lähtövoittoon, mutta A-finaalissa veti lähdössä kakkosen hutiin. Siinä sitten lähes kaikki pääsivät ohi. Riina nousi kolmospaikalle, mutta joutui vielä itse ohitetuksi. Lopullinen sijoitus oli neljäs. Tasaisesti kaikista sarjan kisoista nelossijan ajaneella Riinalla ei ole enää mahdollisuuksia sarjavoittoon, mutta kolmossijasta taistellaan viimeisessä osakilpailussa Hollolassa.
Naisten luokan voittoon ajoi Nelly-Janiika Korpikoski Fordilla.

EVK yleisessä Mikke oli alkuerässä toinen ja ajoi suoraan semifinaaliin. Siellä hän oli toisena B-finaalipaikalla, kunnes pyörähti pienen osuman saattelemana. Neljä jatkoi ja Mikke aloitti vielä takaa-ajon, joka loppui valitettavasti penkalle. Oulan alkuerä ei onnistunut ja hän oli viimeinen, mutta keräilyerän voitto toi semifinaalipaikan ja semeistä irtosi kolmospaikka. C-finaalissa Oula ajoi kaksi kierrosta kärjessä, kunnes päätymutkassa hänet työnnettiin pitkäksi. Lopulta Oula oli lähdön kolmas ja lopputuloksissa 13.
EVK yleisen voitti suvereenisti Janne Viitikko Volvolla.

Yleisen luokan alkueristä Oula ja Mikke ajoivat molemmat suoraan semeihin.  Semeistä tuli molemmille kakkossija ja B-finaalipaikka. B-finaalissa Mikke oli kolmas ja lopputuloksissa kahdeksas. Oula löysi hyvän ajolinjan ensimmäisen mutkan ruuhkassa ja nousi kärkeen. Lähtövoitolla noustiin A-finaaliin, jossa Oula ajoi toiseksi. Helpolla ei perässä ajanut Väyrysen Rauno Oulaa päästänyt, mutta kakkospaikka pidettiin maaliin asti.
Yleisen luokan voiton vei Arto Harju Kuplalla.

Pokaaleita tuli jälleen ja Jade kävi reippaasti palkintojenjaossa tuuraamassa Riinaa! 🙂

Ypäjän Metalli JM 17.8.2013

Puolessa välissä elokuuta Mirko ja Ville lähtivät Somerolle ajamaan vanhalla kunnon Citykadetilla. Päivä oli sateinen, mutta tuloksilta varsin onnistunut.

Päivä aloitettiin EVK-luokalla, jonka alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan semifinaaleihin. Ville otti heti alkuun lähtövoiton ja suoran semipaikan. Semifinaalista ykkönen ajoi A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Ville jatkoi voittotahtiaan ja ajoi A-finaaliin. Finaalissa Ville oli hetken kolmantena, mutta edessä ajanut auto pyörähti eteen ja lopullinen sijoitus oli neljäs. Onnea hyvästä ajosta ja sijoituksesta!
EVK-luokan voittoon huristeli Kari-Pekka Koivisto Fordilla.

Seuraavana vuorossa oli yleinen luokka. Alkueristä kolmen nopeimman tie vei suoraan välieriin, loput joutuivat keräilyeriin. Ville sijoittui lähdössä toiseksi. Välieristä jälleen kolme jatkoi semifinaaleihin ja Ville oli taas toinen. Semifinaalissa kolmelle parhaalle oli tarjolla A-, B-, ja C-finaalipaikat ja neljännelle sijoituseräpaikka. Villen oli valitettavasti tyytyminen viidenteen sijaan.
Yleisen luokan voitti Asko Saari Fiatilla.

Päivän päätti nuorten ja naisten luokat, jotka ajettiin limittäin.
Nuorten alkueristä kaksi nopeinta meni suoraan semifinaaliin, loput keräilyihin. Mirko sijoittui alkuerässä neljänneksi. Keräilyerästä kolme nousi semeihin ja Mirko otti lähtövoiton. Semifinaalista kaksi parasta lunastivat suoraan paikan A-finaaliin, sijat kolmesta viiteen toivat sijoituseräpaikan. Mirko ajoi kolmantena, mutta viimeisellä kierroksella varikkomutkassa nousi toiseksi. A-finaalista tuli sitten kolmossija. Hyvä Mirko!
Nuorten luokan voiton vei Saku Vasenius Kuplalla.
Naisten luokan puolestaan voitti Johanna Leppämäki Fiatilla.

Citykadetista oli kaksi vierasta tarjousta ja neljä suojaa ja suojaan jäi.

Syysrylläys 24.-25.8.2013

Elokuussa ajettiin viime vuoden tauon jälkeen kaksipäiväinen Syysrylläys Tykkimäen moottoriradalla. Lauantaina ajettiin EVK-luokat ja sunnuntaina normaalit luokat. Osallistujia olisi kaivattu enemmän, mutta ajankohta oli hieman huono, kun samaan aikaan oli monet kisat ympäri Suomea. Rautakorpi Racing lähti kisaan viiden kuljettajan ja kolmen Opelin voimin, huoltomiehiä ja -naisia unohtamatta. Oula ja Riina ajoivat Mantalla, Ville ja Mirko Asconalla ja Mikke myös Asconalla. Viikonloppu oli aurinkoinen ja varsin tapahtumarikas.

Lauantai (EVK nu, na, yleinen)

Lauantai meni kaikkien osalta aika lailla pieleen. Päivä aloitettiin naisten ja nuorten luokilla, joissa osallistujia naisissa oli kahdeksan ja nuorissa yhdeksän.

Naisten luokassa ajettiin siis vain alkuerä, josta kaikille oli finaalipaikka ja siihen perään finaali. Riina lähti kisaan suurin toivein, mutta pääsi ajamaan tuliterällä Mantalla vain 100 metriä, kun alkuerässä heti lähtösuoralla rytisi ja kovaa. Riina lähti sisäradalta ja auto lähti viivasta erinomaisesti, mutta Riina ei ehtinyt ihan pois alta ennen rytinöitä. Kenellekään ei tullut lippua, mutta jostainhan se painaminen alkoi. Niin vietiin Mantaa ja keula oli kasassa ja kisa loppui Riinan osalta siihen. A-finaaliin ei autolla enää pystynyt menemään. Tuloksena oli kahdeksas ja viimeinen sija.
Naisten luokan voitti Mari Pekkanen Volvolla.

Nuorten luokan alkueristä kolme nopeinta ottivat suoran finaalipaikan. Mirko ajoi Sami Fältin jälkeen toiseksi. Finaalissa oltiin samassa järjestyksessä, kunnes Mirkon autosta loppui viimeisellä kierroksella bensa! ! Ennen finaalia huoltomiehet kysyivät, onko tankissa bensaa ja Mirko muina miehinä vastasi tankin olevan täynnä. Kakkossija vaihtui keskeytykseen ja seitsemänteen sijaan.
Nuorten voittoon siis ajoi Sami Fält Fordilla.

Yleisessä luokassa ajokaavio kertoi, että alkueristä voittaja ajoi suoraan semeihin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Manta saatiin Oulalle ajokuntoon, mutta alkuerässä meni sitten keinuvipu ja Oula joutui keskeyttämään. Jälleen tehtiin remonttia. Villekin joutui keskeyttämään, koska kannentiiviste oli hajonnut bensan loppumisen takia. Villen kisa päättyi alkueriin. Mikke oli ainut valopilkku ja otti lähtövoiton ja suoran semifinaalipaikan. Mantaan vaihdettiin uusi keinuvipu ja Oula otti sekä keräilyerästä että välierästä lähtövoitot. Semifinaalista kolme parasta ajoivat finaaleihin. Oula lähti sisäradalta ja jälleen rytisi. Taas tuli keskeytys ja lisää remonttia. Miken semifinaali meni melkein maaliin asti hyvin. Mikke ajoi kolmantena C-finaalipaikalla, kunnes taas iski epäonni. Viimeisessä mutkassa ennen maalia kärkiautot alkoivat nahistella ja Mikke jäi heidän taakse pussiin ja niin ehti takaa tullut auto mennä ohi ennen ruutulippua.
Yleisen luokan voiton vei Pasi Näränen Volvolla.

Mantan etupäätä korjattiin iltaan asti ja Asconaan vaihdettiin kannentiiviste. Kaikki odottivat sunnuntaille parempaa onnea, mutta miten kävikään?

Sunnuntai (nu, na, yleinen)

Sunnuntai aloitettiin jälleen naisten ja nuorten luokilla. Osallistujiakin oli vähän enemmän, nuoria 14 ja naisia 12.
Naisten luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan finaaliin ja loput sijoituserään. Sisäradalta lähteminen jopa hieman pelotti Riinaa, mutta tällä kertaa kaikki meni hyvin. Riina ajoi aluksi neljäntenä, mutta nousi toisella kierroksella kolmanneksi. Sijoituserästä neljä parasta nousivat mukaan finaaliin. Riina ajoi kolmantena, mutta nousi toiseksi ennen uuden kierroksen alkua. Finaalissa sitten jälleen tapahtui. Lähtösuoran päässä Riina jäi kahden auton väliin ja raidetanko meni poikki. Kisa loppui siihen, tuloksena jälleen kahdeksas sija.
Naisten luokan voiton vei Jaana Koskema Fiatilla.

Nuorten luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan finaaliin, kolmas välierään ja loput keräilyihin. Juholan Manu meni lähdöstä piikkiin, tosin vilppilähdöllä. Mirko seurasi toisena eli johti lähtöä. Järjestivätpä pojat vielä kunnon taistelun, vaikka toisella olikin vilppilähtö. Ei siinä mitään, Mirko sitten viimeisellä kierroksella pääsi ohi. Finaalissa Mirko meni toiseksi Fältin Samin perään, mutta nousi toisella kierroksella kärkeen ja ajoi ykkösenä maaliin. Hyvä Mirko!

Yleisen luokan alkueristä voittaja ajoi semeihin, kakkonen ja kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Ville voitti lähtönsä ja otti suoran semifinaalipaikan. Mikke ajoi toiseksi, samoin Oula, jonka auto oli tauon aikana taas saatu ajokelpoiseksi. Eturenkaita joutui hakemaan Rautakorvesta lisää, kun ne loppuivat kesken. Välierästä sitten vain kaksi nousi semifinaaleihin. Mikke ajoi toiseksi. Oula ajoi kakkospaikalla, kunnes hammastanko meni rikki eikä auto enää kääntynyt. Joutuipa Manta vielä Pösön yliajamaksi, kirjaimellisesti. Semifinaalista neljälle parhaalle oli tiedossa finaalipaikat ja viidennelle sijoituseräpaikka. Mikke ajoi omassa semissä kolmanneksi ja otti C-finaalipaikan. Niin teki myös Ville ja molemmat olivat samassa finaalissa. C-finaalista vain voittaja jatkoi B-finaaliin ja niin käytiinkin keltamustien autojen kesken kova taistelu voitosta. Harmi vaan, että aluksi kärkeen meni vilppilähdön ottanut Fiat, joka sotki hetken aikaa Villen ja Miken taistelua. Kun molemmat olivat päässet ohi Fiatista, alkoi kunnon kilvanajo. Ville ajoi ykkösenä ja Mikke haastoi tiukasti kakkospaikalla. Tällä kertaa Ville veti pidemmän korren ja nousi B-finaaliin, jossa ajoi toiseksi ja oli lopputuloksissa 7. Miken lopullinen sijoitus oli 12.
Yleisen luokan voitti Timo Ruoppa Kuplalla.

Yhteenveto

Mantan osalta viikonlopun saldo oli etuakseli, iskari, muutama hammastanko, pari raidetankoa, virranjakaja, keinuvipu, puolanjohto, enemmän kuin muutama eturengas ja miljoona lommoa. Tällaista tuuria ei voi olla edes olemassa. Ainiin, saihan Riina pari pokaalia ja kahvinkeitintä ja kukkasia.
Mirkon ja Villen Asconasta loppui bensa lauantaina ja siitä syystä kannentiivistekin hajosi, mutta sunnuntaina sujui hyvin. Mirkolle seitsemännestä sijasta palkinnoksi pokaali ja valaisin, voitosta puolestaan pokaali ja in-car-kamera. Ville sai seitsemännestä sijasta pokaalin ja kompuran.
Miken Asconassa ei koko viikonlopun aikana ollut remonttia ja kaikki sujui hyvin. Autoa ei meinannut saada lähtemään viivasta, mutta Mikke keksi siihen keinot sunnuntaina. Mikelle tuli 12. sijasta palkinnoksi pokaali ja autonkiillotuskone. Auto meni valitettavasti kaupan.

Drive In JM 31.8.2013

Lauantaina, elokuun viimeisenä päivänä, ajettiin Huittisissa Drive In JM, jossa Riina oli ajamassa Vilppulan Jannen Volvo 242:lla. Suuret kiitokset auton lainasta! Sää oli poutainen ja välillä aurinkoinen, kunnes ennen naisten A-finaalia alkoi sataa vettä. Rata ei oikein kestänyt, mutta olihan se hauska päästä ajamaan perinteisellä jokkisradalla, jossa rattia sai kääntää ihan urakalla. Päivä aloitettiin yleisellä luokalla, jonka jälkeen vuoron saivat naiset, nuoret ja papat limittäin. Ambulanssitaukojen takia kisa venyi niin, että viimeisenä vuorossa ollut EVK-luokka jäi ajamatta.

Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan finaalikarsintaan ja loput keräilyerään. Riina meni lähdöstä kolmanneksi, mutta toisena ajanut teki ajovirheen ja Riina kuittasi ohi. Finaalikarsinnasta kolmelle parhaalle oli paikka A-finaalissa. Riina ajoi lähdöstä toiseksi, mutta edellä ajanut ajoi pitkäksi ja Riina nousi kärkeen. A-finaalia odotettiinkin sitten yli tunti autossa istuen ja ehti Riina ottaa pienet tirsatkin turvallisesti vyöt kiinni ja kypärä päässä. Finaalissa Riina meni lähdöstä kolmanneksi ja samalla sijalla ajettiin maaliin asti.
Naisten luokan voittoon ajoi Ilona Laine Kuplalla.

Vilppulan Janne ajoi yleisessä luokassa välieriin asti. Virtasen Jonne puolestaan täytti lauantaina 18 vuotta ja ajoi ensimmäisen yleisen luokan kilpailunsa. Ja hyvinhän se meni. Jonne vei hienosti etuvetoista Golfia aina A-finaaliin asti ja sijoitus oli neljäs. Yleisen luokan voiton vei Tomi Hongisto Kuplalla.
Nuorten luokan voitti Santeri Wilpola Fiatilla ja pappojen parhain oli Ari Mannila Kuplalla.
EVK-luokka tosiaan jäi ajamatta kisan venymisen takia. Volvosta oli neljä vierasta lappua, mutta suojaan jäi. Niinpä auto oli valmiina Nokialle.

Nokia JM 1.9.2013

Huittisista siirryttiin siis Nokialle. Riina ajoi samalla Volvolla ja Mirkon ajokkina nähtiin Väyrysen Raunon Opel Kadett. Citykadetti olikin Rautakorvesta alun perin lähtenyt. Koko sunnuntaipäivä oli sateinen, mutta kisa meni sujuvasti läpi. Kilpailun aloittivat nuoret ja naiset limittäin, jonka jälkeen ajettiin EVK-luokka ja lopuksi yleinen.

Nuoria ja naisia oli saman verran, joten ajokaavio oli myös samanlainen. Alkueristä voittaja ajoi suoraan A-finaaliin, kakkonen ja kolmonen välierään ja loput keräilyerään. Keräilyerästä kolme nousi välierään ja välierästä viidelle parhaalle oli vielä paikka A-finaalissa.

Mirko ajoi nuorten alkuerässä toiseksi ja suoraan välierään. Välierässä Mirko meni lähdöstä heti piikkiin ja otti lähtövoiton. A-finaalissa lähtö epäonnistui, mutta alalenkillä oli jonkinmoinen suma ja niin tuli Mirkon tilaisuus nousta kärkikahinoihin. Tilaisuus meni ohi, kun Mirko ei ehtinyt väistämään pyörähtänyttä Fiatia, joka valui suoraan eteen. Tämän jälkeen vielä takana ajanut täräytti samaan läjään ja Opelista irtosi virranjakajan kansi. Tuloksena oli keskeytys, mutta kuitenkin kuudes sija.
Nuorten luokan voitti Jesse Kallio Fordilla.

Riina meni naisten alkuerässä lähdöstä toiseksi, kunnes teki kauhean ajovirheen ja tippui neljänneksi. Niin Riina joutui hakemaan vauhtia keräilyjen kautta. Lisäksi pyyhkijät sanoivat itsensä irti ja pari seuraavaa lähtöä ajettiin ilman pyyhkijöitä. Se teki ajamisesta hieman haastavaa, mutta keräilyistä mentiin kuitenkin kakkossijalla välierään ja välierän nelossijalla A-finaaliin. Finaaliin saatiin pyyhkijät taas pelaamaan ja Riina ajoi neljäntenä lähdöstä maaliin asti.
Naisten luokan voitti Netta Kunttu Fiatilla.

Kilpailu jatkui EVK-luokalla, jossa Vilppulan Janne oli seitsemäs. Väyrysen Raunon ajot loppuivat välieriin, kun ohjaus meni jumiin.
EVK-luokan voittoon ajoi Esa-Matti Kihlström Fordilla. Oli muutes sama Ford, jolla Riina ajoi juhannuksena.

Yleisessä luokassa Rauno ajoi neljänneksi, kun taas Jannen ajot loppuivat välierään.
Voiton vei Marko Ylinen Fiatilla.

JM SM Liiga 7.-8.9.2013

Syyskuun alussa ajettiin Kotkassa joukkueiden suomenmestaruuskilpailu. Mukana oli 27 joukkuetta, joista kahden päivän aikana ratkottiin voittaja. Mestariksi ajoi Kauhajoen Metallikoneistus Hirsimäki Team, hopeaa otti Kotkan Maanrakennus Team ja pronssin nappasi Lappajärven Hilamet Team.
Onnea menestyneille!

Mikke ajoi Lempäälän UA:n joukkueessa Hinausautot.fi. Joukkue ajoi numerolla 14 ja Mikke tunnuksella S. Autona Mikellä oli Tykkimäessä kovia kokenut Opel Manta, joka nyt näyttikin hyvät puolensa. Joukkue oli lopputuloksissa hienosti kymmenes. Sääkin suosi koko viikonlopun, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpöä riitti.

Lauantaina joukkue oli karsintalohkonsa toinen pisteillä 105. Mikke ajoi neljä lähtöä ja keräsi 17 pistettä, sijat 2, 3, 2 ja 4. Lohkon kakkossija tiesi varmaa paikkaa sunnuntain finaalikarsintaan.
Sunnuntaina joukkue sijoittui finaalikarsintalohkonsa viidenneksi pisteillä 60. Mikke ajoi viisi lähtöä ja sijoitukset olivat 4, 3, 4, 4 ja 5. Niillä kertyi joukkueelle 15 pistettä.
Mikke päästeli Mantan kanssa menemään ja saalisti joukkueelle toiseksi eniten pisteitä.

Finaalipaikka oli lähellä vielä ennen viimeistä erää, kun Hinausautot oli vain kahden pisteen päässä lohkon viimeisellä jatkopaikalla ollutta Suonenjoen joukkuetta. Valitettava inhimillinen virhe oli kuitenkin tapahtunut ja jokerikuski oli unohdettu ilmoittaa määräaikaan mennessä. Näin jokerikuski menetti ajetut pisteensä ja finaalihaaveet menivät siinä. Olisihan se finaalipaikka ollutkin aikamoinen yllätys ja varsinainen näky olisi ollut Mikke ajamassa finaalissa Fiatien seassa. 😉

Joukkue oli kuitenkin hienojen suoritusten (johto, kuskit ja huolto) myötä Suomen kymmenenneksi paras tiimi. Onnittelut!
Loppuun on vielä mainittava joukkueen ykköspistemies Tero Marttilan uskomaton ajosilmä.

Autoja yritettiin viikonlopun aikana ostaa, mutta arpaonni ei suosinut.
Mantasta oli kaksi suojaa ja kaksi vierasta tarjousta eikä se arpa ollut oikealla puolella silloinkaan.

EVK-Liiga 14.-15.9.2013

Syyskuun puolessa välissä ajettiin Joensuussa kaksipäiväinen EVK-liiga, jossa mukana oli 28 joukkuetta. Sää suosi koko viikonlopun ja kisa meni sujuvasti läpi. Voittoon ajoi vahvoja suorituksia alusta loppuun asti tehnyt Pieksämäen Säiliöhuolto Team. Hopeaa otti Sastamalan Suur-Tyrvään Suharit ja pronssi meni Raahen E. Majava Teamille.
Onnea menestyneille!

Mirko oli tulospalvelussa töissä ja Riina oli Aslak Racing Teamin toisena joukkueenjohtajana. Joukkue keräsi lauantain karsinnassa 43 pistettä, mikä ei tuonut jatkopaikkaa sunnuntaille. Riinalle tuli kuitenkin hyvää kokemusta joukkueenjohtajana olemisesta.

Lauantaina tehtiin lappuja yhdestä autosta ja sunnuntaina sitten muutamasta. Riina sai ensimmäistä kertaa itselleen auton, Opel Kadett C Coupen. 😉

XXX Koivuniemen Syys JM 22.9.2013

Syyskuun loppupuolella ajettiin XXX Koivuniemen Syys JM. Sää oli syksyinen, mutta aurinkoinen. Mirko oli ajamassa Citykadetilla yhdistetyssä nuorten ja naisten luokassa, josta tuloksena kuudes sija.

Päivä aloitettiin yhdistetyllä nuorten ja naisten luokalla. Ajokaavio kertoi, että alkueristä kolme nopeinta ajoivat suoraan semeihin. Mirkon kilpailu alkoi hyvin, kun alkuerästä tuli heti lähtövoitto. Semifinaaleista voittaja otti A-finaalipaikan, kakkonen ja kolmonen sijoituseräpaikat. Mirko ajoi toiseksi, mikä tiesi paikkaa sijoituserässä. Sieltä voittaja nousi A-finaaliin ja Mirkohan sen voiton nappasi. A-finaalissa Mirko meni heti alkukahinoiden jälkeen toiseksi ja nousi ensimmäisen kierroksen aikana kärkeen. Auto vaan oli voitosta eri mieltä ja vetoakseli meni poikki. Niin vaihtui kärkipaikka kuudenteen sijaan. Vanha kunnon Citykadetti ei ole koskaan ennen Mirkoa pettänyt.

Rahikaisen Janin piti ajaa Mirkon autolla yleinen ja EVK-luokka, mutta uutta vetaria ei ollut mukana. Kiitokset kuitenkin Janille auton kuskaamisesta!

Nuorten ja naisten luokan voiton vei Jesse Kallio Opelilla. Yleisen luokan voittoon ajoi Joni-Pekka Rajala Fiatilla ja EVK-luokan voitti Ville Rekola Volvolla. Pappojen voittoon huristeli Esko Suominen Golfilla.

22. päijät-Hämeen Ajo 29.-29.9.2013

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna kisailtiin 22. Päijät-Hämeen Ajo Hollolan Kukonkoivussa. Sää oli kylmä, mutta onneksi suuremmilta sateilta vältyttiin. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan viimeinen osakilpailu ja sunnuntaina normaali kilpailu kaikilla vetotavoilla. Mirko ja Ville ajoivat Opel Asconalla ja Riina Virtasen Jonnen Volvo 244:lla. Kiitokset Jonnelle auton lainasta! Viikonloppu sisälsi menestystä EVK-sarjassa ja hyviä sijoituksia sekä muutaman mustan lipun itse kilpailussa.

Lauantai (EVK: nu, na, yleinen)

Mirko oli jo edellisessä kilpailussa varmistanut nuorten EVK-sarjan voiton, josta nyt sitten tuli virallista. Nuorten luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko ajoi lähtövoittoon. Välieristä jälleen kolme parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Mirko sijoittui toiseksi. A-finaalista tuloksena oli rengasrikon myötä kahdeksas sija.
Nuorten voittajaksi ajoi Samuli Saarela Fordilla.

Riinalle oli EVK-sarjasta tarjolla kolmas, neljäs tai viides sija. Kaikista osakilpailuista oli tähän mennessä tullut nelossija ja Riina jatkoi tasaista tahtia sijoittumalla jälleen neljänneksi. Naisten luokassa oli sama ajokaavio kuin nuorilla. Alkuerässä ja välierässä oli ongelmia vaihteiden kanssa, kun Riina ei saanut vaihdettua vaihdetta takaisin kolmoselta kakkoselle. Alkuerässä Riina sijoittui kuitenkin kolmanneksi. Välierässä Riina meni piikissä toiseen mutkaan, jolloin taas kävi sama juttu vaihteiden kanssa. Riina tippui kolmanneksi, mutta nousi vielä kakkossijalle. A-finaali vedettiin pelkällä kakkosella, tuloksena neljäs sija ja sarjan kolmossija.
Naisten luokan voitti Heidi Lehtonen Datsunilla.

EVK-yleisen alkueristä neljälle parhaalle oli suorat välieräpaikat. Ville ajoi alkuerässä kolmanneksi. Välieristä viisi parasta jatkoivat semeihin ja Ville ajoi lähtövoittoon. Semifinaaleista sitten ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen ja nelonen sijoituseriin. Villellä nyykähti auto lähdössä ja sijoitus oli lopulta kolmas. Sijoituserän kakkossijalla Ville nousi B-finaalin puolelle. Sieltä jälleen kaksi nousi A-finaalin puolelle. Toisesta jatkopaikasta käytiin kovaa taistelua, josta tuloksena oli hieman kyseenalainen musta lippu. Lopullinen sijoitus oli 14.
Jonne ajoi alkuerästä välieriin ja sieltä lähtövoitolla semeihin. Semifinaalista tuli voitto ja A-finaalista neljäs sija.
Yleisen luokan voiton vei sekä kilpailussa että sarjassa Janne Viitikko Volvolla.

Sunnuntai (nu, na, yleinen)

Nuorten alkueristä kaksi parasta menivät suoraan semeihin. Mirko sijoittui toiseksi, mutta sai varoituksen peräänajosta. Semifinaaleista kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja neljälle seuraavalle oli tiedossa sijoituseräpaikka. Mirko oli A-finaalipaikalla, mutta sai toisen varoituksen ja niin lippu muuttui mustaksi ja kisa päättyi siihen.
Nuorten voittoon ajoi Jeri Kaitonen Fiatilla.

Naisten alkueristä kolme parasta ottivat suorat välieräpaikat, loput joutuivat hakemaan vauhtia keräilyeristä. Riinalla ei oikein ajaminen sujunut ja kuski taisi olla hanskoja myöten hukassa. Alkuerästä tuli nelossija ja varoitus työntämisestä. Keräilyeristä kolme parasta jatkoivat välierien puolelle ja sieltä sitten irtosi voitto. Välierästä kahdelle parhaalle jaettiin A-finaalipaikat ja kolmoselle ja neloselle sijoituseräpaikat. Riina sai toisen varoituksen, lippu muuttui mustaksi ja kisa päättyi siihen.
Naisten voiton vei Jaana Koskema Fiatilla.

Yleisen luokan alkueristä voittaja ajoi suoraan semeihin, sijat kahdesta neljään oikeuttivat välieriin ja lopuille oli keräilyeräpaikka. Villen alkuerä meni rengasrikon merkeissä ja tuloksena oli viides sija. Keräilyeristä kolme parasta nousivat välierien puolelle. Ville kilpailu päättyi penkalla käyntiin ja keskeytykseen.
Jonnen kisa alkoi hyvin, mutta semifinaalissa rengas meni rikki ja sijoituserässä mentiin penkkoja myöten. Lopullinen sijoitus oli 28.
Yleisen luokan voitti Timo Manninen Fiatilla.

Asconasta ei ollut tarjouksia, mutta Volvo meni kaupan.

EVK-sarja kokonaisuudessaan

EVK-sarja meni Rautakorpi Racingin osalta erittäin hyvin. Menestystä tuli, kun Mirko vei nuorten sarjavoiton ja Riina sijoittui naisten sarjassa kolmanneksi.

Sarjassa ajetaan neljä osakilpailua ja huonoin pistemäärä otetaan lopussa pois. Lisäbonuksena oli kymmenen pistettä kuljettajille, jotka osallistuivat jokaiseen osakilpailuun. Tänä vuonna kilpailtiin Kouvolassa, Toijalassa, Anjalankoskella ja Hollolassa. Mirko ajoi kaikki osakilpailut Lassen Opel Asconalla. Sijoitukset kisoista olivat ykkönen, ykkönen, kakkonen ja kahdeksas. Lopullinen pistemäärä oli 141. Riina ajoi Kouvolassa ja Inkeroisissa Oulan Opel Asconalla, Toijalassa Vilppulan Jannen Peugeot 205:lla ja Hollolassa Virtasen Jonnen Volvolla. Sijoitus jokaisesta kisasta oli neljäs. Lopullinen pistemäärä oli 109.

Kiitokset Lasselle, Oulalle, Jannelle ja Jonnelle autoista sekä Mikelle, Villelle, Aslakille ja Henkalle autojen kuskaamisesta ja huollosta. Kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille, tukijoille, kannustajille, huoltomiehille ja -naisille sekä muille mukana olleille!

Nuorten luokan kakkoseksi ajoi Virtasen Jonne, joka antoi Mirkolle kunnon vastuksen kolmessa ensimmäisessä kilpailussa. Viimeiseen osakilpailuun Jonne oli liian vanha nuorten luokkaan. Kolmannen sijan vei Juholan Manu.
Naisten sarjavoiton vei Heidi Lehtonen ja toiseksi ajoi Tuuli-Joanna Rusila.
Yleisen luokan kärkikolmikko on Janne Viitikko, Jukka Matilainen ja Pasi Mäkinen.

Keihäskankaan JM 5.10.2013

Lokakuun alussa kisailtiin Luumäellä vanhalla kunnon perinteisellä Keihäskankaan radalla. Kisa meni sujuvasti läpi ja sää oli aurinkoinen. Mirko ja Ville ajoivat Citykadetilla ja Riina puolestaan Rahikaisen Janin Kadetilla. Kiitokset auton lainasta!

Päivä aloitettiin nuorten ja naisten luokilla.
Nuorten luokan alkueristä kaksi nopeinta ajoivat suoraan A-finaaliin ja loput hakivat vauhtia keräilyistä. Mirko ajoi alkuerässä toiseksi. A-finaalissa Mirko ajoi ekaan mutkaan kolmantena, mutta nousi kolmospaikalta aina voittoon asti. Hyvä Mirko!
Naisten luokassa oli vain kuusi osallistujaa, joten kaikille oli A-finaalipaikat. Finaalissa Riina ajoi jälleen neljänneksi. Se oli seitsemäs nelossija tälle vuodelle.
Naisten luokan voitti Heidi Ruhanen Kuplalla.

Seuraavaksi vuorossa oli yleinen luokka. Ville ei päässyt alkueristä suoraan välieriin, mutta keräilyerästä tuli voitto ja paikka välieriin. Välieristä ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Ville ajoi kolmanneksi. Sijoituserästä vain voittaja nousi B-finaalin puolelle ja Villen oli tyytyminen kakkossijaan. lopputuloksissa hän oli 12.
Yleisen luokan voitti Erkki Ruoppa Kuplalla.

Päivän päätti EVK-luokka. Alkuerän kakkossija toi Villelle suoran välieräpaikan. Välierästä kaksi parasta ajoivat A-finaaliin, loput karsiutuivat. Ville oli välierässä toinen. A-finaalissa lähtöpaikkana oli ulkorata ja kuusi autoa ajoi rinta rinnan ekaan mutkaan. Villen oli pakko himmata, ettei penkka alkanut kutsumaan. Finaalista tuloksena kuudes sija.
EVK-luokan voitti Jari Klemettilä Toyotalla.

Rahikaisen Janin ajot loppuivat yleisen luokan välierissä kaatoon. Mirko sai pokaalin lisäksi jälleen uuden painepesurin palkinnoksi. Villellä ja Riinalla kotiin tuomisina oli pokaalit ja tarvikepussit. 😉 Ja Riinalla vielä kukkasia.

HausUA JM 6.10.2013

Keihäskankaan jälkeen siirryttiin sunnuntaina Hyvinkään Vauhtipuistoon. Vauhtia oli hieman enemmän kuin Luumäellä. Sää oli edelleen aurinkoinen. Ville ja Mirko lähtivät matkaan kera Opel Asconan. Riina puolestaan kokeili ekan kerran Kuplalla ajoa, kun sai Mannismäen Henriltä auton lainaan. Kiitokset autosta!

Päivän aloitti yleinen luokka, jossa alkuerien neljä nopeinta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Ville sijoittui viidenneksi. Keräilyeristä neljä parasta jatkoivat välieriin. Ville sijoittui toiseksi. Välieristä jälleen neljä jatkoivat semifinaaleihin. Vauhti ei vaan enää riittänyt ja Ville sijoittui kuudenneksi.
Mannismäen Henkka ajoi alkueristä suoraan välierään, mutta auto ei enää toiminut ja välierästä tuli seitsemäs sija.
Yleisen luokan voitti Toni Nummela Fiatilla.

Seuraavaksi oli vuorossa yhdistetty naisten ja nuorten luokka. Alkuerästä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin ja loput keräilyihin. Riina ajoi ekaa kertaa Kuplalla ja Kupla vei naista eikä toisinpäin. Riina sai auton lähtemään viivasta tosi hyvin, mutta muuten auto ei pysynytkään ihan hallinnassa. Riina meni alkuerässä lähdöstä toiseksi, mutta tippui kolmanneksi. Kolmospaikalla ei ollut mitään hätää, mutta sitten Riina meni pyörähtämään. Keräilyerästä kolme parasta nousivat välieriin. Riina meni lähdöstä piikkiin, mutta takasuoralle lähdettäessä taas Riinaa vietiin. Kolme jatkoi ja Riina tippui neljänneksi. Yhdestä autosta piti päästä ohi, mutta mahdollisuus meni yliyrittämiseen ja pyörähtämiseen. Mirko puolestaan ajoi alkuerässä varmoin ottein lähtövoittoon. Välieristä neljä parasta jatkoivat semeihin ja Mirko ajoi toiseksi. Semeissä kolmelle parhaalle oli jaossa A-finaalipaikat ja sijat neljästä seitsemään oikeuttivat sijoituserään. Mirko oli A-finaalipaikalla, mutta tippui viidennelle sijalle. Sijoituserästä kaksi nousi A-finaaliin ja Mirko veti kakkosen hutiin lähdöstä. Finaalipaikasta joutui oikein taistelemaan, mutta kyllä se sieltä irtosi. A-finaalissa Mirko lähti ulkoradalta huimistelemaan ekassa mutkassa. Tuloksena oli rengasrikko ja kuudes sija.
Nuorten ja naisten luokan voittoon ajoi Manu Juhola.

Päivän päätti EVK-luokka. Alkueristä kolmelle nopeimmalle oli paikat välieriin. Ville ajoi toiseksi. Välieristä voittaja ajoi A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Ville ajoi kolmanneksi. Sijoituserästä kaksi nousi B-finaaliin ja Ville otti toisen finaalipaikan. B-finaalissa Ville lähti ulkoradalta ja yritti toisessa mutkassa kärkipaikalle, mutta pyörähti. Tuloksena oli B-finaalin kuudes sija ja lopputuloksissa 12. sija.
EVK:n voittoon ajoi Harri Laapotti.

Autot eivät menneet kaupaksi ja Mirko ja Ville saivat pokaalit palkinnoksi. Riina lähti kisoista yhden kokemuksen rikkaampana. 🙂

JM-SM Esikisa 12.10.2013

Lokakuussa huristeltiin Vilppulassa Särkikankaan radalla JM-SM Esikisan merkeissä. Sää oli aurinkoinen ja kuskit pääsivät tutustumaan uudistettuun rataan. Ensi vuonna onkin tiedossa kovat kapinat, kun Särkikankaalla taistellaan suomenmestaruudesta. Mirko ajoi Laitisen Topin farmarimallin Toyota Corollalla ja Riina lähti toista kertaa Kuplan rattiin, tällä kertaa kyseessä oli Palosen Mikan Volkkari. Kiitokset autoista! Ajettavat luokat ajojärjestyksessä olivat yleinen, naiset ja nuoret limittäin ja EVK.

Nuorten luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin, loput keräilyihin. Mirkon ajoa oli hieno katsella. Hän vei Toyotaa varmoin ottein kilpailun alusta loppuun asti ja suorastaan liiti eteenpäin. Alkuerästä Mirko otti lähtövoiton. Välieristä kaksi parasta menivät A-finaaliin ja kolmonen ja nelonen sijoituserään. Jälleen tuli lähtövoitto. A-finaalissa Mirko ajoi lähdöstä kolmanneksi ja nousi vielä viimeisellä kierroksella toiseksi. Lisäksi Mirko oli nuorten luokan paras ja ainut kardaani tuloksissa. Tähän on hyvä päättää loistavasti mennyt jokkisura nuorten luokan puolella! Ensi vuonna sitten uudet kujeet yleisessä luokassa.
Nuorten luokan voitti Jani Varis Fiatilla.

Naisten luokan alkueristä kolme nopeinta ajoivat suoraan semeihin. Riina ajoi toista kertaa Kuplalla ja muistissa oli vielä viime sunnuntain pyörähtelyt Hyvinkäällä. Siksi alkuerä otettiin todella varovaisesti. Kupla ei pyörähtänyt kertaakaan ja Riina tuli maaliin kolmantena. Semeistä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja seuraavat kaksi sijoituserään. Lähdössä auto liikahti puoli metriä eteenpäin, kunnes laatikosta hävisi ykkönen. Hetken ihmeteltyään Riina lähti kakkosella muiden perään, mutta peli oli jo menetetty. Vauhtia kuitenkin oli alkuerään nähden jo paljon enemmän. Tästä syystä Kupla kääntyikin herkemmin, Riina kun alkuerän jälkeen valitti, ettei jaksa kääntää rattia.
Naisten luokan voitti Jonna Leppämäki Fiatilla.

Laitisen Topi ajoi Toyotalla EVK:ssa kolmanneksi ja yleisessä luokassa sijalle 15. Mikan ajot loppuivat yleisessä luokassa keräilyerään.
Yleisen luokan voitti Toni Nummela Fiatilla ja EVK:n voiton vei Pasi Laitinen Opelilla.
Kuplasta ei ollut tarjouksia ja Corolla jäi suojaan.

SoMuRa JM 13.10.2013

Vilppulan kisan jälkeen Riina lähti vielä Somerolle seuraavana päivänä kisaamaan. Somerolla oli myös aurinkoinen keli ja kisa meni sujuvasti läpi. Ajojärjestys oli EVK, yleinen ja viimeiseksi naiset ja nuoret limittäin. Riina lähti kisaan Kai-Petteri Koiviston Ford Escortilla. Kiitokset auton lainasta!

Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semeihin ja loput keräilyihin. Riinalla epäonnistui lähtö ja takasuoralla oli vähän ongelmia näkyvyyden kanssa, tuloksena kolmas sija. Keräilyerästä kolme parasta jatkoivat semifinaaleihin. Riina muutti lähtötyyliä ja lähtö onnistui aivan nappiin. Riina pääsi takasuoralle asti, kunnes vaihdekeppi jäi käteen. Kisa loppui keskeytykseen.
Naisten luokan voiton vei Anne Rytkönen Fiatilla.

Ennen naisten luokkaa ajettiin EVK ja yleinen luokka. Kai-Petterin kisa loppui EVK:n välierissä siihen, että vaihdekeppi meni poikki. Se hitsattiin ja yleisessä luokassa Kaitsu ajoi välieriin asti. Hitsattu keppi siis kesti kolme lähtöä yleisessä ja yhden lähdön naisissa.
Yleisen luokan voitti Miikka Tamminen Fiatilla ja EVK-luokan Harri Laapotti Volvolla. Nuorten voittoon ajoi Niclas Grönholm Fiatilla.

Reiskan Rähinät 19.-20.10.2013

Lokakuun lopulla ajettiin Alastaron asfalttiradalla Reiskan Rähinät. Riina oli ilmoittautunut kisaan Vilppulan Jannen tutulla Peugeot 205:lla, mutta autossa oli perjantai-iltana ongelmia kytkimen kanssa. Riina ajoi sitten Ford Fiestalla, josta kiitos Kakkurin Timolle. Sää oli kylmä ja luntakin oli ehtinyt sataa viikolla. Rata oli aika liukas ja ennen kisaa neuvottiin, että maltti on valttia ja että mutkat pitää ajaa varoen.

Naisten luokan alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan semeihin ja loput keräilyihin. Riinalla onnistui lähtö aivan nappiin, mutta lähtökiihdytyksessä auto hyytyi ja Riina tippui neljänneksi. Ilmeisesti moottori oli liian kylmä. Lisäksi mutkissa oli ongelmia alakierrosten kanssa. Riina ajoi maaliin asti neljäntenä. Keräilyerästä kolme parasta jatkoivat semifinaaleihin. Lähtösuoralla ei ollut ongelmia, mutta sitten Riina unohti sen malttamisen, ajoi mutkan pitkäksi ja pyörähti. Peli oli siinä vaiheessa menetetty ja Riina oli maalissa neljäntenä. Lisäksi tuli varoitus vasten ajosuuntaa ajamisesta. Riina kun käänsi auton pyörähdyksen jälkeen.

Naisten luokan voitti Merja Salonen Hondalla. Nuorten voittoon ajoi Jeri Kaitonen Fiatilla. Naisten ja nuorten lisäksi lauantaina ajettiin EVK-luokka, jonka voiton vei Rauno Väyrynen Opelilla.
Sunnuntaina Riina ei ollut kisapaikalla, mutta ilma oli kuulemma paljon parempi. Yleisen luokan voitti Jukka Lohilahti Opelilla ja pappaluokan voiton vei Torsti Talvitie Hondalla.

AnkUA:n jäsentenväliset 19.10.2013

Lokakuussa ajettiin Pikkusuolla AnkUA:n jäsentenväliset. Mirko osallistui jokkiksen nuorten luokkaan Vauxhall Cavalierilla ja siviililuokkaan Niemisen Jannen Toyota Corollalla. Janne puolestaan ajoi Corollalla siviililuokan ja Vauxhallilla jokkiksen yleisen luokan.

Mirko ajoi nuorten luokan voittoon 14 sekunnin erolla seuraavaan ja olisi ajan perusteella ollut yleisenkin luokan voittaja kahden sekunnin turvin. Aika oli 1.30.7. Siviililuokassa Mirkon aika oli 1.37.9 ja se toi voiton yhden sekunnin turvin.
Janne ajoi ekaa kertaa jokkisautolla ja oli hienosti yleisen luokan neljäs ajalla 1.39.9. Siviililuokassa Janne oli viides ajalla 1.41.2.

KSAU:n seurojenväliset 20.10.2013

Seuraavana päivänä, AnkUA:n jäsentenvälisten jälkeen ajettiin Tykkimäen moottoriradalla seurojenvälinen kilpailu, joka oli tarkoitettu lähiseurojen kuskeille. Mirko oli jälleen Vauxhallin kanssa ajamassa. Rata oli liukas, mutta se ei Mirkon menoa haitannut. Nuorten luokasta tuli voitto 16 sekunnin turvin ja yhdistetystä yleisestä ja nuorten luokasta tuli myös voitto kuuden sekunnin turvin. Mirkon aika oli 2.05.77. Lopuksi ajettiin neljän kierroksen finaali, josta siitäkin tuli voitto. Aika oli 4.03.17.

Pesämäki Syys JM 27.10.2013

Jokkiskausi päätettiin lokakuun lopulla Honkajoella, kun vuorossa oli Pesämäki Syys JM. Päivä oli sumuinen ja varsin pimeä, mutta kisa kuitenkin ehdittiin ajaa kaikkien luokkien osalta. Riina oli ajamassa Joni-Pekka Rajalan Nissan Almeralla. Etuvetoisiin tykästynyt Riina ajoi naisten luokassa kuudenneksi. Kiitokset Jontulle auton lainasta!

Naisten alkueristä kolmelle parhaalle oli tiedossa suora välieräpaikka. Riina ajoi lähdöstä neljänneksi, mutta nousi toisella kierroksella kolmanneksi. Välieristä jälleen kolmelle oli luvassa paikka A-finaaliin. Välierä meni samalla kaavalla kuin alkuerä eli lähdöstä neljänneksi ja ekan kierroksen loppupuolella nousu kolmospaikalle. Finaalissa Riina oli viimeisenä, mutta paransi yhden sijoituksen ja nousi kuudenneksi. Onnea! Riina saavutti samalla 50. pokaalin.
Riinasta Nissanilla oli mukava ajaa, vaikka välillä rapa roiskui niin, että näkyvyys oli lähes nolla. Siinä sitten mentiin sokkona eteenpäin, mutta ei se menoa haitannut.

Naisten luokan voitti Pia Urén-Akkanen Fiatilla. Nuorten voittoon ajoi viimeistä kertaa nuorissa ajanut Arttu Pasuri Kuplalla. EVK-luokan voiton vei Jussi Koskinen Chryslerillä. Yleisen luokan voitti Joni-Pekka Rajala Fiatilla. EVK-luokassa Joni-Pekka ajoi Nissanilla sijalle 16.

Aluemestaruus

Aluemestaruuskilpailuista on unohtunut kertoa ihan kokonaan, joten tässä tulee nyt lyhyt juttu Rautakorpi Racingin osalta. Kaakkois-Suomen aluemestaruus ratkottiin kolmessa osakilpailussa. Heinolassa ajettiin Jyrängön Kuohut, Kotkassa Koniwatit Valloillaan ja Luumäellä Keihäskankaan JM.

Oula ajoi ainoastaan Kotkassa, mutta voitti siellä EVK-luokan ja sijoittui yleisessä luokassa yhdeksänneksi. Voitosta tuli 11 pistettä ja näillä pisteillä Oula sijoittui EVK-luokan aluemestaruustaistossa jaetulle hopeasijalle kahden muun kuljettajan kanssa. Yleisessä luokassa Oula oli viidellä pisteellä sijalla 14.
Mirko oli ajamassa Heinolassa ja Luumäellä. Kotkan kisa jäi väliin, koska EVK-sarjaa ajettiin samaan aikaan Toijalassa. Mirko oli Heinolassa kolmas ja Luumäeltä tuli voitto. 20 pistettä toi Mirkolle nuorten aluemestaruuspronssia.
Riina ajoi Heinolassa EVK-luokan ja yleisen luokan ja Luumäellä naisten luokan. Kotkan kisa jäi väliin samasta syystä kuin Mirkolla. Riina oli Heinolassa EVK-luokan kymmenes ja sai yhden pisteen, jonka avulla hän oli loppupisteissä sijalla 22. Luumäeltä tuli neljäs sija ja naisten aluemestaruudessa kahdeksas sija seitsemällä pisteellä.

Työn alla on vielä yhteenveto koko kaudesta ja se julkaistaan lähiviikkoina. ;)

KISAKAUDEN 2013 YHTEENVETO

Vuonna 2013 ajettiin Rautakorpi Racingin osalta kisoja enemmän kuin edellisenä vuonna, ainakin Riinan ja Mirkon osalta, jotka kiersivät kisoja lähes joka viikonloppu eri puolella Suomea. Pelloon tietysti lähdettiin isolla porukalla, siellä ajamassa olivat Oula, Mikke, Riina ja Mirko. Muuten Oula ja Mikke ajoivat vain lähikisoja, Mikke tosin kävi Honkajoella Kardaanikunkussa. Ville innostui loppuvuodesta kiertämään kisoja Mirkon kanssa.

Menestystä tuli paljon ja voittoja Oulalle, Riinalle ja Mirkolle. Hienoimmat saavutukset olivat Riinan ja Mirkon Kardaanikunkun nelossijat ja Mirkon EVK-sarjan voitto.

Mirko ajoi suurimman osan kisoista RKR-Opelilla. Kardaanikunkussa Mirko ajoi omatekemällä autolla ja apuna olivat Mikke, Lasse ja Uula. Mirkon kanssa samalla autolla ajoivat yleensä Mikke tai Ville. Myös Jouni Ahonen ja Jari Koivistoinen pääsivät RKR-Opelin rattiin. Muutaman kisan Mirko ajoi laina-autoilla, joista kiitos Rauno Väyrynen, Jouni Ahonen, Jukka Matilainen ja Topi Laitinen. Kiitoksen ansaitsee myös Henri Friman, joka usean kerran kuljetti kilpa-auton ja Mirkon kisapaikalle.
Mirkon kisasaldo oli 24 JM-kilpailua, joista finaalissa nuori mies nähtiin 20 kertaa. Voittoon Mirko ajoi neljä kertaa: Tykkimäellä, Toijalassa, jälleen Tykkimäellä ja Luumäellä. Kardaanikunkusta tuli nelossija ja EVK-sarjasta voitto. Sarjan kisoista tuli kaksi voittoa, kakkossija ja kahdeksas sija. Mirko otti myös aluemestaruuspronssia. SM-kisoista tuloksena oli 17. sija ja Asfalttikunkusta 10. sija. Alkuvuonna Mirko sai mahdollisuuden kokeilla yhden kisan rallisprinttiä, sieltäkin palkinto tuliaisena. Jäsentenvälisissä hän näytti, mitä vauhtia tulee ensi vuonna yleisessä ajamaan. Mainittakoon vielä, että Mirko ajoi kaikki kisat kardaanilla lukuun ottamatta rallisprinttiä.

Riina ajoi lähikisat Oulan kanssa samalla autolla ja yhden kisan Mirkon kanssa niin, että Riina ajoi EVK:n ja yleisen. Muuten Riina ajoikin sitten laina-autoilla, joista kiitokset Janne Vilppula, Janne Viitikko, Matti Avikainen, Joni-Pekka Rajala, Paavo Pohja, Hannu Pohja, Jonne Virtanen, Jani Rahikainen, Henri Mannismäki, Mika Palonen, Kai-Petteri Koivisto ja Timo Kakkuri.
Riina ajoi kaikkiaan 28 kisaa, joista sijoituksia kertyi 19 kappaletta. Finaaliin Riina ajoi 17 kertaa. Keväällä Hyvinkäältä tuli voitto, Kardaanikunkusta nelossija ja EVK-sarjasta kolmossija. Sarjan kolmossija tuli tasaisella nelosputkella, sillä Riina ajoi kaikissa osakilpailuissa neljänneksi. Vuoden aikana nelossijoja kertyikin yhteensä seitsemän kappaletta. Riina ajoi suurimman osan kisoista kardaanilla, mutta taisi tykästyä myös etuvetoisiin. Tulihan se voittokin etuvetoisella ja yksi EVK-sarjan kisa vedettiin Pösöllä. Fiatilla Riina ajoi kerran ja nappasi kolmossijan. Kuplaa hän kokeili kaksi kertaa, tuloksena ajokokemusta.

Oula ajoi kaikkiaan viidessä eri kilpailussa. Kaikki luokat mukaan laskettuna Oula ajoi yhteensä kymmenen kilpailua, joista neljä kertaa finaaliin ja kerran sijoituksille. Kotkasta tuli EVK-luokan voitto ja Inkeroisista yleisen luokan kakkossija. Kotkan voitto toi aluemestaruushopeaa EVK-luokassa. Oula ajoi kaikki kisat Opel Asconalla, lukuun ottamatta Syysrylläystä, jonka hän ajoi Opel Mantalla.

Mikke ajoi seitsemässä eri kilpailussa. Kaikki luokat mukaan laskettuna kilpailuja kertyi kymmenen, joista kolme kertaa Mikke oli finaalissa. Kardaanikunkku loppui välieriin, mutta se toi ensi vuodelle suoran sunnuntaipaikan. Mikke ajoi kaikkiaan neljällä eri Asconalla ja Kotkan liigafinaalissa Mantalla. Paras sijoitus oli Pikkusuolla ajettu yleisen luokan kahdeksas sija.

Ville innostui syksyllä ajamaan Mirkon kanssa samalla autolla. Hän ajoi viidessä eri kilpailussa ja kaikkine luokkineen kilpailuja kertyi Oulan ja Miken tapaan kymmenen kappaletta. Finaaliin Ville ajoi viisi kertaa ja kerran sijoituksille. Paras tulos oli Somerolla ajettu EVK-luokan neljäs sija.

Suuri kiitos yhteistyökumppaneille, huoltomiehille, kannustusjoukoille ja kaikille mukana olleille!
Rautakorpi Racing toivottaa kaikille hyvää joulua ja vauhdikasta vuotta 2014! :)

Alla on vielä lueteltu kuskien saavutukset:

Mirko
Jokkis: 4×1. 5×2. 2×3. 1×4. 3×6. 2×7. 1×8. 1×10. 1×17.
EVK-sarja: 1.
Aluemestaruus: 3.
Jäsentenväliset: 4×1.
Rallisprint: 4./6.

Riina
Jokkis: 1×1. 4×3. 7×4. 1×6. 2×7. 2×8. 1×9. 1×10.
EVK-sarja 3.
Alumestaruus: Naiset 8. EVK 22.

Oula
Jokkis: 1. 2. 9. 13. 15.
Aluemestaruus: EVK 2.

Mikke
Jokkis: 8. 10. 12.

Ville
Jokkis: 4. 6. 7. 12. 12. 14.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *