2012

Asfalttikunkku 4. – 6.5.2012

Asfalttikunkku ajettiin perjantaina ja sunnuntaina varsin hyvässä säässä eli ei satanut ollenkaan. Toisin oli lauantaina, jolloin räntää ja vettä tuli koko viikonlopun edestä.

Kemorassa ajamassa olivat Riina ja Mirko, jotka saivat alleen Pohjan Paavon Ford Escortin.
Torstaina oli harjoittelupäivä, jonka aikana autolle tehtiin aika paljon remonttia laidasta laitaan. Tunnelmat muutaman kierroksen kokeilun jälkeen eivät olleet kauhean hyvät, koska auto oli niin erilainen, mihin oli tottunut. Vaihteiden vaihto piti sisäistää, kun vaihteet olivat vähän eri paikoilla kuin yleensä. Lisäksi kaasussa oli häikkää, sitä piti nimittäin ihan painamalla painaa eikä se loppujen lopuksi enää toiminut ollenkaan. Kaasun sai kuitenkin perjantaiaamuna kisaa varten kuntoon.

Perjantai aloitettiin naisten luokalla. Torstain harjoittelun jälkeen tuntui kuin olisi ihan toinen auto alla. Vaihteiden vaihdon ja kaasun kanssa ei ollut enää mitään ongelmia ja ajaminen tuntui todella kivalta! Riina oli alkuerän toinen, joten hän pääsi suoraan välieriin. Välieristä kolme parasta nousi semeihin ja myös välierästä tuli kakkossija. Semifinaalista kaksi parasta ajoi tiensä finaaleihin ja kolmas sijoituserään. Riinan semifinaali oli erittäin kova ja kaiken lisäksi lähtö epäonnistui aivan täysin, koska kierroksia oli liikaa. Riina sijoittui kuudenneksi. Varoituskin tuli peräänajosta, vaikka autoon ei tullut edes mitään jälkiä. Semifinaalipaikka ensimmäisessä Asfalttikunkussa oli kuitenkin ihan hyvä juttu. Tämä vuosi harjoiteltiin ja ensi vuonna sitten finaaliin!
Naisten luokan voitti Sirpa Hjort Ford Fiestallaan. Hän nousi sijoituserästä aina voittoon asti.

EVK-luokka oli vuorossa seuraavaksi. Paavo otti alkuerässä lähtövoiton ja meni suoraan ensimmäisiin välieriin. Siellä autoon tuli hieman ongelmia, kun kaasari tulvi. Paavo oli kuitenkin lähtönsä toinen ja nousi näin toisiin välieriin. Vika saatiin korjattua ja välierissä Paavo otti hyvän lähdön, mutta sitten kävi vaihdemissi kakkoselle vaihtaessa, joten Paavo jäi kauas kärkipaikoista. Hän nousi neljänneksi asti, mutta se ei riittänyt ja kisa loppui siihen.
EVK-luokan voittajaksi nousi Juha Hämeenkorpi Fordillaan.

Lauantaiaamu valkeni erittäin sateisena. Aamulla yhdeksältä aloitettiin nuorten luokka. Alkuerästä kolme parasta meni suoraan välieriin. Mirkon lähtö ei ihan onnistunut siellä sadekelissä, mutta hän nousi kuitenkin kolmospaikalle. Sitten sattui valitettavasti pyörähdys ja lopulta Mirko oli alkuerän neljäs. Keli oli niin kamala, ettei tuulilasista nähnyt yhtään mitään. Onneksi kisapaikalla on aina auttavaisia ihmisiä ja saatiin Fairya lainaksi. Sitä vaan tuulilasiin, niin eipä enää huurtunut. Keräilyerästä kolme parasta nousi välieriin. Mirko otti hyvän lähdön, mutta ekassa mutkassa sattui kaikenlaista ja niin jäätiin lähdön häntäpäähän. Mirko ohitti kuitenkin vielä pari autoa, mutta se ei riittänyt. Sijoitus lähdössä oli viides, joten jatkopaikkaa ei enää tullut. Kokemusta kylläkin tuli taas lisää ja tilanne olisi kyllä ollut ihan toinen, jos vettä ja räntää ei olisi satanut! Ensi vuonna sitten uudestaan!
Nuorten luokan voitti Matti Rahkonen Sumpillaan.

Nuorten luokan jälkeen ajettiin yleisen karsinnat sunnuntaille. Alkuerien kaksi parasta ajoivat suoraan sunnuntaille. Alkuerässä autosta meni kaasari jumiin, mutta Paavo oli kuitenkin lähdön neljäs. Näin ollen paikka oli toisissa keräilyerissä. Siellä piti olla neljän joukossa päästäkseen sunnuntaille. Ja mitä tapahtui lähtökiihdytyksessä? Se sama, tuttu vaihdemissi ja näin ollen aika moni pääsi edelle. Paavo oli kuitenkin vielä jatkopaikalla. Taistelu viimeisestä jatkopaikasta oli kuitenkin niin kovaa, että lopulta sijoitus oli viides ja kisat loppuivat siihen.

Sunnuntaina ajettiin sitten yleinen luokka loppuun. A-finaali olikin todella mielenkiintoinen. Kardaaniautolla otettiin voitto ja etuvetoisella kakkossija suoraan takatuupparien nenän edestä. Juha Hämeenkorpi Fordillaan otti EVK-luokan lisäksi myös yleisestä luokasta voiton! Toisen kierroksen aikana kardaanilla noustiin kärkeen ja ajettiin loppuun asti ykkösenä. Toiseksi tuli Petri Kannasoja etuvetoisella Opelillaan. Täytyy sanoa, että kyllä Kadettia vietiin nätisti. Lähdöstä viimeiseksi jäänyt Kannasoja ohitti hienosti takatuupparit yksi kerrallaan.

Kouvolan Kuopat 19.5.2012

Kouvolan kuopat ajettiin aurinkoisessa säässä Tykkimäen moottoriradalla. Ajamassa olivat Mikke ja Mirko Kadetilla, Oula ja Riina Asconalla ja Tomi Volvolla. Päivä venyi todella pitkäksi, mutta onneksi aurinko paistoi ja rata oli erinomainen.

Kisat aloitettiin nuorten ja naisten yhdistetyllä luokalla. Alkuerien kolme parasta meni suoraan semifinaaliin. Mirko ajoi oman eränsä kolmanneksi ja näin paikka semeissä oli lunastettu. Riina ja Tomi olivat samassa lähdössä. Riina meni lähdöstä kärkeen, mutta hidasteli sen verran, että Tomi ajoi toisella kierroksella ohi. Maaliin siis ajoi ykkösenä Tomi ja kakkosena Riina. Semifinaalit sattuivat niin hyvin, että kaikki kolme olivat eri lähdöissä. Sieltä kaksi parasta saivat paikan A-finaaliin ja seuraavat kaksi sijoituserään. Mirko ajoi kakkosena lähes koko lähdön, mutta ohitti vielä loppusuoralla ja tuli näin ykkösenä maaliin. Tomi oli omassa semissään A-finaalipaikalla, kun sai mustan lipun törkeästä päälleajosta. Liputus oli hieman kyseenalainen, koska Tomi oli jo ehtinyt nousemaan kolmospaikalta kakkoseksi, kun hänen ohittamansa auto pyörähti omiaan. Tomi sai kuitenkin siitä mustan lipun ja kisa päättyi siihen. Riinan semifinaali ei mennyt ollenkaan putkeen. Ekassa mutkassa oli kauhea ruuhka ja osumilta ei vältytty. Riina kuitenkin oli nelospaikalla ja nousi vielä kolmoseksi, eli sijoituseräpaikka oli saavutettu. Sijoituserästä kaksi parasta nousi A-finaaliin. Riina pääsi lähdössä toiseksi ja kakkospaikasta tulikin kova taistelu. Takana ajanut Volvo ahdisteli Riinaa koko ensimmäisen kierroksen, mutta Riina sai pidettyä kakkospaikan ja nousi finaaliin. Finaalissa olivat Riina ja Mirko. Riinalla epäonnistui lähtö ja Mirko pääsi lähdöstä kolmospaikalle. Jo ylälenkillä Mirko oli toisena. Riina oli vielä hyvissä asemissa viidentenä, mutta pienet osumat etupäässä aiheuttivat tukivarren vääntymisen ja auto ei enää kääntynyt kunnolla. Siinä meni loputkin ohi sen jälkeen. Mirko taisteli lähes kolme kierrosta ykköspaikasta ja välillä mentiin jo rinta rinnan. Viimeisellä kierroksella Mirko yritti ohi ja oli jo sisäpuolella, mutta sitten Fiiatti käänsikin sisälle ja Mirko osui takakulmaan ja sai mustan lipun päälleajosta. Riina oli siis lopputuloksissa 7. ja Mirko 8.
Nu/Na-luokan voitti Heini Mäkelä.

Yleinen luokka ajettiin seuraavaksi. Alkueristä kolme parasta ajoivat tiensä suoraan semifinaaliin. Mikellä oli erittäin huono tuuri. Lähdön keräilyalueella autoon tuli virranjakajaan sähkövika ja auto ei lähtenyt käyntiin. Mikke ei siis päässyt koko lähtöön ja näin ollen koko yleinen luokka jäi hänen osaltaan ajamatta. Riina pääsi omassa lähdössään neljänneksi. Taistelu oli kuitenkin kovaa ja jossain vaiheessa Riina oli kuudentena, mutta nousi vielä loppumetreillä vitospaikalle. Keräilyerästä kolme parasta nousi semifinaaleihin. Riinan lähtö onnistui erittäin hyvin ja hän meni lähdöstä kakkospaikalle. Toisella kierroksella yksi mutka meni hieman pitkäksi ja takana ajanut kuittasi ohi. Riina oli siis lähdön kolmas ja lunasti näin paikkansa yleisen semeihin. Semifinaalista ykkönen meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen C-finaaliin. Riinan oli ekaan mutkaan mennessä neljäntenä, mutta ruuhka oli kova ja Riinaa vietiin. Lopullinen sijoitus lähdössä taisi olla kuudes.
Yleisen luokan voiton nappasi Jukka Turpeinen.

EVK-luokassa ajoivat Mikke ja Oula. Alkueristä kolme parasta menivät suoraan semeihin. Mikke keskeytti omassa alkuerässään, kun ensimmäisessä mutkassa oli jälleen kerran ruuhkaa ja osumilta ei vältytty. Oulan alkuerä ei mennyt sen paremmin, Oula oli lähdön viides. Keräilyerästä kolme parasta nousi semifinaaleihin. Mikke otti varmasti lähtövoiton ja Oula oli kolmas. Semifinaalista kaksi parasta meni A-finaaliin ja seuraavat kaksi sijoituserään. Mikke meni lähdöstä kärkeen, mutta joutui luopumaan ykköspaikasta. Hän oli lähtönsä toinen, joten A-finaalipaikka oli saavutettu. Mikke ei sitä tosin tajunnut; hän luuli, että vain voittaja menee finaaliin. Oulan semifinaali ei onnistunut, vaan hän oli kuudes. Kisa loppui siis siihen. Mikke otti finaalissa hyvän lähdön ja oli hyvissä asemissa, mutta taas kerran eka mutka koitui kohtaloksi. Kaikki kahdeksan kuskia eivät mahdu sinne samaan aikaan, joten ahdasta oli ja Mikke keskeytti ekaan mutkaan. Lopullinen sijoitus oli siis 8.
EVK-luokan voitti Jukka Matilainen.

Oula ajoi vielä pappaluokan. Sekään ei mennyt ihan niin kuin oli meinattu. Alkuerästä kolme parasta meni suoraan semeihin ja Oula oli lähdön neljäs. Lisäksi hän sai varoituksen peräänajosta. Keräilyerästä kaksi parasta nousi semifinaaliin. Tässä lähdössä sijoitus oli neljäs, mutta kaiken lisäksi taas tuli varoitus, tällä kertaa kiilaamisesta, ja näin ollen varoitukset muuttuivat mustaksi lipuksi ja kisa loppui siihen.
Pappojen voiton vei Arto Heinonen.

Kisasaldona oli siis kolme sijoitusta ja kolme mustaa lippua. Voittoja ei tullut, mutta kolme finaalipaikkaa on kuitenkin hyvä saavutus.

Rospuutto JM 27.5.2012

Kotkassa ajettiin EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu toukokuun lopussa. Sää oli kisasunnuntaina poutainen. Ajamassa olivat Mikke ja Mirko Kadetilla ja Oula ja Riina Asconalla.

Nuorten luokassa oli kahdeksan kuskia, joten alkuerässä ratkottiin vain lähtöpaikat A-finaaliin. Kisassa oli aika hätäisiä nuoria, sillä neljä heistä otti vilppilähdön. Mirko oli näiden neljän joukossa. Hän tuli toisena maaliin, mutta vilppilähdön takia finaaliin lähdettiin ruudusta kuusi. A-finaali olikin jännittävä ja taistelua täynnä. Ykköspaikasta oli jo heti alussa suuri taistelu, joka päättyi kolmanteen mutkaan, kun kilpakumppani veti pidemmän korren. Taistelu jatkui seuraavalla kierroksella samassa paikassa ja siinä kolmantena ajanut pääsi vielä Mirkosta ohi. Mirko ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kolmannella kierroksella pääsi näistä kahdesta ekassa mutkassa sisältä ohi. Vauhti oli kuitenkin aika suuri seuraavaan mutkaan ja taisi osumaakin tulla peräkulmaan ja Mirko pyörähti ja oli jälleen kolmantena. Se oli sitten lopullinen sijoitus.
Nuorten luokan voiton vei Jonne Virtanen.

Naisten luokassa oli yhdeksän kuskia, mikä tarkoitti yhden jäämistä finaalin ulkopuolelle. Alkuerästä kaksi meni suoraan finaaliin ja loput keräilyerään. Riina oli alkuerän neljäs, joten suoraa finaalipaikkaa ei tullut. Keräilyerässä Riina ajoi toiseksi ja lähti finaaliin kuudennesta lähtöruudusta. Naisten finaalissa siten sattui ja tapahtui. Ensimmäisessä mutkassa oli aikamoista rytinää ja sieltä Riina selvisi viidentenä jatkamaan matkaa. Seuraavassa mutkassa Riinan eteen lähes pyörähti auto eikä Riina ehtinyt väistämään. Siinä rytinässä meni sitten hetki aikaa ja yksi pääsi Riinan takaa ohi. Tilanteesta selvittiin kuitenkin taas viidentenä. Se olikin lopullinen sijoitus.
Naisten luokan voitti ylivoimaisesti Tuuli-Joanna Rusila.

EVK-luokkaa voisi kuvailla surkuhupaisaksi ja päivän sana oli todellakin virranjakaja. Alkuerästä neljä parasta ajoivat suoraan semifinaaleihin. Mikke ja Oula olivat samassa lähdössä ja kaikki menikin alkuun todella hyvin. Mikke selvisi ensimmäisestä mutkasta toisena ja Oula kolmantena. Oulan matka loppui kuitenkin toiseen mutkaan, kun auto sammui siihen. Virranjakajan kärjet eivät yhdistäneet. Mikke ajoi maaliin toisena ja näin semipaikka oli saavutettu. Oula ei alkanut ennen keräilyerää vaihtamaan uusia virranjakajan kärkiä ja niinhän siinä kävi, että sama vika toistui keräilyerässä täsmälleen samassa paikassa. Eikä Mikellä kyllä mennyt yhtään paremmin. Semifinaalissa turvalipun laskiessa auto sammui viivalle ja Miken kisa loppui siihen. Vikakin selvisi: virranjakajan kärjet eivät yhdistäneet.
Jukka Turpeinen vei EVK yleisen voiton.

Yleisessä luokassa meni sitten paljon paremmin. Yleisen ajokaavio oli samanlainen kuin EVK:ssa, joten neljä parasta lunasti alkueristä suoran semifinaalipaikan. Mikke ja Oula olivat molemmat lähtöjensä kakkosia. Semifinaalista paras pääsi A-finaaliin, kakkonen sijoituserään ja kolmonen toiseen sijoituserään. Oula oli semifinaalin neljäs, joten jatkopaikkaa ei enää tullut. Mikke sen sijaan ajoi semifinaalissa kauan toisena, mutta edellä ajanut veti yhden mutkan suoraksi, niin Mikke pääsi sitten ohi. Maaliin tultiin ykkösenä ja finaalipaikka oli saavutettu. A-finaali olikin aikamoinen taistelu. Mikke meni lähdöstä kolmospaikalle ja taisteli kakkospaikastakin, mutta Turpeisen Jukka veti pidemmän korren. Kolmospaikasta tuli aikamoinen taistelu myös, kun Matilaisen Jukka Volvollaan hiillosti Mikkeä. Tämä kaksintaistelu koitui Miken onneksi. Viimeisellä kierroksella Mikke meni harmittavasti hieman pyörähtämään (ja ihan omiin nimiin) ja niin kolmossija vaihtui neloseen.

Kisasaldona oli kyllä taas hyviä sijoituksia: kolmas, neljäs ja viides.

IV Kukonkoivu JM 3.6.2012

IV Kunkonkoivu JM ajettiin koleassa säässä Hollolan Kukonkoivussa. Kokoajan oli pilvistä, mutta välillä ripotteli vettä ja välillä aurinkokin näkyi. Ja kylmä oli koko päivän. Ajamassa olivat Riina Asconalla ja Mirko Kadetilla.

Päivä aloitettiin nuorten, naisten ja pappojen luokilla limittäin.
Naisten luokan alkueristä kaksi parasta pääsi suoraan semeihin. Kun Riina oli lähdössä ajamaan, öljynsuodattimen tiiviste pulpahti pois ja lähes kaikki öljyt tulivat pihalle. Putsari saatiin kuitenkin pitämään ja Riina ehti viivalle. Lähes koko ajon ajan paloi öljynpainevalo, mutta onneksi mitään ei hajonnut. Riina oli lähdön viides. Keräilyeristä kolme parasta sai paikan semifinaaleihin. Riina meni toisena ekaan mutkaan, mutta siellä tuli hieman kylkikosketusta ja ovi aukesi mustekalan varaan. Riina selvisi kuitenkin rytäkästä ja ajoi jatkopaikalla maaliin asti. Ovi pysyi koko ajan mustekalan varassa eikä auennut kuin välillä rakosilleen. Lähdön jälkeen tultiin vielä katsastuksen toimesta sanomaan, että ovi täytyy laittaa seuraavaan lähtöön kuntoon. Seuraavaa lähtöä ei kuitenkaan tullut, koska Riina olikin saanut siitä mustaoranssin lipun. Lippua ei kuitenkaan koko lähdön aikana näytetty. Ja tilanne kolmen jatkajan osalta oli aivan selvä, kun muut tulivat kaukaa perästä. Siinä vähän tunteet kuumenivat ehkä liikaakin.
Naisten luokan voitti Heidi Lehtonen.

Nuorten alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan semifinaaliin. Mirko otti hyvän lähdön ja ajoi kärkeen. Hän ei kuitenkaan huomannut, että ihan takana tuli auto ja alkoi jo hölläilemään ja takana ajanut ajoi ohi. Semifinaalipaikka oli kuitenkin taattu. Sieltä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja sijat kolmesta kuuteen takasivat sijoituseräpaikan. Semifinaali olikin sitten erittäin epäonninen, mutta loppujen lopuksi mukana oli myös onnea. Päätymutkassa oli hieman ruuhkaa, pyörähdyksiä ja osumia ja Mirko jäi toisen kilpailijan kanssa sinne. Mirko pääsi kuitenkin jatkamaan ja ajoi kahdella tyhjällä renkaalla maaliin asti. Onnea oli mukana siinä, että Mirko ei joutunut keskeyttämään ja sijoitus oli kuudes ja se oli viimeinen sijoituserään oikeuttava paikka. Sijoituserästä neljä parasta nousi finaalin puolelle. Mirko ajoi sijoituserän varmasti toisena maaliin. Finaali olikin jännittävä aina loppumetreille asti. Mirko löysi ekassa kaarteessa hienosti hyvät ajolinjat ja nousi kakkoseksi. Hän ajoi toisena aivan viimemetreille. Viimeisellä kierroksella alamutkassa Mirkolla meni hieman pitkäksi ja kakkospaikasta tulikin varsinainen taistelu kolmen auton kesken. Taistelu kesti ruutulipulle asti ja Mirkon lopullinen sijoitus oli neljäs.
Voiton nuorissa vei Villematti Vanhapiha.

Yleisessä luokassa alkueristä neljä parasta pääsivät suoraan välieriin. Riina selvisi alkukahinoista viidentenä. Kaksi edellä ajavaa autoa kuitenkin pyörähtivät edestä pois ja niin Riina ajeli kolmantena maaliin. Välieristä pääsi jälleen neljä parasta semifinaaliin. Lähtö onnistui tällä kertaa hyvin ja ekasta mutkasta Riina selvisi viidentenä ja ajoi aivan neljäntenä olevan perässä. Alamutkassa hänet kuitenkin ohitti auto, jolla oli vilppilähtö alla. Tässä järjestyksessä tultiin maaliin ja Riinan sijoitus oli viides. Kisa loppui siihen.
Yleisessä voittoon ajoi Harri Laapotti.

Inkeroisten Maastoajo 16.6.2012

Inkeroisten Maastoajo ajettiin kesäisen kuumassa ja aurinkoisessa säässä lauantaina Pikkusuon moottoriradalla. Kisaan osallistuivat Oula ja Riina Asconalla sekä Mikke ja Mirko Kadetilla. Ajettavat luokat olivat yhdistetty naiset ja nuoret, EVK ja yleinen. Kisa ajettiin ripeästi läpi ja kaikki pääsivät ajoissa kotiin.

Kilpailu aloitettiin yhdistetyllä nuorten ja naisten luokalla. Riinan kisasta ei paljon ole kerrottavaa. Alkuerässä hajosivat virranjakajan kärjet ja auto sammui siihen. Keräilyerässä moottori sanoi itsensä irti ja kisa päättyi siihen.
Mirkon ajoista onkin sitten enemmän kerrottavaa. Alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan semifinaaliin ja Mirko ajoi alkueränsä kakkoseksi. Semifinaalissa kaksi parasta lunastivat paikkansa A-finaalissa ja sijat kolmesta viiteen oikeuttivat sijoituserään. Mirko oli semifinaalinsa kolmas. Sijoituserästä nousi kolme parasta vielä finaaliin ja Mirko oli toinen. Finaali olikin todella jännittävä. Lähdössä ei ehtinyt ihan takatuuppareiden vauhtiin, mutta ensimmäisessä mutkassa Mirko nousi jo kolmospaikalle. Toiseksi hän nousi toisella kierroksella ennen takasuoran shikaania. Enää ei ollut kuin yksi ohitettavana. Kolmannelle kierrokselle lähtiessä Mirko ajoi hienosti ensin pääsuoralla ulkopuolella ja kun kärjessä ajanut veti ekaan mutkaan liian kovaa ja pitkäksi, Mirko leikkasi auton sisäpuolelle ja meni ohi. Voitto tuli! Mirko sai palkinnoksi hienon sähkökäyttöisen ruohonleikkurin.

Seuraavaksi ajettiin EVK-luokka. Oulahan ei päässyt moottoririkon takia ajamaan mitään luokkia. Mikke aloitti vahvasti ottamalla vilppilähdön heti alkuerässä. Jalka oli ilmeisesti lipsahtanut pois kytkimeltä. Keräilyerä hoidettiin sitten kunnialla kotiin, kun Mikke otti lähtövoiton. Semifinaalissa voittoputki jatkui; Mikke nappasi lähtövoiton ja A-finaalipaikan. Finaalissa Mikke ajoi nelospaikalla, mutta nousi toisella kierroksella kolmospaikalle. Sitä iloa ei kauaa kestänyt, kun Mikke ajoi yhden mutkan vähän pitkäksi ja oli jälleen nelospaikalla. Hieno sijoitus kuitenkin ja palkinnoksi tuli digitaalinen rengaspainemittari.
EVK-luokan voitti Pasi Mäkinen.

Yleinen luokka ajettiin päivän päätteeksi. Alkuerästä Mikke ajoi suoraan semifinaaliin sijoittumalla toiseksi. Semifinaalista kolme parasta ajoivat A-, B- ja C-finaaleihin, neljäs sijoituserään. Semifinaalissa Mikke ajoi aluksi vitospaikalla, mutta nousi vielä neljänneksi. Semifinaalin jälkeen oli radankunnostustauko, jonka jälkeen Miken sijoituserä ajettiin. Kun hän ajoi viivalle, huomattiin, että toinen takarengas oli aivan tyhjä. Kisa loppui siis siihen ja muiden lähtiessä ajamaan, Mikke peruutti Kadetin pois viivalta. Sijoitus oli 20.
Yleisen voittoon ajoi Timo Ruoppa.

JM Paltanen 1.7.2012

Sunnuntaina Pieksämäellä ajettiin JM Paltanen, joka oli samalla EVK-sarjan toinen osakilpailu. Aurinko paistoi koko päivän ja lämmintä oli. EVK-luokkien lisäksi ajettiin vielä normaalit luokat päälle. Ajamassa olivat Mikke ja Mirko Asconalla sekä Riina, joka ajoi Fordilla. Suuret kiitokset auton lainasta Lohkoin Villelle!

Päivä aloitettiin EVK yleisellä. Alkueristä neljä parasta lunastivat paikan semifinaaliin. Mikke ajoi lähdön kolmanneksi, joten semifinaalipaikka oli varma. Semeistä ykkönen ajoi A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Miken semifinaali ei oikein onnistunut ja hän oli lähtönsä kuudes.
Ville ajoi alkuerässä lähtövoittoon. Semifinaalissa lähtö epäonnistui ja hän oli kolmas. Sijoituserästä ja B-finaalista Ville otti lähtövoitot ja nousi A-finaaliin asti. Finaalissa ei enää kukaan muu ollut nopeampi kuin Simosen Miko, joka voitti EVK-yleisen.

Seuraavaksi olivat vuorossa naisten ja nuorten EVK-luokat.
Riina ajoi naisten luokan varmoin ottein alusta loppuun asti. Hän otti alkuerässä lähtövoiton, joka oikeutti semifinaalipaikkaan. Semeistä neljälle parhaalle oli jaossa A-finaalipaikat. Riina otti hyvän lähdön, mutta joutui luopumaan kärkipaikasta ja näin ollen sijoitus oli toinen. A-finaali meni sitten aivan putkeen ja Riina ajoi hienosti ykkösenä lähdöstä maaliin asti. Takana oli kyllä pari kuskia hiillostamassa, mutta Riina tuli ruutulipulle ensimmäisenä! Hienoa!

Nuorten EVK-kisan alkuerässä Mirko oli lähtönsä toinen ja ajoi suoraan semifinaaliin. Sieltä neljä parasta lunastivat paikkansa A-finaalissa. Mirko otti lähtövoiton ja kaikki tuntui menevän putkeen. A-finaalissa sitten epäonnea oli mukana ihan liikaa. Mirko ajoi ensimmäisessä kaarteessa vielä toisena, mutta häntä ajettiin suoraan takakulmaan ja Mirkoa vietiin. Hyvä, ettei koko takapaksi lähtenyt irti. Piruettien jälkeen Mirko pääsi jatkamaan kisaa ja pystyi nousemaan vielä viidenneksi. Se on hyvä sijoitus sarjan kannalta. Kisan voitti Teppo Puttonen.

EVK-luokkien jälkeen ajettiin nuorten ja naisten yleiset luokat. Ajokaavio oli sama kuin aiemmin.
Mirko aloitti varmasti ajamalla alkuerässä toiseksi. Se oikeutti semifinaalipaikkaan. Semeissä Mirko oli kolmas. A-finaali olikin jännittävä. Mirko oli vielä ekassa kaarteessa viidentenä, mutta nousi siitä ensin neljänneksi ja ennen takasuoraa aina ykköseksi asti. Näin mentiin aina ruutulipulle asti ja voitto tuli! Hienoa!

Naisten yleisen alkuerässä Riina oli neljäs, joka takasi semifinaalipaikan. Semifinaalissa lähtö meni aivan nappiin ja Riina ajoi semifinaalissa toiseksi. A-finaalissakin lähtö onnistui aivan nappiin ja vielä ekassa kaarteessa mentiin kärkikahinoissa rinta rinnan kolmen muun auton kanssa. Siellä sitten sattui ja tapahtui ja Riina tippui kuudenneksi. Hän nousi kuitenkin aina kolmanneksi asti, mutta viimeisellä kierroksella meni yksi mutka pieleen ja sijoitus tippui neljänteen. Se oli lopullinen sijoitus. Naisten luokan voitti Anne Koljonen.

Yleisessä luokassa oli niin ikään samanlainen ajokaavio kuin aiemmin. Mikke ajoi varmasti alkuerästä suoraan semeihin olemalla lähtönsä toinen. Semifinaalissa Mikke sitten otti vilppilähdön, ainakin tuomareiden mielestä. Siihen loppui kilpailu.
Ville ajoi lähtövoittoon alkuerässä ja semifinaalissa. Yleisen A-finaalissa tilanteet vaihtuivat aika lailla. Alkukahinoiden jälkeen Ville nousi kuudennelta paikalta kolmanneksi. Hän meni kuitenkin pyörimään ihan omiaan ja tippui viidenneksi. Viimeisellä kierroksella Ville nousi neljänneksi, joka oli lopullinen sijoitus.
Yleisen luokan voitti Timo Koljonen.

Kisasaldona oli siis kaksi voittoa ja hienoja sijoituksia! Ja sarjatilanne pysyy jännittävänä. Riinan pitää alkaa ajelemaan useammin noilla Fordeilla, kun ne tuntuu sopivan Riinalle!

HAT JM-SM 7.-8.7.2012

Heinäkuun alussa ajettiin Honkajoella yleisen SM-kisat. Sää oli aika vaihteleva. Koko viikonlopun oli onneksi lämmin, mutta sunnuntaina tuli aikamoisia sadekuuroja (ja lopulta jatkuvaa sadetta), kilpailu jouduttiin jopa keskeyttämään välillä.

Ville oli pitkästä aikaa ajamassa kilpaa. Lauantaina alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan sunnuntaille, seuraavat kaksi välieriin ja loput keräilyihin. Ville oli alkueränsä kolmas, joten välieräpaikka oli tiedossa. Välieristä neljä parasta jatkoivat sunnuntaille ja Ville oli kolmas.
Sunnuntaina alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin, seuraavat kaksi kakkoskeräilyeriin ja loput ykköskeräilyihin. Ville oli neljäs. II-keräilyistä neljä jatkoivat välieriin. Ville ajoi viidentenä ja mahdollisuuksia olisi ollut nousta nelospaikalle. Kuitenkin juuri tärkeällä hetkellä takarengas puhkesi ja ajaminen muuttui aika vaikeaksi. Ville oli lopulta kuudes ja kisa loppui siihen. Autokin meni kaupan.

Suomen mestariksi jo neljännen kerran ajoi Joni-Pekka Rajala. Toiseksi tuli Esa Kirsilä ja kolmanneksi Antti Harju.

Poikkinaintiajot 13.-15.7.2012

Heinäkuun puolessa välissä ajettiin perinteiset Poikkinaintiajot Pellossa. Perjantaina ja sunnuntaina oli hyvä sää, mutta lauantaina satoikin koko viikonlopun edestä. Perjantaina ajettiin EVK ja nuoret, lauantaina naiset ja yleisen karsinnat ja sunnuntaina yleinen loppuun ja päivän päätteeksi papat. Ajamassa olivat Oula, Mikke, Riina ja Mirko. Asconalla oli tarkoitus ajaa kaikissa luokissa, mutta pappaluokka jäi ajamatta.

Perjantai aloitettiin nuorten luokalla. Nuorten luokassa kaksi parasta ajoivat suoraan semeihin, kolmonen välieriin ja loput keräilyihin. Mirko oli lähtönsä kolmas, mutta otti mukamas vilpin ja näin ollen jäi lähdön viimeiseksi. Keräilyerässä Mirko pääsi lähdöstä toiseksi ja keskilenkin jälkeen ohitti edellä ajaneen ja voitti. Välierästä Mirko meni suoraan kärkeen ja sieltäkin irtosi voitto. Semifinaalista voittaja meni A-finaaliin, kakkonen B-finaaliin ja kolmonen sijoituserään. Mirko ajoi semifinaalissa kolmanneksi. Neljäntenä ollut hiillosti kovasti perässä, mutta Mirko piti kolmospaikan. Sijoituserästä kaksi parasta nousi B-finaaliin. Mirko oli lähdön kolmas ja jäi harmittavasti finaaleiden ulkopuolelle. Kuitenkin Pellon kisoista 13. sija on erittäin hieno saavutus!
Nuorten luokan voitti Jere Tikka.

EVK-luokan alkueristä neljä parasta menivät suoraan I-välieriin. Mikke sai hieman osumaa ekassa kurvissa ja ajautui väärälle ajolinjalle ja näin ollen tippui kärkikahinoista pois. Alkuerän sijoitus oli viides ja Mikke joutui hakemaan vauhtia keräilyiden kautta. Siellä hän nappasi voiton. I-välieristä neljä parasta nousivat II-vlieriin. Mikke oli kolmas. II-välieristä jälleen neljä nousivat semifinaaliin. Ascona lähti viivasta hyvin, mutta sitten vaihdelaatikosta hajosi kakkonen. Mikke jäi viidenneksi ja kisa loppui siihen.
EVK-luokan voitti Tomi Siurua.

Lauantaina kuravellissä pääsivät ajamaan Riina ja Oula. Vaihelaatikko vaihdettiin jo perjantai-iltana.
Päivä aloitettiin naisten luokalla. Alkueristä kaksi parasta ajoivat semeihin, seuraavat kaksi välieriin ja loput keräilyihin. Lähes kaikista alkueristä pääsi suoraan välieriin vain ajamalla maaliin. Keli oli niin kamala. Riina sitten ajoi suoraan ekan mutkan pitkäksi ja jäi sinne. Keräilyistä nousi kaksi välieriin ja keräilyeräkin oli sellaista hakemista, että hanskat olivat täysin hukassa. Riina kuitenkin oli keräilyerän toinen. Välieristä kolme parasta nousivat semeihin ja Riina oli neljäs. Kolmas sija oli ehkä noin 50 sentin päässä. Loppukiri olisi vain täytynyt aloittaa vähän aikaisemmin.
Naisten luokan voitti Sirpa Hjort.

Yleisen karsinnoista lauantaina alkuerien kaksi parasta ajoivat suoraan sunnuntaille. Seuraavat kaksi ajoivat II-keräilyihin ja loput I-keräilyihin. Oula oli alkueränsä kolmas. II-keräilyistä neljä parasta pääsivät sunnuntaille ja Oula oli toinen. Näin sunnuntaipaikka oli saavutettu.
Sunnuntaina alkuerien kaksi parasta ajoivat I-välieriin, seuraavat kaksi II-keräilyihin ja loput I-keräilyihin. Oula jäi alkuerässä seitsemänneksi, joten vauhtia piti hakea keräilyerien kautta. I-keräilyissä piti olla kolmen joukossa ja Oula ajoi toiseksi. II-keräilyissä neljä parasta jatkoivat välieriin. Alku oli kovaa taistelua sijoituksista, mutta keskilenkillä Oula nousi vielä kolmanneksi. I-välierissä piti taas olla neljän joukossa ja Oula oli pitkän aikaa kuudentena, mutta nousi vielä lopussa neljänneksi. Tässä kohdassa huomattiin, että moottorin kiinnitys oli irronnut toiselta puolelta, kun auto piti joissain kohdissa aivan outoa ääntä. Moottori sidottiin liinoilla paremmin kiinni, jotta ajamaan vielä pystyi. II-välierässä piti olla neljän parhaan joukossa päästäkseen semifinaaliin ja Oula oli harmittavasti viides. Välieräpaikka kardaanikalustolla on kuitenkin hyvä juttu! Kuulemma ajaminenkin alkoi taas pikkuhiljaa Oulalle maistua.
Yleisen luokan voitti Antti Harju.

Pappaluokkaa ei Oula enää ajanut, koska pappaluokan aikana olisi voinut autoon tulla lisää tuhoa, kun moottori oli toiselta puolelta pelkän liinan varassa. Papat ryhtyivätkin aika hurjiksi, kun jokaisessa lähdössä joku kaatoi tai oli muuten vaan penkalla. Yleisö ainakin sai viihdettä!
Asconasta oli kahdeksan tarjousta ja kuusi suojaa. Kerrankin oli arpaonnea mukana ja auto jäi suojaan.

Kardaanikunkku 28.-29.7.2012

Viikonloppuna ajettiin perinteinen Kardaanikunkku jo 27. kerran. Kilpailupaikka oli vaihtunut Honkajoelle, Pesämäen moottoriurheilukeskukseen. Sää oli aurinkoinen ja helteinen koko viikonlopun. Rata oli uudistettu kardaanikalustoa varten ja kilpailijoiden mielestä mukava ajaa.
Ajamassa olivat Mikke ja Mirko Coupekadetilla ja Riina, jonka auto vaihtui viime metreillä Datsunista Volvoon. Kiitokset auton lainasta Viitikon Jannelle!

Lauantai aloitettiin naisten ja nuorten luokilla, joissa ajettiin kahdet aika-ajot ja niiden perusteella finaaleihin selviytyi kolmetoista nopeinta kuskia.
Riinan auto vaihtui perjantaina ja ajamaan lähdettiinkin aivan vieraalla autolla. Volvolla oli helppo ajaa, mutta olisihan se ollut hyvä vähän edes harjoitella ennen kisaa. Ekassa aika-ajossa Riina ei saanut lähdöstä kakkosta päälle, mikä hieman sotki ajoa. Muuten hän pääsi ajamaan puhtaan ajon ja oli ensimmäisen aika-ajon jälkeen sijalla 19, reilun kahden sekunnin päässä finaalipaikasta. Toinen aika-ajo meni sitten aivan pieleen. Ajaminen tosin sujui paremmin ja vauhti oli huomattavasti kovempaa, mutta ensimmäisessä kaarteessa tuli osumaa ja sitten Riinan edessä pyörähdettiin kahdessa paikassa, mikä hidasti menoa. Aika oli reilun sekunnin huonompi kuin ensimmäinen aika, joka sitten jäi voimaan. Riina oli lopulta 26. Ensi vuonna uudestaan.
Naisten luokan voittoon ja kuningattareksi ajoi Tarja Nätkin, kun kärkipaikkaa pitäneen Riikka Holman auto hajosi puoli kierrosta ennen maalia.

Mirkon ensimmäinen aika-ajo meni loistavasti, kun heti lähdöstä Mirko ampaisi kärkeen ja ajoi ekojen aika-ajojen neljänneksi parhaan ajan. Kärkeen oli vähän alle kolme sekuntia. Toisessa aika-ajossa Mirko meni lähdöstä kakkospaikalle, mutta ohitti toisessa mutkassa ulkokautta ja nousi kärkeen. Siitä eteenpäin Mirko pääsi ajamaan puhtaan ajon ja paransi omaa aikaa lähes kolme sekuntia. Hän oli toisten aika-ajojenkin jälkeen neljäntenä, reilu puolitoista sekuntia kärkeen. A-finaali alkoi loistavasti, kun Mirko pääsi lähtökiihdytyksestä toiseksi ja otti ajolinjan heti kärkiauton perään. Ja sitten tapahtui; ekassa kaarteessa Mirkoa osuttiin takakulmaan ja hän pyörähti kakkospaikalta. Lisäksi takarengas meni puhki. Mirko ajoi kuitenkin lopulta kuudentena maaliin, mikä on upea saavutus Kardaanikunkussa. Ensi vuonna tulee sitten voitto!
Nuorten luokan voitti Sauli Laitinen, joka kruunattiin prinssiksi.

Mirkon A-finaalin aikana moottorin lämmöt nousivat aika lailla ja kannetiiviste hajosi. Onneksi kisapaikalta löytyi remonttiapua, josta kiitokset menevät Väyrysen Raunolle, Viitasen Veijolle, Lahden Ollille ja Siuruan Tomille.

Mikellä oli suora sunnuntaipaikka, joten lauantain aika-ajoja ei tarvinnut ajaa. Sunnuntaipäivä aloitettiin alkuerillä, joista kolme parasta ajoivat suoraan I-välieriin, loput keräilyihin. Mikke aloitti kisapäivän varmoin ottein voittamalla alkuerän. I-välieristä kolme parasta jatkoivat toisiin välieriin ja tässä kohtaa Mikelle meinasi käydä erittäin huonosti, kun heti lähtökiihdytyksessä tuli osumaa renkaaseen ja se meni puhki. Ajaminen oli erittäin vaikeaa ja Mikke tippui neljännelle sijalle. Yksi edellä ajaneista sai kuitenkin mustan lipun, joten lopulta Mikke oli kolmas ja pääsi vielä jatkoon. II-välieristä kolme parasta ajoivat semifinaaliin ja Mikke oli lähtönsä kakkonen.
Viitikon Jannen ajot alkoivat hyvin, kun alkuerästä tuli kakkossija, samoin kuin I-välierästä. II-välierissä Jannen matka loppui penkalle. Hän keskeytti ja oli lähdön kuudes. Kisa loppui siihen, mutta suora sunnuntaipaikka ensi vuodelle on varma.
Semifinaalissa Mikke ajoi toiseksi ja näin B-finaalipaikka oli varma. B-finaalista kaksi parasta nousivat vielä mukaan päivän päälähtöön, A-finaaliin. Mikke ajoi varmasti lähdöstä kärkeen ja B-finaalin voittoon. A-finaalissa lähtöpaikka oli sitten toiseksi uloimpana ja se koitui Miken kohtaloksi. Ensimmäiseen kaarteeseen Mikke ajoi neljän kärkimiehen joukossa rinta rinnan kolmantena ajaneen kanssa. Ajolinjaa ei pystynyt siinä vaiheessa ottamaan sisälle, joten Mikke joutui hakemaan linjaa ulkoa, joka kostautui hieman. Ensimmäinen ja toinen mutka menivät hieman pitkäksi ja sijoitus tippui. Mikke oli lopulta viides. Kardaanikunkun viidenteen sijaan ei kyllä voi olla kuin tyytyväinen. Hyvä Mikke!
A-finaali oli muutenkin jännittävä ja tapahtumia täynnä. Kärkeen ajoi heti lähdöstä Petteri Koski ja toiseksi Joni-Pekka Rajala. Rajala yritti toisella kierroksella ahtaassa paikassa ohi ja osui Kosken takakulmaan, jonka takia Koski pyörähti ja Rajala sai mustan lipun. Kärkipaikan otti Juha Rytkönen, mutta häneltä hajosi vaihdekeppi, joten maaliin asti ajettiin yhdellä vaihteella. Tässä vaiheessa kärkipaikan nappasi Pasi Välimäki, josta tuli uusi Kardaanikuningas.

Rautakorpi Racingilla oli kyllä hieno kunkkuviikonloppu! Mikke oli viides ja Mirko kuudes, molemmilta upea saavutus. Vaikka finaaleissa oli myös epäonnea mukana, täytyy muistaa, että se on sitä autourheilua. Mitä vain voi tapahtua ja A-finaalipaikka Kardaanikunkussa on loistava saavutus, hienoa!
Kadetti tosin meni kaupaksi, 102 tarjousta.

L-HUA JM 5.8.2012

Somerolla ajettiin elokuun alussa L-HUA JM, jossa Riina oli ajamassa. Ajokkina oli Kari-Pekka Koiviston Ford Escort. Päivä meni nopeasti ja aurinko paistoi. Kirjoitetaanpa nyt tästäkin lyhyt kertomus, vaikka kisa loppui Riinan osalta jo pääsuoran päähän.

Naisten luokka ajettiin EVK:n ja yleisen jälkeen. K-P Koivisto oli EVK:ssa seitsemäs ja yleisessä kisa loppui välieriin. EVK-luokan voitti Eero Peltola ja yleisen Jarno Heikkilä.
Naisten alkueristä kaksi parasta meni suoraan A-finaaliin, seuraavat kaksi sijoituserään ja loput keräilyerään. Riina lähti viivasta ihan hyvin ja oli jo kolmantena menossa päätymutkaan, kun autosta hirtti kaasu kiinni. Riina ei ylettänyt päävirtakatkaisijalle ja ainut vaihtoehto oli jarruttaa eikä siinä tilanteessa tiennyt, mitä oikein olisi tehnyt. Niin sitä mentiin sitten kaiteen kautta kyljelleen. Riinalle käynyt kuinkaan ja onneksi autoonkaan ei tullut suurempia vaurioita. Etupalkki hieman vääntyi ja sen lisäksi palomiehet väänsivät oven aivan solmuun, kun eivät osanneet sitä aukaista. Riina oli kaadon jälkeen autossa ainakin vartin.
Keräilyeräpaikka oli tiedossa, mutta aikaa ei ollut tarpeeksi, että sinne olisi ehtinyt.
Naisten luokan voitti Niina Lähteenmäki ja nuorten luokan Lauri Saarikko.

Päivän saldo oli siis Riinan ensimmäinen kaato. K-P:lle kuitenkin kiitos auton lainasta!

Merioksa JM 11.8.2012

Elokuun alkupuolella ajettiin Vilppulassa Oriveden Seudun Urheiluautoilijoiden järjestämä Merioksa JM. Sää suosi todella; aurinko paistoi ja oli sopivan lämmintä. Riina ajoi kisan Volvolla, josta kiitokset Viitikon Jannelle ja Avikaisen Matille.

Naisten luokassa oli aika haastava ajokaavio: Alkuerästä voittaja meni suoraan A-finaaliin ja loput keräilyerään. Keräilyerästä voittaja nousi A-finaaliin ja sijat kaksi, kolme ja neljä oikeuttivat välieräpaikkaan. Välierästä sitten voittaja nousi finaaliin.
Alkuerässä Volvolla ajaminen oli paikka paikoin aikamoista hakemista, kun auto tuntui niin erilaiselta kuin tuttu Opel. Riina oli alkueränsä kolmas. Keräilyerässä ajaminen alkoi jo pikkuhiljaa sujua ja Riina oli tässäkin lähdössä kolmas. Välierästä vain voitto riitti jatkoon ja finaalipaikkaan. Riina otti todella hyvän lähdön, mutta yksi kupla ehti edelle. Ensimmäiseen mutkaan ajettaessa täytyi ottaa riski, joka ei sitten kuitenkaan tuottanut tulosta. Riina oli lopulta lähdön neljäs.
Riina oli naisten luokan ainoa kardaanikuski. Volvolla kuulemma olisi pitänyt ajaa kaikki mutkat kylki edellä, mutta se vaatii vielä Riinalta harjoittelua.
Naisten luokan voitti Piia Ohraluoma.

Janne ajoi Volvolla yleisen luokan, jossa pääsi B-finaaliin asti. Siellä autoon tuli häiriöitä, mutta Janne oli silti lähdön kolmas ja lopputuloksissa 9.
Yleisen luokan voittoon ajoi Marko Kettumäki. Nuorten luokan voitti Arttu Pasuri ja pappaluokan paras oli Hannu Kettumäki.

Koniwatit Valloillaan 19.8.2012

Elokuussa ajettiin Kotkassa Koniwatit Valloillaan. Ajettavia luokkia olivat EVK, yhdistetty nuoret/naiset ja yleinen. Ajamassa olivat Oula ja Riina sekä Mikke ja Mirko. Sää oli ajoittain huono. Vettä tuli välillä, mutta onneksi kaatosateilta sentään vältyttiin.

Päivä aloitettiin EVK-luokalla, joka meni kaikin puolin hyvin. Alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Oula otti varmoin ottein lähtövoiton ja Mikke oli kolmas. Kummallakin oli siis suora välieräpaikka. Välieristä kolme parasta pääsivät A-finaaliin ja seuraavat kolme sijoituserään. Oula sijoittui toiseksi ja Mikke neljänneksi. Sijoituserän kaksi parasta nousivat vielä A-finaaliin ja Mikke nappasi toisen finaalipaikan. A-finaalissa sijoitukset ratkesivat oikeastaan aika alussa. Oula otti lähdöstä kolmospaikan ja Mikke nelospaikan. Kaksi kärkiautoa menivät menojaan. Oula sai ajella aika rauhakseen kolmospaikalla. Mikkeä hieman ahdisteltiin, vaikka takana ajaneella kuskilla olikin mustaoranssi lippu. Lopulliset sijoitukset olivat siis kolmas ja neljäs. Hienoa!
EVK-luokan voitti Jari Honkonen.

Seuraavaksi ajettiin yhdistetty naisten ja nuorten luokka. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin. Riina ja Mirko olivat samassa alkuerässä ja Mirko oli toinen ja Riina neljäs. Keräilyerästä neljä parasta nousivat finaaliin ja Riina sijoittui toiseksi. A-finaali olikin sitten ihan katastrofi. Ensin Mirko pyöri kakkosmutkan jälkeen ja tippui seitsemänneksi. Sitten Riina ajoi keksilenkille liian kovaa ja auto puski, jonka jälkeen tuli osumaa ja Riina pyörähti ja tippui vitospaikalta viimeiseksi. Mirkolla puolestaan oli ohituspaikkoja, mutta ajolinjat välillä vähän hukassa. Lisäksi tokavikalla kierroksella Mirko pyörähti keskilenkillä. Riina oli tässä vaiheessa noussut Mirkon perään seitsemänneksi ja nähdessään Mirkon aloitti kauhean loppukirin. Kun matkaa maaliin oli puoli kierrosta, hajosi Mirkon autosta keinuvipu. Riina taas päätti, että Mirkosta pitää päästä ohi ja viimeisessä mutkassa yritti mahdottoman pienestä raosta ohi ja niin siinä kävi, että Mirko ajoi maaliin kuudentena ja Riina oli radan ulkopuolella renkaat solmussa sijoittuen kahdeksanneksi.
Nu/na-luokan voitti Manu Juhola.

Yleiseen luokkaan Oula ei päässyt ajamaan, koska auton etuakseli oli Riinan toilailuiden takia vääntynyt. Mikke kuitenkin pääsi osallistumaan. Alkueristä Mikke ajoi suoraan välieriin olemalla kolmas. Välieristä kuusi parasta pääsivät jatkoon; finaaleihin ja sijoituserään. Valitettavasti autoon tuli jonkinlainen sähkövika eikä se jaksanut enää käydä kuin kolmella pytyllä. Mikke sijoittui seitsemänneksi ja oli juuri ensimmäinen putoaja.
Yleisen luokan voittoon ajoi Timo Ruoppa.

Suonenjoki JM 25.8.2012

Elokuun loppupuolella ajettiin Suonenjoella EVK-sarjan kolmas osakilpailu. EVK-luokkien jälkeen ajettiin vielä yleinen ja päivän päätti yhdistetty naisten ja nuorten luokka. Keli oli lämmin ja aurinkoinen. Ajamassa olivat Riina ja Mirko. Riinan piti ajaa Lohkoin Villen Escortilla, mutta auto hajosi yleisessä luokassa, joten Riinan ajokki vaihtui Viitikon Jannen Volvoon. Jannelle ja Matille kiitokset autosta! Mirko puolestaan ajoi tutulla Asconalla ja lisäksi Opelin rattiin löytyi Jouni ”Aslak” Ahonen, joka ajoi EVK-yleisen ja normaalin yleisen luokan. Kiitokset Aslakille auton kuljettamisesta ja huoltohommista!

Päivä aloitettiin EVK-yleisellä, jossa Aslakin tie päättyi valitettavasti välieriin. Janne haki vauhtia keräilyerien kautta, kun alkuerässä puhkesi rengas. Vauhti riitti aina A-finaaliin asti ja lopullinen sijoitus oli neljäs. Hyvä!
EVK-yleisen voittoon ajoi Juha Rytkönen.

Nuorten luokassa alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan semeihin. Mirko oli varmoin ottein lähtönsä toinen. Semifinaalista kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja seuraavat neljä sijoituserään. Autosta hajosi kytkin, mutta Mirko otti vielä sijoituseräpaikan sijoittuen kuudenneksi. Sijoituserän hän hän voitti ja nousi A-finaaliin. Finaali ei mennyt oikein nappiin ja lopullinen sijoitus oli seitsemäs.
Nuorten luokan voitti Teppo Puttonen.

Naisten luokassa alkueristä kolme parasta menivät suoraan semeihin. Riina aloitti vahvasti ajamalla lähtövoittoon. Semifinaalissa kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja seuraavat neljä sijoituserään. Riina sijoittui tiukan taistelun jälkeen kakkoseksi. A-finaali meni sitten ihan pieleen, kun viereiseltä radalta lähtenyt painoi koko pakan ensin pois tieltä ja sitten vielä takakulmaan tuli osumaa ja Riinan tie loppui pääsuoran penkalle. Sijoitus oli siis kahdeksas.
Naisten luokan voiton nappasi Hanna Yrjölä-Elo.

EVK-luokkien jälkeen ajettiin yleinen luokka, joka loppui Aslakin osalta jo keräilyeriin. Janne ajoi taas A-finaaliin ja otti tällä kertaa kolmossijan!
Voiton yleisessä vei Timo Pellinen.

Yhdistetty naisten ja nuorten luokka alkoi huolestuttavasti, kun Riinan nimeä ei ollut koko lähtölistalla. Huoltomiehet sitten juoksivat kilpailutoimistoon ja pääsihän Riinakin sitten ajamaan. Alkueristä neljä parasta pääsi suoraan semifinaaliin. Mirkolla ja Riinalla ei kummallakaan onnistunut alkuerä. Sijoitus oli molemmilla viides ja niin vauhtia haettiin keräilyn kautta. Keräilystä kaksi parasta pääsivät semifinaaliin. Riina ja Mirko olivat samassa lähdössä. Riina otti hyvän lähdön ja oli ekassa mutkassa toisena. Mirko ajoi kolmantena ja rengaskin meni puhki ja näin ollen Mirko ei päässyt haastamaan Riinaa. (Eipä kyllä olisi ehtinytkään.) Semifinaalista kaksi parasta ajoviat A-finaaliin, sijat kolme ja neljä oikeuttivat B-finaaliin ja sijat viisi ja kuusi sijoituserään. Riina ajoi semifinaalissa neljänneksi. B-finaalista kaksi parasta nousivat vielä A-finaalin puolelle. Lähtösuoralla tuli taas osumaa ja pyörähdys. Riinan onneksi lähtö keskeytettiin ja ajettiin uudestaan. Riina oli toinen ja nousi A-finaaliin. A-finaalissa Riina oli aluksi sijalla viisi, mutta hänet työnnettiin keskilenkillä ympäri ja lopullinen sijoitus oli seitsemäs.
Nuoten ja naisten luokan voitti Aleksi Korhonen.

Palkintoja tuli taas muutama lisää, mutta sarjan kannalta Mirkolla ja Riinalla oli epäonninen päivä. Hollolassa onkin sitten syyskuun lopussa tosi kyseessä ja kaikki vielä mahdollista!

Nokia JM 16.9.2012

Syyskuun puolessa välissä ajettiin Nokia JM. Sää oli syksyinen, mutta aurinkoinen. Rautakorpea edustamassa oli Mirko, mutta hän ei ajanutkaan Opelilla, vaan Epi Racing Fordilla. Auton lainasta kiitokset Vaittisen Tommille!

Nuorten alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välierään. Mirko vielä tutustui rauhassa autoon ja rataan ja oli lähtönsä neljäs. Keräilyerässä tulikin sitten voitto. Välieristä kolme parasta lunastivat suoran A-finaalipaikan ja sijat neljästä kuuteen oikeuttivat sijoituserään. Mirko oli kolmas, joten A-finaalipaikka oli saavutettu. Finaalissa Mirko jäi lähdössä seitsemänneksi, mutta nousi kahdesta kilpakumppanista ohi ja lopullinen sijoitus oli viides. Fordilla oli kuulemma helppo ajaa.
Nuorten luokan voitti Arttu Pasuri.

Fordin omistaja Tommi Vaittinen ajoi EVK-luokassa välieriin asti ja yleisessä kisa loppui valittavasti keräilyerään.
EVK-luokan voittoon ajoi Rauno Väyrynen ja yleisen voitti Petro Koski. Naisten luokan paras oli Suvi Mäkelä.

21. Päijät-Hämeen Ajo 29.-30.9.2012

Syyskuun lopussa ajettiin 21. Päijät-Hämeen Ajo Hollolan Kukonkoivussa. Oula ja Riina olivat ajamassa Asconalla ja Mikke ja Mirko Kadetilla. Lauantaina oli poutainen sää, mutta sunnuntaiaamuna tuli kaatamalla vettä. Onneksi kisa sentään käytiin läpi lähes kokonaan ilman vesisadetta. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan viimeinen osakilpailu ja sunnuntaina normaali kilpailu.

Lauantai
Naisten luokassa Riinalla oli jännittävä tilanne, sillä hän taisteli aivan kärkipaikoista EVK-sarjassa. Ennen päätöskilpailua Riina johti sarjaa, mutta kun pisteistä lasketaan huonoin kisa pois, oli Riina periaatteessa sijalla kolme. Taistelu oli kovaa, sillä kahdeksan naista oli pienen pistemäärän sisällä ja kaikki oli mahdollista.
Alkueristä kolme nopeinta menivät suoraan välieriin. Riinan alkuerä alkoi aika hurjasti, kun jo ennen ensimmäistä mutkaa oli kauheat rytinät. Riina selvisi tilanteesta kolmantena ja suora välieräpaikka oli saavutettu. Välierästä kolme parasta ajoivat A-finaaliin ja seuraavat neljä sijoituserään. Riina joutui lähtemään lähtöpaikalta, joka aivan märkä, ja lähtö epäonnistui. Riina kuitenkin nousi ensimmäisissä mutkissa viidennelle sijalle ja keskilenkillä muiden taistelusta hyötyen hän nousi jo kolmospaikalle. Yhden auton Riina vielä ohitti ja sijoitus oli toinen. A-finaalissa Riina lähti samalta lähtöpaikalta. Tällä kertaa lähtö onnistui ihan hyvin ja Riina oli kolmantena ensimmäisestä mutkasta maaliin asti. Nelospaikalla ajanut kuljettaja tosin kolisteli takaluukkua reilut kaksi kierrosta, mutta Riina piti kolmospaikan ja otti samalla EVK-sarjan hopeaa.
Naisten luokan voitti Heidi Lehtonen, joka nousi sarjassa kahdeksannelta sijalta kolmanneksi. Toiseksi tuli Tuuli-Joanna Rusila, joka otti sarjavoiton.

Nuorten sarjassa Mirko oli ennen päätöskilpailua kolmantena. Mirkon tavoite kisassa oli varmistaa kolmospaikka, koska kaksi ensimmäistä sijoitusta olivat jo käytännössä selvillä. Kolmospaikalla puolestaan oli tiukka tilanne, sillä kolme kuljettajaa oli tasapisteissä.
Alkuerästä kaksi nopeinta menivät suoraan välieriin. Mirko meni lähdöstä kärkeen, mutta joutui luopumaan kärkipaikasta. Keskilenkillä Kadetti heitti pienet vaakapiruetit ja Mirkon sijoitus oli viides. Keräilyerän Mirko voitti ja nousi välieriin. Välierästä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja sijat kolmesta kuuteen oikeuttivat sijoituseräpaikkaan. Mirko ajoi lähdöstä maaliin kolmantena ja otti sijoituseräpaikan. Sijoituserästä neljä parasta nousivat A-finaaliin. Mirko ajoi kärkipaikalla, mutta jostain syystä kakkospaikalla ajanut halusi väkisin ohi, vaikka molemmilla oli jatkopaikka. Niin meinasi Mirkolle käydä köpelösti, kun auto meni toisen työntämänä keskilenkillä pitkäksi. Mirko pääsi kuitenkin jatkamaan neljäntenä. Viimeisellä kierroksella alalenkillä Mirko tippui viidenneksi, mutta kärkikuljettajan kaksi varoitusta muuttuivat mustaksi lipuksi ja Mirko otti neljännen sijan. Se taisikin olla taktinen veto, sillä Mirko pääsi sitten A-finaalissa lähtemään ulkoradalta, jossa oli paras pito. Mirko otti jo heti lähdöstä kakkospaikan, piti sen loppuun asti ja varmisti EVK-sarjan kolmossijan.
Nuorten luokan voitti Teppo Puttonen, joka vei myös sarjan voiton kolmella ykkössijalla. Jonne Virtanen sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi ja otti sarjan kakkossijan.

Yleisessä luokassa alkueristä neljä parasta ajoivat suoraan välieriin. Miken ajot loppuivat jo heti alkuunsa, kun alkuerässä hajosi vetoakseli heti lähdössä. Oulalla puolestaan kisa alkoi paljon paremmin. Alkuerässä Ascona irtosi erittäin hyvin viivasta ja Oula otti lähtövoiton. Välierästä neljä parasta ajoivat semifinaaleihin. Oula sijoittui lähdössä toiseksi. Semifinaalikin alkoi hyvin, mutta sitten ensimmäisessä kaarteessa toisen auton saattelemana Opel pyörähti ja kisa meni siinä kohtaa pieleen. Sijoitus semifinaalissa oli kahdeksas.
Yleisen luokan voitti Rauno Malinen, joka otti samalla EVK-sarjan voiton. Malisille tulikin kaksoisvoitto, kun Toni Malinen sijoittui sarjassa toiseksi. Jukka Matilainen otti kisasta kuudennen sijan ja sarjasta kolmospaikan.

Sunnuntai
Nuorten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin. Mirko jäi lähdössä viimeisten joukkoon, mutta jo keskilenkillä oli neljäntenä. Ensimmäisen kierroksen lopussa hän nousi kolmanneksi ja heti toisen kierroksen ensimmäisessä kaarteessa kakkospaikalle. Välierästä kolme parasta menivät suoraan A-finaaliin. Mirkolla puhkesi rengas ja hän jäi kuudenneksi. Onneksi sijat neljästä seitsemään oikeuttivat sijoituseräpaikkaan. Sijoituserästä kaksi parasta nousivat A-finaaliin. Mirko pääsi lähdöstä nelossijalle ja nousi toisessa mutkassa toiseksi. Mirko päätti kuitenkin ajaa ulkopenkan/rinteen kautta ja menetti kakkospaikan. Jo keskilenkillä hän kuittasi kakkospaikan itselleen takaisin ja ajoi finaaliin. A-finaalissa käytiinkin alussa aika taistelut sijoituksista. Ekaan kaarteeseen ajattaessa Mirko oli kuudentena, mutta löysi hienosti oikeat ajolinjat ja oli pian neljäntenä. Toisella kierroksella Mirko ohitti edellä ajaneen ja ajoi ruutulipulle kolmantena.
Nuorten luokan voitti toisenakin päivänä Teppo Puttonen. Toiseksi tuli Virtasen Jonne.

Naisten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan välieriin. Riina nousi keskilenkillä kakkospaikalle, mutta joutui luopumaan paikasta ja sijoittui lähdön kolmanneksi. Keräilyerästä kolme parasta nousivat A-finaaliin ja Riina ajoi toiseksi. Välierästä kaksi parasta ajoivat A-finaaliin ja seuraavat kaksi sijoituserään. Riina ajoi kolmospaikalla, mutta kävi tiukkaa taistelua kakkospaikasta. Viimeisellä kierroksella hän pääsi jo ohi, mutta molemmat ajautuivat pehmeälle ja neljäntenä ajanut kuittasi molemmista ohi. Niin Riinalle tuli sijoitus kolme. Sijoituserästä kaksi parasta nousivat A-finaaliin. Riina otti loistavan lähdön ja meni toisen auton kanssa rinnakkain ensimmäiseen kaarteeseen. Oman hölmöilyn takia Riina menetti kärkipaikan ja seuraavassa mutkassa vaihdemissin sotki vielä lisää. Lopulta Riina tarttui kakkospaikalta toisen auton kanssa kiinni ja peli oli menetetty. Lopullinen sijoitus oli 11.
Naisten luokan voiton vei Marjo Lohilahti.

Yleisessä luokassa Rautakorpi Racingin menestyshaaveet kariutuivat rengasrikkoihin. Alkueristä neljä parasta lunastivat paikkansa suoraan välierissä. Mikke ajoi omassa lähdössään toiseksi ja Oula kolmanneksi. Välieristä viisi parasta ajoivat tiensä semifinaaliin. Mikellä meni niin kauan hyvin, kunnes takarengas hajosi ja Mikke jäi seitsemänneksi. Oula otti välieristä nelossijan ja jatkoi semifinaaliin. Siellä Oulalle kävi kauhean huono tuuri. Semifinaali alkoi mahtavasti, kun ensimmäisen kaarteen taistelun jälkeen hän oli toisena B-finaalipaikalla. Ilo vaihtui kuitenkin pettymykseen, kun eturengas hajosi. Se oli vielä radan kannalta väärän puolen rengas ja niin ollen ajaminen oli liian hankalaa ja Oulan sijoitus oli lopulta seitsemäs.
Yleisen luokan voitti Mika Kaitonen.

Keihäskankaan JM 6.10.2012

Lokakuun alussa ajettiin Luumäellä Keihäskankaan JM, joka oli samalla Kaakkois-Suomen aluemestaruuskilpailu. Kuuleman mukaan muualla Suomessa kisat ajettiin kauheassa vesisateessa, mutta Luumäellä oli aurinkoinen päivä. Kisaan lähtivät Oula, Riina ja Mirko. Oulan ja Riinan oli tarkoitus ajaa Asconalla, mutta naisten luokan jälkeen ei auto enää ollutkaan ajokunnossa ja niin joutui Oula perumaan osallistumisensa. Mirko ajoi Kadetilla nuorten luokan ja Riina samalla autolla yleisen ja EVK:n.

Nuorten luokka meni aivan loistavasti. Alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan A-finaaliin ja siinä ei ollut muilla pahemmin sanomista, kun Mirko otti lähtövoiton. A-finaalissa Mirkolla oli ainut kardaanivetoinen auto, mutta siitä huolimatta oli hän jo ensimmäisessä mutkassa kolmantena. Pian Mirko nousi toiseksi ja alkoi härnätä kärkiautoa. Kolmannelle kierrokselle lähdettäessä Mirko suoritti ohituksen, karkasi omille teilleen ja vei nuorten aluemestaruuden.

Naisten luokka alkoi Riinan osalta yhtä hyvin. Alkuerästä kaksi parasta menivät A-finaaliin. Riina meni ensimmäiseen mutkaan kolmantena, mutta löysi sisältä autonmentävän raon ja nousi kärkeen. A-finaali menikin sitten aivan pieleen. Pääsuoralla pienen osuman saattelemana Riina lensi Opelin kanssa kanssa kaiteen yli, heitti pienet voltit ja tipahti kaiteen taakse hiekkamonttuun. Sijoitus oli kuudes.
Naisten luokan voitti Elina Ruoppa.

Seuraavaksi ajettiin yleinen luokka. Alkuerästä voittaja ajoi suoraan semifinaaliin ja kaksi seuraavaa välieriin. Riina otti niin nappilähdön, että luuli ottaneensa vilppilähdön. Vilppi se ei kuitenkaan ollut ja Riina sijoittui lähdön kolmanneksi ja suora välieräpaikka oli saavutettu. Välieristä kolme parasta nousivat semifinaaliin. Riina ajoi viidennellä sijalla, mutta hyötyi kahden edellä ajaneen taisteluista ja nousi kolmanneksi. Semifinaalista kolme parasta jatkoivat finaaleihin ja sijoituserään. Riina meni lähdöstä neljänneksi. Toisella kierroksella etuvetoauto ohitti Riinan ulkokautta ja sijoitus oli viides.
Yleisen luokan voitti Timo Ruoppa.

EVK-luokan alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semifinaaliin ja loput joutuivat keräilyyn. Riina oli kolmas. ja taas Riinan takana ajoi edellisestä lähdöstä tuttu etuvetokuski. Tällä kertaa etuvetoautolla ei mentykään ulkoa ohi. Keräilyerästä kolme parasta nousivat semifinaaliin. Riina ajoi kolmantena ja nousi vielä toiseksi, kun edellä ajanut kaatoi auton. Semifinaalista sitten vain voittaja meni A-finaaliin ja kakkoseksi tullut sijoituserään. Riina sijoittui viidenneksi.
EVK-luokan voitti Hämeenkyrön Timo Laapotti. Aluemestaruuden nappasi toiseksi tullut Jari Klemettilä.

51. Jatesal Oy Särkikangas JM 13.10.2012

Lokakuun puolessa välissä ajettiin jokkista Särkikankaalla. Sää oli syksyinen. Aamulla tihutti hieman vettä, mutta päivän mittaan sää parani, kunnes taas kisan loputtua alkoi sataa. Mirko oli ajamassa Kadetilla ja samalla autolla päästeli Jouni ”Aslak” Ahonen. Kiitokset Aslakille ja Heidille huollosta ja auton kuljettamisesta kisapaikalle. Riinan ajokkina oli Fiat, josta kiitokset Korhosen Jannelle ja Hannulle.

Nuorten alkueristä kaksi parasta ajoivat suoraan semifinaaliin. Mirko ajoi kakkospaikalla, mutta toisen kierroksen alkaessa hän pyörähti ja kakkospaikka vaihtui kolmospaikkaan. Keräilyerien kautta kolme parasta nousivat semifinaaliin. Mirko voitti oman lähtönsä. Semifinaalista kaksi nopeinta ottivat A-finaalipaikan ja sijat kolmesta viiteen oikeuttivat sijoituskarsintaan. Mirko ajoi kolmanneksi. Sijoituserästä kaksi parasta nousivat vielä A-finaaliin ja Mirko otti jälleen varmoin ottein lähtövoiton. A-finaalissa Mirko oli ainut kardaani. Lähtö ei onnistunut, mutta ekassa mutkassa Mirko jo taisteli kolmospaikasta. Sijoitukset vaihtuivat nuorten kesken aika lailla ja neulansilmän jälkeen Mirko oli kuudentena, joka oli sitten lopullinen sijoitus.
Nuorten luokan voitti Sami Takala.

Riina ajoi ensimmäistä kertaa Fiatilla. Ajamisesta ei kyllä tullut yhtään mitään. Naisten alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin. Riina otti hyvän lähdön, mutta ei saanut Fiatia ollenkaan kääntymään. Kuitenkin Riina ajoi maaliin kolmantena. Harmi vaan, että Riinalle tuomittiin vilppilähtö, ja sijoitus oli neljäs. Keräilyerästä kolme parasta nousivat välieriin. Riinalla sammui auto turvalipun laskiessa eikä hän ylettänyt starttinappulalle. Muille tuli kerta heitolla puoli kierrosta etumatkaa. Riinan kisa Fiatin kanssa päättyi siis keräilyerään.
Naisten luokan voitti Tuuli-Joanna Rusila.

EVK-luokassa Aslak sijoittui alkuerässä kolmanneksi ja ajoi näin ollen suoraan semifinaaliin. Siellä Aslak oli viides ja valitettavasti kisa päättyi siihen. Semilähtö oli todella tasainen ja Aslakilla oli ulkorata. Muuten olisi tullut voitto. Yleistä luokkaa Aslak ei päässyt ajamaan, koska autosta halkesi öljypohja. Kuulemma muussa tapauksessa yleisestäkin olisi tullut voitto.
Janne puolestaan ajoi yleisessä luokassa alkuerän lähtövoitolla suoraan semifinaaliin. Siellä moottori sanoi itsensä irti ja Janne joutui keskeyttämään.
EVK-luokan voitti Henri Liimatainen ja yleisen Janne Kuoppala.

XXX Kosken Kohaus 21.10.2012

Lokakuun loppupuolella Toijalan perinteisellä jokkisradalla ajettiin kilpaa varsin syksyisessä säässä. Rata oli märkä ja vettä tihutti välillä. Osallistujamäärä ei päätä huimannut, mutta kisat oli silti saatu aikaan ja kotiin päästiin ajoissa. Riina oli ajamassa Korhosen Jannen Fiatilla. Kisapäivä oli aikamoinen, sillä Fiiatti ei aina ollut oikein yhteistyöhaluinen. Joka lähdössä oli jotain pientä säätöä ja öljyäkin kului monta litraa. Ainakin tapahtumia ja jännitystä riitti koko kisan ajaksi. Kiitokset kisapäivästä Hannulle, Jannelle ja Mirkolle!

Naisten alkueristä voittaja meni suoraan A-finaaliin. Riina oli alkuerässä toinen. Tässä lähdössä irtosi öljyletku ja aika paljon öljyä ehti tulla pihalle. Vika saatiin kuitenkin korjattua ja öljyä lisättyä ja Riina ehti keräilyerään. Sieltä kolme parasta nousi vielä A-finaaliin. Riina oli juuri kolmas. A-finaalissa Riina otti todella hyvän lähdön ja oli muita monta autonmittaa edellä. Fiatilla ajaminen oli kuitenkin vielä vähän hakusessa, joten ensimmäisessä mutkassa Riina tippui kolmanneksi. Kolmossija näytti jo aivan varmalta, mutta sitten viimeiselle kierrokselle lähdettäessä sytytykseen tuli häiriöitä ja auto hyytyi pääsuoralla. Maaliin asti kuitenkin ajettiin ja sijoitus oli neljäs. Riina oli kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että sai Fiatin jo jotenkin kääntymään.

Yleisessä luokassa tapahtumat vain jatkuivat. Auto täytyi työntää käyntiin joka lähdössä, koska starttinappula ei toiminut. Ensimmäisessä lähdössä kärkipaikalta irtosi jälleen kerran öljyletku ja Janne keskeytti. Keräilyerästä tuli sitten voitto ja semifinaalissa sijoitus oli toinen. B-finaalissa sitten auto hyytyi lopullisesti. Janne ajoi kuitenkin maaliin asti ja oli neljäs. Lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.

Naisten luokan voitti Hanna Liinamaa ja nuorten luokan voittoon ajoi Arttu Pasuri. Yleisen luokan voiton Marko Kettumäki ja EVK-luokan voitti Janne Vilppula.

Jäähdyksen syyskisa 28.10.2012

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna Virroilla ajettiin Jäähdyksen syyskisa, joka oli varsinainen ”syyskisa”. Lunta oli maassa ja rata oli todella liukas. Ainakin tapahtumia riitti. Päivä aloitettiin yleisellä luokalla ja joka ikisessä alkuerässä toiseen mutkaan ajettiin ylikovaa ja sitten sattui ja tapahtui. Varikkopaikka sijaitsi juuri tämän kakkosmutkan kohdalla, joten hauskaa ainakin oli näin katsojan näkökulmasta.
Mirko oli ajamassa Kadetilla, ja samalla autolla ajoi Jouni ”Aslak” Ahonen. Riina puolestaan laajensi ajokokemustaan Vilppulan Jannen etuvetoisella Pösöllä. Tänä vuonna on siis tutun ja turvallisen kardaanin lisäksi kokeiltu myös takatuupparia ja etuvetoista. Kiitokset Jannelle, Aslakille ja Henkalle!

Nuorten alkueristä kolme parasta ajoivat suoraan välieriin: Mirko oli oman alkueränsä toinen. Välierissä sitten ratkottiin finaalipaikat. Voittaja ajoi A-finaaliin ja seuraavat kaksi sijoituseriin. Mirko ajoi kolmantena ja välierän toisella kierroksella Mirko pyörähti, jonka jälkeen hän lähti kauhealla vauhdilla taas jatkamaan ja veti seuraavan mutkan suoraksi. Auto jäi sinne ja siinä tuli keskeytys. Onneksi lähdössä oli muitakin keskeyttäneitä ja Mirko oli kaikesta huolimatta kolmas ja pääsi ensimmäiseen sijoituserään. Sieltä kaksi parasta nousivat toiseen sijoituserään. Mirkon auto nyykähti lähdössä ja Mirko ajoi kolmanneksi. Lopullinen sijoitus oli 11.
Nuorten luokan voitti Jere Tikka.

Riinaa jännitti hieman etuvetoisella autolla ajaminen, kun kaikki olivat pelotelleet ja naureskelleet, että mitähän siitä mahtaa tulla. Ajaminen meni kuitenkin tosi hyvin siihen asti, kunnes jakohihna meni poikki. Naisten alkueristä voittaja ajoi suoraan A-finaaliin ja loput joutuivat keräilyeriin. Riina oli alkueränsä toinen. Keräilyerästä voittaja ajoi A-finaaliin ja sijat kahdesta neljään oikeuttivat välieräpaikkaan. Riina jäi lähdössä viimeiseksi, mutta nousi kahdesta autosta ohi kolmospaikalle. Silloin jakohihna meni poikki ja kisa loppui siihen. Riinalle jäi tekniikkamurheista huolimatta hyvä fiilis kisasta ja siitä, miten helppoa etuvetoisella on ajaa liukkaalla kelillä.
Naisten luokan voitti Sofia Seppälä.

Yleisessä luokassa Aslak ajoi välieriin asti ja Janne Vilppula oli kahdeksas. EVK-luokassa Pösöllä ei voinut enää ajaa katkenneen hihnan takia ja Aslakin kisa loppui alkuerässä tekniikkamurheisiin. Hän otti loistavan lähdön ja meni piikkiin, mutta kakkoselle vaihdettaessa meni vetoakseli poikki.
Yleisen luokan voittoon ajoi Antti Harju ja EVK-luokan voitti Tuomo Mäkelä.