2011

XXII Asfalttikunkku 29.4. – 1.5.2011

Riinan piti ajaa Kemorassa, mutta varsinaiset kisat jäivätkin ajamatta, koska auto hajosi torstaina harjoituksissa. Ehkä ensi vuonna sitten!

Kouvolan Kuopat 7.5.2011

Kouvolan Kuopat ajettiin aurinkoisessa säässä Tykkimäellä ns. vanhaa rataa pitkin. Uula ja Mirko ajoivat Mirkon Kadett Cityllä, Mikellä ja Riinalla oli Lassen Ascona alla.

Kisat aloitettiin naisten ja nuorten yhdistetyllä luokalla. Riina ja Mirko olivat heti alkuerässä samassa lähdössä, jossa Mirko tuli toiseksi ja Riina neljänneksi. Mirko meni siis suoraan välieriin, Riina haki vauhtia keräilyjen kautta. Mirko voitti oman välierälähtönsä ja Riina oli toinen. Semifinaalista Mirko meni suoraan A-finaalin, Riina ajoi vielä sijoituserän ja nousi sieltä A-finaaliin. Finaalissa alku meni paremmin kuin loistavasti, kun vielä ylälenkille mentäessä sisarukset olivat kaksoisjohdossa. Riinan matka kuitenkin loppui pienten osumien johdosta sinne ylälenkille. Loppusijoitus oli viides (ja ainoa nainen kymmenen kärjessä). Mirko sen sijaan ajoi kaikki lähtönsä kuin vanha tekijä ja lopuksi vielä hienosti ja kylmähermoisesti A-finaalin eli koko kisan voittoon! Se oli erittäin hieno suoritus Mirkolta! Ensimmäinen kisa ja heti voitto! Ei voi jokkisura paremmin alkaa!

Seuraavaksi ajettiin EVK-luokka. Uula ja Mikke pääsivät heti alkuerässä samaan lähtöön, Uula voitti ja Mikke oli toinen. Välierissä Uula oli lähtönsä toinen ja Mikke neljäs. Kummatkin siis anastivat paikkansa semifinaalissa. Semeissä Uula oli toinen ja meni näin sijoituserään. Miken lähtö meni piloille eikä hän päässyt enää jatkoon. Uulalla oli iskariongelmia ja hän oli sijoituserän kolmas eli lopputuloksissa seitsemäs.

Yleisen luokan alkuerässä Mikke otti lähtövoiton ja Uula keskeytti sähkövian takia. Vika saatiin korjattua ja Uula nousi keräilyjen kautta välieriin. Mikke voitti välierän ja Uula oli toinen, näin kummatkin menivät suoraan semeihin. Semeissä oltiin tietenkin taas samassa lähdössä. Ylälenkin pienten tapahtumien jälkeen Uula oli toinen ja pääsi B-finaaliin, Mikke oli neljäs ja pääsi sijoituserään. Uulan auto oli jo siinä kunnossa, että siitä ei ollut enää oikein mihinkään. Alatukivarsi oli irronnut ja hammastanko poikki. (Kannattaisi ajaa kuin Mirko, niin ei olisi tuollaisia ongelmia.) Sijoituserästä nousi vain yksi ja Mikke oli tietenkin juuri se toinen. Vaikka kyseisellä autolla oli vaikea lähteä, oli sillä kuitenkin hyvä ajaa ja ohittaminenkin sujui kuulemma tuosta vain. Sijoituserässä olisi kuitenkin tarvittu kierros lisämatkaa. B-finaalissa Uula oli viides. Lopputuloksissa Uula oli 10. ja Mikke 17.

Ajokaavio oli varsin pitkä, mutta kaikki pääsivät ainakin ajamaan koko rahan edestä! 🙂

Huiluntuhti JR 15.5.2011

Oula ja Riina lähtivät Eurajoelle asti ajamaan jokkisracea. Yöllä kolmelta kuskit ja kolme reipasta huoltomiestä lähtivät ajelemaan kisapaikkaa kohti.

Riina ajoi alkuerässä voittoon, mutta kannentiiviste hajosi. Välierään annettiin ohjeeksi, että finaaliin pitää ajaa, ettei ole ihan turha reissu. Välierän kolmas sija toi vielä paikan päälähtöön. Autolla ei kuitenkaan enää pystynyt ajamaan, mutta Riina oli kuitenkin lopputuloksissa kuudes.

Ja Suomi on jääkiekon maailmanmestari! 🙂

Rospuutto JM 29.5.2011

EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Kotkassa toukokuun lopussa. Ajamassa olivat Uula ja Mirko, Mikke ja Riina sekä Ville ja Tomi.

Nuorten luokassa ajoivat Mirko ja Tomi. Mirko ajoi alkuerästä suoraan A-finaaliin olemalla toinen. Tomi ajoi vielä keräilyerän ja tällä kertaa ei mennyt kaasuvaijeri poikki vaan kaasuvaijerin nippa. Tomin ajot loppuivat sitten siihen. Mirko missasi vaihteen A-finaalissa ja jäi viimeisten joukkoon, mutta hienosti hän neljän kierroksen aikana nousikin kisan kakkoseksi.

Naisten luokassa Riina pääsi taas ajamaan kaikki mahdolliset lähdöt läpi. Alkuerän lähdössä nyykähti auto, joten vauhtia haettiin keräilyjen kautta. Keräilyerässä oli hieman ruuhkaa ja pyörähdyksiä, mutta sieltä noustiin kuitenkin välierään. Välierässä Riina oli toinen ja nousi A-finaaliin. Finaalissa Riina oli seitsemäs.

EVK-sarjan yleisessä luokassa Uula ja Ville ajoivat alkueristä suoraan semifinaaliin. Mikellä auto ei enää toiminutkaan (solexit), joten Mikke jäi alkuerässä joukon hännille ja näin joutui keräilyerään. Keräilyssä Mikke pystyi pitämään jatkopaikan, vaikkei auto pelannutkaan kuin pääsuoralla. Semifinaalissa ei kuitenkaan ollut enää mitään mahdollisuuksia. Uula taisteli A-finaalipaikasta, mutta siinä kävi niin, että lopputuloksena oli lähdön kolmas eli paikka sijoituserään. Sijoituserässä Uula oli ensimmäisen putoajan paikalla eli kolmas ja lopputuloksissa 15. Ville puolestaan ajoi semeistä B-finaaliin ja nousi sieltä vielä A-finaaliin. Finaalista tuloksena oli seitsemäs sija.

Yleisessä luokassa ajoivat Uula ja Ville. Uula meni alkuerästä suoraan semeihin, kun taa Ville ajoi keräilyt siinä välissä. Semeissä Villeltä hajosi auto kolmospaikalta. Uula oli toinen ja se oikeutti pääsyn B-finaaliin. Siellä sitten tulokseksi tuli kolmas sija eli lopputuloksissa yhdeksäs.

JM Nu/Na SM 11.6.-12.6.2011

SM-kisoissa ajamassa olivat Riina, Mirko ja Tomi. Sää oli koko viikonlopun erittäin helteinen, joten kuskit, autot ja huoltomiehet olivat kovilla.

Lauantai
Lauantaina karsittiin kilpailijat sunnuntaille. Sekä naisissa että nuorissa ajokaavio oli sellainen, että alkueristä kaksi meni suoraan sunnuntaille ja loput keräilyihin. Keräilyistä neljä nousi välieriin ja välieristä neljä sunnuntaille.

Riina oli tasaisesti jokaisessa lähdössään neljäs, joten paikka sunnuntaille oli saavutettu.

Mirko sai alkuerässä aivan aiheetta mustavalkoisen lipun, kun edessä ajava fiiatti pyörähti omiaan ja Mirko ei ehtinyt väistämään. Mirko oli alkuerän viides. Keräilystä hän nousi välieriin ollen neljäs ja taisteli hienosti välierissä itsensä kolmanneksi, mutta siitä taistelusta tuli toinen mustavalkoinen eli lippu muuttui mustaksi ja näin ollen Mirkon kisat loppuivat siihen.

Tomilla oli alkuerissä onni mukana matkassa, kun alun kahinoiden ja kanssakilpailijoiden vilppilähtöjen ja pyörähdyksien jälkeen Tomi nousi kakkoseksi ja suoraan sunnuntaille.

Sunnuntai
Sunnuntaina ajokaavio oli naisissa ja nuorissa melko samanlainen. Alkueristä voittaja meni suoraan semeihin, kakkonen välieriin ja loput keräilyihin. Keräilyistä nousi neljä välieriin, välieristä naisissa neljä ja nuorissa kolme semeihin ja semeissä sitten jaettiin finaalipaikat.

Riina ajoi alkuerässään viidenneksi. Keräilyerässä oli hyvän alun jälkeen hanskat hieman hukassa ja kolmospaikka vaihtui viidenneksi tilaksi, mutta Riinan onneksi kolmantena ja neljäntenä ajaneet taistelivat keskenään kahdesta varmasta jatkopaikasta ja Riina pääsi hyötymään tästä ja nousi neljänneksi. Välierässä löytyi sitten sitä taisteluhenkeä ja Riina nousi hienolla ohituksella viidenneltä sijalta neljänneksi. Kardaaniautolla oli aika mielenkiintoista ajaa SM-kisoissa, kun aina lähdössä jäi viimeiseksi. Semeissä Riina nousi alkukahinoissa neljänneksi eli ajoi paikan sijoituserään. Sama kaava jatkui sielläkin, eli neljäs sija. Lopputuloksissa Riina oli 19. ja paras kardaani siellä fiiattien ja yhden kuplan seassa.

Tomi ajoi alkuerässään neljänneksi ja näin Tomikin joutui hakemaan vauhtia keräilyistä. Keräilyt hoidettiin kunnialla ja paikka välierissä oli saavutettu. Välierissä Tomi ajoikin kakkosena maaliin ja näin ollen semifinaalipaikka oli tiedossa. Semeissä Tomi oli puoli kierrosta B-finaalipaikalla, mutta ajautui hieman ulos ja niinhän takana ajanut kuittasi heti. Semeistä siis C-finaaliin. C-finaali menikin sitten aivan nappiin. Ekassa kaarteessa oli hieman ahdasta, mutta sieltä sitten hyvällä ajolinjalla otettiinkin ykköspaikka. Näin Tomi nousi B-finaaliin. Auto kävi kuitenkin tosi kuumana ja sammui lähtöviivalle eikä sitten lähtenyt käyntiin. Lopputuloksissa Tomi oli hienosti 11.

Kisat olivat mukavat ja huolto pelasi. Iso kiitos huoltomiehille, jotka helteestä huolimatta hoitivat hyvin hommansa!

Inkeroisten maastoajo 9.7.2011

Kotikisoissa ajamassa olivat Mikke, Riina ja Tomi. Mikke ajoi EVK-luokan Opelilla ja yleisen Fiatilla. Riina ajoi samalla Opelilla sitten yhdistetyn naisten ja nuorten luokan ja siihen päälle yleisen. Tomi ajoi Fiatilla naisten ja nuorten luokan.
Sää oli aika erikoinen. Kukaan ei olisi aamulla uskonut, että sää voi muuttua sellaiseksi. Vettä satoi nimittäin aivan kaatamalla ja ukkonen jyrisi. Kisat saatiin kuitenkin ajettua.

Päivä alkoi EVK-luokalla. Mikke otti voiton alkuerässä, kun vielä ruutulipun kohdalla ohitti kärjessä ajaneen. Auto ei kuitenkaan jostain syystä toiminut enää ollenkaan, vaikka vasta edellisenä päivänä oli toiminut loistavasti. Välierästä kuitenkin kolme nousi A-finaaliin ja Mikke taisteli itsensä kolmen joukkoon. A-finaalissa auto kävi todella huonosti, mutta Mikellä oli tuuria, kun kaksi autoa pyörähti ja Mikke nousi kisan kolmanneksi. Ascona saatiin toimimaan Riinalle seuraavaan luokkaan.

Naisten ja nuorten luokan aikana alkoi vesisade ja se teki kisasta varsin mielenkiintoisen. Tomi otti omassa alkuerässään lähtövoiton ja pääsi suoraan finaaliin. Riinan pitää tulevaisuudessa treenata noita vesikelin lähtöjä, kun ne eivät onnistuneet sitten mitenkään päin. Kun alkuerässä vielä vetää kivat piruetit märällä radalla, niin varmasti jää erän viimeiseksi. Riinan keräilyerässä oli vain kaksi osallistujaa, joten kummatkin pääsivät jatkoon. Onneksi, nimittäin vettä tuli niin paljon, ettei eteenpäin nähnyt. A-finaalissa Riinan autosta hajosi konkka ja auto sammui lähtöviivalle ja jäi sitten siihen. Lopputuloksissa Riina oli seitsemäs. Tomi pääsi reilun kierroksen, kun akun jännite laski liian alas ja Tominkin auto sammui toisella kierroksella. Tomi oli lopputuloksissa 6.

Lopuksi ajettiin vielä yleinen. Vaikka sade ei ollut enää yhtä rankkaa ja välillä paistoi aurinkokin, niin rata ei kuitenkaan kuivunut missään vaiheessa. Mikke ja Riina olivat samassa alkuerässä. Onneksi Mikke voitti Riinan, niin Miken ei tarvitse kokonaan lopettaa ajamista. Mikke ajoi alkuerässä toiseksi ja välierään. Riina oli neljäs, joten keräilyt odottivat. Miken Fiatissa oli lisäksi jotain ongelmaa, joka saatiin välierään kuitenkin korjattua. Riinan keräilyerässä oli kolme kuljettajaa ja kaksi pääsi jatkoon. Lähtö ei taaskaan onnistunut, mutta Riina pääsi ensimmäisessä mutkassa ohi ja nousi näin välieriin. Välieristä kolme meni semeihin. Riina oli viides, joten ajot loppuivat siihen. Mikke tietysti nousi semeihin. Semeistä kaksi parasta meni A-finaaliin ja seuraavat kaksi B-finaaliin. Mikke johti lähtöä, mutta sitten yksi mutka meni leveäksi, joten muut pääsivät kuittaamaan. Miken A-finaalipaikka vaihtui B-finaaliksi. Lopputuloksissa Mikke oli 10.

JM Paltanen 9.7.2011

Pieksämäellä ajettiin EVK-sarjan 2. osakilpailu, johon Ville ja Mirko osallistuivat Opel Asconalla. Kotkassahan ajettiin 1. osakilpailu, jonka jälkeen Mirko oli sarjassa toisena ja Ville seitsemäntenä.
Jos Pikkusuolla satoi vettä, niin Pieksämäellä oli sitten toinen ääripää: Rata pöllysi niin, että eteensä ei nähnyt, jos ei kärkeen päässyt.

EVK-luokat ajettiin ensin. Nuorten luokassa kaksi meni suoraan alkuerästä A-finaaliin. Mirko oli viides, joten välieräpaikka oli tiedossa. Välierästä neljä parasta pääsi A-finaaliin ja Mirko oli lähdön toinen. A-finaalissa Mirko otti hyvän lähdön ja oli vielä ensimmäiseen mutkaan mennessä toisena, mutta sitten siinä tuli hieman osumaa perään ja Mirko pyörähti ja ajautui ulos radalta. Bensapumppu meni poikki, joten kisa loppui siihen. Mirko oli lopputuloksissa 8.

EVK yleiseen Villelle vaihdettiin uusi bensapumppu. Alkuerästä voittaja meni suoraan semeihin ja Ville johtikin alkuerää loppumetreille asti. Viimeisessä mutkassa meni sitten hieman leveäksi ja takana tullut kuittasi heti. Niin Ville oli toinen ja välieräpaikka tiedossa. Välierästä kolme meni jatkoon. Ville oli vielä toisena, mutta jatkopaikoista oli sen verran taistelua ja osumilta ei vältytty, joten Ville oli lähdön neljäs ja kisa loppui valitettavasti siihen.

Yleisessä luokassa Ville oli alkueränsä kolmas, joten hän pääsi välieriin. Välierästä neljä meni semeihin ja Ville oli toinen. Semeissä kaksi parasta pääsi A-finaaliin ja seuraavat kaksi B-finaaliin. Ville oli kolmas. B-finaalissakin Villen sijoitus oli kolmas, joten lopputuloksissa hän oli 9.

Nuorten yleisessä luokassa alkuerästä kaksi meni suoraan A-finaaliin ja loput välierään. Mirko oli lähdön neljäs. Välierässä tulikin sitten hienosti lähtövoitto ja paikka finaaliin. Finaalissa Mirko oli lähtösuoralla hyvissä asemissa, mutta sitten kovan taistelun seurauksena Mirko ajautui ulos radalta ja keinuvipukin meni samaan aikaan poikki. Mirko ajoi kuitenkin maaliin asti ja sijoitus oli 7.

Poikkinaintiajot 15. – 17.7.2011

Heinäkuun puolessa välissä ajettiin Poikkinaintiajot Pellossa. Pellon kisat ovatkin aina mukavat, kun reissun voi ottaa myös ihan loman kannalta. Ilmakin suosi koko viikonlopun, lukuun ottamatta sunnuntain pientä sadetta, joka yllätti juuri yleisen luokan A-finaalin kohdalla tehden kyseisestä lähdöstä kyllä ikimuistoisen. Ajamassa olivat Riina ja Mirko. Mirko ajoi nuorten luokan ja Riina naisten luokan sekä siihen päälle vielä EVK:n ja yleisen.

Kisat alkoivat perjantaina nuorten luokalla. Nuorten ajokaavio oli varsin tiukka, kun alkuerästä vain kolme meni suoraan välieriin ja samoin keräilyistä nousi vain kolme parasta. Mirko oli alkuerässä viides, joten hän joutui keräilyihin. Keräilyissä ei taistelutahtoa puuttunut, vaan Mirko ajoi hienon ajon ja taisteli loppuun asti jatkopaikasta. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt, vaan Mirko oli lähdön viides ja näin ollen kisat loppuivat siihen.

Seuraavaksi ajettiin EVK-luokka. Eka lähtö olikin aikamoista menoa. Riina oli ihan hyvissä asemissa vielä ekassa mutkassa, mutta sitten ei löytynyt pyyhkijöiden nappulaa, mikä tuotti hieman ongelmia. Ja pääsuoralle tultaessa vedettiin vielä hienot piruetit (aivan kuin Kiira Korpi kuulemma). Keräilyerä menikin sitten ihan mallikkaasti. Lähtö onnistui tosi hyvin, mutta Riina niitattiin kahden auton väliin. Siitä pääsi kyllä vielä jatkamaan ja vauhtia kyllä löytyi ja taaksekin jäi pari autoa. Riina oli lähdön neljäs, kun kolme olisi mennyt jatkoon.

Lauantai aloitettiin naisten luokalla. Alkuerässä Riina oli kuudes, joten keräilyt odottivat. Keräilyistä välieriin nousi neljä parasta ja Riina oli lähdön toinen. Välieristä semeihin nousi taas neljä parasta ja Riina nappasi viimeisen jatkopaikan. Semeissä kolme parasta ottivat finaali-/sijoituspaikat ja taistelu oli varsin tiukkaa. Osumilta ei säästytty, joten vähän aikaa keskilenkillä ihmeteltyään Riina ajoi maaliin juuri ennen lähdön voittajaa sijoittuen lähdön kuudenneksi.

Lauantaina karsittiin myös yleisen luokan kuskit sunnuntaille. Alkuerässä kyyti oli erittäin kylmää, mutta Riina pysyi kyllä jotenkuten miesten vauhdissa mukana sijoittuen kuudenneksi. Keräilyerä menikin alussa todella hyvin, vauhti riitti ihan hyvin. Takana ajanut mies ei vaan kestänyt sitä, että nainen ajaa edellä ja antoi vähän vauhtia takakulmaan. Ja siitä se sitten pyörähti. Mutta ajamaan kyllä pääsi ihan kiitettävästi viikonlopun aikana.

Sunnuntaina ajettiin sitten yleinen loppuun, josta täytyy todella mainita tuo ikimuistoinen A-finaali. Vesisade alkoi juuri ennen finaalia ja finaali muistuttikin enemmän komediaa kuin päivän päälähtöä. Jokainen auto pyörähti vuorollaan ja montakin kertaa, joku oli penkalla ja penkan yli ja voittajakaan ei tiennyt voittaneensa. Kuuluttajaakin nauratti: ”Siis hei ajatelkaa, tämä on päälähtö, A-finaali.”

Päivän päätteeksi meinattiin vielä nähdä sellainen ihme, että Oula ajaa Fiatilla. Siis Oula, joka ei koskaan aja muulla kuin Opelilla tai ainakaan muulla kuin kardaaniautolla. Harmi vaan, että Palosen Mikan autosta meni etupää solmuun yleisessä luokassa, niin jäi sitten näkemättä tuo, mitä me oltiin koko päivä odotettu; vannoutunut kardaanikuski Fiatin puikoissa.

Kardaanikunkku 23. – 24.7.2011

Heti Pellon kisoista seuraavana viikonloppuna ratkaistiin sitten Kardaanikuninkaalliset. Ajamassa olivat Mikke, Riina ja Mirko. Mikke ja Mirko ajoivat RKR-Opelilla, Riina ajoi Amdix Opelilla, josta vielä kiitos Lahden Ollille. Mirko ja Riina ajoivat kumpikin ensimmäistä kertaa Kaanaassa.

Lauantai aloitettiin nuorten ja naisten aika-ajoilla. Aika-ajojen perusteella 15 parasta pääsi finaaleihin. Mirko ajoi ekan lähdön hienosti ja nappasi lähtövoiton. Ensimmäisten aika-ajojen jälkeen Mirko oli sijalla 13. Kadetti lähti todella hyvin viivasta ja toisessa lähdössäkin Mirko oli aivan kärkikahinoissa. Ekaan mutkaan mentiin vielä toisena tai kolmantena, mutta niin vain kävi, että eteen pyörähti auto ja peli oli siinä vaiheessa pelattu, koska aikaa vastaan ajettiin. Mirko oli lopulta aika-ajojen 22.

Riinalla oli allaan auto, jolla olisi pitänyt voittaa koko naisten luokka, mutta vieraalla autolla ajaminen ei ollutkaan sitten niin helppoa. Eka lähtö meni lähinnä ajellessa ja rataan tutustuessa. Riina oli ensimmäisen aika-ajon jälkeen sijalla 27. Toiseen aika-ajoon annettiin ohjeeksi, että ei saa arkailla sitä autoa. Lähtö kuitenkin epäonnistui täysin, kun Riina painoi ”vähän” liikaa kaasua. Sijoitus taisi olla lähdön kolmas ja aikakin parani yli viisi sekuntia, mutta eihän se riittänyt. Riina oli myös aika-ajojen 22.

Lauantaina ajettiin vielä yleisen luokan aika-ajot, joiden perusteella karsittiin sunnuntaille kuskit. Mikellä lähti kaikissa lähdöissä auto hienosti viivasta. Ekassa aika-ajossa tosin sattui alkukahinoissa kaikenlaista ja Mikke ajoi radalta pois, kun ei kuitenkaan olisi saanut hyvää aikaa. Toinen lähtö meni aivan nappiin ja Mikke otti lähtövoiton! Hän oli aika-ajojen perusteella 32.

Sunnuntaina alkuerässä Mikke oli viides eli hän joutui ajamaan keräilyerien kautta. Keräilyerät Mikke suoritti kunnialla ja oli lähdön toinen. Välieristä neljä parasta pääsi jatkoon ja Mikke taisteli itselleen neljännen sijan. Hän oli alun jälkeen viidentenä. Auto kävi vain kolmella pytyllä, mutta edessä ajavalla kuskilla oli rengas puhki ja niin vain viimeinen mutka meni pitkäksi ja Mikke pääsi kuittaamaan. Auto tosin kävi siinä vaiheessa enää kahdella pytyllä. Vikakin selvisi; kaksi tulpanjohtoa oli irronnut. (Ja Uula juoksi katsomosta asti varikkopaikalle huoltohommiin, kun luuli, että on jotain isompaa vikaa.) Semeistä pääsi sitten kolme parasta finaaleihin ja seuraavat kaksi sijoituseriin. Semeissähän kaikki on mahdollista, kun jokainen kuski tavoittelee sitä A-finaalipaikkaa. Mikke oli tosi hyvissä asemissa toisena tai kolmantena, mutta sitten kävi niin, että auto pyörähti eteen. Hän oli lopulta viides. Sijoituserä menikin sitten aivan nappiin, nimittäin Mikke voitti lähdön ja nousi seuraavaan sijoituserään. Alku meni vielä hyvin ja ekassa kaarteessa oltiin vielä hyvissä asemissa, mutta sitten siellä tosiaan sattui kaikenlaista ja osumia tuli keulaan niin, että Mikke joutui keskeyttämään. Hän oli kuitenkin hienosti lopputuloksissa 29.

Mirko sai kisoista auton, jota oli himoinnut jo Pellosta asti. Ensi vuonna sillä kuulemma ollaan kukitettavana. Riina taas meinaa ensi vuonna ajaa ihan normiautolla, johon on tottunut. Ja jos vaikka Kaanaaseen ehdittäisiin tutustumaan ennen seuraavaa Kardaanikunkkua. Ja Mikellähän onkin sitten paikka ihan sunnuntaille suoraan. 🙂

Syysrylläys 13. – 14.8.2011

Syysrylläys ajettiin elokuun puolivälissä. Sää oli ihan hyvä; lauantaina paistoi aurinko, sunnuntaina oli pilvistä, mutta sateilta onneksi vältyttiin. Rata oli kuitenkin aika kurainen, varsinkin ekoissa lähdöissä.
Uula ja Mirko ajoivat Citykadetilla, Mikke ja Riina Asconalla ja Ville ja Tomi Escortilla.

Lauantai
Lauantaina ajettiin EVK-luokat ja päivä aloitettiin naisten ja nuorten luokilla.
Naisten luokassa kaksi parasta meni alkuerästä suoraan A-finaaliin. Riina jäi muiden taakse lähdössä, mutta löysi ekassa mutkassa autonmentävän raon ja nousi toiseksi. Näin oli suora finaalipaikka tiedossa. Finaalissa sitten sattui ja tapahtui vaikka mitä. Ylämäkeen noustessa Riina taisteli nelospaikasta ja siinä taistelussa ajautui hieman ulos, joten toinenkin auto ehti ohi. Muiden epäonni on toisten onni; kaksi autoa keskeytti, joten Riina nousi neljänneksi. Riina saavutti viimeisellä kierroksella kolmantena ajavaa kuskia, mutta ei päässyt tarpeeksi lähelle. Sijoitus oli siis neljäs.

Nuorten luokan kaavio oli lähes sama, eli finaaliin ajoi kaksi parasta suoraan. Mirko ja Tomi olivat samassa alkuerässä. Mirko otti alkuerässä vilppilähdön ja oli maaliin tulleista viimeinen, joten keräilyerät kutsuivat. Tomi pääsi finaaliin suoraan ajamalla lähdön kakkoseksi. Keräilyerässä Mirko otti varmoin ottein lähtövoiton, vaikka auto vähän nyykähtikin lähdössä, ja nousi välierään. Välierästä neljä nousi finaaliin ja Mirko oli tässä lähdössä vaihdemissistä johtuen toinen. Finaali olikin sitten aikamoista taistelua. Mirko johti alusta lähtien, mutta voitto ei todellakaan tullut helpolla. Iskarit pohjasivat, ja jarrut olivat lähestulkoon kadonneet. Sen takia Mirko joutui ylälenkin hyppyrillä aina hölläämään, joten muut saivat häntä kiinni Lantan kaarteeseen tultaessa. Taistelu voitosta oli kovaa, mutta Mirkolla on rautaiset hermot ja ajovirheitä ei sattunut. Kakkospaikka vaihtui tiuhaan, mutta lopulta Tomi sen nappasi hienosti. Tomi ohitettiinkin kaksi kertaa, mutta hän sai aina kuitattua paikan takaisin. Eikä siinä kuulemma ehtinyt keskittyä Mirkon ohittamiseen kunnolla. 🙂

Yleisessä luokassa Ville otti lähtövoiton, mutta kannetiiviste hajosi varikolle ajaessa. Uulakin otti lähtövoiton. Miken alkuerä meni vähän huonommin ja tuloksena oli viides sija. Uulalla ja Villellä oli siis suorat semipaikat tiedossa, Mikke joutui ajamaan pitkän kaavan mukaan. Keräilyerässä Mikke otti lähtövoiton ja välierässä hän oli kolmas. Ville ajoi vielä semifinaalin, vaikka kannentiiviste oli mennyt. Semeistä tuloksena oli kolmas sija, joka oikeutti sijoituserään. Sitä Ville ei enää voinut kuitenkaan ajaa, ja lopullinen sijoitus oli 21. Uula ja Mikke olivat samassa semifinaalissa. Uula meni lähdöstä kärkeen, toisena ajoi Katteluksen Tomi ja Mikke oli kolmantena. Oli aika jännittävä semifinaali, josta ei tilanteita puuttunut. Sijoitukset säilyivät maaliin asti kuitenkin samoina. Sijoituserässä Mikelle kävi huonosti, kun vielä pääsuoran päässä oltiin aivan kärkikahinoissa, mutta sitten Mikke sai osumaa perään ja niin ajettiinkin eka mutka penkkojen kautta. Rengas meni puhki ja Mikke jäi joukon hännille ja joutui vielä keskeyttämään. Sijoitus oli 20. Epäonni jatkui sitten vielä Uulankin kohdalla A-finaaliin mentäessä. Kaikki oli vielä hyvin keräilyalueelle ajaessa, mutta kun piti ajaa viivalle, niin auto ei lähtenytkään käyntiin. Virranjakajan pyörin oli hajonnut ja koska nousija-autokin ajoi jo viivalle, ei osaa ehditty vaihtamaan tarpeeksi nopeasti. Uulan sijoitus oli kuitenkin 8.

Sunnuntai
Sunnuntai aloitettiin naisten ja nuorten luokilla. Nuorilla oli lähes sama ajokaavio kuin lauantaina. Naisten luokassa oli sen verran enemmän kuskeja, että ajokaaviokin muuttui.
Naisten alkuerästä pääsi kolme parasta välierään. Riinalla oli hieman vaikeuksia, kun rapa roiskui niin, ettei eteensä nähnyt. Hän jäi lähdön neljänneksi. Keräilyerästä pääsi kolme jatkoon. Riina oli vielä ylälenkille noustessa kolmas, mutta sitten sieltä tuli fiiatti ohi ja kovaa. Kyseinen auto menikin kahdesta autosta kerralla ohi. Riina kuitenkin teki kaikkensa ja taisteli kolmospaikasta aivan tosissaan. Tällä kertaa ei ollut onni Riinan puolella. Ohitusyritys päättyi molempien autojen pyörähdykseen. Auto ei heti lähtenyt käyntiin ja yksi kuski ehti vielä ohi rikkinäisellä autolla. Riina sai kuitenkin lopulta auton käytiin ja ajoi hullun lailla kiinni kolmospaikkaa, mutta ruutulippu oli 20 metriä liian aikaisin. Kisat päättyivät siis siihen.

Nuorten luokassa Mirko ja Tomi ajoivat kumpikin suoraan A-finaaliin. Mirko oli alkuerän toinen ja Tomi voitti oman lähtönsä. A-finaalissa kummallakin oli epäonnea mukana. Mirko ajoi nelospaikalla ja kolmospaikkaankin oli hyvät mahdollisuudet. Pääsuoralle tultaessa Mirkoa ajettiin perään ja hän pyörähti. Lopulta hän ajeli seitsemäntenä maaliin. Tomi taas yritti Lantan kaarteessa ohittaa ulkokautta, mutta Tomia ajettiin takakulmaan. Siinä sitten auto oli jo poikittain ja vielä joku osui etukulmaan, rengas meni puhki ja iskari lähti irti. Tomi ajeli sitten kahdeksanneksi.

Yleisessä luokassa Villeltä meni rengas puhki alkuerässä ja hän jäi lähdön seitsemänneksi. Uula oli alkuerän neljäs ja Mikke toinen, joten molemmilla oli välieräpaikka tiedossa. Keräilyerästä meni neljä jatkoon ja Ville ajoi nelospaikalla, mutta sitten häntä ajettiin toisella kierroksella päin ja auto pyörähti. Ville jäi siitä syystä viidenneksi, joten kisa loppui siihen. Välierästä meni viisi parasta semeihin. Uula ja Mikke olivat samassa lähdössä ja ajoivat kolmos- ja nelospaikoilla. Semifinaalista viidelle oli jatkopaikka; kolme parasta finaaleihin ja seuraavat kaksi sijoituseriin. Uula ajoi ensimmäiseen sijoituserään. Mikellä puolestaan oli alussa epäonnea, mutta myöhemmin onnea ja Mikke nousi hienosti toiseksi aivan loppumetreillä. Paremmat ajolinjat pääsuoralle tultaessa antoivat kovemman vauhdin ja Mikke ajoi juuri ruutulipulla ohi. Näin oli B-finaalipaikka tiedossa. Sijoituserästä Uula ei noussut enää jatkopaikalle, mutta kolmossija olikin aika hyvä paikka. Uula oli lopputuloksissa 31. ja sai Kouvolan Sanomien erikoispalkinnon. Mikellä meni B-finaalin alku vielä hyvin, mutta tiukassa tilanteessa autosta juuttui ratti ääriasentoon ja Mikke pyörähti. Sijoitus oli viides ja lopputuloksissa 12.

Viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut. Sijoituksia tuli jokaiselle ja palkintoja vaikka mitä. Niistä täytyykin sen verran mainita, että retroradio taisi olla se suosituin palkinto. Meitäkin on nyt neljä onnellista radion omistajaa, kun Mikellä, Riinalla, Mirkolla ja Tomilla on jokaisella oma radio. Ja Uulalta löytyy jäätelökone sekä Kouvolan Sanomien erikoispalkinto. Saivathan nuo nuorten luokan kuskit myös noita ns. hyödyllisiä palkintoja, kun lauantaina Mirko voitti painepesurin ja Tomi työkaluja.
Paljuun ei valitettavasti pääse kukaan kylpemään.

Sotka JM 20.-21.8.2011

Syysrylläyksestä seuraavana viikonloppuna ajettiin Kauhajoella Sotka JM, jossa lauantai oli EVK-sarjan 3.osakilpailu. Ajamassa olivat Mikke, Riina ja Mirko ajokkinaan B-Kadett. Lauantaina naiset ja nuoret pystyivät ajamaan samalla autolla, kun luokkia ei ajettu limittäin. Se olikin hyvä asia, niin Riina pääsi myös ajamaan. Matkaa kuitenkin oli sen verran, ettei kahta autoa olisi viitsinyt raahata sinne asti. Mirko oli tätä kisaa ennen sarjassa kolmantena ja Riina yhdeksäntenä. Kaikki kolme ajoivat ensimmäistä kertaa Sotkan radalla. Lauantaina sää oli aurinkoinen, sunnuntaina satoi hieman vettä.

Lauantai
Lauantai aloitettiin yleisellä luokalla. Kadetti oli kuin raketti, kun se lähti viivasta aivan loistavasti. Mikke oli alkuerän toinen ja pääsi näin suoraan välieriin. Välierän Mikke voitti ja näin seuraavana olivat edessä semifinaalit. Siellä Mikke otti taas loistavan lähdön ja johti semifinaalia, kunnes hänet työnnettiin varikkomutkassa A-finaalipaikalta ympäri. Kyseiselle kuljettajalle tuli musta lippu, mutta eihän se Mikkeä enää hyödyttänyt. Hän oli lähdön kolmas. Samassa sijoituserässä Miken kanssa oli kova Kauhajoen kuski, jolle kukaan ei voinut mitään. Mikke oli sijoituserän kolmas ja lopputuloksissa 13.

Kisaa jatkettiin nuorten luokalla. Mirkolla oli aika kova alkuerä ja hän ajoi lähdön neljänneksi. Se tiesi sitä, että keräilyerät piti myös ajaa. Keräilyistä kaksi parasta nousi mukaan välieriin. Mirko lähti viivasta tosi hyvin, mutta kakkoselle vaihtaessa kävi jokin virhe, ja Mirko menetti johtoasemansa. Hän taisteli pääsystä välieriin, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Mirko oli lähdön kolmas ja karsiutui jatkosta. Mirkoa harmitti niin, ettei hän kuulemma aja jokkista enää koskaan. EVK-sarjassa Mirko kuitenkin säilytti kolmospaikan ja on vieläkin kahden pisteen päässä kakkossijasta.

Viimeiseksi ajettiin naisten luokka. Alkuerä oli Riinalla varsinaista hakemista. Päätymutka meni vähän pitkäksi ja sen jälkeen oli aikamoinen taistelu kakkossijasta, joka päättyi toisen auton kaatoon ja Riinalla penkkaan. Eikä se Riinankaan kaato kauhean kaukana ollut. Hän pääsi kuitenkin siitä vielä jatkamaan, mutta keskeytti, kun rengas oli puhki eikä auto kääntynyt ollenkaan. Välieräpaikka oli kuitenkin saavutettu. Rengas vaihdettiin ja raidetanko oikaistiin ja sittenhän ne kisat alkoivatkin sujua. Välierässä Riina ajoi toiseksi ja nousi sijoituserään. Sielläkin tuloksena oli toinen sija ja finaalipaikka. Finaalissa Riina otti loistavan lähdön ja johti vielä autonmitalla ennen ensimmäistä mutkaa, mutta jarrutti hieman liian aikaisin ja Kauhajoen oma kuski kuittasi tutulla radalla ohi ja meni menojaan. Riina ajoi kuitenkin hienosti kisan kakkoseksi ja nousi näin EVK-sarjassa viidenneksi ja taistelemaan sarjan kolmospaikasta.

Sunnuntai
Sunnuntaina satoi hieman ja onneksi Mikke ja Mirko olivat harjoitelleet märän kelin lähtöjä, ne onnistuivat molemmilla tosi hyvin.

Yleisellä luokalla aloitettiin ja Mikke nappasi hienosti lähtövoiton. Välierässä Mikke oli toinen ja meni näin varmoin ottein semifinaaliin. Siellä taas kaksi Kauhajoen kauhua ottivat finaalipaikat ja Mikke nappasi kolmospaikan. Sijoituserästä nousi voittaja B-finaaliin, mutta siihen ei enää kadetilla ehtinyt. Mikke oli lähdön kolmas ja taas lopputuloksissa 13.

Mirkokin perui puheensa lopettamisesta ja ajoi nuorten luokan. Ja se kyllä kannatti. Alkuerässä tuli voitto ja ratakin alkoi jo tuntua kivemmalta kuin edellisenä päivänä. Kadettia oli Mirkon mielestä parempi ajaa märällä kelillä. Semifinaalista kaksi meni A-finaaliin ja Mirko oli lähdön toinen. Finaali meni sitten loistavasti. Mirko oli ekalla kierroksella kolmantena, mutta ajoi hienosti pääsuoralla ohi ja nousi toiseksi. Se oli hieno veto Mirkolta ja edellisen päivän pettymys oli kuitattu. Ja pokaalikin oli kuulemma millin korkeampi kuin Riinalla. 🙂

Autoa emme valittavasti saaneet tuotua kotiin, kun siitä oli 17 vierasta tarjousta. Ja sinnehän se meni.

Kisoista täytyy vielä mainita nuo Kauhajoen omat kuskit, jotka aivan uskomattomalla tavalla tiesivät, kuinka rata ja varsinkin päätymutka täytyy ajaa ja käyttivät kyllä joka luokassa tämän tiedon hyödykseen. Lauantain nuorten A-finaalissakin meni eräs kauhajokelainen päätymutkassa kahdesta autosta samalla kertaa ulkoa ohi. Uskomatonta. Kaikki luokat, lukuun ottamatta sunnuntain naisten luokkaa, voitti Kauhajoen UA:n edustaja. Selvästi kotikenttäetu.

JR STS-Rengaspalvelu EVK-kunkku 10.9.2011

Riinalle tarjottiin autoa jokkisracen EVK-kunkkuun. Kilpailu ajettiin Särkikankaan moottoriradalla. Hetki piti miettiä, sillä autona ei olisikaan tuttu Opel vaan Ford Escort. Kun Kotkan kisa samalta viikonlopulta vielä peruttiin, innostui Riina ajatuksesta. Merkin vaihto ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan; sen lisäksi että Riinasta tuli foordikuski, otti hän myös ensimmäisen voittonsa ja hänet kruunattiin EVK-kuningattareksi. Suuret kiitokset Pohjan Paavolle ja Hannulle autosta!

Naisten luokassa osallistujia oli seitsemän, joten ensin ajettiin vain alkuerä, jossa selvitettiin finaalin lähtöpaikat. Alkuerässä Riina otti hyvän lähdön ja ajoi lähdöstä maaliin asti ykkösenä. Riina ei ollut aiemmin ajanut Fordilla, joten alkuerä oli aikaa tutustua autoon. Finaalissa lähtö ei onnistunut niin hyvin, mutta Riina pääsi kuitenkin kärkeen. Neulansilmään hän ajoi hieman liian kovaa ja mutka meni pitkäksi. Tällöin takana ajanut kuittasi ohi. Riina ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hiillosti koko seuraavan kierroksen ja kuittasi samaisessa neulansilmässä takaisin ohi. Tämän jälkeen hän karkasi ja ajoi ykkösenä maaliin asti. Olipa Fordilla kyllä aivan erilaista ja paljon vaikeampi ajaa kuin Opelilla, mutta hyvinhän se loppujen lopuksi meni. Nyt on taivaspaikkakin lunastettu, kun foordilla on ajettu!

20. Päijät-Hämeen ajo 24.-25.9.2011

Päijät-Hämeen ajo ajettiin totutusti syyskuun lopussa. Lauantaina kisailtiin EVK-sarjan viimeinen osakilpailu, sunnuntaina oli vuorossa normaali kilpailu. Kumpanakin päivänä ajettiin yleinen, naiset ja nuoret. Sää oli kylmä, mutta sateelta onneksi säästyttiin. Ajamassa olivat Uula ja Mirko Citykadetilla sekä Mikke ja Riina B-Asconalla.

Lauantai
Päivä aloitettiin nuorten luokalla, jossa Mirko taisteli sarjan toisesta sijasta. Ennen päätöskilpailua hän oli sarjassa kolmantena. Sarjan voittaja oli jo ratkennut, mutta kakkospaikasta oli muutaman kuljettajan kesken kova taistelu. Mirkon päivä onnistuikin aivan täysin; kylmähermoinen ja rautainen kuski veti kolme lähtövoittoa; alkuerässä, välierässä ja A-finaalissa. Siinä ei paljon muilla ollut sanomista! Auto lähti hyvin viivasta ja loppu olikin sitten kovaa ajoa! Voitolla Mirko nousi tietenkin sarjan kakkoseksi.

Naisten luokassa Riina oli sarjassa viidentenä ja tavoitteena hänellä oli pysyä viiden joukossa. Alkuerästä kaksi parasta meni suoraan välierään ja loput keräilyihin. Riina oli lähdön neljäs eli taas ajettiin pitkän kaavan mukaan. Keräilyerästä kolme parasta nousi välierään. Lähtö ei oikein onnistunut, mutta päätykaarteessa Riina löysi sopivan ajolinjan ja nousi kakkospaikalle. Välierästä Riina ajoi sijoituserään. Siitä neljä parasta nousi finaaliin. Ekassa mutkassa Riina ajautui liian ulos pehmeälle ja kolmospaikka vaihtui viidenneksi. Keskilenkillä Riina kuitenkin taisteli itsensä neljänneksi ja näin A-finaalipaikka saavutettiin. Auto ei vaan enää toiminut; venttiilinnostajan pultti oli irronnut ja auto kävi vain kolmella pytyllä. Jottei auto hajonnut enempää, ajoi Riina finaalin hiljakseen muiden perässä. Yksi kuljettaja keskeytti, joten lopputulos oli seitsemäs. Finaalipaikka oli kuitenkin hyvä juttu sarjan kannalta, sillä Riina nousi sarjassa neljänneksi.

Yleisen luokan sarjassa Uula ja Mikke olivat aika kaukana kärjestä, mutta kymmenen joukkoon nousu oli vielä molempien osalta mahdollista. Alkueristä neljä parasta meni suoraan välieriin, ja Uula ja Mikke hoitivat alkuerät varmasti, Uula oli toinen ja Mikke kolmas. Välierästä neljä parasta nousi semifinaaliin. Uula ja Mikke olivat molemmat lähtöjensä kakkosia. Semifinaalissa alkoikin sitten olla jo kovempi taistelu. Neljä parasta jatkoi; kaksi parasta finaaleihin ja seuraavat kaksi sijoituseriin. Uula taisteli finaalipaikoista, mutta sitten kävi huonosti. Taistelun tiimellyksessä Uula pyörähti pääsuoralle tultaessa ja tippui näin viidenneksi. Kisa loppui siis siihen. Mikke ajoi semissä hienosti toiseksi ja pääsi näin B-finaaliin. B-finaalissa tapahtui sitten aika kummallinen juttu. Lähtö alkoi lupaavasti ja Mikke oli toisena nousemassa A-finaalin puolelle. Ajettiin jo toista kierrosta, kun lähtö keskeytettiin punaisilla lipuilla. Syynä oli se, että tuulenvire oli heilauttanut lähettäjän lippua ennen aikojaan ja tämän takia yksi kuljettajista otti vilppilähdön. Kummallista on se, että seitsemän muuta kuljettajaa ei lippua nähnyt. Lähtö kuitenkin uusittiin, ja se oli Miken kannalta huono juttu. Hän joutui taipumaan kolmospaikalle ja näin ollen ei noussut A-finaalin puolelle. Mikke oli kuitenkin lopputuloksissa hienosti 9. Harmittavan asiasta tekee se, että A-finaalipaikan myötä hän olisi noussut sarjassa kymmenen joukkoon. Nyt hän jäi pisteen päähän, lopputuloksena sarjan 10. sija.

Sunnuntai
Sunnuntai aloitettiin naisten luokalla. Alkueristä kolme parasta meni suoraan välieriin ja Riina ajoi hienosti kolmantena maaliin, joten kerrankin ei menty sen pisimmän kaavan mukaan. Välierässä kolme parasta menivät A-finaaliin ja seuraavat neljä sijoituserään. Riina oli lähdön seitsemäs. Sijoituserästä kaksi parasta nousi finaaliin. Lähtö alkoi todella hyvin, kun Riina löysi oikean ajolinjan ja sopivan raon Opelille ja nousi näin kolmanneksi. Harmi vaan, että rengas meni puhki ja ajaminen oli sen jälkeen hankalaa, eikä kakkossijasta pystynyt taistelemaan. Yhden sijan Riina vielä menetti ollen lähdön neljäs ja lopputuloksissa 10.

Nuorten luokan alkueristä kolme parasta meni suoraan välieriin ja loput sitten keräilyeriin. Mirko oli lähdön neljäs ja näin ollen joutui kerrankin ajamaan pitkän kaavan mukaan. Keräilyerässä Mirko nappasi voiton ja nousi näin välierään. Välierässä Kadetti lähti viivasta kuin raketti ja eihän kardaaniauto voi mitenkään lähteä paremmin kuin Fiatit, joten vilpiksihän se tuomittiin. Mirko oli siis maaliin tulleista viimeinen, mutta pääsi kuitenkin sijoituserään. Sijoituserästä kaksi nousi finaaliin, ja Mirko ajoi maaliin toisena. A-finaalissa sattui ja tapahtui. Mirko oli kolmantena, mutta sitten keskilenkillä tapahtui ajovirhe ja Mirko tippui viidenneksi. Hän paikkasi kuitenkin lapasella (kuten A-P sanoi) ja nousi neljänneksi. Kolmospaikasta oli vielä kovaa taistelua ja sen taistelun tuloksena Mirko kohtasi penkan ja melkein pääsi kattokerhoon. Lopputuloksena oli seitsemäs sija.

Yleisen luokan alkueristä voittaja meni suoraan semeihin, sijoilta 2-4 ajettiin välieriin ja loput keräilyihin. Uula ajoi varmoin ottein toiseksi ja näin suora välieräpaikka oli saavutettu. Mikelle kävi huonommin; Mikke joutui hakemaan vauhtia keräilyjen kautta, kun alkuerän sijoitus oli viides. Keräilyerässä Mikke sitten nappasi lähtövoiton. Välierästä kolme parasta nousi semifinaaliin ja Uula ja Mikke hoitivat omat lähtönsä kunnialla kotiin sijoittuen kumpikin kakkoseksi. Semifinaalissa Uulaa vaivasi taas epäonni. Alkukahinoissa sattui ja tapahtui ja tietysti Uulan kannalta huonosti. Finaalipaikka vaihtui keskeytykseen. Mikke ajoi C-finaalipaikalla lähes koko lähdön. Hän oli erittäin pahassa paikassa; edellä ajava ajoi hiljempaa ja takana oleva ajoi koko ajan lähes kiinni Mikessä. Viimeisessä mutkassa Miken oli pakko yrittää ohi ja siinähän sitten kävi niin, että takana ajanut hyötyi ja nousi ohi ja Mikke tippui sijoituseräpaikalle. Sijoituserässä Mikke ajoi kuitenkin lähdön kakkoseksi ja nousi C-finaalin puolelle. Kaukana ei myöskään ollut nousu B-finaaliin, sillä Mikke oli lähdön kolmas. Lopputuloksena oli 15. sija.

Viikonloppu oli kaikin puolin mukava ja onnistunut. Uula totesi, että taitaa tuo seuraava sukupolvi jyrätä vanhusten ohi!
Retroradiot olivat Kukonkoivussakin kova sana; Mikke nappasi kaksi radiota, Riina ja Mirko molemmat yhden. Mirko sai lauantain voitosta Ipod Touchin, joka on vissiin osoittautunut liian vaikeakäyttöiseksi.

Keihäskankaan JM 1.10.2011

Lokakuun alussa ajettiin Luumäen Keihäskankaalla oikein perinteiset jokkiskisat. Osallistujiakin oli tämän vuosituhannen ennätysmäärä. Kisat ajettiin poutasäässä. Ajamassa olivat Uula ja Mirko sekä Mikke ja Riina.

Kilpailu aloitettiin yhdistetyllä naisten ja nuorten luokalla. Alkueristä kaksi parasta pääsi suoraan välieriin, loput joutuivat keräilyihin. Riina pääsi alkuerässä noin 60 metriä eteenpäin, jonka jälkeen auto olikin kaiteen päällä. Mirko ajoi oman alkueränsä kakkoseksi, joten Mirkolla oli suora välieräpaikka. Riina pääsi vielä jatkamaan keräilyerässä, josta kolme parasta jatkoi, ja Riina oli kolmas. Välierässä Riina ja Mirko olivat samassa lähdössä. Tästä kolme parasta lunastivat paikat A-finaalissa. Sisarukset ajoivat ekaan mutkaan peräkkäin; Mirko neljäntenä ja Riina viidentenä. Mirko nousi kuitenkin vielä kolmanneksi, kun taas Riina tippui kuudenneksi. A-finaalissa Mirko oli ainut kardaanikuljettaja. Lähtö ei tietenkään mennyt niin kuin muilla, mutta Mirko löysi hienosti oikean ajolinjan ja nousi ekassa mutkassa kolmanneksi. Hän kävi kakkospaikallakin, mutta kokenut fiatnainen nappasi kakkospaikan takaisin. Mirko oli lopputuloksissa siis hienosti kolmas.

Yleinen luokka ajettiin seuraavaksi. Alkueristä kolme parasta meni suoraan välieriin. Uula ja Mikke olivat samassa alkuerässä. Mikke oli vielä ekassa mutkassa toisena, mutta siellä tuli niin pahoja osumia, että Mikke tippui neljänneksi. Uula taas nousi toiseksi ja meni suoraan välieriin. Mikke ajoi vielä keräilyt ja siellä hän ottikin varmoin ottein lähtövoiton. Välierästä kaksi parasta meni finaaleihin ja kolmas sijoituserään. Mikke oli lähtönsä neljäs, joten jatkopaikkaa ei tullut. Uula oli kolmas ja ajoi siis vielä sijoituserän. Sieltä voittaja nousi B-finaaliin. Uula joutui kuitenkin tyytymään neljänteen sijaan. Lopputulos oli 14.

EVK-luokan piti suunnitelmien mukaan mennä molemmilla paremmin, mutta eihän sekään sitten sujunut niin kuin meinattiin. Alku näytti kyllä lupaavalta. Alkueristä kolme parasta meni suoraan välieriin. Uula ja Mikke olivat taas samassa lähdössä. Mikke nappasi kakkospaikan ja Uula kolmospaikan, joten välieräpaikat oli saavutettu. Välierästä voittaja meni A-finaaliin ja kakkonen sijoituserään. Miken välierä ei mennyt ollenkaan putkeen. Auto lähti hyvin pari metriä, mutta sitten se nyykähti. Ekassa mutkassa Mikkeä tultiin taas kyljestä sisälle ja samassa rytäkässä peränjatke meni poikki ja Mikke joutui keskeyttämään. Uulan välierä ei mennyt kyllä yhtään putkeen sekään. Lähtö oli aika tasainen, joten lähtöpaikkakin oli aika ratkaisevassa asemassa; sisempi lähtöpaikka olisi parantanut mahdollisuuksia, mutta nyt Uula oli viides. Kumpikaan ei siis päässyt sijoituksille.

Voi kyllä todeta, ettei ollut Kykkästen päivä Luumäellä. Onneksi Mirkon kolmas sija pelasti päivän.

50. Särkikangas JM 15.10.2011

Lokakuun puolessavälissä ajettiin Vilppulassa 50. Särkikangas JM. Kisa ajettiin läpi ripeästi ja hyvässä säässä runsaan osallistujamäärän kera.
Meidän tiimiä edustamassa oli Mirko, mutta hän ei ajanutkaan Opelilla, vaan autona oli Kuplavolkkari. Etukäteen oli peloteltu, että Kuplalla on paljon vaikeampi ajaa, mutta Mirko oli vähän eri mieltä; ilman tekniikkamurheita oltaisiin kuulemma oltu finaalissa asti!
Palosen Mikalle kiitokset autosta!

Päivä ei tosiaan näille kuplamiehille ollut kovin onnistunut, sillä tekniikkamurheet haittasivat molempien ajoja. Yleinen luokka ajettiin ennen nuoria. Mikan ajot loppuivat siihen, että öljyletku irtosi ja Mika joutui keskeyttämään. Mirko ei kuitenkaan saanut huokaista helpotuksesta, vaan hänellä oli vielä ajot edessä.

Alkuerästä kolme parasta meni suoraan välieriin. Mirkolla alkuerä meni tutustuessa Kuplaan ja rataan. Hän oli lähdön viides. Keräilyerässä Mirko oli kolmas, joten välieräpaikka oli saavutettu. Auto ei kuitenkaan enää toiminut kunnolla. Syyksi epäiltiin sitä, ettei se saanut riittävästi virtaa. Kupla oli aamulla ollut kyljellään, kun sitä oli jouduttu hitsaamaan, ja akku oli ilmeisesti vaurioitunut. Latauksessa auto pelasi hyvin, mutta ajossa se ei käynyt kunnolla. Välierästä kolme parasta meni A-finaaliin ja seuraavat neljä sijoituserään. Vaikka auto ei toiminut, Mirko löysi hienosti ekassa mutkassa kuplanmentävän raon ja nousi neljänneksi. Se ei kuitenkaan tälle voitontahtoiselle nuorukaiselle riittänyt, joten hän taisteli vielä kolmospaikasta ja mitä siinä sitten kävikään: Kupla löysi tiensä penkan päälle. Harmittavan asiasta teki se, että autoon olisi saatu uusi akku seuraavaaan lähtöön. Nyt ajot loppuivat kuitenkin tähän.

Tärkeintä kuitenkin on se, että Mirko sai arvokasta (ja erilaista) ajokokemusta! Eikä sitä tiedä, jos Kupla olikin niin kiva, että Mirko nähdään vielä toistekin Kuplan ratissa!

Pikkusuon Töyssyt 22.10.2011

Pikkusuon Töyssyt oli kilpailu, joka oli tarkoitettu oman seuran ja lähiseurojen kuljettajille. Autoja ei tietenkään tarvinnut myydä, joten Mirko ja Mikke lähtivät kokeilemaan Coupekadettia, jonka Mirko kesällä Kardaanikunkusta sai. Tällä autolla olikin alla Pellon Poikkinaintiajojen EVK-luokan voitto. Riina ajoi Asconalla, vanhalla sotaratsulla, jolla onkin sitten ajettu ja ajettu..!
Vettä satoi lähes koko päivän ja rata oli sen mukainen. Mukavaa oli siellä mutaliejussa ajella. 😀

Päivä alkoi yhdistetyllä naisten ja nuorten luokalla, jossa ajettiin kaksi pisteajoa ja näin ratkaistiin sijoitukset. Kuljettajia oli viisi ja kova kilpailu saatiinkin aikaan. Pisteajoja olisi pitänyt ajaa kolme kappaletta, koska nyt kävi niin, että tasapistetilanteita oli enemmän kuin laki sallii. Ensimmäisessä lähdössä Mirko ajoi selvään voittoon eli nappasi täydet pisteet. Riina ajoi kolmantena ja yritti tilaisuuden tullen ohittaa Paavolan Eevan ja nousta kakkospaikalle, mutta siinä taistelussa kävi sitten huonosti ja takana ajanut Pylkkäsen Sami pääsi kuittaamaan. Riina oli siis lähdön neljäs. Toisessa lähdössä Eeva meni kärkeen, Riina toiseksi ja Mirko ajoi kolmantena. Ja mitä Mirko teki?! Ajoi siskoa suoraan perään! Mirko siis nousi toiseksi ja Riina oli kolmas. Näiden lähtöjen jälkeen Mirko ja Eeva olivat tasapisteissä ja Riina oli tasapisteissä Samin kanssa. Kuskit olisivat toivoneet, että tilanne olisi ratkaistu ajamalla vielä yksi lähtö, mutta nyt se ratkaistiinkin ottamalla huomioon ensimmäisen lähdön tulokset. Mirko siis voitti ja Riina oli neljäs.

Yleisessä luokassa pisteajoja ajettiin kolme kappaletta, jonka jälkeen parhaat ajoivat A-finaalin. Tässä luokassa kuskeja oli 13. Riina oli ensimmäisessä lähdössä toinen ja kahdessa seuraavassa kolmas. Lopputulos oli 11. Mikke ajoi ekassa lähdössä kolmanneksi ja kahdesta seuraavassa tuli voitto. A-finaali olikin sitten jännittävä. Mikke nousi hienosti ekassa mutkassa toiseksi. Anders Anttila ajoi Fiatillaan keulassa ja Miken takana huristeli Hautalahden Vesku. Ekalla kierroksella pääsuoralle tultaessa Anders jostain syytä päättikin ajaa autonsa penkalle, ja Mikke nousi keulaan. Siinä olikin sitten hyvä ajella, vaikka Vesku kyllä välillä pääsikin aika lähelle Mikkeä. Ruutulippuakin unohdettiin heiluttaa kolmannen kierroksen jälkeen, mutta onneksi Mikke oli hereillä ja ajoi oikeaoppisesti niin kauan kuin ruutulippu heilui. Ja heiluihan se sitten neljännen kierroksen jälkeen ja Mikke otti voiton Opelilla (foordimiesten nenän edestä)! 🙂