Mirkolle junnujen SM-hopeaa!

Lokakuussa ajettiin Laihialla rallisprintin SM-sarjan viimeinen osakilpailu. Kisaan lähdettiin erittäin jännittävässä tilanteessa. Mirko starttasi kisaan junnujen sarjajohdossa, mutta tilanne oli äärimmäisen tiukka. Mestaruudesta lähti taistelemaan neljä kuskia, joiden kesken jaettaisiin myös mitalit. Kun huonoin kisa otettiin pois, olivat kaikki neljä kuskia yhden pisteen sisällä. Jos Mirko voittaisi oman luokkansa, olisi hopea varma. Mestaruus puolestaan riippui toisen luokan kuljettajista ja heidän sijoituksistaan.
Riinalla oli teoriassa mahdollisuus naisten cupin hopealle, mutta käytännössä pronssille, joka ratkaistiin niin ikään jännittävässä tilanteessa. Kun huonoin kisa otettiin pois, kolme kuskia oli yhden pisteen sisällä.
Mutta niinhän se menee, että autourheilussa kaikki on mahdollista ja tulokset katsotaan maalissa.

Ja niinhän siinä kävi, että Mirko voitti luokkansa ja ajoi junnujen SM-hopealle!!!! 💪🏁😎🍾
Mirko otti luokkavoiton jokaisessa ajamassaan kisassa, mutta mestaruus ratkesi tasapisteissä kilpakumppanin hyödyksi yhden kilpailun korkeamman pistemäärän takia.

Mirko ajoi ekalla kierroksella luokkansa nopeimman ajan ja samassa luokassa ajanut Marko Sinivuori keskeytti. Tokalla kierroksella Mirko paransi aikaa viisi sekuntia ja auton kuntoon saanut Sinivuori ei siihen yltänyt. Mirkon aika oli 2.15,79. Luokan 13 nopeimman ajan ajoi Ville Hanhisuanto ja toinen oli Joona Uotila. Näin ollen Mirko ja Hanhisuanto olivat tasapisteissä, mutta mestaruus ratkesi kilpakumppanin eduksi yhden kisan korkeamman pistemäärän takia. Uotila otti pronssia. Mirko voitti kaikki ajamansa kisat, mutta Kauhajoen luokkavalinta meni pieleen ja siellä menetettiin yksi ratkaiseva piste.

Kuva: Samu Ekman

Riinalla oli mahdollisuus naisten cupin pronssiin ja siinäkin kolme kuskia oli yhden pisteen sisällä. Riinan oli voitettava Ina Kämppi ja Sirpa Korpi ja Korpea pitäisi olla kaksi sijaa edellä. Ekalla kierroksella auto meinasi livetä pihalle, mutta onneksi tilanne oli lopulta hallussa. Tokalla kierroksella Riina paransi viisi sekuntia, mutta se ei riittänyt Kämpille, joka paransi myös ja otti naisten sarjan kolmossijan. Riinan aika oli 2.26,29. Korpi kuitenkin jäi kaksi sijaa taakse, joten Riinalle tuloksena kisasta kuudes sija ja sarjasta neljäs sija. Naisten kärkikolmikko on Meiju Viitanen, Liisa Sutinen ja Ina Kämppi.

Kuva: Samu Ekman

Ensi vuonna onkin uudet haasteet edessä, kun Mirko siirtyy yleiseen luokkaan ajamaan. Pientä viilausta ja auton huoltoa ja mukaan taisteluun! Riina puolestaan parantaa nelossijan kirkkaammaksi. Vauhti nousee koko ajan ja jos vaikka ehdittäisiin vähä treenatakin, niin johan ollaan iskussa ensi vuonna!