Kardaanikunkku 2018

Kardaanikunkkuun lähdettiin farmari-Kadetilla, jolla oltiin ajamassa myöskin vuonna 2015. Vastusteluista huolimatta jälleen kerran kaikki oli kuitenkin valmiina ajoissa ja päästiin matkaan. Reissu oli lähestulkoon onnistunut, sillä Riina ja Mirko ajoivat molemmat luokissaan neljänsiksi. Näin ollen seuraavalle vuodelle jäi vielä tavoiteltavaa.

Riina aloitti lauantaina naisten luokassa ja ajoi siis hienosti A-finaaliin ja neljänneksi! 😎🏁
Alkuerässä Riinan piti vielä harjoitella lähtöä ja sieltä tuli kakkossija. Välierässä lähtö ja ajaminen onnistuivat nappiin ja tuloksena oli voitto. Ennen semifinaalia taivas repesi ja kasteli radan, ja lähtö meni ihan pieleen. Riina kuitenkin nousi kakkoseksi ja A-finaaliin. Finaalissa auto ei irronnut viivalta toivotulla tavalla, mutta Riina taisteli itsensä ulkokautta kolmospaikalle. Toisella kierroksella käytiin kovaa taistelua kolmospaikasta ja taistelu kääntyi Riinan hyväksi. Kolmospaikka oli hallussa, mutta valitettavasti se meni viimeisellä kierroksella kanssakilpailijan osumasta ja pyörähdyksestä. Nelossija siis lopputuloksena.

Kuva: fotohanski.otokset.fi

Osuma autoon oli niin kova, että auton takapää joutui remonttiin. Kaikki oli kuitenkin taas kunnossa Mirkon seuraavan päivän koitosta varten.

Mirkon kisa meni myöskin varsin onnistuneesti ja lopputuloksena oli neljäs sija! 🏁🏆
Kisa meni alusta asti oikein näytösmalliin, kun alkuerästä ja välierästä tuli voitot, samoin semifinaalista voitto ja A-finaalipaikka. Opel karkasi aina viivalta muilta karkuun ja kärkeen.

Finaalissa lähtöpaikka oli sisäradalla. Lähtö ei mennyt ihan nappiin ja Mirko tuli ensimmäisestä kaarteesta ulos neljäntenä. Kolmen kierroksen ajan Mirko hiillosti edellä ajavaa, mutta Malisen Rauno ei tehnyt virhettä, ja järjestys pysyi samana maaliin asti. Kaikkiaan kuitenkin loistava ajosuoritus ja Mirkon paras sijoitus Kunkun yleisessä luokassa!

Kuva: jt.kuvat.fi

Auto meni valitettavasti kaupan. Ooppelista oli 66 tarjousta, joista kahdeksan oli suojia. Mikke sai Opel Mantan, josta oli 15 lappua. Vähän ajan päästä haettiin kuitenkin Ooppeli takaisin kotiin ja siellä se odottaa ensi vuoden kisaa.

Uudet kuninkaalliset ovat Kardaanikuningas Kalle Innanmaa Austinilla, Kardaanikuningatar Miia Rautio Volvolla, Kardaaniprinssi Juuso Suppula Volvolla ja Kardaanimonarkki Kari-Pekka Koivisto Fordilla.