EVK-liiga 2018

Syyskuun alussa ajettiin jälleen perinteinen EVK-liiga Joensuussa. Mirko edusti joukkuekisassa Lappajärven UA:n Team Asfalttikalliota. Joukkue sijoittui tiukassa kisassa kuudenneksi. 🏆🏁

Lauantaina oli karsinnat ja joukkue ajoi jatkoon pistein 120. Mirkon ajot menivät sinänsä hyvin, mutta remonttia tehtiin koko päivä! Ekassa lähdössä ei mennyt kolmonen päälle, koska siirtäjän akseli takerteli. Kakkossijalla kuitenkin maaliin. Remontin lomassa huomattiin, että männänrenkaat olivat jumissa ja kampiakselin silmälaakeri halki. Mirko ehti viimeiseen erään testaamaan autoa. Lähtö ei ihan onnistunut, mutta kakkosena maaliin. Mirko laitettiin ajamaan vielä viimeinen lähtö, jossa Kadetilla mentiin reiluun piikkiin, kunnes ekan kierroksen lopussa vaihteita ei enää löytynyt. Laatikosta oli irronnut siirtäjän tappi.
Sunnuntaina jatkettiin ja toivottiin, että viikonlopun remontit oli jo tehty. Semifinaalissa oli jo tiukempaa, mutta joukkue ajoi lohkon kolmosena finaaliin. Finaalissa kyyti oli kovaa ja tasaista. Puolessa välissä finaalia tilanne oli vielä varsin hyvä, mutta sitten alkoi huono tuuri ja kalustorikot painamaan. Loppuun asti joukkue kuitenkin taisteli ja se toi kuudennen sijan! Mirko ajoi sunnuntaina yhteensä kuusi lähtöä.

Citykadetti jäi suojaan, siitä oli yksi vieras tarjous ja kolme suojaa.

Kuva: womppiracing.kuvat.fi